Knižné recenzie

Jandy Nelsonová-Nebe je všude

Úterý v 18:32 | Sima
Autor:Jandy Nelsonová
Názov knihy:Nebe je všude
Počet strán:302
Vydavateľstvo:CooBoo

Anotácia:
Sedmnáctiletá Lennie je knihomolka, má ráda muziku a svůj klarinet. Žije spokojeně ve stínu své báječné sestry a trochu jí hraje druhé housle. Sedmnáct let se dělily o šaty, myšlenky, radosti i strasti. Ale teď je Bailey mrtvá a Lennie najednou přespává v domě plném smutku pod zamračenou oblohou. Jako by někdo vypnul nebe. Lennie se navíc do toho všeho zamiluje - poprvé ve svém životě a hned do dvou kluků. Joeho tajemný úsměv trumfne snad už jen jeho hudební talent a Toby je tichý pohodář, skejťák a hlavně Baileyina velká láska.

Lennie z toho má pěkně zamotanou hlavu, jeden z kluků jí pomůže vymanit se ze smutku, druhý ji do něj naopak uvrhává. Lennie se pokouší vypsat si duši na každý kus papíru, který najde, ale pomůže jí to najít tu pravou cestu, svou vlastní melodii ve všem tom hluku na světě? Křehký a dojemný příběh o ztrátě a životě, palčivých pocitech bezmoci a nenávisti i lásce zároveň.


Moje dojmy:
Nebe je všude vyšlo vo vydavateľstve CooBoo v roku 2015.Veľmi som sa na knihu tešila.Vedela som že to bude príbeh ktorý už asi tak nie je pre mňa ale sem tam si taketo príbehy rada prečítam.Bohužiaľ som veľmi tvrdo narazila.Možno keby to čítam v tom roku keď kniha vyšla bola by som s nej nadšena teraz som rada že som ju vôbec dočítala.Autorka píše super ale príbeh bol strašny.Hlavna hrdinka Lennie ma neskutočne vytačala svojím spravaním ak som aj ja bola taka v 17 rokoch tak moja mama si zasluži medailu za statočnosť.

Lennie to ma ťažke.Svoju matku nevidela už dlhe roky,žije s babičkou.Lennie mala sestru Bailey.Boli nerozlučne,rozumeli si a boli si nesmierne blizke.Bailey však bohužiaľ zomrela a Lennie sa zrutil svet.Už nikdy to nebude take ako to bol keď tu bola Bailey.Lennie je zmätena a nevie čo ma robiť,ako ísť ďalej.Do života jej však vstupia dvaja chalani.Joe tajomný no hudobne nadaný chalan a Toby,snubenec jej mrtvej sestry.Prišlo mi veľmi divne zaľubiť sa počas toho ako truchlim za svojou sestrou do chalana.V tom obdobii by som mala určite iné starosti ako sa zaľubiť.Chápem ju že to čo prežíva je veľka strata a človek sa nie vždy sprava tak ako sa sprava keď je na tom psychicky dobre ale to čo robila Lennie.Bola nerozhodna,naivna,v niektorých momentoch trapna a to jej večne mrk,mrk,mrk mi skoro spôsobilo infarkt.Bohužiaľ ani jednu postavu som si nejako extra neobľubila.


Autorka Jandy Nelsonová píše fajn ale tato kniha bola u mňa krokom vedľa.Niekedy som už rozmyšľala že knihu odložim no zaťala som sa.Príbeh bol stale o tom istom.Lennie mi dokonca niekedy pripadala sebecka,ostatný ju netrapili ona je na tom najhoršie,ju musi všetci utešovať.Záver bol už aj na môj vkus presladený.Doma mám ešte knihu Dám ti aj slnko ktorú si chcem prečítať ale najprv musím straviť túto :D Knihu odporúčám skôr mladším čitateľom.Ja osobne som už s takýchto kníh asi vyrastala.Nebe je všude neodporúčám.

Hanya Yanagihara-Lesní ľudia

4. ledna 2018 v 15:44 | Sima
Autor:Hanya Yanagihara
Názov knihy:Lesní ľudia
Počet strán:421
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Mladý lekár Norton Perina sa v roku 1950 pripojí k expedícii na neznámy ostrov v Tichom oceáne. Malá skupina antropológov chce nájsť domorodý kmeň, o ktorom neexistujú nijaké priame dôkazy. Hlboko v džungli však vedci nájdu oveľa dôležitejší objav - ľudí, ktorí podľa všetkého poznajú tajomstvo nesmrteľnosti. Čo sa stane, keď ľudstvo zistí, že večný život má na dosah ruky?

Moje dojmy:
Lesní ľudia z pera Hanya Yanagihara ste už určite zazreli v knihkupectve.Vydavateľstvu Slovart sa obálka veľmi vydarila.Na túto knihu som pozerala už dávno ale musím sa priznať že nejako extra ma nezaujala tak som ju nechala v knižnici.Po nejakom dlhšom čase som dostala do ruk Malý život ktorý bol úžasný a tak keď som znova zbadala knihu na poličke v knižnici bolo jasne že knihu si musím bezpodmienečne požičať.Autorka ma rozhodne talent na písanie príbehov.V tejto knihe sa ukrýva zaujímavy,kontroverzny no predovšetkým originalný príbeh.Z knihou som sice bojovala trochu ale neľutujem že som si to prečítala.Autorka v knihe poukazala aké nasledky má jeden expedícia a čo sú niektorí ľudia schopny spraviť pre popularitu a pre peniaze.

Hlavnou postavou príbehu je mlady lekár Norton Perina.Od začiatku mi tento chlap bol nesympaticky a po celý čas sa to nezmenilo.Myslel si o sebe priliš veľa.V knihe si môžeme prečítať aj o tom aki bol Norton v detstve a an vtedy to nebolo inak.Už od malička nebol spokojný skoro s ničim,večne musel niečo komentovať.


Začiatok knihy bola strašna nuda.Autorka píše skvelo ale minimalne do 100 strán som uvažovala nad tým že knihu odložim lenže som sa zaťala a nakoniec som ju prečítala.Posledne strany boli napínave a záver bol zaujímavy.Od prvej strany vás autorka vtiahne do príbehu a ak sa prekusnte nudnim začiatkom tak si prečítate zaujímavý aj keď miestami trošku nechutny príbeh.Svet ktorý autorka vymislela bol originalný a bavilo ma čítať o ľudoch ktorý zazračne nestarnu,čo sa za tým skrýva si musíte prečítať v knihe.Autorka dokaže v čitateľovi vyvolať zvedavosť. Lesní ľudia bola zaujímava kniha ale bohužiaľ viac ma bavil Malý život.Dúfam že od autorky sa v buducnosti dočkame aj ďalšej knihe.Uričte to bude opäť zaujímavý a nevšedny príbeh .Odporúčám.

Monika Wurm-Hviezda nad arabským peklom

23. prosince 2017 v 19:57 | Sima
Autor:Monika Wurm
Názov knihy:Hviedza nad arabským peklom
Počet strán:340
Vydavateľstvo:Brána

Anotácia:
Hlavná hrdinka Fatima sa narodila vo Francúzsku. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby nepochádzala z radikálnej afganskej rodiny, ktorá ju i v modernej Európe chce vydať proti jej vôli a poslať ju s manželom naspäť do Afganistanu. Fatima snúbenca odmieta. Pre ujmu na cti rodiny sa ju pokúsia zabiť jej vlastní bratia. Mladá žena ako zázrakom prežije, dostáva sa do ochranného štátneho programu. Odchádza do Paríža, kde si nezmenila iba meno z Fatimy na Fabiene, ale zmenila aj vieru, pretože sa s islamom svojej rodiny nedokázala stotožniť.

Život odvážnej ženy sa dlhé roky zdal byť v najlepšom poriadku. Mala nielen skvelé zamestnanie, ale aj starostlivého manžela, s ktorým občas pracovne vycestovala do zahraničia. Jedného dňa odchádzajú do Saudskej Arábie, krajiny, ktorá je neslávne známa svojimi antifeministickými zákonmi a prísnymi trestami. Tu sa vrtkavé šťastie nečakane proti Fabiene obráti, dostáva sa do ženského väzenia, ďaleko od civilizácie. Úbohá žena musí znášať príšerné neľudské podmienky, nedostatok jedla i spaľujúcu horúčavu. Väznica okrem odsúdených žien ukrýva vo svojich útrobách nechutné tajomstvo. Tajomstvo, o ktorom síce vie každá väzenkyňa, ale žiadna o ňom nehovorí.

Tu sa desivý príbeh plavovlásky s oceľovomodrými očami ešte len začína. Pripravte sa na hrôzu, ktorá vám od hnevu nechá zovrieť krv v žilách. Taký silný príbeh si žiada čitateľa s odvahou spoznať odvrátenú stranu postavenia ženy v krajine, ktorá žene právo prakticky ani nedáva. Pri čítaní tejto knihy odhalíte tabuizované témy nesprávne pochopeného náboženstva, ktoré vás nielen šokujú a pobúria, ale vám doslova vyrazia dych. Ak sa vám už teraz pri pomyslení na osud hrdinky ježia chĺpky, tak vedzte, že to, čo ešte príde, ďaleko prekoná vaše očakávania a hranicu chápania. Trúfate si?

Moje dojmy:
Monike Wurm nedávno vyšla v poradii už ôsma kniha.Jej najnovšia nesie názov Hviezda nad arabským peklom.Obálka je jednoducho úžasna a určite ju v knihkupectve neprehliadnite.Príbeh ktorý sa však ukrýva v tejto knihe nie je veselý.No o tom čo si prežila hlavna hrdinka Fabiene by sa malo rozpravať.Autorka Monika Wurm v tejto knihe rieši veľmi citlivu a dovolím si tvrdiť aj kontroverznu tému.Ak sa vám bude zdať že tato recenzia je trochu chaoticka tak mi to prepačte ale doteraz sa mi ťažko hľadaju slova na túto knihu.Nečakajte žiaden Rockový sen.Pripravte sa na surový pribeh ktorý sa vám dostane pod kožu.Som nesmierne rada že žijem tu.Raz sa môžem slobodne rozhodnuť koho si môžem vziať za muža.Nemala som to už dohodnute v detstve.Môžem počuvať hudbu akú chcem,čítať knihy aké chcem a môžem hlavne, slobodne dýchať.

Fatima si prežila veľa bolesti a utrpenia.Dostala sa pod ochranu a začala žiť pod menom Fabiene.Zamilovala sa do úžasného muža.Lenže jedna cesta do Saudskej Arábie jej zmeni život a to navždy.Fabiene už nikdy nebude taka ako predtým.Zažije peklo na zemi.Hlavna hrdinka bola nesmierne silna žena a aj na predstavu je strašne čo si prežila.V skutočnosti sa to bohužiaľ deje.Teraz v tomto okamihu leju na bezbrannu ženu kyselinu,zneucťuju ju muži a ničia jej sny a nadej.Knihu som čítala pomaly.Prečítala som si pár strán no musela som ju odložiť a rozdýchať to.Fabiene bola silna a úžasna žena.Nevzdavala sa aj keď mala slabe momenty.Ja osobne by som v sebe taku silu asi nenašla ako ona.V jej živote sa objavía aj ľudia ktorý jej vlejú svetlo do života a aký budu mať v jej živote význam si prečitate v knihe.

Tato kniha je úžasna.Je napísana realisticky.Na 340 stránach je vyrozpravaný príbeh jednej ženy ale zároveň je to aj príbeh ďalších tisicok žien.Monika Wurm piše pútavo.Od prvej strany vás vtiahne do príbehu a vy mate pocit akoby ste stali pri samotnej Fabiene.Niekdy som počas čítania už mala slzy v očiach a hovorila som si:Už dosť,už si toho zažila naozaj veľa.Túto knihu rozhodne odporúčám.

Penelope Douglasová-Nádych

20. prosince 2017 v 19:54 | Sima
Autor:Penelope Douglasová
Názov knihy:Nádych
Počet strán:326
Vydavaťelstvo:Ikar

Anotácia:
Tate a Jared majú k sebe blízko už od detstva, ale ich kamarátsky vzťah sa jedného leta zmení na peklo. Jared začne byť na Tate hrubý, v škole ju ohovára a šíri o nej samé klamstvá. Akoby sa jej za niečo mstil... Tate neskôr využije príležitosť a odchádza na rok do Paríža na študijný pobyt. Do USA sa vracia už ako mladá a krásna zrelá žena. V meste snov totiž zakúsila, čo je to osobná sloboda. Už nechce žiť minulosťou, nechce sa pred všetkými skrývať ako kedysi a mieni sa Jaredovi postaviť zoči-voči. Ale aj Jared sa zmenil...žeby mu bolo smutno za Tate? A vôbec, oplatí sa ešte zabojovať za toho druhého?

Moje dojmy:
Nádych vyšla už minuly rok vo vydavateľstve Ikar ale nie priliš pozitívne recenzie ma odradzali prečítať si knihu.Teraz som nutne potrebovala nejakú oddychovku a tak som siahla po knihe Nádych.Zostala som milo prekvapená autorka píše super ale príbeh je sice fajn ale nič ohromujuce.V skutočnosti si neviem predstaviť že by som dokazala odpustiť chlapcovi ktorý ma nazýval,škrata,ktorý sa mi posmieval a ktorý mal na moju tvár dosť hlupe poznamky hodne 7 ročného dieťa.Na vlastnej koži som zažila posmešky a reči a až na pár vynimiek som vo svojom živote stretla samých debilov(pardon za výraz) takže do chalana ako je Jared by som sa určite nezamilovala a dôvod prečo Tate zosmiešňoval mi prišel jednoducho detinsky,existuju horšie veci.

Tate bol fajn.Na začiatku bola ustracahne dievčatko ktore si dalo so sebou zamavať ako sa ľudom chcelo.No aj ona prešla zmenou a po ročnom pobyte ktorý stravila vo Francuzku ju zmenil.Už nebolo to ustrachane dievčatko ale vedela si povedať svoje a branila sa.Jared bol idiot.Pár krát som mala už pocit že ho pochopím prečo to všetko robí ale nestalo sa.Nebol mi sympaticky a to čo robil Tate bolo ubohe.


Kniha je písana z pohľadu Tate.Jaredove spravanie by som možno pochopila keby nám samotna autorka napísala aj kapitoly z jeho pohľadu.Možno by som sa vedela vcitiť do jeho kože a boli by mi ho ľuto.Takto mi bolo ľuto akurat Tate.Ak hľadate nenaročnu oddychovku s nerealným príbehom(možno taketo niečo existuje) tak si prečítajte Nádych.Autorka píše super a v buducnosti by som si od nej prečítala aj ďalšie knihy.Nádych bola kniha na pár dni a ako oddychovka skvelá voľba.Ja však knihu neodporúčám.Čítala som lepšie napríklad sérou Off Campus,tu milujem.

Ransom Riggs-Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej

17. prosince 2017 v 10:54 | Sima
Autor:Ransom Riggs
Názov knihy:Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej
Séria:Domov pre neboyčajne deti slečny Peregrinovej
Počet strán:348
Vydavateľstvo:Kalligram

Anotácia:
Hrozivá rodinná tragédia privedie šestnásťročného Jacoba na odľahlý ostrov pri pobreží Wallesu, kde objaví ruiny niekdajšieho sirotinca. Pri skúmaní opustených zákutí Jacob zistí, že deti slečny Peregrinovej, ktoré tam kedysi žili, boli nielen neobyčajné, ale mohli byť aj veľmi nebezpečné a ich odlúčenosť na opustenom ostrove nebola náhodná. Ba dokonca - nech to znie akokoľvek neuveriteľne - tie deti sú možno ešte stále nažive!

Moje dojmy:
Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej ste si určite všimli v knihkupectva.Obálka ľadi do šeda a levitujuce dievčatko vám určite neuniklo.Obálka sa veľmi vydarila a rozhodne som si ju niekoľko krát vzala v obchode do ruky.Toto je jedná z tých knih ktoré som mala na poličke už veľmi dlho ale stale som sa k nej nevedela nejako dokopať a davala som prednosť iným.Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej ma prijemne prekvapilo.Príbeh bol úžasny.Originalný a napinavý a rozhodne si čo najskôr chcem kupiť aj ostatne dva diely.

Hlavný hrdina Jacob bol fajn.Zo začiatku sa vám bude javiť ako tisíc ďalších chalanov ktorých stretavate na ulici alebo v škole.Jeho život je celkom obyčajný.Ma svoje nalady,je ironicky a vtipny.V skutočnosti je tento chlapec vynimočný a na pribehoch ktoré mu rozpraval dedo bude asi niečo pravdy.Jacob bol veľmi zaujimavá postava a obľubila som si ho.Z deti ktoré sa objavia knihe som si obľubila Emmu a Millarda.Obaja boli zvlaštný no fajn.


V knihe najdete rôzne fotografie.Niektore sú zvlaštne,iné trochu strašidelne.Príbehu dodavaju čaro a nádych tajomna.Ransom Riggs píše putavo a knihu bolo ťažke odložiť.Príbeh je napinavý a nepredvidateľný.Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej rozhodne odporúčám.Príbeh je plný napätia,tajomna a autor vás tak vtiahne do príbehu až mate pocit že ste s Jacobom na tom opustenom ostrove.Kniha sa mi veľmi pačila a ak ste ju ešte nečítali.Rozhodne odporúčám.Pripravte sa na zvlaštný no zaujímavý príbeh.Odporúčám.

Sabaa Tahirová-Iskra v popole

15. prosince 2017 v 19:50 | Sima
Autor:Sabaa Tahirová
Názov knihy:Iskra v popole
Séria:Iskra v popole
Počet strán:421
Vydavteľstvo:Yoli

Anotácia:
V ríši vojakov sa odpor trestá smrťou. Tí, čo nezaprisahajú svoju krv a telo cisárovi, riskujú popravu svojich blízkych a skazu všetkého, čo im je drahé.V tomto krutom svete sa životom ťažko prebíja otrokyňa Laia, ktorá žije so starými rodičmi a starším bratom Darinom v pokútnej štvrti.

Rodina živorí a vedie biednu existenciu. Nikto z nich sa nestavia na odpor proti ríši, lebo videli, ako dopadli tí, čo tak urobili. Jedného dňa k nim však vtrhnú vojaci, zabijú starkých a Lainho brata zatknú za zradu. Laii sa podarí utiecť a vyhľadá pomoc rebelov, ktorí jej prisľúbia, že zachránia jej brata, zato však bude musieť pre nich robiť špiónku v najväčšej vojenskej akadémii v ríši. Laia sa tam stretne so synom krutej generálky Eliášom - najlepším vojakom školy, ktorý však v kútiku duše celú ríšu i armádu hlboko nenávidí. Túži iba po tom, aby sa oslobodil spod tyranie, ktorou si ríša vynucuje poslušnosť. On aj Laia čoskoro zistia, že ich osudy sú prepletené a že ich činy môžu zmeniť osud celej ríše.

Iskra v popole ponúka miestami temný a príliš drsný príbeh, ktorý sa vzdialene inšpiruje životom v starovekom Ríme. Osudy hlavných hrdinov a neustále gradované napätie vás vtiahnu do rozprávkovo-fantazijného sveta, v ktorom sa zvádza večný boj medzi dobrom a zlom, kde však dobro často ťahá za kratší koniec.

Moje dojmy:
Iskra v popole vyvolala v knižnom svete obrovský rozruch.Minulý rok vyšla aj u nás vo vydavateľstve Yoli.Na knihu som čítala same superlativy a tak som očakavala niečo úžasne,čo nebudem môcť prestať čitať.Bohužiaľ musím napísať že nič take sa nedialo.Iskra v popole neni zlá kniha ale ani nenaplnila moje očakavania.Možno keby mám 18-20 rokov tak som s knihy nadšena a okamižite si idem kúpiť ďalši diel.Teraz som na važkach či sa pustiť do ďalšieho dielu alebo nie.

Postavy v knihe som si vôbec nebľubila.Helena ktorá bola spolužiačkou Eliaša a zaroveň bola skvelá bojovnička mi bola nesimpaticka už od začiatku.Sama neviem prečo ale proste mi nesadla.Eliaš mi niekedy liezol na nervy.Laia bola na svoj vek odvažna a pre zachranu svojho brata bola ochotna prežiť aj to najhoršie.Veliteľka bola psychopatka a blázon.Bola veľmi zlá a to čo robila ľudom bolo krute.V knihe vystupuje mnoho postáv no tie nedostali až taki priestor ako Helena,Eliaš a Veliteľka.

Autorka Sabaa Tahirová nepíše vôbec zle prave naopak.Štyl jej písania je pútavy.Iskra v popole je jej prvotina ktorá sa podľa mňa vydarila aj keď to nič úžasne a dychberuce nebolo..Príbeh je zaujímavý a dej postupne gradoval.Sabaa Tahir môže niekoho prekvapiť tým že niektore scény opísala surovo,tak ako to v Starovekom Ríme mohlo byť pretože prave týmto miestom sa vzdialne autorka inšpirovala.Iskra v popole ma bohužiaľ nenadchla,ak však vahate či ísť do knihy alebo nie skúsiť to môžete.Osobne uvdím časom si sa pustím do ďalšieho dielu alebo nie.

M.L.Stedmanová-Svetlo medzi oceánmi

2. prosince 2017 v 20:20 | Sima
Autor:M.L.Stedmanová
Názov knihy:Svetlo medzi oceánmi
Počet strán:335
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Podmanivý, nádherný román talentovanej autorky. Príbeh strážcu majáka a jeho manželky, ktorých osudové rozhodnutie navždy zmenilo ich život. V roku 1918, po štyroch hrozných rokoch strávených v bojoch na západnom fronte, sa Tom Sherbourne vracia do Austrálie a prijíma miesto strážcu majáka na vzdialenej Janusovej skale. Na tento opustený ostrov, kam zásobovací čln pripláva iba každé tri mesiace a dovolenku strážca dostane v tom lepšom prípade každý tretí rok, si Tom privedie mladú, odvážnu a milujúcu manželku Isabel. Ich šťastie má trpkú príchuť, lebo Isabel nedokáže ani na tretí raz donosiť zdravé dieťa. Práve keď sa užialená Isabel uberá k hrobu svojho posledného dieťaťa, vietor k nej priveje detský plač. More vyhodilo na breh čln s mŕtvym mužom a so žijúcim dieťaťom. Tom ako strážca majáka puntičkársky dodržiava predpisy. Jeho morálne zásady mu pomohli prežiť hroznú vojnu a aj teraz chce nález mŕtveho muža a živého dieťaťa ihneď nahlásiť úradom. Ale Isabel si už priložila dieťatko k prsiam. Napriek Tomovej najlepšej vôli zariadiť všetko čo najpoctivejšie si dieťa prisvoja a dajú mu meno Lucy. Lenže ich vzťah tým utrpí. Po dvoch rokoch sa s malou Lucy vyberú na pevninu a uvedomia si, že na svete sú aj iní ľudia... a medzi nimi žena, ktorá zúfalo hľadá svoje stratené dieťa. Na osudoch mimoriadne presvedčivých postáv M.L. Stedmannová zobrazuje úporné hľadanie zmyslu života po prvej svetovej vojne, v ktorej vyhaslo toľko životov. Jej hrdinovia sú nedokonalí ľudia túžiaci po troche šťastia v nepochopiteľne zložitom svete.

Moje dojmy:
Svetlo medzi oceánmi som zaregistrovala už keď vyšla u nás v roku 2012 no vtedy ma nezaujala a som úprímne rada že som na túto knihu narazila znova a prečítala som si ju až teraz.Myslim si že v tom obdobii kedy vyšla by som ju tak neocenila ako teraz.Svetlo medzi oceánmi je autorkina prvotina a na knihe to vôbec nie je vidno.M.L.Stedmanová píše pútavo a príbeh sa vám dostane pod kožu ani neviete ako a odrazu sa nachadzate v ňom a neustale sa samého seba pýta:Čo by som spravil keby som bol na ich mieste a v ich situacii.Ja dodnes neviem čo by som spravila.

Tom a Isabel sa stretnu a zamiluju sa do seba.Tom pracuje ako strážca majáka na Janusovej skale.Je to opustený ostrov a život na ňom je veľmi ťažky no krásny.Sú štastny no k uplnej radosti ich chýba už len jedno-babätko.Osud je však k ním veľmi krutý a nie je im dopriate mať dieťa.Jeden deň kedy zlomena a užialena isabel kráča k hrobu svojho posledného dieťata počuje detský plač a život sa im v tom okamihu navždy zmeni a nielen im.

Tom bol úžasný.Prežil vojnu.No na duši mu zostali trvale nasledky.Život na majaku sa mu veľmi pači.Je štastny keď sa zoznamí s Isabel a postupne sa do seba zaľubia a vezmu sa a odídu žiť na maják.Tom bol trpezlivý,starostlivy a múdrý muž.Isabel sa k nemu veľmi hodila.Na začiatku mi prišla trošku čudna ale postupne som si ju obľubila.Osud sa s ňou nepekne zahral a aj toto prispelo k tomu že bola uzavreta a nie vždy som sa stotožnila s jej s rozhodnutiami.


Svetlo medzi oceánmi je kniha v ktorej sa ukrýva podmanivý príbeh o láske a o osudovom rozhodnuti ktoré im navždy zmení život.Autorka v knihe rieši veľmi citlivu tému.Príbeh začína v roku 1926 a končí 1950 takže s postavami prežíjeme dlhe roky.Plne bolesti i radosti.Viťazstiev a pádov.Ak ste túto knihu nečítali tak rozhodne si ju prečítajte.Autorka napísala krásny príbeh a bola by som nesmierne rada keby sa dočkame aj jeho druhého vydania.Odporúčám.

Miroslava Varáčková-Prežila som svet

24. listopadu 2017 v 18:04 | Sima
Autor:Miroslava Varáčková
Názov knihy:Prežila som svet
Počet strán:239
Vydavateľstvo:Elist

Anotácia:
Volám sa Ela a som jedna z tých, čo prežili. Prišla som o svoju rodinu, priateľov, susedov a vo svojich sedemnástich rokoch som ostala celkom sama. Kedysi som chodila do školy, so spolužiačkami do kina, či len tak sa flákať mestom. Dýchala som čistý vzduch a jedla čerstvé rožky. Teraz väčšinu času trávim v starej stuchnutej pivnici a deň, kedy mám plný žalúdok, môžem pokojne nazvať šťastným. Volám sa Ela a som jedna z tých, čo prežili...

Napínavý príbeh zakázanej lásky, ktorá sa rodí v čase úpadku civilizácie. Svet je v ruinách, budúcnosť neistá, boj o život neúprosný. Podľahne Ela nádeji a túžbe milovať? Vráti jej ukrývaný vzťah do duše svetlo, alebo ju uvrhne do ešte väčšieho zúfalstva? A... prežije Ela vôbec najbližšie svitanie?

Moje dojmy:
Prvý krát vyšla kniha Prežila som svet vo vydavateľstve Motýľ v roku 2011 a ak ste mali v plane si túto knihu prečítať tak vyšla nedávno vo vydavateľstve Elist s veľmi peknou obálkou.Nehodnotím veľmi v recenziach obálky no tu musím napísať že sa fakt vydarila.Príbeh je o mladučkej Ele ktorá počas vojny prišla o všetko a všetkých.Ela musí každy deň bojovať o svoj život.Prežila som svet som čítala už davnejšie a bohužiaľ z knihy som si pamätala len pre mňa veľmi smutnú časť pre ktorú nečítam ani take knihy a nesledujem ani take filmy.Prežila som svet bolo aj po druhý krát super čítanie ktore som mala za pár dni prečitane a rozhodne neľutujem.

Ak ste čítali nejakú knihu od autorky určite sa vám pačilo to že autorka opisuje postavy realisticky a tu to nebolo inak.Ela bola veľmi silna a ja si vôbec neviem predstaviť že behom minut prídem o všetkých.Ja osobne by som asi sedela niekde v kute a plakala a moje minuty života by boli spočitane.Ela taka nebola.Bola silna no mala aj chviľe kedy bola zúfala a mala chuť výjsť na ulicu a nechať sa zastreliť.Príbeh ktorý ukrýva tato kniha nesie v sebe zakázanú lásku no nie je to žiaden kliše príbeh. Autorka príbehu dodava svoje osobitne čaro.


Mirka Varáčková vás od prvej strany vtiahne do príbehu.Dej je napinavý a nechýbaju prekvapive zvraty.Počas čitania budete mať pocit akoby ste boli samotnom príbehu a s Ellou si prežijete všetko.Niekdy som mala fakt pocit zufalstva a beznadeje pri čitani tejto knihy.Prežila som svet odporúčám.

Za knihu ďakujem ešte raz samotnej autorke.

Michaela Ella Hajduková-Dorianova kliatba

20. listopadu 2017 v 13:36 | Sima
Autor:Michaela Ella Hajduková
Názov knihy:Dorianova Kliatba
Počet strán:247
Vydavateľstvo:Motyľ

Anotácia:
Dorian Wayne je mladý muž, ktorý sa rád obklopuje umelcami a plnými dúškami si vychutnáva všetko, čo mu život v Londýne na konci 19. storočia ponúka. Do jeho života však vstúpi mladá nádejná maliarka Violette Reynardová. Ich vzájomné city prehĺbi obraz, ktorý namaľuje. Ani jeden z nich však ešte netuší, ako veľmi ovplyvní táto osudná maľba ich životy a že v Dorianovom vnútri prebudí netvora, ktorý nepozná hranice...

O mnoho desaťročí neskôr žije v Londýne Annabelle Evansová - žena poznačená tragédiou, ktorú však životné okolnosti nedokázali zlomiť. Pracovný telefonát od známeho muža rozhodí jej pokojný svet a dá mu smer, ktorý by ani vo sne nečakala.

Čo spája Annabelle s umelkyňou z minulosti? A môže pomsta zahojiť staré rany, alebo spôsobí, že pre ňu príde ešte o viac, ako mohla získať?


Moje dojmy:
Michaela Ella Hajduková je slovenská autorka ktorá napísala napríklad Zákon krvi,Nemecké dievča neplače.Doma mám od tejto autorký knihu Nájdem ťa v čase ktorú som však ešte nečítala.V tejto knihe s prelína minulosť a súčasnosť čo mám v knihach veľmi rada tak som dúfala že tento príbeh ma nesklame.Kniha ma veľmi prijemne prekvapila a som s nej nadšena a rozhodne si prečítam predošlu autorkinu knihu Nájdem ta v čase čo najskôr.Autorka Michaela Ella Hajdukova sa inšpirovala postavou Doriana Graya takže už teraz viem akú knihu si požičiam najbližšie z knižnice.Príbeh ktorý sa odohrava v tejto knihe je veľmi zaujímavy.Autorka dokaže vo vás vyvolať zvedavosť a ani neviete ako a už ste na konci.

Dorian Wayne je mladý muž na konci 19 storočia.Do jeho života vstupí mlada nadejna maliarka Violette Reynardová.Zaľubia sa do seba no osud ma s nimi iné plany.O mnoho,mnoho rokov žije v Londyne Anabelle Evansova,ktorá je veľmi talentovana navrharka a šperkarka.Aký osud spaja tieto dve ženy a samotného Doriana Wayne s toutou ženou so sučastnosti?Na tieto otazky,najdete odpoveďe v knihe.Zo začiatku vám nič nebude davať suvis no postupne to do seba začne zapadať a čitateľa čaká mnoho prekvapení.Dorian je zvlaštny.Na začiatku bol veselý,spoločenský a plne si užival život.No udalosti ktoré sa udiali a chybe ktoré ho stali priliš veľa ho zmenili.Violette bola fajn.Na svoj vek bola trošku naivna no osud sa s ňou nemaznal a prežila si veľa bolesti.Anabelle bola silna hlavna hrdinka.Na svojej tvari nesie znak tragedie ktorá ju poznačila.Okrem svojej blizkej kamaratky sa s nikim nestretava a tak jej to vyhovuje.Jeden deň jej však telefonat od neznámeho muža navždy zmení život.

Príbeh je plný tajomna.Ako som spomínala predtým prelína sa v knihe minulosť a súčastnosť.Michaela Ella Hajduková použila vo svojej knihe zaujímavu tému s ktorou sa v knihach veľmi nestretavám.Príbeh o krehkej láske a o pravde ktorá vám navždy zmení život.Príbeh mi niektorých momentoch pripomínal rozpravku ktorú zobžňujem.Autorka píše veľmi pútavo a knihu bolo nemožne odložiť.Dorianová kliatba je veľmi dobrá kniha ktorú rozhodne odporúčám.Ak mate chuť na príbeh plný tajomstiev a lásky tak rozhodne si prečitajte túto knihu.

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem ešte raz samotnej autorke.

Hanya Yanagihara-Malý život

18. listopadu 2017 v 12:23 | Sima
Autor:Hanya Yanagihara
Názov knihy:Malý život
Počet strán:630
Vydavateľstvo:Odeon

Anotácia:
Když se čtyři spolužáci z vysoké školy v Massachusetts přestěhují do New Yorku, aby se pokusili prorazit, jsou bez peněz, ztracení a kupředu je pohání jen jejich přátelství a ctižádost. Je tu laskavý Willem, začínající herec; bystrý, občas krutý malíř DžejBí, který se chce prosadit ve světě umění; utrápený architekt Malcolm, nešťastný ve špičkové firmě; a rezervovaný, geniální, tajemný právník Jude, kolem něhož se jejich životy otáčejí… Malý život je příběh o sexuální orientaci, zneužívání a sebepoškozování, o lásce a obětavosti, krutosti a neschopnosti bojovat s osudem.

Moje dojmy:
Malý život spôsobila v knižnom svete obrovský rozruch.Nepamätam si žiadnu knihu v poslednom obdobii ktorá by bola doslova všade a každý ju čítal.Ja som si ju najprv nechcela prečítať lenže po jednom videu som zostala prekvapená a povedala som si že to znie fakt super a mohlo by ma to baviť.Malý život je úžasná kniha.Je to surove čítanie ktoré nie je pre každého.Autorka Hanya Yanagihara vás od prvej strany vtiahne do príbehu a na konci vás vypluje totalne emočne prazdných a nad knihou budete veľmi dlho premyšľať.

Príbeh je o štyroch priateľoch ktorý prídu do New Yorku začať nový život.Willem je začinajuci herec,Džejbi je maliar,Malcom je architekt a Jude je pravnik.Všetci maju rozdielne povahy a pohlady na život no priateľstvo ktore je medzi nimi je veľmi v dnešej dobe vzacne.Sú si jeden druheho oporou.Držia spolu aj keď zažívaju vesele momenty a aj keď sa rutia na same dno.Držia spolu dlhe roky a zažívaju spolu všetko a navzajom sa podporuju.Najvic som si obľubila prave tajomného Judea.Jude si vo svojom živote prešiel peklom.Zanechalo to na jeho citlivej povahe nezmazateľne stopy.Je tichy,pravy opak napr Džejbiho.Nerad prevuje emociie,nerád sa sťažuje druhým a už vôbec nedava najavo to či ho niečo bolí.Niekedy som sa stotožnila s Judeom a chapala som ho.Počas čítania som si veľa krát v mysli povedala:Toto poznám aj ja veľmi dobre.Jude bol veľmi silný,statočne bojoval s vnutornimi demonmii ktore mu robili spoločnosť každy deň.To čo si prežil bolo strašne a pripravte sa nato že počas toho ako budete čítať jeho príbeh tak knihu odložite na pár minut.Priznám sa že som mala momenty kedy som s Judeom nestotožnila a keby bol pri me asi by som s nim zatriasla.Willem bol takisto úžasny.Citlivý,trpezlivy a starostlivý.V knihe sa objavia aj iné postavy ale autorka sa sustredila skôr na hlavne postavy čo vôbec neberte ako negatívum.

Malý život sa čítalo veľmi pomaly.Autorka ma pútavý štýl písania ale ak nemate radi opisy tak neviem či vám tato kniha sadne.Hanya Yanagihara popisuje do detailov pocity všetkých ktore sa v knihe objavia.Na niekoľko strán vyrozprava životný príbeh postáv ktore sa objavia v tejto knihe takže aj vďaka tomuto je kniha veľmi rozsiahla ale je to potrebne aby ste pochopili čo si prežili jednotlive postavy,čo ich viedlo k tomu ako sa spravali alebo ako sa konečne rozhodli v určitých situaciach.


V knihe sa prelína minulosť a súčastnosť.S postavami prežíjeme niekoľko rokov..Malý život je kniha o láske,priateľstve,o sebapoškodzovani,o sexualnej orientacii,o boji s vnutornimi demonmii a boji s osudom.Autorka rieši v knihe niekoľko citlvých tém pred ktorými by sa nemali zatvarať oči.Malý život je kniha ktorá ma rozhodne dostala a ráz si ju znova prečítam.Verím v to že keď ju prečítam o pár rokov opäť mi dá iný pohľad na život,pochopím inak pár veci a znova sa mi dostane svojím surovým no realne napísaným príbehom pod kožu .Odporúčám.

Jeremy Bates-Les Sebevrahů-Aokigahara

4. listopadu 2017 v 14:42 | Sima

Autor:Jeremy Bates
Názov knihy:Les Sebevrahů-Aokigahara
Séria:Nejstrašidelnější místa světa
Počet strán: 461
Vydavateľstvo:XYZ

Anotácia:
Strhující hororový román, ve kterém se jednoduchá exkurze do míst kde "údajně" straší, promění v noční můru, když lidé začnou umírat nápadně nepřirozeným způsobem. I když se jedná o horor, je autorův přístup k příběhu velmi promyšlený, postupně vytváří napětí a zneklidňující prostředí. Nikdo si není jistý tím, zda neviditelný padouch je člověk, nebo zjevení, či zda jsou prostě oběťmi nešťastných okolností.

Moje dojmy:
Ak radi čitate hororové príbehy tak vám určite neunikla kniha Les Sebevrahů.Aokigahara je miesto ktore je opradene tajomstvom.Nikto nevie čo je v tom lese.Sú tam duchovia ktorý aj keď ste ešte neni uplne presvedčeny o tom zomrieť a skončiť,tak vás nakoniec presvedčia alebo je to všetko vymisel.Toto miesto je určite strašidelne,určite tam podľa mna straši.Zomrelo tam neskutočne veľa ľudi a prave v tomto okamihu,je niekto zúfali a krača do toho lesa presvedčeny že nie je pre tento svet dobry a najlepšie bude odísť.Prave o tomto mieste napísal príbeh Jeremy Bates .Túto knihu predomnou čítala Irenka z Knihankova a prave na jej odporučanie som si kupila knihu a tešila som sa na ňu.Čakala som mrazivý príbeh u ktorého sa budem bať a budem mať veľmi neprijemný pocit.Toto som dostala no keď som čítala posledne strany tvrdo som narazila a s otvorenimi očami som čítala a neverila tomu čo sa v knihe deje.Záver ma sklamal a moje nadšenie z knihy splaslo ako bublina.

Ani jednu postavu ktora sa objavila v knihe som si bohužiaľ neobľubila.Každa postava si vo svojom živote prežila veľa bolesti ktore by niektoreho človeka položili a skončil by to na tomto svete.V knihe sa prelína minulosť a súčastnosť hlavne minulosť Ethana,jednej z hlavných postáv. Charaktery postav opisal autor Jeremy Bates realisticky.Každa postava je iná a prave v lese(ako inak) sa jeho skutočna povaha prejavi a začne to byť zaujímave.Tajomstva a zamlčane pravdy sa okamžite vynaraju na povrch a spustí sa lavína udalosti ktore už nie je možne zastaviť.




Les Sebevrahů vás od prve strany vtiahne do príbehu a mate pocit že sa nachadzate v samotnom lese.Po celý čas som mala pocit že chodím po tom lese a som medzi ľudmi ktorý sú tam.Ja by som tam určite nešla,na tom som strašny strachopud.Jeremy Bates píše putavo ale kniha ma sklamala svojím koncom.Myslela som si že sa to skončí inak,nestalo sa tak a skončilo to tak ako to skončilo.Ak pozerate horory tak asi mate nutkanie niekdy zakričať na hercov:Ach prečo tam lezieš,načo to robiš,toto nebol dobry napad a presne toto som mala aj ja chuť robiť pri tejto knihe :D

Druhý diel vyzerý zaujímavo-Parížske katakomby a tretí diel,ostrov Bábik tak isto ale neviem či sa chcem pustiť do ďalšich kníh,aj keď ma to veľmi láka.Uivdím časom.Túto knihu vám neodporúčám,u mňa sklamanie a film si nepozriem určite.

Jana Šulková-Skús to znovu

1. listopadu 2017 v 15:31 | Sima
Autor:Jana Šulková
Názov knihy:Skús to znovu
Počet strán:266
Vydavteľstvo:Motyľ

Anotácia:
Sedemnásťročná Nataša má síce trochu iný život ako jej rovesníci, no napriek tomu pokojný. Jedného večera, keď sa vracia domov z tréningu baletu, sa stane niečo, čo spustí sled mnohých nepredvídateľných udalostí. Jej život sa tak razom mení, až sa obráti úplne hore nohami, a to najmä preto, lebo doň vstúpi záhadný a drzý Adam, ktorý je pre ňu čím ďalej, tým viac príťažlivý.

"Kdesi hlboko vnútri môjho momentálne zúboženého ja pociťujem deficit jeho prítomnosti. Asi som sa počas tej skľúčenosti a nevedomosti naňho akosi upla. Hups."

Moje dojmy:
Janka Šulková dosiaľ napísala 5 kníh,len pred pár dňami jej vyšla nová ktorá nesie názov Oheň v duši.Autorka píše skvelo a aj keď už dávno nemám 17 rokov na každú jej knihu sa teším.Aj tentoraz napísala originalný príbeh ktorý bol netipicky už len tým ako sa zoznamili obaja hlavný hrdinovia.Aj keď tato kniha bola fajn predsa musím napísať menšie negatívum.Počas čítania som mala niekdy pocit že dej sa trošku naťahuje ale i napriek tomuto sa mi príbeh pačil.Kniha je vhodna skôr pre mladšich čiateľov ale môže zaujať aj starších.

Nataša je mladé 17 ročne dievča ktore miluje balet.Nataša bola fajn baba ale niekdy som mala pocit že je naivna a prave udalosti ktore sa udeju po ceste z treningu jej navždy zmenia život.Adam mal uplne iný život ako Nataša,kým ona mala domov a milujuceho otca,Adam poznal len bitky a preto sa rozhodol odísť a aj keď je život na ulici ťažky a nie vždy si privyrobil robotou ktora je medziach zákona je rozhodnutý viac sa nevratiť domov a pretlkať sa životom.Obaja sú povahovo rozdielny no i tak sa obaja do seba zaľubia lenže Adam ma svoje tajomstva a ako to nakoniec dopadne to si musíte prečítať.V knihe sa striedaju kapitoly s pohľadu Adama a Nataši čo mám v knihach rada.

Skús to znovu ma nesklamala a bola to prijemna oddychovka ktorú som mala prečítanu za pár dni.Autorka píše zaujímave a nevšedne príbehy a na jej najnovšiu sa veľmi teším.Tento príbeh je o o láske,o hre osudu ktorý sa s vami môže jednu sekudnu nepekne zahrať.Sled udalosti a nasledne tajomstva ktore sa odhalia, odkryju pravdu o človeku ktorého milujete a vy si kladiete otazku či to skúsiť znovu alebo nie,či zabudnuť na minulosť a začať odznova.Veriť,snivať a milovať bez tajomstiev.Odporúčám.

Robert Galbraith-Volanie kukučky

28. října 2017 v 11:51 | Sima

Autor:Robert Galbraith
Názov knihy:Volanie kukučky
Séria:Cormoran Strike
Počet strán:442
Vydavateľstvo:Plus

Anotácia:
Keď sa slávna topmodelka Lula Landry zrúti zo zasneženého balkóna v luxusnej londýnskej štvrti Mayfair, všetko nasvedčuje tomu, že spáchala samovraždu. Prípad je oficiálne uzavretý - jediný, kto sa s verdiktom nehodlá zmieriť, je jej nevlastný brat. Aby dokázal, že bola zavraždená, najme si súkromného detektíva. Cormoran Strike je skúsený vyšetrovateľ. Kedysi pracoval pre vojenskú políciu, ale po zranení, ktoré utrpel počas misie v Afganistane, z armády odišiel a otvoril si vlastnú detektívnu kanceláriu. Tá sa zatiaľ len horko-ťažko drží nad vodou. Nový prípad síce Strikea zachráni pred hroziacim krachom, no čím hlbšie preniká do zložitého sveta, v ktorom mladá modelka žila, tým temnejšie veci vyplávajú na povrch a jatria aj jeho staré osobné rany...

Moje dojmy:
Volanie kukučky som mala na poličke už veľmi dlho,asi dva roky.Čítala som na knihu rôzne recenzie a bohužiaľ skoro všetky boli negatívne preto som aj čítanie odkladala.Nakoniec som si ju raz večer po knihe Drž ma,keď padám vzala do ruky a začítala som sa do nej a zostala som prijemne prekvapená.Kniha sice nie je plna akcie ale mne osobne to vôbec nevadilo.Dej pomaly plynie,napätie sa postupne stupňuje.Mala som dvoch podozrivých no postupne ako som sa do príbehu začítavala,už som si nebola taka ista.Robert Galbraith sa s čitateľom zahrava a podsuva mu rôzne podozrenia,tajomstva ktore vrhaju tieň na určitu osobu.Bolo to skvelé čítanie a rozhodne si prečítam aj ostatne časti.

Cormoran Strike bol zaujímava postava.Bol trošku záhadny.Život ho potrapil.Je to bývali vojak ktorému nielen na tele ale aj na duši zostali jazvy.V živote nemal veľa priateľov,skôr je samotarsky tip.Robin,jeho dočasna sekretarka je jeho úplný opak.Je mila a cieľavedoma,inteligentna a práca u súkromného detektiva bolo jej snom.Cormoran a Robin,sú aj keď povahovo uplni odlišni, tvoria skvelú dvojicu ktorú si nejde neobľubiť.


Autor/ka píše pútavo a knihu bolo ťažke odložiť.Kniha ma rozhodne nesklamala.Druhý diel sa volá Hodvabník a ja sa naň veľmi teším.Dúfam že v buducnosti sa od autor/ky dočkame ďalšej podobnej knihy.Odporúčám

Miroslava Varáčková-Drž ma,keď padám

24. října 2017 v 20:19 | Sima
Autor:Miroslava Varáčková
Názov knihy:Drž ma,keď padám
Počet strán:197
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Láska, rodina, priatelia. Niekedy je ťažké rozhodnúť sa správne... a tie správne rozhodnutia si vyžadujú najviac odvahy.

Kaťa, Zuzka a Ondro majú už iba otca, no toho v lotérii isto nevyhrali. Ani ako cenu útechy. Pre pijana, gamblera a klamára sú jeho deti na najposlednejšom mieste. Ondro sa s Kaťou snažia, aby malej Zuzke zabezpečili aspoň nutný základ na prežitie, kým pred učiteľmi a sociálkou zahmlievajú, čo sa doma deje. Otcov teror sa zhorší, keď sa na scéne objaví Katin nový objav. Z problémov ich dokáže dostať len pravda. Krutá, bolestivá... ale pravda. Na to však nemá odvahu ani jeden zo súrodencov. Alebo áno? Tento román je kruto realistickou výpoveďou o životoch tínedžerov a ich súrodencoch. Výpoveďou o dobe, v ktorej žijeme, no zakrývame si pred ňou oči. Lebo pozerať sa na svet cez ružové okuliare je naozaj ľahké. To však neplatí pre romány Mirky Varáčkovej.


Moje dojmy:
Drž ma,keď padám je v poradí trinánasta kniha ktorú napísala Mirka Varáčková.Túto utlu knihu budete mať behom pár hodín prečitanú pretože bude nemožne ju odložiť.Príbeh ktorý sa ukrýva v tejto knihe je veľmi smútný no silný a dlho po prečitaní budete nad knihou premyšľať.Témy ktore autorka rieši sú veľmi citlive a bohužiaľ veľa krat sa pred nimi zatvarajú oči.Príbeh vás chyti za srdce a možno aj vďaka nej začnete konať a pomôžete osobe vo vašom okoli.


16 ročná Kaťa by vo svojom veku mala riešiť chalanov,po stene by jej mali vysieť plagaty s obľubenou kapelou no bohužiaľ nič s toho Kaťa nezažíva.Musela rýchlo dospieť a stať sa nahradnou mamou pre svoju mladšiu sestričku Zuzku.Pri tom jej pomaha ešte brat Ondro.Všetci traja majú otca no ten sa ako milujuci otec nesprava.Surodenci poznaju len krik a bitky.Otec sa utapa v alkohole a o svoje deti nejavi žiaden zaujem.Kaťa bola veľmi silna a bolo mi jej veľmi ľuto.Autorka opísala charaktery jednotlivých postáv realisticky čo je plusom.Do jej života vstupi však chlapec.Marek je svetlom v jej temnote ktorej sa nachadza a vďaka nemu aspoň na chviľu zabuda čo sa deje doma.Marek bol skvelý.Stal pri nej nech sa dialo čokoľvek.Rozosmieval ju a bol jej oporou.

Ak ste čítali už nejakú predošlu knihu od autorky tak aj tato bude drsna,surova a autorka to opísala tak ako sa to bohužiaľ v sučastnosti deje.Od prvej strany vás autorka vtihne do príbehu a vyvola vo vás veľmi veľa emocii.Kniha aj keď je smutna ma momenty kedy vám vyčari úsmev na tvari.Záver knihy ma prekvapil a kľudne by mohlo byť aj pokračovanie.
Drž ma,keď padám je rozhodna kniha ktorú odporúčám.Ak mate chuť si prečítať príbeh zo života, siahnite po tejto knihe.Autorka píše úžasne a píše o témach o ktorých by sa malo viac hovoriť a malo by sa už konečne prestať zatvarať pre nimi oči.Odporúčám

Paula Hawkins-Do vody

16. října 2017 v 15:09 | Sima

Autor:Paula Hawkins
Názov knihy:Do vody
Počet strán:334
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Vyhýbajte sa tichým vodám. Neviete, čo skrývajú. Na dne rieky sa nájde telo slobodnej matky. V lete v tom istom roku stretol rovnaký osud aj mladé dospievajúce dievča. Nie sú to však prvé ženy, ktoré zmizli v tých temných vodách, a ich smrť rozčerí nielen pokojnú hladinu rieky, ale aj pokojné dni obyvateľov malého mestečka. Na svetlo sa začnú vyplavovať dlho zamlčiavané tajomstvá.

Moje dojmy:
Dievča vo vlaku si ziskala mnoho čitateľov a tak logicky bola ďalšia kniha od autorky veľmi očakavaná.Odvtedy ako vyšla som čítala na knihu Do vody rôzne recenzie a každy písal komu sa pačilo Dievča vo vlaku, Do vody vás sklame a naopak a je to pravda.Dievča vo vlaku ma až tak nenadchla.Hlavna hrdinka Rachel bola truba ktorú by som asi ovalila panvicou alebo fľaškou od nejakého vina čo tak rada konzumovala.Do vody však bola super.Mám v knihe veľmi rada keď každa kapitola začína inou postavou a až postupne to všetko začne davať suvis a presne takto to bolo aj v tejto knihe.Pre niekoho može byť však toto mätuce a ak budete premyšlať nad tým že knihu odložite,zabojujte pretože tato kniha rozhodne stojí za prečítanie.

V knihe vystupuje niekoľko postáv a každa postava čo-to skrýva,každa postava nie je taka bezchybna ako sa vám to na prvý pohľad môže javiť.Od začiatku vás autorka vtihne do príbehu a postupne budete odkryvať tajomstva a už budete podozrievať naozaj každého aj neškodneho starého pána o paličke.Paula Hawkins opísala vyborne psychologiu postáv.



Do vody je skvelé krimi ktore budete mať za pár dni prečítane.Kniha sa mi veľmi ťažko odkladala.Záver ma prekvapil a mala som veľmi veľa podozrivých.Paula Hawkins sa s čitateľom rada zahrava.Podsunie vám nejaku indicu,prípadne sa niečo odhalí a nejaka postava vám je hneď podozrivá no pár strán je všetko inak a autorka to genialne zamota.Ďalším plusom knihy je aj samotna atmosfera keď sa naplno ponorite do príbehu.Mate po celý čas pocit že sa nachadzate večne zamračenom meste a za domom mate rieku s ktorej mate neprijemný pocit pretože ste o nej počuli rôzne historky.Od autorky si v buducnosti určite prečítam aj ďalšiu knihu toto bolo fajn a rozhodne lepšie ako Dievča vo vlaku.Odporúčám

J.R.Ward-Andělský podíl

16. října 2017 v 14:59 | Sima
Autor:J.R.Ward
Názov knihy:Andělský podíl
Séria:Králové Bourbonu
Počet strán:485
Vydavateľstvo:Baronet

Anotácia:
Druhý díl obsažné ságy o jižanské dynastii, která se ze všech sil snaží zachovat pozlátko privilegií a blahobytu, ale intriky a neuvážené jednání některých rodinných příslušníků ohrožují její bytostné základy, které se povážlivě otřásají.

Rodina Bradfordových je vrcholnou smetánkou vyšší společnosti - stejně jako jejich prvotřídní ročníky bourbonu. O jejich složité životy a rozlehlé panství pečuje diskrétní personál, který se neodvratně zaplétá do jejich záležitostí - což platí zejména teď, kdy se zřejmá sebevražda rodinného nestora začíná jevit jako vražda…

Nikdo není stoprocentně důvěryhodný, především nejstarší Bradfordův syn Edward. O zlé krvi mezi ním a jeho otcem vědí všichni, nejen členové rodiny, a Edward si uvědomuje, že může být hlavním podezřelým. Jak vyšetřování smrti Williama Baldwinea nabírá na intenzitě, stále svědomitěji se věnuje konzumaci alkoholu a dceři svého někdejšího trenéra koní. Finanční budoucnost Bradfordových zatím leží v dokonale pěstěných rukou jejich obchodní sokyně, ženy, která chce mít Edwarda jenom pro sebe.

Všechno má následky, každý má svá tajemství a jen málokdo je bezúhonný. Bezprostředně před nevyhnutelným pádem rodu zasahuje do hry někdo, koho všichni považují za dávno ztraceného syna. Maxwell Bradford se vrací domů. Otázka zní, jestli je zachráncem… nebo tím největším provinilcem.
Moje dojmy:
Nedávno som čítala prvý diel Králové Bourbonu a pred pár dňami som dočítala už druhý diel ktorý niesol názov Andělský podíl.Svetom bohatých a mocných otriasla sprava a každý je podozrivý.Wiliam Baldwine bol mocný muž ktorý mal rešpekt ale ako každý bohaty a mocný muž mal aj nepriateľov.Podozrivých je veľa,kto to naozaj urobil? a aký mal na to dôvod?

V knihe vystupuju postavy ktoré poznáme už z prvého dielu ale do deja vstupili aj nové postavy a myslim si že v tretej časti to bude ešte veľmi zaujímave.Do príbehu vstupuje aj Maxwell Baldwine ktorý sa v rodinnom sídle už roky neukazal.Čo robil po cele tie roky keď nebol doma je zahalene rúškom tajomstva.Maxwell bol zaujimavá postava,bol tajomný úplný opak surodencov.Život Gin,sestry Lanea sa zmenil a ona si vypila svoj pohár horkosti až do dňa.Samuel,jej osudový muž bol úžasny a postupne si ma získava.Autorka v knihe spomenula že Gin a Samuel su ako Scarlet a Rhett a myslim si že je to pravda.Obaja sú divoký,tvrdohlavy,zraňuju sa no zároveň sa neskutočne miluju a jeden o druheho sa môžu oprieť.Dúfam že skončia spolu :D

Andělský podíl je skvelé pokračovanie.Autorka píše pútavo a kniha sa mi nazoaj ťažko odkladala.Dej bol napinavý a aj keď som od polovice tušila kto za tým môže byť,osobne si mýslim že autorka nás v tretom diely ešte prekvapi a ešte mnohe tajomstva neboli odhalene.Svet mocných nie je taký úžasny ako sa môže javiť a zakusila to aj rodina Bradfordových.Padli na same dno,priatelia a znamí o ktorých si mysleli že im pomôžu v nudzi sa im otočili chrbtom.Ako to nakoniec dopadne si prečítajte v tejto knihe a ja sa teším na tretí diel.Odporúčám

Nicholas Sparks-Voľba

22. září 2017 v 18:31 | Sima
Autor:Nicholas Sparks
Názov knihy:Voľba
Počet strán:317
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Travis Parker má všetko, čo muž potrebuje: dobré zamestnanie, oddaných priateľov či priateľky, dom na morskom pobreží malého mesta v Severnej Karolíne. Plným dúškom si užíva vymoženosti bezstarostného nezáväzného života - pestuje vodné športy a s kamarátmi pravidelne usporadúva obľúbené grilovačky - a drží sa presvedčenia, že vážnejší vzťah so ženou by jeho zabehaný životný štýl iba obmedzoval. To však trvá iba do chvíle, keď sa do susedného domu nasťahuje Gabby Hollandová. Napriek pokusom o dobré susedstvo akoby atraktívna červenovláska spočiatku mala Parkera v žalúdku. Ich vzťahu nepomáha ani skutočnosť, že Gabby má dlhoročného priateľa. Napriek tomu sa Parker neúnavne pokúša získať priazeň novej susedky, ktorá onedlho stojí pred osudovou voľbou. Jeho vytrvalé úsilie napokon oboch privádza na prah spoločnej cesty, ktorú ani jeden z nich vopred nepredvídal. Osud má však pre nich pripravenú ďalšiu, oveľa ťažšiu voľbu.

Moje dojmy:
Zapisník jednej lásky,Bezpečný prístav,To najlepšie zo mňa to je len niekoľko úspešných knih z pera Nicholasa Sparksa.Jeho knihy sú úžasne.Aj keď sa vám príbeh môže zdať jednoduchy Sparks tomu doda vlastne čaro a na konci budete z príbehu uchvateny a budete chcie siahnuť po jeho ďalšej knihe.Ja som si tentoraz vybrala Voľbu.Príbeh vyšiel u nás v roku 2015 takže knihu som mala dlhu dobu na poličke a až teraz som si ju prečítala.Zo začiatku som s knihy mala zmiešane pocity no postupne však tieto pocity zmizli.Voľba je krásny no smutný príbeh a Sparks ma nesklamal ani touto knihou.

Hlavnou hrdinkou príbehu je Gabby Hollandova.S Gabby som niekdy mala problém.Niekedy mi prišla trošku nudna.Bohužiaľ neobľubila som si ju až tak veľmi ako napríklad Amandu z knihy To najlepšie zo mňa.Bola tvrdohlava a mala potrebu večne niečo rozoberať a analyzovať.Travis bol fajn.To čo si však autor pre nás pripravil mi však vôbec nenapadlo.Nikdy nechcem zažiť taku voľbu.Autor vykreslil charaktery postav realisticky čo je rozhodne plus.

Nicholas Sparks píše krásne.Od prvej strany vás vtiahne do príbehu a vy mate pocit že sa prechadzate niekde v malom americkom mestečku.Vyrastali ste tam a poznate každého.Ako som spomínala predtým aj keď sa niekomu môže zdať že toto je ďalši romantickí príbeh ktorých je na knižnom trhu miliony nie je tomu tak.

Tento príbeh je realisticky pretože presne takto je to aj v živote.Zažívate obrovsku radosť a odrazu sa niečo vo vašom živote udeje a všetko sa zmení.V knihe sa prelína minulosť a súčastnosť a aj keď vám zo začiatku nebude davať nič význam postupne to začne do seba zapadať.Už buduci mesiac vyjde od Nicholasa Sparksa ďalšia kniha a ja sa na ňu veľmi teším.Voľbu odporúčám.

Sarah J.Mass-Kráľovná v tieňoch

14. září 2017 v 13:33 | Sima

Autor:Sarah J.Mass
Názov knihy:Kráľovná v tieňoch
Séria:Trón zo skla
Počet strán:662
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Celaena sa vracia do nenávideného impéria. Aby sa pomstila. Aby zachránila svoje kedysi mocné kráľovstvo a postavila sa zoči-voči tieňom z minulosti. Odkedy akceptovala svoje férske dedičstvo, už nie je najobávanejšou nájomnou vrahyňou Celaenou Sardothien. Teraz je Aelin Galathynius, dedička terrasenského kráľovského trónu. No kým sa zmocní trónu, musí bojovať. Za svojho bratranca - bojovníka ochotného za ňu položiť vlastný život. Za svojho priateľa - mladíka spútaného v temnom väzení. A za svoj ľud zotročený surovým kráľom, za ľud očakávajúci návrat kráľovnej.

Moje dojmy:
Kráľovná v tieňoch je v poradí štvrý diel série Trón zo skla.Prve dva diely ako viete veľmi dobre ma až tak neohurili,treti diel bol super no a tento diel bol takisto super.Myslela som si že autorka už niektore situacie,okolnosti vzťahy už viac nemôže zamotať no tak som sa mylila a zamotala ich teda poriadne.Do príbehu vstupuju nové postavy ktore viac dej zamotali a čaka nás určite ešte veľa prekvapivých momentov.Sarah J.Mass píše pútavo a aj keď je tento diel bola bichlička budete mať knihu za pár dni prečitanu.

Ako som spomínala predtým do príbehu vstupili nove postavy.Napríklad mlade dievča Elide ktorú som si obľubila.Na svoj vek bola odvažna a ja som zvedavá čo si pre nás ešte suvislosti s touto postavou pripraví autorka.Rowan je zlatičko ktore som si obľubila až teraz.Bol úžasny.Odvažny a pre svoju kraľovnu bol schopny spraviť prve aj posledne.
Dej postupne gradoval.Autorka všetko skvele premiešavala.Súboje,lásku a magiu.Pre čitateľa ma Sarah J.Mass pripravených mnoho zvratov.Od prvej strany vás autorka vtiahne do príbehu a vy ani neviete ako a zhruba 600 strán budete mať prečitaných.Svet ktorý vytvorila autorka, plný mágie,súbojov a lásky ma veľmi bavi.Teším sa na piaty diel.Odporúčám.

Alena Mornštajnová-Hana

2. září 2017 v 10:43 | Sima


Autor:Alena Mornštajnová
Názov knihy:Hana
Počet strán:306
Vydavateľstvo:Host

Anotácia:
Existuje-li něco, co prověřuje opravdovost lidského života, pak je to utrpení. A existuje-li něco, co život znehodnocuje, pak je to utrpení, které člověk působí jiným. Jenže co když je přesto nevinen? Co když je to všechno jen shoda okolností a člověk je pouze bezmocným nástrojem osudu?
Je zima roku 1954 a devítiletá Mira se přes zákaz rodičů vypraví k řece jezdit na ledových krách. Spadne do vody, čímž se její neposlušnost prozradí, a je za to potrestána tím, že na rodinné oslavě nedostane zákusek. Nevinná příhoda z dětství však pro Miru znamená zásadní životní zvrat. Následuje tragédie, která ji na dlouhá léta připoutá k nemluvné a depresivní tetě Haně a odhalí pohnutou rodinnou historii, jež nadále popluje s proudem jejího života jako ledová kra.
Příběh, který vychází ze skutečných událostí, popisuje Alena Mornštajnová ve strhujícím tempu a se smyslem pro dramatičnost, až má čtenář pocit, že sleduje napínavý film. Zůstává jen otázka, zda se kra osudu nakonec přece jen rozpustí…"

Moje dojmy:
Alena Mornštajnová a jej kniha Hana vám určite je veľmi znama.Tato pomerne utla kniha spôsobila v knižnom svete obrovsku senzaciu.Každy ju čítal,každého tato kniha dostala a každy pri nej plakal.Najprv som si túto knihu nechcela prečítať no pozitívne recenzie ktorej sa na mňa valili z každej strany ma nakoniec zlomili a ja som si knihu objednala.Hana ponuka príbeh ktorý je veľmi smutný,miestami až trochu depresivný no taketo príbehy ake napísala autorka by sa mali čítať.Zvlašť v tejto dobe kedže sami vieme aka je situacia.Ja som pri knihe neplakala ale niekdy som od toho nemala ďaleko.Autorka Alena Mornštajnová píše pútavo a knihu som mala za pár dni prečitanu.Taketo príbehy by sa mali písať a čítať a nemalo by sa zabudnuť na nato čo sa dialo v minulosti.


Hlavnou postavou príbehu je mladučke dievčatko Mira ktora po rodinne tragedii príde o skoro celú rodinu.Zostala jej už len teta Hana ktora je zvlaštna,nikam nechodí,nema žiadných priateľov,muža a deti.Teta Hana neustale je chleba ktorý si dava do vreciek a nikto to nechape prečo.Dôvod prečo to tak robí však zistite až postupne ako nám autorka začína odkryvať Haninu minulosť ktora je veľmi bolestiva.Hana si vo svojom živote prežila veľa utrpenia,veľa bolesti.Vďaka smole a neštastných náhod a nedorozumeni sa osud s Hanou kruta zahral.Doživotne si vo svojom vnutri nesie jazvy ktore sa už nikdy nezacelia.

V knihe sa prelína minulosť a prítomnosť.Postupne začneme odkryvať nielen Haninu minulosť ale spozname tajomstva niekoľkých rodin ktore sa postupne začnu prepletaťa ktore rozhodne prekvapia čitateľa.Kniha je plna emocii rôzneho druhu.Postupne ani neviete ako sa vžijete s príbehom a budete mať pocit že prechadzate uličkami s malou Mirou,stojite pri Hane a preživate všetko čo prežívala ona.Od autorky si v buducnosti ešte určite niečo prečítam.Odporúčám.


Bryn Greenwoodová-Všetko príšerne aj krásne

24. srpna 2017 v 15:28 | Sima

Autor:Bryn Greenwoodová
Názov knihy:Všetko príšerne aj krásne
Počet strán:391
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Krásne romantický, silný, ale aj mierne provokatívny príbeh lásky medzi dvomi celkom rozdielnymi ľuďmi. Wavy je dcéra drogového dílera a psychicky nevyrovnanej, citovo labilnej ženy. Život ju naučil nedôverovať nikomu a ničomu, dokonca ani vlastným rodičom. Je uzavretá, radšej drží jazyk za zubami a už ako osemročná musí doma variť a starať sa o malého brata. Jediné potešenie nachádza v pozorovaní hviezd na poli pri dome, až raz pri tom nechtiac spôsobí nehodu - motorkár Kellen v snahe vyhnúť sa dievčatku takmer príde o život. Medzi tínedžerkou Wavy a obrovským potetovaným chlapom a, ako sa ukáže, bývalým kriminálnikom sa nečakane rýchlo vytvorí mocné puto. Pre Wavy je vzťah s Kellenom jediná krásna vec v brutálnom svete narkomanov a zhýralosti. Lenže čo je krásne pre ňu, je neprijateľné pre okolitý svet. A keď po náhlej tragickej smrti Waviných rodičov obvinia Kellena z ich vraždy, zasa putuje do väzenia...

Moje dojmy:
Knihu Všetko príšerne aj krásne ste už určite videli buď na internete alebo v knihkupectve.Obálka knihy sa vydavateľstvu Ikar naozaj vydarila.Príbeh ktorý však ukrýva tato kniha je kontroverzný,smutný a svojím spôsbom romanticky.Všetko príšerne aj krásne je príbeh ktorý je súrovy a niekedy som len krutila hlavou čo sa v knihe deje.Autorka píše suravo a nepodzuva čitateľovi nič čo by bolo príjemne prave naopak.Aj keď je kniha fikcia dostane vás svojou reaľnostou pretože prave možno v tomto okamihu niekde žije nejaka Wawy a prežíva to čo prežívala samotná hrdinka.Taketo príbehy aké napísala Bryn Greenwoodová existuju,sú vo vašom okoli aj keď o nich netušite a aj preto som tento príbeh dočítala aj keď som bola stale na važkach či sa ma mi príbeh pačiť alebo by som mala byť znechutena.

Hlavnou hrdinkou príbehu je mladučke dievčatko Wawy ktorá vďaka tomu že otec je drogový díler a mama nie je na tom psychicky dobre musela vo svojom veku musela rýchlo dospieť a naučiť sa veci ktore by mala robiť jej mama.Začať sa o seba a brata starať.Predstavte si že mate 8 rokov a musite sa naučiť prať,variť ja si to vôbec neviem predstaviť.Wawy bola zvlaštna.Nekomunikovala so svojím okolim,nikto sa jej nemohol dotknuť.Svetielkom jej života je starši muž Kellen ktorého spozna pri nehode ktorú sama spôsobi.Kellen je starostilvy,vodi ju do školy a stara sa o ňu a prave on jediny sa môže Wawy dotknuť,rozprava sa s ním.Postupne však medzi dospelým mužom a dievčatkom ktoré postupne rastie do krasy sa prebudi láska.Ktorá však nemôže byť naplnene alebo môže?Kellen a Wawy mali medzi sebou krehky vzťah,obaja si boli navzajom zachranou.ako to nakoniec dopadne sa prečitajte v knihe.


Všetko príšerne aj krásne je príbeh ktorý sa vám postupne bude dostavať pod kožu.Autorka rieši v tejto knihe niekoľko citlvých tém o ktorých by sa malo rozpravať a nie zatvarať oči.Všetko príšerne aj krásne je príbeh plný emocii rôzneho druhu.Autorka Bryn Greenwoodová vás od prvej strany vtiahne do príbehu a budete mať pocit že preživate s Wawy všetko.S Wawy a ostatnymi postavami prežijeme niekoľko rokov.Všetko príšerne aj krásne nie je kniha pre každého preto menšie varovanie ale za prečítanie to určite stojí.Odporúčám.

Monika Wurm-Rockový sen

19. srpna 2017 v 21:27 | Sima
Autor:Monika Wurm
Názov knihy:Rockový sen
Séria:Rockové tango
Počet strán:397
Vydavateľstvo:Brána

Anotácia:
Na naliehavú žiadosť anglickej televízie sa rockový titan Damien Shane stáva porotcom kastingovej speváckej súťaže. Na prvý pohľad arogantný hudobník sa ani štyri roky po smrti milovanej Sunshine nedokáže zmieriť s krutosťou osudu. Za celý ten čas si k telu nepripustil jedinú bytosť ženského pohlavia.
Damien sa zmenil. Podrezaný jazyk využíva ako bodnú zbraň, ktorou si chráni vlastné vnútro i súkromie. Hoci sa z neho stal lepší človek, niekedy sa predsa len nevyhne drobnejším konfliktom so zákonom. A práve v čase, keď si prostredníctvom verejnoprospešných prác odpykáva trest, spoznáva Melody. Sebavedomá punkerka sa stáva jeho nepríjemnou spoločníčkou, ktorá si odpracováva podobný trest. Jej poznávacím znamením nie sú iba dúhové vlasy a výstredný odev, ale aj dar v podobe rockového hlasu. Osud sa pohrá so životmi hlavných hrdinov a tí sú si bližší, ako by sami čakali.
Dokáže Damien opäť milovať? Dokáže milovať ženu, ktorá ho neskutočne vytáča a privádza na pokraj šialenstva? Skrotí ju? Rozhodne sa otvoriť jej svoje zlomené srdce?
Scelia sa v tomto dojímavom príbehu Damienove rozbité sny? A dá sa to vôbec? Život je predsa taký nevyspytateľný, rovnako ako aj záver tohto príbehu...

Moje dojmy:
Nedávno vyšlo vo vydavateľstve Brána voľne pokračovanie Rockového tanga,kniha sa volá Rockový sen.Tý ktorý čítali Rockové tango vedia veľmi dobre ako kniha skončila.Mnoho čitateľov bolo prekvapení a mnohým kniha zlomila srdce(tak ako mne).Na Rockový sen som sa veľmi tešila a keď som knihu mala konečne v rukach nevedela som sa dočkať kedy si ju prečítam.Ta chviľa nastala a ja som sa ponorila do príbehu.Rockový sen ma veľmi prekvapil, dokonca sa mi o trochu viac pačil ako prvý diel.Bol to krásny i smutný príbeh ktorý vo vás vyvola mnoho emocii.Autorka Monika Wurm tvorila tento príbeh rok a na knihe je to naozaj vidieť.Pri čitani som sa ani raz nenudila a ani som nemala pocit že to už s tými dramatickimi momentami prehaňa alebo ako sa hovorí tlačí na pílu.Všetko bol spravne vyvažene .Od prvej strany vás autorka vtiahne do príbehu a knihu je nemožne odložiť.
Damien Shane slavný a ženami milovaný sa po smrti Sunshine zmenil.Je drzy a vôbec ho netrapí či náhodou niekoho svojím spravaním urazí alebo zraní.Je naladovy,vybušny no v skutočnosti len skrýva obrovskú bolesť ktorú zažíva aj po toľkých rokoch od smrti Sunshine.Do jeho života však vtrhne hotový uragan menom Melody.Úplný opak Sunshine.Kým Sunshine bola jemna,snilek a trošku precitlivena.Melody je drza,uprimna a blazniva.Varujem dopredu spravanie Melody vám vôbec nemusí byť po chuti.Vyjadruje sa vulgarne a ani jej spravanie sa nepodoba na vychovane mlade dievča.Melody vôbec nemala ľahky život.Mama jej celý život davala pocitovať že je nechcena a vyrastala na ulici medzi punkačmi.Melody som si jednoducho obĺubila viac ako Sunshine.Aj ona mi niekdy liezla na nervy svojím spravaním no nie až takej miere ako Sunshine.V knihe sa objaví mnoho postáv no autorka sa sustredila viac na vzťah Damiena a Melody.
Rockový sen je príbeh o dlhej ceste k uzdraveniu.Dať možnosť novej láske,o pochybnostiach,nahodných stretnutiach a o ziskavani dôvery.Tento príbeh sa mi dostal pod kožu a dlho som nad ním uvažovala keď som prečítala poslednú stranu v knihe.Počas čitania budete mať pocit že stojite priamo pri Melody a preživate s ňou všetky radosti a starosti.Preživate s ňou komplikovaný vzťah s Damienom,o jeho nechuti otvoriť sa a už viac nežiť v minulosti a dať možnosť začať žiť znova.Úžasný príbeh a teším sa na ďalšiu knihu od autorky.Odporúčám.

Marcia Davenport-Údolí rozhodnutí

13. srpna 2017 v 18:44 | Sima
Autor:Marcia Davenport
Názov knihy:Údolí rozhodnutí
Počet strán:1001
Vydavateľstvo:Omega

Anotácia:
Světoznámý román milenky Jana Masaryka se částečně odehrává i v meziválečném Československu.

Přenesme se do průmyslového Pittsburghu v druhé polovině devatenáctého století. Šestnáctiletá irská služebná nastoupí do práce v zámožné rodině majitelů prosperující huti. Netuší, že nové zaměstnání ovlivní celý její život… Údolí rozhodnutí je rozsáhlou ságou, která vypráví o osudech bohaté ocelářské rodiny Scottů. Hlavním motivem nesmrtelného příběhu je láska mezi Marií Raffertyovou a Pavlem Scottem, která překoná všechna protivenství.

Román se velmi rychle po vydání stal bestsellerem a na jeho motivy byl také natočen stejnojmenný film.

Moje dojmy:
Na odporučanie Irenky ktorú poznate z Knihankova som si nedávno kúpila knihu Údolí rozhodnuti.Kniha vyšla minuly rok ale do momentu než o nej Irenka hovorila vo svojom videu som netušila že existuje a som rada že som na ňu natrafila a dala jej šancu pretože je jednoducho skvela.Tato rozsiahla rodinna sága vyrozpravá životný príbeh rodiny Scottu a ich potomkov.Príbeh začína v roku 1873 a končí 1941 takže prežijeme toho počas čítania s postavami veľa radosti i starosti,pády a vzostupy,neštastne i štastne lásky,riskantne obchody,spozname priateľov i nepriateľov.V knihe sa objavia aj ľudia ktorý boli Českej narodnosti no odišli do Ameriky za lepším životom.Autorka Marcia Davenport vyrozprava aj ich životný príbeh a postupne sa ich život prepletie s rodinou Scottu.Údolí rozhodnutí je zaujímava kniha ktorá ma veľmi bavila a vôbec som sa pri čitaní nenudila.Autorka píše pútavo a ku knihe sa určite ešte niekdy vratím.

Rodina William Scotta je v Pittsburghu veľmi znama a uznavana a do tejto rodiny pride pracovať mladučke dievča.,Marie Raffertyová. Mariu som si obľubila hneď od začiatku.Bola pracovita,silna,odvažna a obetava.Jej srdce si ziskal mlady Pavel Scott ktorý bol úžasný.Bol pracovity a inteligentny.Osud ma pre neho pripravené veľa a vďaka svojej povahe a huževnatosti sa len tak ľahko nevzdaval.V knihe sa objavi mnoho postáv a charaktery su opisane realisticky.Okrem Marie a Pavla som si obľubila samotného Williama jeho manželku Clarissu,Pavlovu sestru Constance.Každa postava ma v príbehu tejto rodiny svoj význam.Osudy členov rodiny a ľudi ktorý sa v blizkosti Scottov nachadzaju sa postupne začne prepletať. a vznike s toho zaujímavý príbeh.

Údolí rozhodnutí ma neuveritešných 1001 strán a trošku som sa obavala že bude mať počas čítania pocit že dej sa niekedy zbytočne naťahuje,pri tejto knihe som to však nemala.Na každej strane sa niečo dialo.Autorka si pre nás pripravila pár prekvapivých momentov.Od prvej strany vás vťahuje do príbehu a vy mate pocit akoby ste stali vedľa Marie a sledovali osudy jednotlivých postáv.

Údoli rozhodnuti bola úžasna kniha.Je plna emocii rôzneho druhu.Podľa knihy sa natočil film ktorý som zatiaľ nenašla aspoň s titulkami ale tak dúfam že raz budem mať štastie a pozriem si film.Ak mate radi rodinnne ságy tak tuto knihu si prečitajte ale aj keď nečitate rodinne ságy prečitajte si Údolí rozhodnuti možno prepadnete týmto kniham tak ako ja.Odporúčám.

Marko Hautala-Bába Motyka

3. srpna 2017 v 9:50 | Sima
Autor:Marko Hautala
Názov knihy:Bába Motyka
Počet strán:318
Vydavateľstvo:Knižní klub

Anotácia:
Uhrančivý thriller s hororovou zápletkou od autora označovaného za finského Stephena Kinga.
Po generace si mládež z jednoho zastrčeného předměstí na severu Finska předává hrůzostrašnou legendu o bábě Motyčce. Má černý jazyk. Kdo o ní promluví, toho čeká smrt. Bába Motyčka mu vyrve srdce z těla, zakope ho a nakonec sní. Je to jen historka, krutá tradice mezi místními dětmi? Proč ale z města mizí lidé beze stop? A co se vlastně děje v opuštěné vile na ostrově, kam nikdo nesmí?
Sagal má tajemství, protože promluvila. Samuel hledá svou dávnou lásku Julii, která zmizela. Maisa chce najít odpovědi na otázky, co ji trápí už od dětství. Bába Motyčka však nezná slitování…

Moje dojmy:
Po dlhšom čase som si vybrala na čítanie thriller ktorý ma skvelú obálku a pokiaľ čítate taketo knihy tak vás určite obalka nalakala na prečítanie alebo ju ešte len mate v plane čítať.Veľmi som sa na túto knihu tešila.Očakavala som ducharinu,možno nejaku vyvraždovačku z nadychom, duchariny.Na koniec som dostala príbeh ktorý mal momenty keď bol trošku mrazívy ale vôbec nebol horor a okolo duchariny to ani neprešlo.Na druhej strane autor píše pútavo a kľudne by som si od neho prečítala ďalšiu knihu ale s tejto mám zmiešane dojmy.

Postáv sa v knihe objaví niekoľko,bohužiaľ ani jednu som si extra neobľubila.V knihe sa prelína minulosť a sučastnosť vďaka čomu viac spozname naše postavy.Aj keď vám zo začiatku nebude nič davať vyznám postupne začne všetko do seba zapadať.Charaktery jednotlivých postáv opísal autor realisticky čo je plusom.Každa postava ma nejake to tajomstvo a ako to všetko dopadne si musite prečítať v knihe.

Bába Motyka je zaujímavy príbeh,miestami trošku nechutny.V knihe som však našla pár negatív.Niektore situacie mi prišli nedovysvetlene.Miestami som sa v deji stracala.Autor začal riešiť jednu vec ale o pár strán riešiel už uplne niečo ine.Varujem dopredu že autor rad skače z minulosti do pritomnosti takže tato kniha bude vyžadovať vašu plnu pozornosť.

Atmosfera v knihe bola úžasna .Od prvej strany vás autor vitahne do príbehu a vy mate pocit že sa nachadzate na mieste kde je večne zamračene a večne tam fuka vietor a nemate s toho dva krát prijemný pocit.Až na pár chybičiek to bol fajn príbeh.Záver knihy ma trochu nahneval.Autor sa s vami rád pohrava celú knihu a pri konci to nebude inak.I napriek tomu že Bába Motyka nebola taka super ako som očakavala vám túto knihu odporúčám.Dúfam že sa dočkame aj ďalšej jeho knihy v českom jazyku alebo slovenskom jazyku.

Elle Kennedy-Plán

25. července 2017 v 18:53 | Sima
Autor:Elle Kennedy
Názov knihy:Plán
Séria:Off-Campus
Počet strán:392
Vydavateľstvo:Baronet

Anotácia:
Sabrina Jamesová má svoji budoucnost přesně naplánovanou: nejdřív promoce, potom práva a práce v nemilosrdné advokátní kanceláři. Její útěk před ostudnou minulostí rozhodně nezahrnuje pohledného hokejistu, který věří na lásku na první pohled. Johnu Tuckerovi je ochotná věnovat jen jedinou noc vášně a nečekané něhy, jenže někdy stačí jediná noc, aby se vám změnil celý život.

Tucker věří, že být týmový hráč je stejně důležité jako být za hvězdu. Nevadí mu, že se mu nedostává tolik slávy jako jeho spoluhráčům. Jestli se má ale ve dvaadvaceti stát otcem, nehodlá se držet stranou. Neuškodí, že nastávající matka jeho dítěte je krásná, chytrá a plná překvapení. Problém je, že Sabrina má srdce na zámek a je příliš tvrdohlavá, než aby přijala jeho pomoc.

Pokud chce Tucker strávit život se ženou svých snů, bude ji muset přesvědčit, že některé plány se líp plní ve dvou.

Moje dojmy:
Off Campus je séria ktorú jednoducho zbožňujem.Som si vedoma toho že každy príbeh z tejto série je jedno veľke klíše a takých príbehov bolo aj bude ale autorka píše tak úžasne že sa to jednoducho inak nedá a vy si tuto sériu obľubite.Vďaka českemu vydavateľstvu Baronet som spoznala skvelú autorku ktorá ma rozhodne talent na písanie a buduci rok ma od nej výjsť ďalšia kniha v češtine.Posledný diel nesie názov Plán a už v tretom diely autorka načrtla o čom bude tento posledný ktorý bol jednoducho úžasny a ja tomuto príbehu nemám čo vytknuť.Keď som otočila posledný list v knihe citila som sa zvlaštne.Príbehy Garretta,Johna,Deana a Tuckera som si obľubila.Niekoľko dni a večerov som s nimi preživala ich starosti,radosti a veľa som sa počas čítania nasmiala a odrazu je koniec a ja mám za sebou všetky časti.Určite sa buducnosti k tejto sérii vratím a ak ste ju nečítali tak by ste to rýchlo mali napraviť.

Sabrina ma vo svojej buducnosti jasno a vôbec jej nenapadlo že osud s ňou ma úplne iné plany. Sabrina bola fajn ale niekdy by som najradšej s ňou zatriasla.Chapem ju že si vo svojom živote zažila nepekne veci ale s tou tvrdohlavosťou mi niekedy strašne liezla na nervy.Myslim že ani jemny preplesk by jej neubližil prave naopak.Tucker,och to je take zlatičko.Je úplny opak chalanov.Skôr je tichši a uzavretejši do seba.So Sabrinou mal obrovsku trpezlivosť.Bol starostlivy,mily a vtipny .Osud mu do života priviedol Sabrinu a hneď nato zistili že čakaju spolu dieťa.Ako to zvladli si musite prečítať v knihe.V knihe sa objavia aj nove postavy ale tie sú v pozadii autorka sa sustredila na tých čo pozname z predošlych dielov a na samotného Tuckera a Sabrinu.

Kniha sa vydarila.Bolo to veľmi pekne ukočenie série.V knihe sa riešili temy s ktorými sa dnes mnoho ľudi ktorý ešte študuju stretne.Mate niečo naplanovane a odrazu bum,život sa vám otoči hore nohami.Plusom tejto knihy je aj to že tento príbeh je opisany realisticky.Aj charakter Sabriny a Tuckera opísala Elle Kennedy realisticky.Nič nebolo dokonale.Obaja sa učili na vlastných chybach a prekonavali prekažky.

Už predtým som písala že Elle Kennedy píše skvelo a ani tentoraz to nebolo inak.Knihu som mala za pár dni prečitanu ale keby mám voľno v praci určite ju za dva dni prečítam.Krásny príbeh ktorý ma bavil.Neraz som sa škerila ako idiot a dokonca aj v autobuse takže ľudia mali celkom zabavku ale inak to nešlo.Tento príbeh je krásny a rozhodne odporúčám.

Sarah J.Mass-Zrodená z ohňa

21. července 2017 v 10:37 | Sima
Autor:Sarah J.Mass
Názov knihy:Zrodená z ohňa
Séria: Trón zo skla
Počet strán:542
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Celaena sa už vysporiadala s nebezpečnými protivníkmi i so srdcom rozlámaným na márne kúsky. Teraz myslí len na pomstu, no ako kráľova šampiónka musí slúžiť podlému tyranovi, ktorý má všetko na svedomí. Kapitán kráľovskej gardy ju však vyšle do Wendlynu netušiac, že Celaenina minulosť aj budúcnosť sa skrýva práve v ďalekom kráľovstve férov. Pomoc férskej kráľovnej má však privysokú cenu...

Kým Celaena vo Wendlyne bojuje s démonmi minulosti, v Erilei sa na útok pripravujú nebezpečné sily. Chaol a Dorian sa púšťajú do boja s temnotou, akú nečakali ani v najhorších nočných morách. Obávané bosorky sa totiž spolčili s tyranským kráľom a krvilačná Manon sa nezastaví, kým pred ňou nebude celá Erilea kľačať na kolenách.

Moje dojmy:
Sarah J. Mass v knižnom svete spôsobila obrovsky rozruch.Jej knihy zbožňuju čitatelia na celom svete a na Slovensku nevynimajuc.Ja som až doteraz išla proti prudu a jej knihy ma nechavali chladnou.Tento rok som však od autorky dostala už dva krat na frak.Prva kniha od nej ktorá ma dostala a ja už odpočitavam dni do vydania druhého dielu bola kniha Na dvore z tŕňov a rúži ktorá bola úžasna a recenziu môžete nájsť aj na blogu a teraz ma totalne dostala kniha Zrodená z ohňa.Prva dva diely bola fajn ale toto bolo úžasne a ja som sa od knihy nedokazala odlepiť.Autorka vás od prvej strany vtiahne do príbehu a vypluje až na konci s tým že budete hneď bežať do knihkupectva kúpiť si ďalší diel.

Celaena bola skvelá v tomto diely.Osud jej pripravil mnoho prekvapení no ona to zvladla.Bola silna a odvažna.V knihe sa objavia nové postavy ktore boli charakterovo zaujímave.Napríklad čarodejnica Manon bola zaujímava a som zvedavá čo si autorka ešte pre nás v suvislosti s touto postavou pripraví.

V knihe najdete akciu,súboje,magiu mnoho prekvapivych momentov a štipku romantiky.Sarah J.Mass toto všetko skvele premiešava.V tomto diely sa prelína minulosť keď bola Celaena ešte dieťa zo sučastnostou.Tato kniha bola skvelá a dúfam že ma bude baviť aj štvrty diel.

Ako som spomínala predtým tento diel ma veľmi prekvapil.Dej pomaly gradoval.To čo bolo zamotane sa zamotala ešte viac.Autorka Sarah J.Mass si pre nás v tomto diely prirpavila veľa prekvapeni a zvratov.Nedávno vyšiel 4 diel na ktorý sa veľmi teším.Odporúčám
 
 

Reklama