Knižné recenzie

Mark E.Pocha-Dom 490

Úterý v 21:21 | Sima
Autor:Mark E.Pocha
Názov knihy:Dom 490
Počet strán:223
Vydavateľstvo:Artis Omnis

Anotácia:
Príbeh, z ktorého tuhne krv v žilách! Román v štýle filmov Amityville Horror, Paranormal Activitya kníh Žiarenie a Exorcista.

Zuzana už dávno vedela, aký zavádzajúci je pojem "materská dovolenka". Akáže dovolenka! Byť doma s deťmi sama, to nemá s oddychom nič spoločné. Je to robota, dokonca viac než to. Hotová rehoľa. Najmä keď sa vám muž túla po Slovensku a vy ste na všetko sama. Je to o nervy. Je to akoby vás spúšťali do studenej čiernej jamy, čoraz hlbšie a hlbšie a vy si idete pľúca vykričať, no nikto nepočúva...
Ju trápi materstvo, on sa neúspešne borí s novým románom. No problémy, o akých sa im ani nesnívalo, ešte len prídu... Spisovateľ Martin Lutziak sa s manželkou Zuzanou a dvoma malými deťmi presťahuje z rušnej Nitry do nenápadnej stredoslovenskej obce Kriváň. Manželom neprekáža, že v ich novom príbytku kedysi umreli štyria ľudia - z duchárskych historiek predsa dávno vyrástli. Sotva sa však do domu nasťahujú, začnú sa diať zvláštne veci. Prebúdzajú sa tiene minulosti, ktoré mali ostať navždy pochované. A život mladej rodiny už nikdy viac nebude ako predtým...

Moje dojmy:
Mark Epocha ma na konte také knihy ako napríklad Kontakt a Na dušičky zomrieš.Už podľa názvu usudzujte že o romantickí príbeh v jeho knihach asi nepôjde.Ak radi čítate hrorove príbehy Mark by vám mohol ako sa hovorí brnknuť na správnu strunu.Keď som sa dozvedala že ďalšia jeho kniha bude ducharina tak som bola nadšená.Ducharin u nás nie je vela,nepreklada sa ich veľa takže vždy keď narazím na niečo čo ma byť ducharina tak si knihu kúpím.Dom 490 naozaj existuje,nie je to autorov vymisel.Teda aspoň z časti.Dom ktorý Mark v knihe opisuje existuje ale nikto nevie čo sa tam v skutočnosti deje.Majiteľ domu nechce nikoho pustiť dovnutra.Či je to s toho dôvodu že je tam niečo veľmi veľmi zlé a on sa bojí že sa to dostane von alebo je to všetko o dome bachorka to sa asi nikdy nedozvieme.Autor Mark Epocha sa inšpiroval aj knihou Žiarenie ktorú som nedávno čítala a na knihe to je dosť vidno,ale nebrte to ako negatívum ta kniha je veľmi dobrá a ma neskutočnu atmosféru tak ako kniha Dom 490.

Hlavnou postavou príbehu je Martin Lutziak ktorý je spisovateľom.Žije s rodinou malom byte v Nitre a raz jeho žena Zuzana objaví na internete zaujímavý inzerát.Rozhodnu sa pozrieť si dom ktorý jeho ženu úplne očarí a vôbec im nevadí že v tom dome zomreli ľudia.Sú rozhodnutí kúpiť ho,začať tam žiť a možno bude všetko v poriadku pretože manželstvo Zuzany a Martina je všeliake len nie dobre.Ak vám toto trošku niečo pripomína autor sa aj tu inšpiroval horrom Amityville.Ak mate radi duchovno,paranormlane veci toto je veľmi známi prípad o ktorom sa dozviete viac na konci knihy.Ja tento prípad poznám a je to veľmi smutne.Príbeh začne postupne gradovať vtedy keď sa v dome začnu diať dosť divne veci a vy pomali rozmyšlate kto je tu ten blázon a ktorý to v tom dome nezvlada.Mark Epocha opísal skvelo psychologiu postáv.S čitateľom sa autor rád zahráva,a vy už neviete kto je normalný a kto ma už od toho pekne ďaleko.

Plusom knihy Dom 490 je aj to že sa odohráva na Slovensku.Autor píše super a ja som knihu začala sobotu čitať a o pár hodin som ju zatvorila.Ak hladate dobru ducharinu tak toto by vás mohlo baviť.Menším minusom ale iným to nemusí vadiť sú dve scény ktoré mne osobne nesadli,ale do toho príbehu patria ale mne to už prišlo trochu moc.Dom 490 bolo napínavé čítanie a koniec je veľmi zaujímavý a žiadalo by si to pokračovanie .Dúfam že toto nebola jedina ducharina od autora a v buducnosti napíše ďalšiu.Dom 490 odporúčám.

Za knihu ďakujem ešte raz samotnemu autorovi a vydavateľstvu Artis Omnis.

Samantha Youngová-Mesačné svetlo na Nightingale Way

Neděle v 17:18 | Sima
Autor:Samantha Youngová
Názov knihy:Mesačné svetlo na Nightingale Way
Séria:Dublin Street
Počet strán:341
Vydavteľstvo:Ikar

Anotácia:
Logan dva roky platil za chyby, ktorých sa v minulosti dopustil, ale teraz je pripravený na nový začiatok. Má skvelý byt, dobrú prácu a množstvo žien, ktoré odvádzajú jeho pozornosť od minulosti. Je tu však jedna, ktorá ho mätie…
Grace utiekla od svojej manipulatívnej rodiny, presťahovala sa do iného mesta a zariadila si nový život podľa seba. Je takmer dokonalý. Až na jeden detail - veľmi by chcela konečne nájsť pána Pravého - alebo aspoň vedieť ignorovať neodolateľného, no protivného suseda sukničkára.
Grace sa rozhodla, že s Loganom si určite nič nezačne. Lenže potom sa stane niečo neuveriteľné a nespútaný lámač sŕdc sa pomaly mení na silného, spoľahlivého muža, po akom vždy túžila. No vo chvíli, keď podľahne jeho šarmu, pripomenie sa jej minulosť a hrozí, že všetko, čo si vybudovali, sa zrúti ako domček z karát…

Moje dojmyy:
Nutne som potrebovala nejakú oddychovku tak som siahla po knihe od Samanthy Young.Jej knihy sú u nás obľubené a ak ste neobjavili túto autorku čim skor to musite napraviť.Jej séria Dublin Street je skvelá a teším sa na ďalšiu knihu ktorá ma výjsť v decembri.

Hlavnou postavou príbehu je Grace ktorá odišla od svojej rodiny,ktorá neviem či sa dá vôbec nazvať rodinou.Grace som si obľubila.Aj keď bola navonok komplikovana a možno pre niekoho až namyslená v skutočnosti v sebe niesla stopy ktoré na nej zanechala vlastna rodina.Bola uzavretá a len pár ľudom vo svojom okoli dôverovala.Logan, je,jej sused a je to jej úplný opak no aj on to vo svojom živote nemal ružove.Obaja boli skvelý.Logan sa vám môže zo začiatku javiť ako chlap ktorý žije zo dňa na deň,nič neplanuje a jednoducho si užíva.V skutočnosti je to milý,starostlivý a skvelý chlap ktorému pomotala hlavu jedna žena.V knihe ako to to bývalo aj predošlích sa objavia aj postavy zo spomínanej série Dublin Street a ja sa priznám že mi chviľu trvalo pospominať si na všetko dôležite.

Mesačné svetlo na Nightingale Way bolo skvelé.Autorka píše pútavo a knihu bolo ťažke odložiť.Aj keď monhým možno bude vadiť že tato kniha je jedno veľké klíše v tomto prípade mi to vôbec nevadí a vždy viem že Samantha Young ma nesklame.Počas čítania som sa neraz uškrnala ako blázon.V knihe najdete romantiku,jemnu erotiku žiaden 50 odtieňov ani nič podobne,rôzne podoby lásky.Autorka Samantha Young popísala aj cestu hlavnej hrdinky k tomu aby sa s nej stalo to čo je dnes.Silná a nezavisla žena.Poukazala na to že nie každá rodina ktorá je navonok úžasná a dokonala vo všetkých smeroch je taká aj v skutočnosti,Samantha Youngová poukazala aj na to aké stopy môže na človeku zanechať vlastná rodina ktorá prahne po dokonalosti a ktorá sa neštiti ničoho a nehľadi či vám ubliži,slovom alebo skutkom, a ako dlho človek bojuje a hladá stratenu sebadôveru.Autorka krásne opísala priateľstvo medzi postavami.Teším sa na další príbeh.Toto bol skvelé ukončenie série Dublin Street.Mesačne svetlo odporúčám.

Zuzana Bilavská-Čierný jaguár

4. listopadu 2018 v 9:23 | Sima

Autor:Zuzana Bilavská
Názov knihy:Čierný jaguár
Počet strán:275
Vydavateľstvo:Elist

Anotácia:
Richard Mora bol už ako malý chlapec nedobrovoľne odlúčený od svojej matky. Videl, ako ju zabili. Ešte skôr, než ho umiestnili do detského domova, odkiaľ si ho neskôr adoptovali, strávil niekoľko dní pri jej mŕtvom tele. Osud malého chlapca bol však predurčený na to, aby sa naplnil o niekoľko rokov neskôr. Slovo pomsta, ktoré skloňoval od útleho detstva, sa stalo jeho obsesiou. Vtedy si zakázal všetky prejavy citov a slzy nikdy nepoznal. Kalkuloval každý svoj krok a pred sebou mal iba jeden cieľ: zničiť muža, ktorý mu zobral úplne všetko.

Ako bohatý a vplyvný muž so zvieracími inštinktmi teraz úspešne riadi svoju firmu a svoj chlad si cibrí v nočnom klube Kamenné tváre - na mieste, kde sú emócie prísne zakázané. Keď však stretne Lauru Valentovú, jeho zásady sa otrasú v základoch. Zrazu cíti to, čo nikdy predtým. Tvrdohlavo však odmieta fakt, že jeho srdce nemusí byť z kameňa, a preto sa nič netušiaca Laura stáva ďalším nástrojom jeho pomsty. Zápletka jeho života naberá úplne iný smer. Len Laura pozná odpoveď na otázku, či je pomsta sladká, alebo horká, odpoveď, ktorá ju môže zničiť, obrať o slobodu a dostať za hranice zákona…

Moje dojmy:
O knihe Čierný jaguár som doteraz nepočula až keď som nadviazala spoluprácu s vydavateľstvom Elist som knihu objavila a zaujala ma tak som si ju vzala na prečítanie.Príbeh je zaujímavý a vedzte že aj keď anotácia vám možno bude znieť totálne gyčovo tato kniha ma niečo v sebe čo vás donuti premyšlať a možno uvedomiť si zo pár veci.Dnešním svetom hýbu bohužiaľ peniaze,nemate peniaze tak pre mnohých ste obyčajný chudak.Autorka Zuzana Bilavska poukazala v tejto knihe že peniaze sú pre niektorých veľa,môžu mavať vďaka ním ľudmi,zmenia sa na nepoznanie a za vidinou obrovských peňazi sú schopný spraviť čokoľvek.Nakoniec to však dopadne celkom inak ako si predstavovali.

Hlavnou postavou príbehu je Richard Mora.Úspešný muž ktorý riadia svoju firmu.Je prísný a chladný a usmev na jeho tvári by ste hladali márne.S Richardom som mala veľký problém,za to aký je môže aj udalosť ktorá sa mu stala v detstve a odvtedy chce len jedno,pomstu.Neviem či mám hlavnu postavu Richarda Mora lutovať za to čo si prežil alebo nie.Chápem že to čo si prežil,by s každým zamavalo ale to čo robil tak to nie.Laura bola silná hlavná hrdinka,žena ktorá si prežila veľa bolesti.So svojou kamaratkou viedla galeriu a bola vo svojom odbore veľmi dobra.Laura bola fajn,obľubila som si ju a obdivovala ako to všetko zvláda.V knihe sa objavia aj iné postavy ktoré sú v živote našich hlavných postavach dôležite a aj oni maju v príbehu svoje miesto.
V knihe najdete vášeň,erotiku,intrigy,boj o moc a rôzne podoby lásky.Autorka Zuzana Bilavska piše super a rozhodne sa pozriem aj po ďalších jej knihach.Čierný jaguár sa môže na pohľad javiť ako ďalši príbeh popretkvani erotikou no na konci vám ta myšlienka otvorí oči.Knihu odporúčám hlavne ženám.Príbeh je aj plný emocii rôzneho druhu.Kniha ma príjemne prekvapila a rozhodne stojí za vašu pozornosť.Odporúčám.

Za knihu ešte raz ďakujem vydavteľstvu Elist,knihu si môžete kúpiť TU












Denisa Kancírová-Nevoľnosť

30. října 2018 v 18:27 | Sima
Autor:Denisa Kancírová
Názov knihy:Nevoľnosť
Počet strán:240
Vydavateľstvo:Nová Forma

Anotácia:
Karolína úspešne ukončila štvrtý ročník vysokej školy. Okrem letného ničnerobenia si chce nájsť prácu. Cesty internetu sú k nej zhovievavé a o nejaký čas sa ocitá v osade, uprostred Karpát. Letná brigáda s ubytovaním! Čo viac by si mohla želať. A keďže je svet malý, stretáva tu starého známeho Leonarda, fešáka a pána tajomného... Avšak nič nie je také, ako to na prvý pohľad vyzerá...


Moje dojmy:
O knihe Nevoľnosť z pera Denisy Kancírovej som, príznam sa, doteraz netušila až keď som bola oslovená samotnou autorkou.Príbeh vyzeral zaujímavo a nevšedne tak som sa rozhodla knihu prečítať.Autorka píše zaujímavo a aj napriek pár chybičkam v knihe neľutujem čas ktorý som pri knihe stravila.


Hlavnou postavou príbehu je Karolína.S ňou som mala bohužiaľ veľký problém a nijako extra som si ju neobľubila.Na to že končila vsoku školu sa spravala nevyspelo,nič čo sa okolo nej dialo jej neprišlo zvlaštne,nepatrala prečo je to tak ako to je.Jednoducho to prijala a basta.Okrem hlavnej postavy sa v príbehu objaví mnoho postáv ktoré zmenia svojím spôsobom Karolíne život.Leonard bol zvlaštný a tajomný a bol celkom fajn.Ostatne postavy tak ako hlavnu som si nijako extra neobľubila aj keď každa bola svojím spôosbom charakterovo zaujímava.

Nevoľnosť je zaujímavý a originalný príbeh no bohužiaľ niektore veci mohli byť v príbehu viac rozvinute a pár strán navyše by bolo v tomto prípade lepšie.Aby som príbeh len nekritizovala pačilo sa mi že autorka vsadila príbeh na Slovensko a nie mimo hranic.Príbeh bol tak vďaka tomu realnejši.Kniha bola zaujímavá,napinavá a autorka si pre nás pripravila aj pár prekvapivých momentov a zvratov.Nevoľnosť odporúčám.

Za knihu Nevoľnosť ďakujem ešte raz samotnej autorke

Darcey Bellová-Láskavosť

28. října 2018 v 11:12 | Sima
Autor:Darcey Bellová
Názov knihy:Láskavosť
Počet strán:326
Vydavteľstvo:Ikar

Anotácia:
Všetko sa začína malou bežnou láskavosťou - Emily požiada priateľku Stephanie, aby vyzdvihla jej syna Nickyho zo škôlky. Tá ochotne súhlasí, veď Nicky a jej päťročný syn Miles sú najlepší kamaráti a radi spolu trávia čas, podobne ako ich matky.
Emily si však po syna už nepríde. Nedvíha ani telefón a neodpovedá na esemesky. Stephanie je presvedčená, že sa stalo niečo zlé. Nijaká matka by predsa neopustila svoje dieťa. Rýchlo napíše blog, poprosí matky v celej krajine, aby pomohli v pátraní, a zároveň ponúkne emocionálnu podporu jej zdrvenému manželovi. Čoskoro však obaja dostanú šokujúcu správu - Emily je mŕtva. Nočná mora súvisiaca so zmiznutím mladej matky sa tak skončila. Alebo azda nie? Stephanie si totiž čoskoro začne uvedomovať, že nič - ani priateľstvo, ani láska, ba ani celkom obyčajná malá láskavosť nie sú také jednoduché, ako by sa na prvý pohľad zdalo.

Moje dojmy:
Nedávno bežal v kinach film Láskavosť ktorý vznikol podľa knižnej predlohy.Knihy si vyberám aj podľa hodnotení na Goodreads a tato kniha tam nemala veľmi vysoké hodnotenie preto som nechcela za knihu vyhodiť plnú sumu tak som si ju kúpila cez bázar.Pred pár dňami som knihu prečítala a nebolo to vôbec zlé.Bolo tam pár chybičiek ale ako prvotina to až taká strata času nebola a ak niekdy autorka napíše ďalšiu knihu dúfam že sa kniha preloží aj u nás.

Stephanie je mladá matka a vdova ktorá je pre svojho syna ochotná spraviť prvé aj posledne.Ako matka bez muža to ma ťažie ako jej kamaratka Emily,ktorá jej je pravý opak.Je vydata,jej manžel dobré zarabá,dobre vyzerá a ku spokojnemu životu jej nič nechýba alebo by to v skutočnsoti bolo úplne inak? Stephanie vo svojom voľnom čase píše blog kde sa vypisuje so svojich starosti i radosti.Od začiatku som mala neprijemný pocit zo Stephanie neviem prečo jednoducho mi nesadla.Emily i Stephanie sú zaujímave postavy.Postupne príbeh začne viac gradovať a vďaka tomu zistujeme že ani jedna nie je taka ako vyzerala na začiatku a každá skrýva pred tou druhou niečo.

Príbeh je napinavý od začiatku do konca a ja keď vám zo začiatku nebude nič dávať suvís postupne to začne do seba zapadať až to vyusti do zaujímavého a prekvapíveho konca.Postupom dni ako som knihu prečítala premyšľam či je to naozaj možne takto manipulovať z ľudmi,či sú niektori ľudia naozaj taki hlúpi že si nevidia ďalej od nosa.Či je to naozaj tak som dodnes nezistila.Každa kapitola začína z pohľadu inej postavy čo mám v knihach veľmi rada.

Darcey Bellová píše zaujímavo a kniha bola pútavo napísana.Ak ste čítali Stratené dievča toto by vás mohlo zaujať.Príbeh je zaujímavý a počas neho som neraz mala neprijemný pocit či je naozaj dobre hovoriť všetko kamoške alebo nie.Láskavosť odporúčám.

Kristína Ježovičová-Nevyslovené

22. října 2018 v 15:58 | Sima
Autor:Kristína Ježovičová
Názov knihy:Nevyslovené
Počet strán:226
Vydavateľstvo:CooBoo

Anotácia:
Tínedžeri Viola a Frederik by nemohli byť viac rozdielni. Ona je krásna a populárna. Na školu kašle, obletujú ju niekoľkí chalani naraz a ťažkú hlavu si robí len z prehnane starostlivej matky. Fredy je boxovací mech pre spolužiakov, tučko s mastnými vlasmi a na posmech celej škole. Lenže Viola zúfalo bojuje o lásku - nevie, či si má vybrať chalana s dobrým srdcom, alebo bad boya, s ktorým je život jedna bombastická jazda. Nadovšetko miluje svojho otca, ktorý si však našiel novú ženu a dcéra mu je na príťaž. Fredy by o "lásku" svojho otca najradšej prišiel. No ako povedať mame o veciach, na ktoré si zakázal čo i len pomyslieť, nie to ich ešte vysloviť nahlas? Violu a Fredyho spája puto silnejšie než láska, a hoci sa ich osudy odohrávajú sedemnásť rokov po sebe, nakoniec nájdu odvahu na to jediné správne rozhodnutie.

Moje dojmy:
Knihu Nevyslovené ste už určite zahliadli niekde na internete alebo v obchode.Priznam sa že najprv som si ju nechcela prečítať,stačilo mi keď na obálke bolo napísane Ona je krásna a populárna a On tučko s mastnými vlasmi,ďakujem momentálne som na takýto druh príbehu nemala chuť.Lenže dostala som priamo odporučanie od Mirky Varáčkovej že tato kniha je úžasna a musím si ju prečítať.Mirka mala pravdu.Kniha ponúka veľmi smutný príbeh no musíte si ho prečítať.Tato kniha si to zasluží.O tej téme sa musí hovoriť,nahlas.Možno vďaka tejto knihe pomôžete spolužiakovi,najlepšiemu priateľovi alebo susedovi.

V knihe sa prelína minulosť kde vystupuje Viola.Mlade blaznive dievča ktore si uživala život plnými dúškami a bola na škole veľmi obľubená.V súčastnosti je to Frederik ktorý je pravý opak Violy.Je tichý,zvlaštný a veľmi s rovesnikmi nekomunikuje.Za dverami bytu však prežíva peklo.Autorka opísala to čo sa deje v živote Frederika drsne,tak ako to je v skutočnosti takže dopredu upozorňujem na drsni príbeh ktorý som niekedy ťažko predýchavala a krutila som hlavou.Chcela som skočiť do príbehu a zachraniť Frederika.Zo začiatku som nechápala aký bude mať súvis Viola s Frederikom (asi mi niekto stál na kabli :D ) až postupom času som pochopila čo ich spája.Viola si tiež vo svojom živote prežíla veľa veci,veľa krát padla,veľa krát spravila zlé rozhodnutia no vždy našla silu postaviť sa.Frederik bol silný,ani neviem kde našiel tu silu.Ak sa vám zdá nejakí človek taký ako bol Frederik možno je to tento dôvod.Možno preto tak veľa je,pre tento dôvod.

Počas čítania vami bude lomcovať niekoľko emocii.Kniha je skvelá a rozhodne ju odporúčam aj starším čitateľom.Autorka píše pútavo a toto neni posledná kniha od nej ktorú si prečítam.Ako som spomínala predtým kniha je drsna.Je o sexe,o drogach,o láske,o hudbe,o boji s temnotou,o nádeji a snívani.Tato kniha si rozhodne zasluží pozornosť a rozhodne by ste si ju mali prečítať.Odporúčám.

B.A.Paris-Za zavřenými dveřmi

21. října 2018 v 11:39 | Sima
Autor:B.A.Paris
Názov knihy:Za zavřenými dveřmi
Počet strán:263
Vydavateľstvo:Motto

Anotácia:
Každý zná někoho, jako jsou Jack a Grace. On je atraktivní a bohatý, ona má šarm a eleganci. Možná je nechcete mít rádi, ale máte. Rádi byste poznali Grace blíž. Jenže to je velmi obtížné. Ti dva jsou totiž nerozluční. Někdo by to mohl nazvat pravou láskou, jiný by se mohl ptát, proč Grace nikdy nezvedá telefon. Nebo proč s vámi nikdy nejde na oběd, pokud s ní není i Jack. A proč jsou na jednom okně mříže. Někdy může být dokonalé manželství jen jednou velkou dokonalou lží.

Moje dojmy:
Ak patrite medzi tých ktorý čítaju thrillery tak knihu Za zavřenými dveřmi určite poznate alebo ste o nej počuli.Tato kniha bola doslova všade keď vyšla v českej republike a aj na Slovensku.Ja som si kúpila české vydanie a to paperback s toho dôvodu že to šetri miesto a nechcela som vyhadzovať plnú sumu za knihu u ktorej som nebola presvedčená že ma to bude baviť.Tato kniha je úžasná.Aj keď možno niektori budu už od začiatku tušiť ako to všetko skončí tak vedzte že nie vždy to tak býva.Kniha sa nedá prečítať na jedno posedenie lebo nemate pri nej dva krát príjemý pocit.Je mraziva,napínava a počas čtania vami lomcuje niekoľko emocii.

Jack a Grace sú manželia.Jack je chodiaca dokonalosť,skvelý pravnik ktorý obhajuje tyrane ženy.Kombinacia pre ktorú je neuveriteľne aktraktivny pre každu.Jeho žena Grace je žena v domacnosti.Jack sa správa ku Grace ako ku kraľovnej a čo jej vidi na očiach to jej splni.Do momentu než odídu ich priatelia domov a nezavru sa za nimi dvere ich spoločneho domu.Potom je už všetko úplne inak.Grace bola neuveriteľne silna a celý čas som premyšľala či sa toto niekde naozaj deje.Bohužiaľ áno.Plusom knihy je ako autorka opísala realisticky charaktery postáv.Upozornila na fakt ktorý je v dnešnej dobe úplne normalní.Sme blaznivo zamilované do človeka ktorého pozname krátko,on nás požiada o ruku my súhlasime a potom príde prebudenie zo sna.Jack bol muž mnohých tvári a postupne nám autorka odkrýva tu právu.V knihe sa prelína minulosť a súčastnosť.Prečitame si o tom ako sa Jack a Grace zoznamili.Grace ma ťažko chorú sestru ktorú neskôr zoznamí s Jackom.Postupne nám autorka B.A.Paris odhali všetko o Jackovej minulosti a všetko začne do seba zapadať.

Autorka B.A.Paris píše pútavo.Od začiatku vás vtihane do tohto príbehu a vy z nervami pomaly na konci prevraciate stránky a tŕpnte čo bude ďalej.Príbeh graduje a neviete čo čakať na ďalšej strane.Za zavřenými dveřmi aspoň pre mňa osobne je kniha na jedno prečítanie.Neviem či by som ju zvladla aj na druhý krát.Bolo to neuveriteľne autorka v knihe rieši tému ktorá sa deje.Teraz v tomto okamihu niekde vo svete existuje Grace a niekde po svete behá Jack.Určite si prečítam od autorky aj ďalšiu knihu.Ak mate chuť na mrazíve čítanie siahnite po tejto,buď v slovenskom jazyku alebo v českom.Odporúčám

Majka Danihelová-V znamení ametystu

17. října 2018 v 16:34 | Sima
Autor:Majka Danihelová
Názov knihy:V znamení ametystu
Séria:Kronika strateného impéria
Počet strán:435
Vydavateľstvo:CooBoo

Anotácia:
Sedemnásťročná Meggie je celkom obyčajné dievča, ktoré má rado volejbal, kamošov a svojho uleteného bratranca. Jedného dňa sa však na oblohe zjavia zvláštne fialové vlny, zaútočí na ňu bojovníčka s očami čiernymi ako najhlbšia temnota sveta a zachráni ju zvláštna starena s palicou, na ktorej ožívajú čudesné ornamenty. Meggie sa razom ocitne v prapodivnom Ametystovom lese, ktorý doteraz poznala len z maminho rozprávania. Obdivovala svet plný víl bez krídel, prísnych pravidiel a temných tajomstiev. Považovala ich však len za výplody fantázie. No Ametystový les je skutočný. Prírodné spoločenstvo víl a voktarianov v ňom žije pod ochranou Ametystového lampáša, ktorý ich chráni pred nezvanými hosťami a udržuje mier a pokoj. Meggie sa v tomto fantastickom svete neocitla náhodou. Nie všetkým členom Lesnej rady ide o dobro spoločenstva a Meggie sa snaží pred svojím pravým poslaním utiecť. Spoločníkmi jej budú noví priatelia a zápisky mŕtvej mamy.

Moje dojmy:
Kniha V znamení ametystu určite neunikla vašej pozornosti.Obálka sa vydavateľsvu Cooboo podarila.Možno ste si knihu chceli požičať alebo kúpiť no ak patrite medzi ľudi ktorý nečítaju slovenských autorov tak ste po knihe nakoniec nesiahli no spravite chybu ak knihe nedate šancu.Mne ju pred pár rokmi poslala samotna autorka ale príznám sa že doteraz som sa k nej nedokopala lebo mám trochu komplikovaný vztah s e-knihami tak som nejako dúfala že vyjde aj knižne a tento rok som sa dočkala.Kniha V znamení ametystu ma príjemne prekvapila.Majka píše pútavo a svet ktorý vytvorila je originalný a prepracovaný a príbeh ma bavil od prvej strany až do konca.

Hlavnou postavou príbehu je sedemnásťročná Maggie.Je to úplne obyčajné dievča až kým sa jedného dňa nezjavia na oblohe zvláštne fialove vlny a nezautočia na ňu,zachraní ju až starena s palicou ktorá tiež nie je až taka obyčajná.Maggie bola fajn postava.Bola sarkasticka a neraz mi pri jej poznámkach trhlo kútikmi úst.Na svoj vek bola odvážna aj keď sa pár krat spravala nemožne v jej veku a v prostredi ako sa ocitla sa jej vôbec nečudujem.Ja by som sa asi na mieste hneď umrela.Obľubila som si aj Liu i Wena vďaka ktorým to ma hlavna hrdinka v neznámom svete aspoň trochu ľahšie.V knihe vystupuje mnoho postáv ktoré Maggie zmenia určitým spôsobom život už navždy a Magggie zsiti postupne o sebe pravdu a nič už nebude také ako predtým.
Kniha je sice skôr pre čitateľov od 15 do 20 rokov no zaujať môže aj starších čitateľov.Majka napísala originalný príbeh a počas jeho čítania som sa ani raz nenudila.V knihe najdete akciu humor,mágiu,knihy,priateľstvo ale i lásku.Toto všeto sa skvelo premiešava a ja dúfam že sa dočakme aj druhého dielu.Ak ste sa na túto knihu pozerali cez prsty lebo to nie je zahranične fantasy skúste ju,možno vás prijemne prekvapí tak ako mňa.V znamení ametysty si rozhodne zasluží pozornosť.Odporúčám.

Michaela Ella Hajduková-Draculova žena

14. října 2018 v 16:41 | Sima
Autor:Michaela Ella Hajduková
Názov knihy:Draculova žena
Počet strán:286
Vydavateľstvo:Motýľ

Anotácia:
Kto bol Dracula? Transylvánsky vampír? Krutovládca? Stredoveký psychopat? Či sexuálny sadista svojej doby? Karolínu to nezaujíma, presne tak ako ju nezaujíma ani Rumunsko. Jej priatelia majú však na vec iný názor.
Na výlet do tajomnej Draculovej zeme sa bláznivo tešia, hoci sa chystajú vziať so sebou i kladivo, kôl a cesnak. Nadšením napokon nakazia i samotnú Karolínu. Všetka sranda však končí, keď v hlbokom lese blízko hradu Poenari natrafí na svorku vlkov. V pude sebazáchovy pred nimi uteká, ale netuší, že svojím príchodom spustila niečo, čo sa už nedá zastaviť... Na zdanlivo opustenom hrade v horách, jej bude odhalený tragický osud mladej uhorskej grófky Ilony Szilágyi, ktorú v 15. storočí vydali za krutého valašského princa Draculu. Karolína dostane odpovede na otázky, na ktoré sa nepýtala a nechcela na ne poznať odpovede. Kto teda bol Dracula? Alebo ešte stále je?

Moje dojmy:
Nedávno vyšla ďalšia kniha z pera slovenskej autorky Michaely Elli Hajdukovej ktorá nesie názov Draculova žena.V tejto knihe je všetko čo milujem a spojenie Dracula a Transylvania?tak bo bolo jasne že si to musím prečítať.Toto mesto chcem už dlho navštiviť a po prečitani tejto knihy mám chuť zavolať do roboty že zajtra neprídem zbaliť par slivak a ísť.Včera som sa ponorila do príbehu Draculovej ženy a dnes som v knihe otočila posledný list.Bolo to úžasne a som z knihy nadšena a autorka nesklamala.Od prvej strany vás príbeh vtiahne a vy mate pocit akoby ste boli tam,videli naživo Draculu a preživali jeho príbeh a príbeh Karoliny a mladej uhorskej grófky Ilony Szilágiovej.

Príbeh začína v súčastnosti.Karolina sa veľmi neteší na výlet do Rumunska.No nakoniec ide a postupom času je z vyletu nadšena.Netuší že sa jej život po prekročení hranic navždy zmeni a už nikdy nebude taký ako predtým.Karolina bola zaujímava postava.Celkom som si ju aj obľubila.Osud však pre ňu pripravil ešte mnoho prekvapení no ona je silná a len tak ju niečo nezlomí.Zo začiatku vám nič nebude davať suvís no postupne to začne všetko do seba zapadať a až to vyusti do zaujímavého konca.Dracula alebo Vlad bol veľmi kruty.Uzavrety a navonok prisný to všetko však zapričinilo to čo si prežil v detstve.Jeho otec ho vymenil za trón a prežil si veľa bolesti,surovosti a krutého zaobchadzania a samozrejme na jeho duši to zanechalo stopy.Mladú grofku Ilonu som si tiež veľmi obľubila.Bola silna a odvažná nepodala sa osudu len tak.Mala to veľmi ťažke bola nutena vydať sa za Vlada,vydať sa do krajiny ktorú nepoznala.Čo všetko ju čaká a ako to zvladne si prečitajte v knihe.
V knihe sa prelína minulosť a sučastnosť.Autorka píše pútavo.V knihe najdete lásku ale i akciu.Draculova žena bola zaujímavý príbeh kde sa snubi tajomno ktoré čitateľa sprevadza po celý čas.Či bol Dracula naozaj upír alebo sú to legendy tak nad tým uvažujem odvtedy čo som si prečítala knihu,osobne si myslím že sú to len legendy.Na príbehu je vidno že autorka si veľa veci naštudovala a príbeh ma premysleny.Na konci najdete pár strán o živote Vlada III alebo inak ho poznate ako Draculu.Autorka vám tam ozrejmi pravdive fakty, čo trochu v pribehu pozmenila ,zaujimavosti. Ak mate chuť na príbeh z historie ktorý je popretkvaný sučastnosťou určite siahnite po Draculovej žene.Odporúčám.

O knihu bude na blogu suťaž takže sa rozhodne zapojte,kniha stojí zato !!!

Emily D.Beňová-Temní anjeli-Posolstvo

5. října 2018 v 17:35 | Sima
Autor:Emily D.Beňová
Názov knihy:Temní Anjeli-Posolstvo
Séria:Temní anjeli
Počet strán:536
Vydavateľstvo:Elist

Anotácia:
Čo keby ste sa jedného dňa dozvedeli, že telo, v ktorom žijete, nie je úplne obyčajné? Čo ak sa dozviete, že vo vašich žilách koluje krv, ktorá vám predurčí temnú budúcnosť?
Madyne Williamsová je navonok úplne obyčajné dievča. Žije si svoj nudný a stereotypný život, pokým sa nedozvie, že nie je úplne obyčajná. V bare, kde pracuje, sa objaví neznámy príťažlivý mladík, ktorý pre ňu už na prvý pohľad predstavuje nebezpečenstvo, a ponúkne jej pomoc. Lenže môže mu veriť? Naozaj jej chce pomôcť? Alebo sa pod maskou priateľa schováva nepriateľ? A kto je zodpovedný za nápis na stene a smrť maznáčika? Kto ju nenávidí až tak veľmi, že by sa jej chcel pomstiť? Stopy ich čoskoro privedú k pravde a nepriateľ z minulosti udrie tvrdou rukou. Dokáže sa ochrániť pred nepriateľom, ktorý ju neprávom nenávidí a túži len po pomste?"-

Moje dojmy:
Ako začala jeseň tak mám chuť čítať len thrillery takže som si povedala že by už bolo na čase prečítať aj nejaké fantasy.Nechcela som nič take tipu Hry o tróny tak som siahla po knihe Temní anjeli-Posolstvo.Knihu som pred pár dňami dočítala a bolo to fajn Ak ste milovali sériu Súmrak a chcete si prečítať niečo podobne tato kniha by vás mohla baviť.Je to oddychový príbeh s fantasy prvkami a ja som si čítanie užila a vôbec mi nevadilo že je to v niektorých momentov veľmi podobne so spomínanou sériou.Moje 25 ročne srdce zaplesalo :D a spomenula som si na to ako som hltala príbeh Belly a Edwarda.

Hlavnou hrdinkou príbehu je Madyne Williamsová ktorá si mysli že je navonok obyčajné dievča.Jej život sa však postupom okolnosti a odhaleni pravdy navždy zmeni.Madyne bola fajn ale niekedy sa bezhlavo vrhala do situacii ktoré nakoniec dobre nevypalili.Niekekdy bola prchka a strašne,strašne tvrdohlava.V jej živote ako to býva v takýchto knihach sa objaví neznamí muž ktorý je jej pravý opak.Mužska hlavna postava(nebudem písať meno) bola zaujímava,zo začiatku tajomna a celkom som si ho aj obľubila.V príbehu sa objavi mnoho postáv ktoré zamiešaju dejom a vďaka ním napinavý a zaujímavý.

Autorka Emily D.Beňová píše pútavo a kniha sa mi ťažko odkladala.Zaujímavosťou je že tento príbeh autorka napísala ako 19 ročná takže ho odporúčám hlavne babam od 15 do 20 rokov ale zaujať môže aj staršie čitateľky.V tejto časti sa autorka viac sustredila na postavy a vztahy takže akcie je tam pomenej ale to neberte ako negatívum.Ak mate tak ako ja radi romantické príbeh s prvkami fantasy určite siahnite po tejto knihe.V príbehu najdete lásku,akciu a priateľstvo.Teším sa na ďalšie časti.Odporúčám.

Celú trilogiu si môžete kúpiť aj TU

Michaela Ella Hajduková-Tanečnica

29. září 2018 v 18:52 | Sima
Autor:Michaela Ella Hajduková
Názov knihy:Tanečnica
Počet strán:342
Vydavteľstvo:Motyľ

Anotácia:
Julienova rodina a ďalšie tisíce židov zomreli strašnou smrťou v koncentračných táboroch. Jedna z mojich dvoch najlepších kamarátok má vytetované číslo, ktorého sa nikdy nezbaví. Druhá zomrela pod rukami doktora Mengeleho, ktorého meno vyslovila Olive len pošepky a cez zovreté pery. Ako jej mám po tom všetkom povedať, že som odišla do Nemecka a vzala si Nemca v nacistickej uniforme?
Bohémske 20. roky 20. storočia v Paríži. Geraldine de Laffont tancuje vo vzduchu na čiernych stuhách. Jej životom je divadlo Folies Bergére a jeden nemecký muž. Je mladá a bezstarostná, až kým pritvrdo nedopadne na zem - jej stuhy sa zmenia na nacistické vlajky a milovaný muž má odrazu nacistickú uniformu.
Zdrvená Geraldine poznačená príchodom vojny stráca viac ako len vlastné ilúzie. Osud jej vracia lásku, ale berie viac, ako je človek schopný uniesť. Jej mrazivý príbeh je ako zostup do neznámeho podzemia. Začnete v krásnom zámku a pôjdete hlbšie... chodby času vás prevedú životom odvážnej ženy a vzápätí vás nepripravených hodia z pompéznych divadelných dosiek do zbombardovaných Drážďan. Okázalé chodby Reichstagu v Berlíne i šesť mŕtvych detí vo vodcovom bunkri. Ako hlboko sa dá ukryť pravda?

O mnoho rokov neskôr prichádza do Paríža Júlia rozhodnutá vypátrať svoje korene. Skutočnosť, že zdedila zámok, však zďaleka nie je takým šokom ako to, že otvorí Pandorinu skrinku a vypustí z nej všetky hrôzy, ktoré musela prežiť jedna nešťastná... Tanečnica.


Moje dojmy:
Michaela Ella Hajduková patrí na Slovensku medzi obľubené autorky.Na konte má napríklad knihu Dorianová Kliatba, recenziu na knihu najdete TU ,Zákon krvi,Nepriznaná a mnohe iné.Tento mesiac jej vyšľa ďalšia kniha ktorá niesie názov Draculova žena ktorá ma perfektnú obálku.Toto je druhá kniha od autorky ktorú som čítala a aj touto mi potvrdila že píše úžasne príbehy kde sa mieša historia a sučastnosť,stretneme sa s postavami ktoré zmenili dejiny a veľa ľudi bohužiaľ aj v dnešnej dobe sympatizuje s ich názormi.Priznam sa že zo začiatku som mala z knihy zmiešane pocity no postupne ako som viac a viac spoznavala Gerladine de Laffont kniha sa mi ťažko odkladala a hltala som každú stránku v knihe.
V súčastnosti spoznavame Júliu ktorá zdedila majetok vo Francuzku,kde sa rozhodne pátrať po minulosti svojej rodiny a tým sa jej navždy zmení život.Príbeh zo sučastnosti bol v úzadi ale to neberte ako negatívium.Júlia bola fajn postava a celkom som si ju obľubila.Autorka sa skôr sústredila na Geraldine a jej životný príbeh,ktorý je strhujuci a plný prekvapení,zvrátov a lásky ktorá príde len raz za život.Po celý čas som sa pýtala samej seba čo by som na jej mieste urobila ja,stala po boku muža ktorý ma na sebe nacistickú uniformu,verila mu že je to úplne inak ako hovorí.Geraldine bola silna a osud jej pripraví mnoho prekažok no ona v sebe nájde vnútornu silu a kým iný by už padli a nevstali ona naopak,vstala a išla ďalej aj keď to veľa krát bolo ťažke.Príbehu dodalo na originalite aj to že autorka do príbehu použila mena skutočných ľudi ktorý navždy miliony ľudom zmenili život.

Tanečnica je úžasný príbeh ktorý ma veľmi bavil.Začiatok knihy bol pre mňa taký rozporuplný ale postupne ako plynul príbeh som začinala z knihy byť nadšená a tak to zostalo až do konca.Kniha je nabita emociami rôzného druhu a nie je to ľahké a veselé čítanie.Ak mate radi príbeh z obdobia druhej svetovej vojny a prelínanie minulosti a súčastnosti toto je to čo si musíte prečítať ale samozrejme kniha môže zaujať aj ostatných čitateľov .Tanečnicu odporúčám

Jennifer McMahon-Zimní lidé

26. září 2018 v 17:12 | Sima
Autor:Jennifer McMahon
Názov knihy:Zimní lidé
Počet strán:318
Vydavateľstvo:Omega

Anotácia:
West Hall ve Vermontu bylo vždy město podivných zmizení a starých legend. Nejzáhadnější z nich je smrt Sary Harrison Shey, která byla v roce 1908 nalezena mrtvá na poli za jejím domem jen několik měsíců po tragické smrti její dcery.

Nyní, v současnosti, žije devatenáctiletá Ruthie na tomtéž statku se svou matkou Alicí a mladší sestrou. Jednoho rána Ruthie zjistí, že její matka zmizela. Ve snaze najít nějakou stopu prohledává matčinu ložnici a pod podlahou nalézá starý deník Sary Harrison Shey. Ruthie je náhle vtažena do prastarého tajemství a zjistí, že není zdaleka jediná, kdo na tomto statku hledá někoho zmizelého. Ale může být jediná, která tuto stále se opakující historii zastaví...

Moje dojmy:
Ak patrite medzi čitateľov ktorý maju radi ducharske príbehy o knihe Zimní lidé ste už určite počuli.Každe mestečko ma svoju historiu a takým miestom je aj West hell v americkom meste Vermont.Stracaju sa tu ľudia a niektori dokonca videli zavraždenu Sáru Harrisnovu prechadzať sa po meste.Takže toto mesto rozhodne nevyzerá na miesto kde túžite si odpočinuť keď budete na dôchodku.V knihe sa prelína minulosť a súčastnosť.V minulosti spoznavame Sáru a jej rodinu,jej malu dcéru Gertie ktorá bohužiaľ tiež zomrie a súčastnost kde spoznavame Alice a jej dve dcéry Ruthie a Fawn.Príbeh sa začína postupne viac a viac zamotavať až to vyusti do zaujímavého konca na ktorý ste ani nepomysleli.

V knihe vystupuje mnoho postáv.Autorka Jennnfer Mcmahon vyrozpravá životný príbeh každej postavy ktorá ma v tomto príbehu dôležite miesto.Aj keď vám možno nič nebude dávať súvis postupne to začne davať všetko zmysel.Postavy autorka opisala realisticky.Veľmi mi bolo ľuto Sári.To či si prežila je veľmi smutne.Každá kapitola začina buď v sučastnosti alebo minulosti a buď samotnou Sárou alebo jej manželom Martinom.V sučastnosti je to buď Ruthie alebo Katherine ktorá je tiež zaujímava postava.Skoro každa kapitola obsahuje aj dennikove zápisky Sari vďaka čomu ju spozname viac.

Miestami ma počas čítania zamrazilo zvlašť keď som knihu čítala večer a všade bolo totalne ticho.Príbeh je originalný a záver ma prekvapil.Dej je napinavý od začiatku do konca.Zimní lide bola zaujímava kniha a na toto obdobie ale aj keď bude už zima ako stvorená.Aj keď mám z knihy zmiešane pocity lebo niektore veci mi tam veľmi nesadli tak knihu odporúčám.

Miroslava Varáčková-Spolu to zvládneme

24. září 2018 v 16:39 | Sima
Autor:Miroslava Varáčková
Názov knihy:Spolu to zvládneme
Počet strán:283
Vydavateľstvo:CooBoo

Anotácia:
Spolu to zvládneme je príbeh o strate a hudbe, o láske rodičov a nezávislosti tínedžerov. Hrdinkou pätnásteho románu Mirky Varáčkovej je talentovaná Timea, ktorá túži hrať v rockovej kapele, no nadmieru starostliví rodičia ju držia nakrátko. Všetko sa zmení na školskom zájazde v Berlíne, ktorý si Timea úporne vyprosila, no na divokej párty je z mladučkej Timey ľahká korisť...

Moje dojmy:
Už 19 oktobra vyjde v poradí pätnasta kniha od Mirky Varáčkovej.Bolo mi cťou aby som si túto knihu prečítala ešte pred jej oficialnim vydaním.Spolú to zvládneme je príbeh o mladej Timei ktorá nadovšetko miluje husle a hranie v kapele je jej život.Mirka píše skvelo a zatiaľ ma žiadna jej kniha nesklamala aj keď už tieto príbehy nie sú vekovo pre mňa u Mirky vždy spravím vynimku a na každú jej knihu sa veľmi teším a v prípade tejto knihy to nebolo inak.Zo začiatku sa vám príbeh môže zdať že ste už takých príbehov čítali a možno niekomu dokonca príde nudni no vyčkajte pretože príbeh Timeii je bohužiaľ realný a veľa dievčat okusilo chuť slobody ktorá mala však trpku prichuť.

Timea je ako tipicka baba v jej veku,ako vaša kamaratka alebo spolužiačka.Doma to však nemá ľahke.Miluje hudbu a husle no rodičia si o tom jej hrani myslia svoje.Podla ních je to strata času a pre svoju jedinu dcéru maju už buducnosť pripravenu.Preto Timea pravidelne uteka z domu spoločnosti svojho veľmi dobrého priateľa Adama o ktorom maju jej rodiča tiež svoj názor.Timea hrá v kapele Black Roses kde zabúda na to že ak ju otec nenajde v izbe tak ju asi navždy zamkne na sto zámkov,zabúda na príkazy a zákazy od rodičov.Niekdy som mala momenty kedy som nechapala jej rodičov a prišlo mi to už trochu cez čiaru.Možno keby mám sama dieťa píšem inak ale momentálne mi prišli veľmi,veľmi prisný.Autorka v knihe opísala krásne priateľstvo medzi Timeou a Adamom.Nech sa dialo čokoľvek vždy pri nej stal a podal jej pomocnú ruku.Adam bol fajn,veľmi som si ho obľubila.A ani on to nemá doma ľahke no v Timeii našiel oporu.

Spolu to zvládneme odporúčám hlavne babam od 15 do 18 rokov ale určite zaujme aj staršie čitateľky.Príbeh o Timeii ktorej jeden výlet zmení navždy život a zostanú jej jazvy na duši je skutočnosti realita, no zabraniť sa tomu dá,ako to si prečítajte v tejto knihe.Spolu to zvládneme odporúčám.

Enja Rúčková-Hraj fér

23. září 2018 v 10:31 | Sima
Autor:Enja Rúčková
Názov knihy:Hraj fér
Počet strán:324
Vydvateľstvo:CooBoo

Anotácia:
ínedžerka Alexis presne vie, čo chce: zmaturovať, odísť na výšku do hlavného mesta a potom precestovať celý svet. Túži po slobode a pokoji. No otec má s ňou iné plány. Presťahuje celú rodinu na bohom zabudnutú dedinu, aby sa spolu postarali o starkú. Alexis je nútená nielen stráviť leto na dedine odstrihnutá od všetkých kamarátov, ale aj pomáhať otcovi na stavbe, kde sa jej pripletie do života o pár rokov starší Jorik. Mladý vojačik pobláznil za tie roky hlavu nejednému dievčaťu a teraz mu padla do oka Alexis.
Alexis však už nebaví napĺňať cudzie predstavy. Starká chce jedno, otec druhé, ale nikto sa nepýta, po čom túži ona. A pritom sníva len o Jorikovi, ktorý okolo seba vystaval barikády proti akýmkoľvek citom. Podarí sa Alexis dostať Jorikovi pod kožu? Je im súdené pretaviť ich vzájomnú náklonnosť v lásku? Alebo je to len ďalší letný románik, na ktorý si o pár rokov ani jeden nespomenie?
Moje dojmy:
Už si presne nepamätam kedy naposledý som čítala a tešila sa že vyšla nová Enja Rúčková.Po dlhých rokoch som sa konečne dočkala a Enja ma novú knihu ktorá nesie názov Hraj Fér.Neskutočne som sa na knihu tešila od momentu než som náhodou na ňu narazila na Martinuse.Hraj fér som prečítala pred pár dňami a neľutujem že som sa do nej pustila aj keď na druhej strane nebolo to to najlepšie čo som od autorky čítala.Už bohužiaľ nemám 17 rokov(aj keď by som chcela :D ) a taketo knihy už pomalý idu mimo mňa no mám pár autoriek ku torým sa rada vraciam a je mi jedno že je to skôr pre mladšie baby.Enja je jednou z nich. Kniha bola fajn aj keď hlavne postavy niekdy boli na zabitie.

Hlavnou postavou príbehu je Alexis.V knihe ju spoznavame aj ako tindžerku a aj ako dospelu babu ktorá už ktorá čo-to zažila.Ako tindžerka bola Alexis taka ako ja,jedným slovom naivna trúbka,veľa krát som si počas čítania pomyslela:Hm to poznám,tak som sa aj ja spravala.Miestami som mala chuť skočiť do príbehu a zatriasť s ňou.Neskutočne mi niekdy liezla spolu s Jorikom na nervy.Ako dospelá žená už bola iná.už nebola taká blazniva a hlavne nebola taka naivna.Jorik bol idiot a niekdy mi spravaním pripomínal môjho bývalého priateľa.To ako sa spraval k Alexis bolo otrasne a neuctive.Maval s ňou ako sa jemu chcelo.Keď už dospel a zažil aj on čo-to už bol normalnejši ale neziskal si moje sympatie ani potom.Autorka sa skôr sustredila na Alexis a Jorika ale to neberte ako negatívum.

Počas čítania sa aj zasmejete pretože Alexis niekdy vypustila z úst fakt vtipne hlášky.Kniha Hraj fér je skôr pre mladšie baby od 15 do 18 rokov ale zaujať môže aj staršie čitatelky.Ak si chcete zaspomínať na svoju prvú lásku tak tato kniha je dobrá voľba.Enja zostala verná tomu že píše príbehy ktoré sa odohravajú na Slovensku,v lone krásnej prirody ktorá bola trochu opísana aj tu takže mate pocit akoby ste boli samotnom príbehu.Hraj fér odporúčám a teším sa na ďalšiu knihu od autorky.

J.R.Ward-Ďablův podíl

17. září 2018 v 14:19 | Sima
Autor:J.R.Ward
Názov knihy:Ďablův podíl
Séria:Králové Bourbonu
Počet strán:399
Vydvateľstvo:Baronet

Anotácia:
Ve třetím dílu kroniky privilegované kentucké dynastie čelí rodina slavných palírníků bourbonské whisky jednak nadcházejícímu bankrotu, jednak skandálu kolem šokujícího zatčení.
Zpočátku se smrt Williama Baldwinea jeví jako sebevražda, ale při následném vyšetřování stopy neomylně vedou k jeho nejstaršímu synovi a zapřisáhlému nepříteli, Edwardovi. Ten se pod tíhou důkazů přiznává k otcovraždě a končí za mřížemi. Ve vazbě však netruchlí nad rozpadem své rodiny, ani nad ztrátou svobody, ale vyčítá si, že ublížil ženě, kterou miluje. Jeho tajná životní láska Sutton Smytheová je jediný člověk, na němž mu kdy záleželo, ovšem teď, když stanula v čele největšího konkurenta Bradfordovy bourbonské, je jakýkoli vztah mezi nimi vyloučený - nehledě na doživotí, jež Edwardovi hrozí.

Řízení rodinné firmy a řešení neutěšených finančních poměrů připadne nejmladšímu Wiliamovu synovi Laneovi. Spolu se svou snoubenkou Lizzie Kingovou je přesvědčený, že Edward někoho kryje, a při snaze dokázat bratrovu nevinu odhalí jak zdrcující pravdu, tak ohromující fakta.
Životy všech obyvatel Easterly jsou poznamenané lží, podvody, přetvářkou, aférami či pokulhávajícími vztahy, každý z nich prožil beznaděj, obavy i hluboký zármutek a nic už nikdy nebude takové jako dřív. Ale jedno je jisté: láska, přátelství, naděje a vzájemná sounáležitost odolají i těm nejzákeřnějším ranám osudu.

Moje dojmy:
V mojom živote sa udialo v poslednom čase toľko zmien,z časti prijemných z časti veľmi nie.Preto som nemala absolutne žiaden čas na blog a na písanie recenzie.Ale teraz to chcem zmeniť,pravdepodobne už teraz beží na blogu súťaž o novú knihu od Mirky Varáčkovej Spolu to zvládneme.Vedzte že je to opäť skvelý príbeh ktorý sa zo začiatku tvári že to bude ten príbeh ktorý ste už čítali no ale autorka vie prekvapiť takže sa zapojte.Dnes tu mám pre vás recenziu na posledný diel série Králové Bourbonu.Neskutočne som sa tešila na posledný diel a nutne som potrebovala vedieť ako to všetko nakoniec autorka skončí a či sa zmiluje nad niektorimi postavami a dá im šancu v živote.

V tejto knihe máme niekoľko dôležitých postáv.Lane Baldwine našiel vo svojom živote zmysel.Úplne sa zmenil a je verný len jednej žene,Lizzie.Lane bol fajn a bolo mi ho ľúto,mal toho naozaj veľa a zvladal to aj vďaka Lizzie ktorú som si obľubila ale nie je to moja obľúbená postava.Oboch čaká ešte mnoho prekvapení a prekažok.Moje obľubené posavy v tejto série je Gin a Samuel.Ako sa hovorí Gin vypila svoj pohar trpkosti až do dna a nemá ľahký život.Je ťažke žiť bez toho blahobytu,služobnictva a všetkého na čo bolo zvyknutá.Do toho aj jej manželstvo ktoré je všeliake len nie dobre.Gin ma v tejto časti prekvapla Už nie je taká ako na začiatku.veľa veci pochopila a naučila .Samuel bol úžasný a keby autorka napísala čisto knihu len o nich tak by som bola nadšená.

Na začiatku knihy najdete krátky opis postavy ktorá ma v deji dôležite miesto,takže keď po knihe siahnate po dlhšom čase vďaka tomuto si na všetko pospominate.V knihe najdete intrigy,rôzne podoby lásky,boj o moc ,nádej a priateľstvo.Kniha je napínava od začiatku do konca a ja som sa ani raz nenudila.V príbehu najdete mnoho zvrátov a prekvapivých momentov a ja som po dlhom čase pri knihe plakala.Tretí diel naplnil moje očakavania a ja rozhodne knihu odporúčám .

Sylvain Reynard-Gabrielov raj

7. září 2018 v 10:27 | Sima
Autor:Sylvain Reynard
Názov knihy:Gabrielov raj
Séria:Gabrielovo inferno
Počet strán:558
Vydavteľstvo:XYZ

Anotácia:
Gabriel Emerson, teraz už riadny profesor na Bostonskej univerzite a novomanžel, žiari šťastím a nádejou. Julia Emersonová, jeho krásna žena a študentka na Harvarde, sa usiluje presadiť v akademickom svete. A pred nimi spoločná budúcnosť, o ktorej nikto netuší, čo im prinesie. Dokážu spoločne prekonať démonov minulosti, závisť a ohováranie? Gabriel a Julia hľadia do budúcnosti s nádejou a zatiaľ nevedia o prekvapeniach a stratách, čo im hrozia. Gabriel je však odhodlaný bojovať o Juliu aj so samotným osudom...

Moje dojmy:
Séria Gabrielovo inferno patrí vo svojom žánri medzi obľubené.V knihach sa snúbi historia,Taliansko,romantika s nádychom erotiky.V knižnici som nedávno objavila druhý diel a keď som zisitila že majú aj treti tak som si ho rovno rezervovala.Ak si chcete oddychnuť od všedných starosti taketo knihy sú ako stvorené lenže tu som trochu narazila.Gabrielov raj je veľmi objemná kniha a bohužiaľ toto je ten problém.Keby autor skratil príbeh o 50 až 100 strán všetko by bolo v poriadku a nemala by som z príbehu zmiešane pocity.Počas číania som sa miestami nudila a mala som pocit že autor už nevie čo ďalšie by skomplikoval v živote Julie a Gabriela tak tam furt riešili dookola tie isté veci ktoré ma začali postupne nudiť až tak že som premyšľala že knihu zabuchnem a nedočítam ju.

Veľky problém som mala s hlavnou postavou a to s Gabrielom(prekvapivo to neni hlavná hrdinka) to čo hovoril Julie mi prišlo strašne nerealne.Žiaden chalp nerozprava tak ako Gabriel.Keď som si pečítala napríklad vetu tipu:Keby si odišla moje srdce by puklo tak som len prevracala očami.Gabriel bol starostlivý no zároveň mi strašne miestami liezol na nervy, niekdy som mala pocit že je sebecký.Julia už nie je taká ako v prvom diely.Vie si dupnuť a povedať nie je z niečim spokojná.Autor sa skôr sustredil na Julie a Gabriela,ostatné postavy sú v pozadii čo neberte ako negatívum.

Gabrielov raj aj napriek pár nedostatkom bolo fajn čítanie.Knihu som mala za pár dni prečítanu a ako oddyhchovka to môže byť dobrá voľba.Na prečítanie mám doma od autora ešte jednu sériu a to Temnú Raven ktorú by som chcela začať čítať čo najskôr .Séria Gabrielovo inferno bola dobrá,nečakajte žiadných 50 oditeňov autor tu všetko skvelo premiešava,historiu a romantiku hlavne.Aj keď tento diel bol slabší oproti predošlým tak knihu odporúčám.

André Aciman-Daj mi tvoje meno

2. září 2018 v 16:48 | Sima
Autor:André Aciman
Názov knihy:Daj mi tvoje meno
Počet strán:230
Vydavteľstvo:Slovart

Anotácia:
Môže vás pártýždňový vzťah poznačiť na celý život? Čo ak v sedemnástich rokoch prežijete tú najintenzívnejšiu skúsenosť, ktorá sa už nikdy nezopakuje? Daj mi tvoje meno je strhujúcim príbehom lásky, ktorá vzplanie medzi 17-ročným Eliom a 24-ročným Oliverom, hosťom Eliových rodičov, počas jedného leta na slnečnej talianskej riviére. Obaja najskôr predstierajú ľahostajnosť, ale postupne ich čoraz viac pohlcuje vzájomná príťažlivosť - prerastajúca do posadnutosti aj strachu, fascinácie i túžby. Úprimná, nesentimentálna pocta ľudskej vášni od oceňovaného autora Andrého Acimana sa stala predlohou pre rovnomenný film, ktorý získal Oscara za adaptovaný scenár a bol nominovaný na Zlatý Glóbus vo viacerých kategóriách vrátane ocenenia za najlepší film roku 2017.

Moje dojmy:
Daj mi tvoje meno je veľmi známa kniha.Útla knižka ladená do oranžova vyvolala v našom knižnom svete menšiu senzaciu a to kniha v originali vyšla už veľmi dávno,v roku 2007.O rozruch okolo tejto knihy sa určite postaralo aj nedávne viťažstvo v Oscaroch v kategorii scenár.Na knihu som čítala rôzne recenzie,jedni boli z knihy nadšení druhím vadili opisy.Najprv som si chcela túto knihu prečtať no postupne ako som začala čtať viac a viac negativnich recenzii bola som na vážkach či si ju prečítať alebo nie.Nakoniec môžem napísať to že kniha ma bavila.Autor sa rád vyžíva v opisoch takže ak nemate v obľube opisy pocitov a všetkeho možného neviem či si vás tato kniha získa.Mladý Elio má sedemnasť a prežije leto a lásku na ktorú sa nedá zabudnuť a ktorú možno prežijete len raz za život.

Autor André Aciman opísal charaktery hlavných postáv realisticky.Mladý Ellio sa spraval na svoj vek.Bol zmätený z pocitov,nevedel čo je spravné a čo nie.Robil rôzne zvlaštne a divne veci.Oliver ho však naučil mnohé veci a ukazal mu toho veľa.Oliver bol starši mal 24 rokov a bol to profesor.Bol úplne odlišný ako Ellio,kým on bol tichy a samotarsky Oliver mal rád spoločnosť.Obaja si dajú toho veľa navzajom,každý sa nauči od toho druheho niečo.Láska v tejto knihe je opísana bez príkras.Nečakajte žiadne cudne bozky,držanie za ruky.Jedna scéna v tejto knihe vás môže pohoršiť.Ja som o nej vedela takže až tak ma to nešokovalo.Nečakajte však cukrikový príbeh.

Autor vás od prvej strany vtiahne do tohto príbehu.Mate pocit akoby ste stali na balkone niekde v Taliansku a divali sa von na Olivera a Elia.Daj mi tvoje meno je zaujímavý príbeh ktorý určite stojí za prečítanie.Na toto obodbie ako stvorenie ale nie je to ľahká kniha.Autor sa rád piple v pocitoch ktoré následne opisuje na niekoľko strán ale vďaka tomu viac spozname postavy a ich pocity a obavy.Daj mi tvoje meno odporúčám.

Winter Renshawová-Absint

26. srpna 2018 v 11:52 | Sima
Autor:Winter Renshawová
Názov knihy:Absint
Počet strán:261
Vydavteľstvo:Ikar

Anotácia:
Na displeji sa zobrazovalo meno "Absint". Ja som ju však poznal ako podmanivý hlas v telefóne, s ktorým som neskoro do noci viedol debaty o Proustovi a Hemingwayovi, kde-tu pretkané necudnými… rozhovormi. Nikdy sme sa nestretli. Až raz vpochodovala ku mne do kancelárie s jablkovou lízankou v čerešňovočervených ústach a dobre známym hlasom sa spýtala: "Chceli ste so mnou hovoriť, pán riaditeľ?"
Ten hlas som poznal. Spoznal by som ho kdekoľvek.
Zdvihol som zrak. Vo dverách do mojej kancelárie stálo dievča v obtiahnutých legínsach a tielku s hlbokým výstrihom, v plných perách omáľalo lízanku a sledovalo ma povedomými jadeitovými očami.
Bola to ona.

Moje dojmy:
Veľmi som sa tešila na knihu Absint.Autorka Winter Renshawová píše úžasne.Spominanu knihu som mala prečítanu za deň čo sa mi malo kedy stane.Ak hladate oddychovku tak knihy od autorky by vás mohli baviť.Absint však bolo u mňa bohužiaľ trochu sklamanie.Počas čítania tejto knihy som mala pocit akoby autorka rýchlo chcela napísať túto knihu,nech už ma pokoj a môže začať písať nový.Bolo to fajn ale zďaleka to nemá na knihu Dokonalá iluzia.

Hlavnou postavou príbehu je mlada Halston a Ford.Všetko by bolo fajn,keby ona nie študentka a on riaditeľ školy a keby si počas letných prazdnin nepisali horuce spravy a nerozpravali sa cez telefon a o počasii to nebolo.Halston bola baba s ktoru nešlo len tak mavať.Bola úprímna a ako sa hovorí čo na srdci to na jazyku.Bola divoka a vtipna.Za týmto všetkým sa však skrýva niečo čo sa jej stalo v detstve a samozrejme zanechalo to na nej stopy.Myslim že nie každemu bude po chuti to ako sa Halston sprava.Ford je jej úplný opak a nikdy,nikdy sa nechcel zapliesť so študentkou,lenže osud ma niekedy chuť nás prekvapiť či už milo alebo nie.Ford bol prisny riaditeľ.Pracovity,naladovy.Autorka nám celú knihu omielala aký je Ford sexi,úžasny a že každá žena z neho pada do kolien až mi to začalo liezt na nervy.Toto na takichto knihach neznašam keď mi každu chviľu omieľa autorka o tom aký je úžasný a ženy mu padaju k noham.Autorka mohla opisať charaktery viac.Takto sme sa o nich dozedeli len čo to a ostatne sme si mohli domyslieť.
Príbeh Absint nebol zlý no pre mňa trochu sklamanie.Dúfam však že od autorky ešte nejaka kniha u nás vyjde lebo píše skvelo a bolo naozaj ťažke túto knihu odložiť.I napriek tomu že som z knihy nebola taka nadšena túto knihu odporúčám.

Diana Gabaldon-Mořeplavec

21. srpna 2018 v 18:00 | Sima
Autor:Diana Gabaldon
Názov knihy:Mořeplavec
Séria:Cizinka
Počet strán:1141
Vydavateľstvo:Omega

Anotácia:
K vášnivému setkání Claire s Randallem došlo již dávno. Před dvaceti lety cestovala Claire zpět v čase do 18. století a do náruče galantního Skota jménem Jamie Fraser. Pak se vrátila do svého století, aby porodila jeho dítě. Věřila, že v tragické bitvě u Cullodenu zahynul. Přesto na něj nikdy nezapomněla, A její tělo po něm ve snech stále touží.Pak Claire zjistí, že Jamie přežil. Vrací se k němu a je odhodlaná zůstat s ním v jeho době. Claire si musí zvolit svůj osud a najít odvahu čelit vášni a bolesti, které ji čekají. A také životu nebezpečným intrikám rozpoutaným v rozděleném Skotsku. Čeká ji nebezpečná cesta do neznáma, která navždy zpečetí, nebo definitivně zničí jejich lásku.

Moje dojmy:
Séria Cizinka aj vďaka serialu je medzi čitateľmi veľmi obľubení.Ja osobne nie som taka uhranuta z tejto série ako ostatný a čo sa týka serialu tam som zatiaľ len pri 1 serii.Knihy sú fajn,sú napínave,dobrodružné a romanticke.Aj keď tieto knihy nepatria medzi moje obľubené chcem vedieť ako to nakoniec všetko skonči a autorka Diana Gabaldon píše zaujímavo a vždy to skončí tak že mám chuť utekať do knihkupectva.Minuly rok som si na meniny kúpila tretí diel ktorý nesie názov Mořeplavec ale ako to u mňa býva ku knihe som sa dostala len teraz .Po pravde desilo ma tých 1141 strán.Na konci som mala problém už knihu držať v ruke aby som si pri mojej šikovnosti náhodou s ňou neubližila.V prvom a druhom diely sa vyskitlo pár miest kde som sa trochu nudila.V tomto dieli a sa mi nič také nestalo.Kniha je veľmi rozsiahla čo niekoho môže odradzať no vedzte že vás čaká príbeh plný akcie,zvratov,intrig a prekvapivých momentov.Nudiť sa rozhodnete nebudete.

Prešlo dvadsať rokov odvtedy čo Claire videla Jamieho.Zostala jej len Brianna ,živa spomienka na Jamieho a na to že to čo zažila bola skutočnosť.Vratila sa do svojho storočia a žila ďalej svoj život.Claire však zisti že Jamie žil,neumrel tak ako si myslela a bola o tom presvdčená preto sa rozhodne vratiť.Každý človek sa mení,menia ho okolnosti,ľudia a situacie.Dokaže Claire a Jamie nájsť po tých dlhých rokoch k sebe cestu? je možnosť že Jamie patrí dávno už inej a na Claire už dávno zabudol.Má cenu obetovať všetko a ísť znova do neznáma? Claire a Jamie sú už iný ako v Vážke v jantaru.Jamie je dobrý chlap,rád pômože a prave jeho dobracka povaha mu neraz spôsobila problém.Jamie už nie je chlapec.Aj Claire sa zmenila.Už mi dokonca neliezla tak na nervy ako predošlých dieloch.Bola silná a milujuca matka,ktorá by pre dcéru spravila prvé aj posledné.V tomto príbehu sa objavia aj nové postavy ktoré zamotaju dej ešte viac a vďaka ním nás čaká mnoho zvratov a prekvapení.

V knihe sa prelína minulosť a súčasnosť.Dozvieme sa ako žili dalej bez seba Claire a Jamie.Čo zažili,s čím sa museli zmieriť a vysporiadať a aké prekažky museli prekonať.Obaja Jamie i Claire budu musieť v tomto diely veľa obetovať.Osud im obom doprial veľa radosti i bolesti.Diana Gabaldon píše pútavo.Od začiatku vás vtiahne do príbehu.Počas čítania sa ocitneme v Škotsku,Edinburghu,Karibiku a nakoniec v Amerike kde sa bude odohravať štvrý diel na ktorý sa veľmi teším.Mořeplavec ma prijemne prekvapil.Ak ste túto sériu nečítali tak vám odporúčám.Tento diel sa vydaril a teším sa na Bubný podzimu.Odporúčám

Angie Thomasová.Hnev,čo si zasial

14. srpna 2018 v 17:12 | Sima
Autor:Angie Thomasová
Názov knihy:Hnev,čo si zasial
Počet strán:362
Vydavateľstvo:CooBoo

Anotácia:
Šestnásťročná Starr Carterová žije v dvoch svetoch: býva v chudobnej černošskej štvrti a navštevuje snobskú strednú školu na predmestí. Krehkú rovnováhu medzi nimi naruší večer, keď sa stane svedkyňou streľby, pri ktorej policajný dôstojník pripraví o život jej najlepšieho priateľa z detstva Khalila. Khalil v čase vraždy pri sebe nemal zbraň. Jeho smrť zakrátko upúta pozornosť celoštátnych médií. Niektoré ho opíšu ako grázla, iné ako drogového dílera a gangstra. Starrina najlepšia kamarátka zo školy dokonca naznačí, že si zomrieť zaslúžil. Keď sa ukáže, že polícia nemá záujem prípad vyriešiť, ulice zaplnia demonštranti a černošská štvrť sa zmení na vojnovú zónu. Všetkých zaujíma, čo sa v osudný večer skutočne stalo. Odpoveď pozná iba Starr. No čokoľvek, čo sa rozhodne (alebo nerozhodne) prezradiť, môže zničiť jej rodinu a ohroziť jej život.

Moje dojmy:
Nedávno vyšla u nás kniha Hnev,čo si zasial.V zahraniči je tato kniha veľmi diskutovaná a chysta sa aj film.Na blog som davala trailer ktorý vyzerá zaujímavo a určite si film pozriem.Bolo to zaujímavé čítanie.Ešte nikdy som nečítala príbeh z prostredia geta.Príbeh je z pohľadu mladej Starr ktorá je svedkom tragickej udalosti.Už raz si zažila niečo podobne,toto je však trochu iné.Biely policajt zastrelil chlapca s tmavou pleťou.Tato udalosť jej život navždy zmeni.Aj keď sme malá krajina a žije tu určite menej ľudi s tmavou pľetou ako v Amerike tato kniha vás môže zasiahnuť tým že toto sa v skutočnosti deje a že je to skutočne tak,možno ten chalan ktorého ste videli v televizii nebol zrovna ukažka dobrých skutov ale bol to nieči brat,priateľ no predovšetkým syn alebo dcéra a možno jednoducho nemal inú možnosť.

Starr je obyčajná šesnasťročná baba.Na party sa stretnete so svojim kamaratom Khalilom.Poznajú sa odmalička,zažili si spolu toho veľa.Lenže pri ceste z večierka ich zastaví policajt a Starr je svedkom ako Khalil zomiera pod rukou bieleho policajta.Starr mi bola sympaticka,bola odvažná no na druhej strane sa obavala o svoju rodinu.V cene toho že povie pravdu bolo priliš veľa a bala sa že príde aj o ďalšieho človeka alebo ľudi ktorých ľúbi.Autorka opísala charaktery jednotlivých postáv realisticky.Starr sa spravala na svoj vek tak ako by sa spravala 16 ročne dievča.

Hnev,čo si zasial môže zaujať aj starších čitateľov.Kniha je o rasizme.O rodine ktorá drží spolu ,keď je dobre a aj keď je zlé,vždy. Kniha je o sudržnosti,priateľstve a láske.Autorka toto všetko skvelo premiešala a vznikol s toho silný príbeh.Odporúčám.

Winter Renshawová-Dokonalá iluzia

4. srpna 2018 v 19:43 | Sima
Autor:Winter Renshawová
Názov knihy:Dokonalá iluzia
Počet strán:275
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Tridsiatnik Hudson Rutherford potreboval snúbenicu. Jeho bohatí rodičia mu chceli za nevestu vnútiť akúsi rozmaznanú dedičku hotelového impéria, čo ohrozovalo jeho pôžitkársky a záletný životný štýl. Jediná cesta bola presvedčiť rodičov, že je skutočne, vášnivo a nadosmrti zaľúbený... do Mari, svojej osobnej asistentky, tretej za jediný rok.
Už len preňho pracovať bolo nad Marine sily. Každá baba sa za ním otočila a on bol arogantný, samopašný a namyslený. Veď ani jej meno nevedel poriadne vysloviť, tak ako chcel presvedčiť rodinu, že je beznádejne zaľúbený?! Mienila ho poslať kadeľahšie, no on ju odzbrojil svojím typickým úškrnom a veľkorysou finančnou odmenou. Nuž, na tri mesiace by azda svoju pýchu mohla potlačiť.
Lenže nepovedala mu jednu drobnosť a práve tá mohla všetko parádne skomplikovať!

Moje dojmy:
Po nejakom čase som siahla po romantickej knižke Dokonalá iluzia.Ak čitate taketo príbehy tak tato kniha vám určite neunikla.Na knihu som sa veľmi tešila s toho dôvodu že milujem knihy kde musia predstierať hlavne postavy že sú pár z nejakého dôvodu no a nakoniec to vypali úplne inak .Aj keď asi od začiatku tušite ako to môže skončiť vedzete že nie vždy tak to je.Dokonalá iluzia bola skvelá oddychovka a autorka píše super.V príbehu najdete aj humor čo autorka skvelo dokazala sklbiť z romantickou linkou.
Hlavnou postavou príbehu je Hudson Rutherford.Uznavaný architekt.Je samoľubi,povyšenecky a naladovy a pracovať s ním je horor.Mari je jeho pravý opak.Je pracovita lenže už ma svojho šefa plne zuby tak sa rozhodne odísť,lenže ponuka a nasledne odmena je veľmi laka.Zvlašť teraz,keďju osud prekvapil.Hudson a Mari bola ako oheň a voda.Mari si nedala skakať po hlave a počas čítania som sa neraz zasmiala na cele kolo nad tým ako Hudsona uzemnila.Postavy sa postupne vyvijaju a autorka nekladie dôraz na erotiku a na to že postavy musia rýchlo byť spolu.Nechavá ich zoznamovať sa,kladie im do cesty prekažky ktoré sa snažia spolu prekonať a postupne ukazuje aký sú obaja v skutočnosti.

Kapitoly v knihe sú z pohľadu Mari aj Hudsona.Striedanie z pohladu postáv mám v knihach rada a vďdaka tomu sa vieme viac vcitit do kože hlavnej postavy a pochopiť ich.Autorka Winter Renshaw píše zaujímavo a ak hladate nejakú knihu na dovolenku určite by toto mohla byť dobra voľba.Už o pár dni vyjde u nás od autorky ďalšia kniha na ktorú sa veľmi teším.Hľadala som oddychovku no našla som zaujímavý pribeh ktorý ma počas čítania nenudil.Dokonalú iluziu odporúčám.

Miroslava Varáčková-Nepobozkaná

25. července 2018 v 12:58 | Sima
Autor:Miroslava Varáčková
Názov knihy:Nepobozkaná
Počet strán:237
Vydavteľstvo:CooBoo

Anotácia:
Dominika má sladkých šestnásť a na obzore žiaden frajer, žiadne rande a je posledná "nepobozkaná" druháčka! No potom sa z čista jasna zjaví na obzore sexy štvrták Šarkan. Šarkan jej poblázni hlavu, no Domča si nie je istá, či práve tento chalan s krásnymi očami a nevyspytateľnou povahou jej má strhnúť nálepku "nepobozkanej". Ale Dominika chce naozaj zažiť tie neopakovateľné prvé rande, prvé bozky a kolotoč nezabudnuteľných zážitkov. Podarí sa jej to so Šarkanom?

Moje dojmy:
Po dlhšom čase som siahala po knižke od slovenskej autorky Mirky Varáčkovej.Aj keď už nepatrím do vekovej kategorie pre ktoré Mirka píše vždy sa na jej knihu teším.Nepobozkaná vyšla po prvý krát v roku 2014 a tento rok sa dočkala druheho vydania.Knihu som už raz čítala ešte pred založením blogu ale už som si z nej veľa nepamätala.Aj keď som už staršia pačila sa mi aj teraz a ak hľadate niečo na letne čítanie tato kniha by mohla byť to spravne.

Dominika má sladkých 16 no zatiaľ nezažila svoj prvý bozk a to sa rovna katastrofe.Veľa krát som sa našla v hlavnej postave a pousmiala som sa nad tým keď som si spomenula aká som bola ja.Tiež som si myslela že moje starosti sú najväčšie na svete.Že dospelaci riešia len taľafatky a naozaj veľke problémy mám ja.Aj keď mám už niekedy problémy s postavami tohto veku,Dominika mi vôbec neliezla na nervy.Bola spravne strelena,vedela človeka vypočuť a ochotna mu pômocť.V Dominikinom živote sa však objaví Šarkan.Tajomný štvrtak ku ktoremu chodí na sebaobranu a je s ním donutena chodiť na nácvik jeho stužkovej.Šarkan bol tiež fajn aj keď jeho život za dverami domu nebol rúžový a to čo prežíval Šarkan pozná bohužiaľ mnoho tinedžerov.
Nepobozkaná ma bavila od prvej strany.Spomenula som si na to aké skvelé časy som stravila na strednej,spomenula som si na prvú lásku, ktorý mi tak poblaznil hlavu ako Šarkan Dominike.Ešte aspoň raz na jeden deň by som si chcela sadnuť do stredoškolskej lavice,nič neriešiť,tvariť sa že ten chalan od vedľa ma vôbec netrapi a nezatriasol mojim životom.Ak mate od 15 do 20 rokov určite si túto knih zamilujute.Nepobozkaná však môže zaujať aj staršie baby.Odporúčám.

Za knihu ešte raz ďakujem samotnej autorke a ak mate chuť si túto knihu prečítať skúste súťaž na mojom blogu,najdete ju TU

Gabrielov očistec

24. července 2018 v 18:03 | Sima
Autor:Sylvain Reynard
Názov knihy:Gabrielov očistec
Séria:Gabrielovo inferno
Počet strán:570
Vydavateľstvo:XYZ

Anotácia:
Gabriel Emerson a Julia Mitchellová museli prejsť neuveriteľným citovým peklom, kým konečne mohli byť spolu a užívať si krásne chvíľky vo dvojici. Na romantickej dovolenke v Taliansku Gabriel Juliu zasväcoval nielen do menej známych oblastí renesančného umenia, ale aj do tajov zmyslového a telesného potešenia. Po návrate do univerzitného prostredia musia opäť o svoju lásku bojovať - so žiarlivým expartnerom, so striktnými univerzitnými pravidlami i s neprajnými kolegami a študentmi. Zdá sa, že ich šťastie nevyhnutne musí prejsť očistcom...

Moje dojmy:
Poslednom čase objavujem v knižnici samé zaujímave knihy.Náhodne som tam objavila aj druhý diel série Gabrielovo inferno a aj keď som nemala v plane ju čítať nejako odišla somnou domov.Prvý diel bol fajn a je neuveriteľne ako sa rýchlo tieto knihy čítaju.V knihe sa snubi historia,romantika a miestami aj erotika ale 50 odtieňov to nebude ak sa toho bojite.

Hlavne postavy sú už iné ako v prvom diely.Hlavne hrdinka Julia už nie je taka naivna ako v Gabrielovom inferne.Dokaže si povedať svoje a aj keď jej život hadže pod nohy polena a ani v tomto diely to nebude mať ľahke nevzdava sa.Gabriel bol fajn.Bol pozorný a k Julii sa spraval dobre.Chranil ju a pre ňu bol schopny aj obety.V knihe sa vystupuje mnoho postáv no sú skôr v uzadii a autor sa sustredil na Gabriela a Juliu.

Počas čítania sa ocitneme aj v Taliansku a čitateľ (hlavne čitateľky) budu mať pocit akoby sa prechadzali samotným mestom a uličkami kde boli Gabriel a Julia.Ak hladate odddychovku toto mi mohla byť dobrá voľba. V knihe nájdte vášeň,intrigy ale hlavne lásku.V knižnici som si rezervovala posledný diel ktorý nesie názov Gabrielov raj.Ako som spomínala nie je to 50 odtieňov ani Obnažená.Autor skvelé všetko premiešava a aj keď som miestami mala pocit že sa to zbytočne naťahuje naknoniec som s knihou spokojná.Odporúčám.

Yrsa Sigurdardóttir-Žeravý hrob

13. července 2018 v 15:59 | Sima
Autor:Yrsa Sigurdardóttir
Názov knihy:Žeravý hrob
Séria:Dóra Gudmundsdóttirová
Počet strán:341
Vydavteľstvo:Columbus

Anotácia:
ri telá, jedna odrezaná hlava a jedno hrôzostrašné tajomstvo...

Už tretie napínavé pátranie islandskej právničky Tóry...

Moje dojmy:
Od Yrsy Sigurdardóttir som zatiaľ čítala jednu knihu.Na knihu Pamatuji si vás všechny najdete recenziu na blogu.V knižnici som od autorka objavila knihu Žeravý hrob a tak som si ju vzala.Autorka píše super ale tato kniha ma bohužiaľ mierne sklamala.Námet príbehu bol úžasný ale príbeh sa miestami zbytočne naťahoval a to ma po čase začalo trochu nudiť.Ako sa hovorí nelamem nad autorkou palicu a v buducnosti určite siahnem aj po ďalšej jej knihe.

Hlavnou postavou príbehu je advokátka Dóra Gudmundsdóttirová.Dóra je ako tipicka žena ktorú na ulice stretavate denodenne.Je skvelá pravnička no popri zamestani musí zvladať aj svoju domacnosť čo nie vždy je ľahke.Markus je Dórin klient a pred 30 rokmi jeho dom po výbuchu sopky zasiahol popol a teraz ho chcú archeologovia vykopavať no Markus trvá na tom že do domu musí vstupiť ako prvý.Prečo? To čo však nájdu v dome sa razom z banálneho prípadu mení na niekoľkonásobnu vraždu.Tajomstva ktoré boli ukryte pod popolom sa odkrývaju.


Od začiatku vás autorka vtiahne do prípadu.Yrsa sa rada z čitateľom zahráva,podsunie vám niečo no o pár strán to bude už inak.Aj keď vám zo začiatku nič nebude davať súvis nakoniec to vyusiti do zaujímavého konca.Žeravý hrob bolo pre mňa mierne sklamanie ani hlavnu postavu a ani inu som si nejako extra neobľubila.Ak ste však túto autorku nečítali skúste ju,píše z prostredia Islandu čo bola pre mňa doteraz neznáma krajina a čítať o nej bolo zaujímavé.

Mary Roe-Saviours-Kliatba Kortského lesa

6. července 2018 v 10:29 | Sima
Autor:Mary Roe
Názov knihy:Saviours:Kliatba Kortského lesa
Počet strán:185
Vydavteľstvo:Magna

Anotácia:
V Kortskom lese sa zlietajú vrany a zbierajú tiene. Hmla celé stáročia zakrýva tajomstvá. V tme vyčkávajú sily schopné zahubiť celé dediny. Spomedzi tichých stromov sa šíri tieseň, choroba a neodvratná skaza. Nik kliatbu lesa nezlomí. Či áno?
Samuel sa od ľaku skrýva pod posteľ.
Vanessa sa rada pekne oblieka.
Nathan si v autobuse číta Bibliu.
A Alex? Ten má talent akurát na školské lotroviny.
Ako by zlobe lesa mohli čeliť tínedžeri? Kde sú povolaní hrdinovia?
Aj z tých najobyčajnejších sa však môžu stať vyvolení. Volanie proroctva neumlčí nik. Aj v obyčajných deťoch môžu driemať skutoční záchrancovia.

Moje dojmy:
O knihe Saviours:Kliatba Kortského lesa ste už určite počuli alebo ate ju zazreli v knihkupectve.Kniha ma nádhernu obálku ktorá určite zaujme.Od autorky Mary Roe to bola moja prvá kniha a bolo to fajn čitanie.Príbeh je sice určeny deťom od 12 do 18 rokov ale zaujať môže aj dospelého čitateľa.

Hlavnou postavou príbehu sú štyri deti.Samuel ma veľmi rád knihy.Vanessa je hviezda školy,každý ju obdivuje a každý by chcel byť ako ona.Alex je Vannesin brat a je to jej opak.Kde je bitka alebo niečo ine tam vždy najdete aj Alexa.Nathan je podobny ako Samuel a rád číta Bibliu.Ani jedneho by nenapadlo že zažíju spolu dobrodružstvo ich života a vďaka tomu získajú aj priateľov na celý život.
Mladši čiateľia bude z tejto knihy nadšený .Autorka píše pútavo a počas čítania som nemala pocit že by to zbytočne naťahovala.Postavy sa spravaju primerane k svojmu veku.Kniha ma príjemne prkevapila a ak mate maldšieho surodenca rozhodne mu túto knihu dajte a možno vďaka nej prepadne kúzlu knih.

Saviours je príbeh kde najdete näpatie,akciu a je to aj trochu ducharina.V knihe okrem tohto najdete aj mágiu,súboje ,prelinanie času zo sučastnosti do minulosti.Príbeh ma bavil a rozhodne vám ho odporúčám.

Ďakujem autorke Mary Roe za poslanie knihy
 
 

Reklama