Kiera Cassová-Selekcia (Recenzia)

22. listopadu 2014 v 19:33 | Sima |  Knižné recenzie
Autor: Kiera Cassová
Názov knihy :Selekcia
Počet strán: 292
Séria: Selekcia

Anotácia:
Pre tridsaťpäť dievčat je Výber životnou šancou. Príležitosť uniknúť svojmu osudu ,ktorý majú predurčený už od narodenia. Vstúpiť do okázalého sveta trblietavých rob a drahých šperkov. Žiť v paláci a bojovať o srdce úžasného princa Maxona. Byť vybranou je však pre Americu Singerovú nočnou morou. Musí opustiť svoju lásku- Aspena, ktorý je z nižšej kasty, a preto svoj vzťah držia v tajnosti. Odísť z domova, aby sa zúčastnila tvrdej súťaže o korunu, ktorú ani nechce. Žiť v paláci pri neustálej hrozbe vpádu rebelov .Potom sa America zoznámi s princom Maxonom .Postupne začne prehodnocovať všetky dvoje dovtedajšie plány a uvedomí si, že život, ktorý si vysnívala, bledne pri budúcnosti, na ktorú nikdy ani nepomyslela.


Moje dojmy:
Kniha Selekcia sa na Slovensku teší veľkej obľúbenosti .Obálka knihy je veľmi pekná, naživo je dokonca krajšia ako na fotografii .Obálka je síce krásna ale čo príbeh? Bude takí skvelý alebo naopak to bude veľká pohroma pri ktorej doslovná budete zaspávať?

America Singerová je mlade, skromne a hlavne inteligentne dievča a vďaka týmto vlastnostiam som si ju obľúbila. Aspen, tajná láska Americki mi vôbec nesadol a mám pocit že chlapec ešte zamieša v druhej časti karty a bude to veľmi zaujímavé. Princa Maxona by som charakterizovala ako láskavého a milého takže ja som určite team America a Maxon. Medzi dievčatami ktoré bažili po princovi alebo po korune si America našla aj kamarátku Marlle ktorá bola dobrosrdečná a milá a nesprávala sa ako totálna krava a neintrigovala (ako napríklad Celeste ktorá mi po cely čas pila krv). V knihe sú aj iné postavy ale autorka sa im venuje okrajovo čo mne osobne neprekážalo a viac sa sústreďovala na Americu a jej život v paláci.

Napriek tomu že začiatok ma trochu nebavil som sa po par stranách do knihy začítala a už som ju nevedela pustiť z ruky.Príbeh je originálny a štýl autorky je pútavý .Selekcia je dokonala odychovka na chladne večery. Začítajte sa aj vy do rozprávkového príbehu Americi a princa Maxona rozhodne to neoľutujete.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Dashie <3 Dashie <3 | E-mail | Web | 23. listopadu 2014 v 0:39 | Reagovat

Ta kniha zni zajimave, vlastne o ni slysim poprve ale z recenze zni jako fajn oddechove cteni takze az bude moznost asi si ji nekde pujcim. Ten obal je vazne moc pekny.

Kdysi jsem vedla blok, nasla jsem Vas v komentarich a okamzite si pripomnela tenhle vas design :) ze se mi tehda moc libil ^^ jsem hrozne rada ze nekdo zvlada drzet tu tradici mit jeden blok a mit ho dlouho, uprimny obdiv :)

2 Lůc z Knižního světa Lůc z Knižního světa | Web | 23. listopadu 2014 v 14:40 | Reagovat

Když tak o tom přemýšlím, je fakt že tady u tebe nenajdu snad jedinou knihu, kterou bych si nechtěla přečíst :D A Selekce není vyjímka, přeju si jí k Vánocům(a ještě spoustu dalších knih samozřejmě :D) tak si jí zatím nechci kupovat. Počkám jestli bude pod stromečkem a když ne, beru peněženku a běžím si pro ni do knihkupetcví...doufám že mi to moje určitě skoro vyčerpané finanční prostředky(po těch Vánocích :D) dovolí. Hezká recenze, už jsem jich četla na tuhle knihu hodně a vždycky to akorát dopadne tak že si Selekci chci přečíst ještě víc, a to jsem si jí původně ani nechtěla kupovat ale když to všichni tak chválí...:D

3 Sima Sima | E-mail | 23. listopadu 2014 v 18:05 | Reagovat

1-Ďakujem ti...blogovanie ma veľmi bavi.
2- Na vianoce by som raa videla dve knihy ale ako sa poznám určite si aj ja niečo kupím a dam si to pod stromček a u mňa moja peňaženka vždy na konci mesiaca krvaca takže t veľmi dobre poznám , a po pravde ja som si tuto knihu kupila aj z toho dôvdu či je taka užasna ako som čitala recenzie a kniha ma nesklamala :)

4 Kessi Kessi | Web | 1. prosince 2014 v 8:33 | Reagovat

Zní to bezvadně... Opravdu má úžasnou obálku i námět... musím si ji koupit! :D

5 Sabča Sabča | E-mail | Web | 1. prosince 2014 v 19:53 | Reagovat

Tato kniha se stala bezesporu mou srdcovkou! Opravdu je úžasná a to čekání na další díl je docela utrpení.
Napsala jsi skvělou recenzi :-)

6 Sima Sima | E-mail | Web | 2. prosince 2014 v 14:22 | Reagovat

Ďakujem ti aj ja netrpezlivo čakám na druhú časť :)

7 Lucia Lucia | Web | 26. prosince 2014 v 10:51 | Reagovat

Dostala jsem k Vánocům čtečku a už sem si do ní stáhla hromadu knížek. Jednou z nich je právě Selekce. A jakmile přečtu asi milion knih, pustím se na Selekci :) :D

8 Sima Sima | E-mail | Web | 26. prosince 2014 v 13:03 | Reagovat

Rozhodne odporúčam,prijemné čitanie a nech sa dobre čita na čitačke :)

9 Kikina Kikina | E-mail | 26. prosince 2014 v 23:01 | Reagovat

Selekce je velmi zajímavá kniha :) těším se na Elitu která výjde až 2015 v dubnu :/ čekání mě nebaví a také na První která výjde v září zaké roku 2015 ..America mi připadá tvrdohlavá a nerozhodná ale má své kouzlo ale když měla románek s Aspenem a on to skonší a poté mezi Americou a Princem Maxonem vznikne něco neobvyklého nelíbí se mi že to autorka upravila tak aby jí zase zamotal hlavu,ale asi to tak má být :) kniha je úžasná a doufám že pokračování bude ještě lepší :) zatím fandím Princi Maxonovi ;)

10 Sima Sima | E-mail | Web | 27. prosince 2014 v 11:27 | Reagovat

Selekcia je zaujimava knižka to maš pravdu....Mna tiež čaknie nebavi ale musíme to nejako vydržať.Počula som že ostatne diely nie su už take dobre tak uvdidime :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama