Knižné recenzie

Monika Wurm-Rockový sen

Včera v 21:27 | Sima
Autor:Monika Wurm
Názov knihy:Rockový sen
Séria:Rockové tango
Počet strán:397
Vydavateľstvo:Brána

Anotácia:
Na naliehavú žiadosť anglickej televízie sa rockový titan Damien Shane stáva porotcom kastingovej speváckej súťaže. Na prvý pohľad arogantný hudobník sa ani štyri roky po smrti milovanej Sunshine nedokáže zmieriť s krutosťou osudu. Za celý ten čas si k telu nepripustil jedinú bytosť ženského pohlavia.
Damien sa zmenil. Podrezaný jazyk využíva ako bodnú zbraň, ktorou si chráni vlastné vnútro i súkromie. Hoci sa z neho stal lepší človek, niekedy sa predsa len nevyhne drobnejším konfliktom so zákonom. A práve v čase, keď si prostredníctvom verejnoprospešných prác odpykáva trest, spoznáva Melody. Sebavedomá punkerka sa stáva jeho nepríjemnou spoločníčkou, ktorá si odpracováva podobný trest. Jej poznávacím znamením nie sú iba dúhové vlasy a výstredný odev, ale aj dar v podobe rockového hlasu. Osud sa pohrá so životmi hlavných hrdinov a tí sú si bližší, ako by sami čakali.
Dokáže Damien opäť milovať? Dokáže milovať ženu, ktorá ho neskutočne vytáča a privádza na pokraj šialenstva? Skrotí ju? Rozhodne sa otvoriť jej svoje zlomené srdce?
Scelia sa v tomto dojímavom príbehu Damienove rozbité sny? A dá sa to vôbec? Život je predsa taký nevyspytateľný, rovnako ako aj záver tohto príbehu...

Moje dojmy:
Nedávno vyšlo vo vydavateľstve Brána voľne pokračovanie Rockového tanga,kniha sa volá Rockový sen.Tý ktorý čítali Rockové tango vedia veľmi dobre ako kniha skončila.Mnoho čitateľov bolo prekvapení a mnohým kniha zlomila srdce(tak ako mne).Na Rockový sen som sa veľmi tešila a keď som knihu mala konečne v rukach nevedela som sa dočkať kedy si ju prečítam.Ta chviľa nastala a ja som sa ponorila do príbehu.Rockový sen ma veľmi prekvapil, dokonca sa mi o trochu viac pačil ako prvý diel.Bol to krásny i smutný príbeh ktorý vo vás vyvola mnoho emocii.Autorka Monika Wurm tvorila tento príbeh rok a na knihe je to naozaj vidieť.Pri čitani som sa ani raz nenudila a ani som nemala pocit že to už s tými dramatickimi momentami prehaňa alebo ako sa hovorí tlačí na pílu.Všetko bol spravne vyvažene .Od prvej strany vás autorka vtiahne do príbehu a knihu je nemožne odložiť.
Damien Shane slavný a ženami milovaný sa po smrti Sunshine zmenil.Je drzy a vôbec ho netrapí či náhodou niekoho svojím spravaním urazí alebo zraní.Je naladovy,vybušny no v skutočnosti len skrýva obrovskú bolesť ktorú zažíva aj po toľkých rokoch od smrti Sunshine.Do jeho života však vtrhne hotový uragan menom Melody.Úplný opak Sunshine.Kým Sunshine bola jemna,snilek a trošku precitlivena.Melody je drza,uprimna a blazniva.Varujem dopredu spravanie Melody vám vôbec nemusí byť po chuti.Vyjadruje sa vulgarne a ani jej spravanie sa nepodoba na vychovane mlade dievča.Melody vôbec nemala ľahky život.Mama jej celý život davala pocitovať že je nechcena a vyrastala na ulici medzi punkačmi.Melody som si jednoducho obĺubila viac ako Sunshine.Aj ona mi niekdy liezla na nervy svojím spravaním no nie až takej miere ako Sunshine.V knihe sa objaví mnoho postáv no autorka sa sustredila viac na vzťah Damiena a Melody.
Rockový sen je príbeh o dlhej ceste k uzdraveniu.Dať možnosť novej láske,o pochybnostiach,nahodných stretnutiach a o ziskavani dôvery.Tento príbeh sa mi dostal pod kožu a dlho som nad ním uvažovala keď som prečítala poslednú stranu v knihe.Počas čitania budete mať pocit že stojite priamo pri Melody a preživate s ňou všetky radosti a starosti.Preživate s ňou komplikovaný vzťah s Damienom,o jeho nechuti otvoriť sa a už viac nežiť v minulosti a dať možnosť začať žiť znova.Úžasný príbeh a teším sa na ďalšiu knihu od autorky.Odporúčám.

Marcia Davenport-Údolí rozhodnutí

13. srpna 2017 v 18:44 | Sima
Autor:Marcia Davenport
Názov knihy:Údolí rozhodnutí
Počet strán:1001
Vydavateľstvo:Omega

Anotácia:
Světoznámý román milenky Jana Masaryka se částečně odehrává i v meziválečném Československu.

Přenesme se do průmyslového Pittsburghu v druhé polovině devatenáctého století. Šestnáctiletá irská služebná nastoupí do práce v zámožné rodině majitelů prosperující huti. Netuší, že nové zaměstnání ovlivní celý její život… Údolí rozhodnutí je rozsáhlou ságou, která vypráví o osudech bohaté ocelářské rodiny Scottů. Hlavním motivem nesmrtelného příběhu je láska mezi Marií Raffertyovou a Pavlem Scottem, která překoná všechna protivenství.

Román se velmi rychle po vydání stal bestsellerem a na jeho motivy byl také natočen stejnojmenný film.

Moje dojmy:
Na odporučanie Irenky ktorú poznate z Knihankova som si nedávno kúpila knihu Údolí rozhodnuti.Kniha vyšla minuly rok ale do momentu než o nej Irenka hovorila vo svojom videu som netušila že existuje a som rada že som na ňu natrafila a dala jej šancu pretože je jednoducho skvela.Tato rozsiahla rodinna sága vyrozpravá životný príbeh rodiny Scottu a ich potomkov.Príbeh začína v roku 1873 a končí 1941 takže prežijeme toho počas čítania s postavami veľa radosti i starosti,pády a vzostupy,neštastne i štastne lásky,riskantne obchody,spozname priateľov i nepriateľov.V knihe sa objavia aj ľudia ktorý boli Českej narodnosti no odišli do Ameriky za lepším životom.Autorka Marcia Davenport vyrozprava aj ich životný príbeh a postupne sa ich život prepletie s rodinou Scottu.Údolí rozhodnutí je zaujímava kniha ktorá ma veľmi bavila a vôbec som sa pri čitaní nenudila.Autorka píše pútavo a ku knihe sa určite ešte niekdy vratím.

Rodina William Scotta je v Pittsburghu veľmi znama a uznavana a do tejto rodiny pride pracovať mladučke dievča.,Marie Raffertyová. Mariu som si obľubila hneď od začiatku.Bola pracovita,silna,odvažna a obetava.Jej srdce si ziskal mlady Pavel Scott ktorý bol úžasný.Bol pracovity a inteligentny.Osud ma pre neho pripravené veľa a vďaka svojej povahe a huževnatosti sa len tak ľahko nevzdaval.V knihe sa objavi mnoho postáv a charaktery su opisane realisticky.Okrem Marie a Pavla som si obľubila samotného Williama jeho manželku Clarissu,Pavlovu sestru Constance.Každa postava ma v príbehu tejto rodiny svoj význam.Osudy členov rodiny a ľudi ktorý sa v blizkosti Scottov nachadzaju sa postupne začne prepletať. a vznike s toho zaujímavý príbeh.

Údolí rozhodnutí ma neuveritešných 1001 strán a trošku som sa obavala že bude mať počas čítania pocit že dej sa niekedy zbytočne naťahuje,pri tejto knihe som to však nemala.Na každej strane sa niečo dialo.Autorka si pre nás pripravila pár prekvapivých momentov.Od prvej strany vás vťahuje do príbehu a vy mate pocit akoby ste stali vedľa Marie a sledovali osudy jednotlivých postáv.

Údoli rozhodnuti bola úžasna kniha.Je plna emocii rôzneho druhu.Podľa knihy sa natočil film ktorý som zatiaľ nenašla aspoň s titulkami ale tak dúfam že raz budem mať štastie a pozriem si film.Ak mate radi rodinnne ságy tak tuto knihu si prečitajte ale aj keď nečitate rodinne ságy prečitajte si Údolí rozhodnuti možno prepadnete týmto kniham tak ako ja.Odporúčám.

Marko Hautala-Bába Motyka

3. srpna 2017 v 9:50 | Sima
Autor:Marko Hautala
Názov knihy:Bába Motyka
Počet strán:318
Vydavateľstvo:Knižní klub

Anotácia:
Uhrančivý thriller s hororovou zápletkou od autora označovaného za finského Stephena Kinga.
Po generace si mládež z jednoho zastrčeného předměstí na severu Finska předává hrůzostrašnou legendu o bábě Motyčce. Má černý jazyk. Kdo o ní promluví, toho čeká smrt. Bába Motyčka mu vyrve srdce z těla, zakope ho a nakonec sní. Je to jen historka, krutá tradice mezi místními dětmi? Proč ale z města mizí lidé beze stop? A co se vlastně děje v opuštěné vile na ostrově, kam nikdo nesmí?
Sagal má tajemství, protože promluvila. Samuel hledá svou dávnou lásku Julii, která zmizela. Maisa chce najít odpovědi na otázky, co ji trápí už od dětství. Bába Motyčka však nezná slitování…

Moje dojmy:
Po dlhšom čase som si vybrala na čítanie thriller ktorý ma skvelú obálku a pokiaľ čítate taketo knihy tak vás určite obalka nalakala na prečítanie alebo ju ešte len mate v plane čítať.Veľmi som sa na túto knihu tešila.Očakavala som ducharinu,možno nejaku vyvraždovačku z nadychom, duchariny.Na koniec som dostala príbeh ktorý mal momenty keď bol trošku mrazívy ale vôbec nebol horor a okolo duchariny to ani neprešlo.Na druhej strane autor píše pútavo a kľudne by som si od neho prečítala ďalšiu knihu ale s tejto mám zmiešane dojmy.

Postáv sa v knihe objaví niekoľko,bohužiaľ ani jednu som si extra neobľubila.V knihe sa prelína minulosť a sučastnosť vďaka čomu viac spozname naše postavy.Aj keď vám zo začiatku nebude nič davať vyznám postupne začne všetko do seba zapadať.Charaktery jednotlivých postáv opísal autor realisticky čo je plusom.Každa postava ma nejake to tajomstvo a ako to všetko dopadne si musite prečítať v knihe.

Bába Motyka je zaujímavy príbeh,miestami trošku nechutny.V knihe som však našla pár negatív.Niektore situacie mi prišli nedovysvetlene.Miestami som sa v deji stracala.Autor začal riešiť jednu vec ale o pár strán riešiel už uplne niečo ine.Varujem dopredu že autor rad skače z minulosti do pritomnosti takže tato kniha bude vyžadovať vašu plnu pozornosť.

Atmosfera v knihe bola úžasna .Od prvej strany vás autor vitahne do príbehu a vy mate pocit že sa nachadzate na mieste kde je večne zamračene a večne tam fuka vietor a nemate s toho dva krát prijemný pocit.Až na pár chybičiek to bol fajn príbeh.Záver knihy ma trochu nahneval.Autor sa s vami rád pohrava celú knihu a pri konci to nebude inak.I napriek tomu že Bába Motyka nebola taka super ako som očakavala vám túto knihu odporúčám.Dúfam že sa dočkame aj ďalšej jeho knihy v českom jazyku alebo slovenskom jazyku.

Elle Kennedy-Plán

25. července 2017 v 18:53 | Sima
Autor:Elle Kennedy
Názov knihy:Plán
Séria:Off-Campus
Počet strán:392
Vydavateľstvo:Baronet

Anotácia:
Sabrina Jamesová má svoji budoucnost přesně naplánovanou: nejdřív promoce, potom práva a práce v nemilosrdné advokátní kanceláři. Její útěk před ostudnou minulostí rozhodně nezahrnuje pohledného hokejistu, který věří na lásku na první pohled. Johnu Tuckerovi je ochotná věnovat jen jedinou noc vášně a nečekané něhy, jenže někdy stačí jediná noc, aby se vám změnil celý život.

Tucker věří, že být týmový hráč je stejně důležité jako být za hvězdu. Nevadí mu, že se mu nedostává tolik slávy jako jeho spoluhráčům. Jestli se má ale ve dvaadvaceti stát otcem, nehodlá se držet stranou. Neuškodí, že nastávající matka jeho dítěte je krásná, chytrá a plná překvapení. Problém je, že Sabrina má srdce na zámek a je příliš tvrdohlavá, než aby přijala jeho pomoc.

Pokud chce Tucker strávit život se ženou svých snů, bude ji muset přesvědčit, že některé plány se líp plní ve dvou.

Moje dojmy:
Off Campus je séria ktorú jednoducho zbožňujem.Som si vedoma toho že každy príbeh z tejto série je jedno veľke klíše a takých príbehov bolo aj bude ale autorka píše tak úžasne že sa to jednoducho inak nedá a vy si tuto sériu obľubite.Vďaka českemu vydavateľstvu Baronet som spoznala skvelú autorku ktorá ma rozhodne talent na písanie a buduci rok ma od nej výjsť ďalšia kniha v češtine.Posledný diel nesie názov Plán a už v tretom diely autorka načrtla o čom bude tento posledný ktorý bol jednoducho úžasny a ja tomuto príbehu nemám čo vytknuť.Keď som otočila posledný list v knihe citila som sa zvlaštne.Príbehy Garretta,Johna,Deana a Tuckera som si obľubila.Niekoľko dni a večerov som s nimi preživala ich starosti,radosti a veľa som sa počas čítania nasmiala a odrazu je koniec a ja mám za sebou všetky časti.Určite sa buducnosti k tejto sérii vratím a ak ste ju nečítali tak by ste to rýchlo mali napraviť.

Sabrina ma vo svojej buducnosti jasno a vôbec jej nenapadlo že osud s ňou ma úplne iné plany. Sabrina bola fajn ale niekdy by som najradšej s ňou zatriasla.Chapem ju že si vo svojom živote zažila nepekne veci ale s tou tvrdohlavosťou mi niekedy strašne liezla na nervy.Myslim že ani jemny preplesk by jej neubližil prave naopak.Tucker,och to je take zlatičko.Je úplny opak chalanov.Skôr je tichši a uzavretejši do seba.So Sabrinou mal obrovsku trpezlivosť.Bol starostlivy,mily a vtipny .Osud mu do života priviedol Sabrinu a hneď nato zistili že čakaju spolu dieťa.Ako to zvladli si musite prečítať v knihe.V knihe sa objavia aj nove postavy ale tie sú v pozadii autorka sa sustredila na tých čo pozname z predošlych dielov a na samotného Tuckera a Sabrinu.

Kniha sa vydarila.Bolo to veľmi pekne ukočenie série.V knihe sa riešili temy s ktorými sa dnes mnoho ľudi ktorý ešte študuju stretne.Mate niečo naplanovane a odrazu bum,život sa vám otoči hore nohami.Plusom tejto knihy je aj to že tento príbeh je opisany realisticky.Aj charakter Sabriny a Tuckera opísala Elle Kennedy realisticky.Nič nebolo dokonale.Obaja sa učili na vlastných chybach a prekonavali prekažky.

Už predtým som písala že Elle Kennedy píše skvelo a ani tentoraz to nebolo inak.Knihu som mala za pár dni prečitanu ale keby mám voľno v praci určite ju za dva dni prečítam.Krásny príbeh ktorý ma bavil.Neraz som sa škerila ako idiot a dokonca aj v autobuse takže ľudia mali celkom zabavku ale inak to nešlo.Tento príbeh je krásny a rozhodne odporúčám.

Sarah J.Mass-Zrodená z ohňa

21. července 2017 v 10:37 | Sima
Autor:Sarah J.Mass
Názov knihy:Zrodená z ohňa
Séria: Trón zo skla
Počet strán:542
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Celaena sa už vysporiadala s nebezpečnými protivníkmi i so srdcom rozlámaným na márne kúsky. Teraz myslí len na pomstu, no ako kráľova šampiónka musí slúžiť podlému tyranovi, ktorý má všetko na svedomí. Kapitán kráľovskej gardy ju však vyšle do Wendlynu netušiac, že Celaenina minulosť aj budúcnosť sa skrýva práve v ďalekom kráľovstve férov. Pomoc férskej kráľovnej má však privysokú cenu...

Kým Celaena vo Wendlyne bojuje s démonmi minulosti, v Erilei sa na útok pripravujú nebezpečné sily. Chaol a Dorian sa púšťajú do boja s temnotou, akú nečakali ani v najhorších nočných morách. Obávané bosorky sa totiž spolčili s tyranským kráľom a krvilačná Manon sa nezastaví, kým pred ňou nebude celá Erilea kľačať na kolenách.

Moje dojmy:
Sarah J. Mass v knižnom svete spôsobila obrovsky rozruch.Jej knihy zbožňuju čitatelia na celom svete a na Slovensku nevynimajuc.Ja som až doteraz išla proti prudu a jej knihy ma nechavali chladnou.Tento rok som však od autorky dostala už dva krat na frak.Prva kniha od nej ktorá ma dostala a ja už odpočitavam dni do vydania druhého dielu bola kniha Na dvore z tŕňov a rúži ktorá bola úžasna a recenziu môžete nájsť aj na blogu a teraz ma totalne dostala kniha Zrodená z ohňa.Prva dva diely bola fajn ale toto bolo úžasne a ja som sa od knihy nedokazala odlepiť.Autorka vás od prvej strany vtiahne do príbehu a vypluje až na konci s tým že budete hneď bežať do knihkupectva kúpiť si ďalší diel.

Celaena bola skvelá v tomto diely.Osud jej pripravil mnoho prekvapení no ona to zvladla.Bola silna a odvažna.V knihe sa objavia nové postavy ktore boli charakterovo zaujímave.Napríklad čarodejnica Manon bola zaujímava a som zvedavá čo si autorka ešte pre nás v suvislosti s touto postavou pripraví.

V knihe najdete akciu,súboje,magiu mnoho prekvapivych momentov a štipku romantiky.Sarah J.Mass toto všetko skvele premiešava.V tomto diely sa prelína minulosť keď bola Celaena ešte dieťa zo sučastnostou.Tato kniha bola skvelá a dúfam že ma bude baviť aj štvrty diel.

Ako som spomínala predtým tento diel ma veľmi prekvapil.Dej pomaly gradoval.To čo bolo zamotane sa zamotala ešte viac.Autorka Sarah J.Mass si pre nás v tomto diely prirpavila veľa prekvapeni a zvratov.Nedávno vyšiel 4 diel na ktorý sa veľmi teším.Odporúčám

George R.R. Martin-Súboj kráľov

11. července 2017 v 20:14 | Sima
Autor:George R.R. Martin
Názov knihy:Súboj kráľov
Séria:Hra o tróny
Počet strán:723
Vydavateľstvo:Tatran

Anotácia:
Pokračovanie príbehu je rovnako strhujúce ako prvý diel, je plné zvratov, s ktorými čitateľ nepočítaa tie dodávajú deju neobyčajné čaro.
Čas sa zbláznil. Leto pokoja a hojnosti, ktoré trvalo desať rokov, sa pomaly chýli ku koncu a ostrá, mrazivá zima sa blíži ako zúrivé zviera. Dvaja veľkí vodcovia - lord Eddard Stark a Robert Baratheon - ktorí vládli v čase vynúteného mieru, sú mŕtvi, stali sa obeťami kráľovských intríg. V celom kraji, od starovekej pevnosti Dračí kameň po nepriateľské múry Zimovresu panuje chaos, keď sa uchádzači o Železný trón chystajú násilím uplatniť svoje nároky vo vojne. Na oblohe sa objavilo znamenie skazy - kométa červená ako krv a oheň - a o rozdelenú zem bojuje šesť vojsk. Eddardov syn Robb sa vyhlásil za Kráľa severu. Na juhu vládne Joffrey, právoplatný dedič, no len podľa mena, a sám je obeťou intrigánskych dvoranov, ktorých je Kráľov prístav plný. Robertovi dvaja bratia chcú získať kráľovstvo a odstrkovaný rod sa znova vydáva dobýjať. A na inom svetadiele kráľovná vo vyhnanstve, Matka drakov, riskuje všetko, aby previedla svoje vzácne mláďatá cez drsnú horúcu púšť a získala späť korunu, ktorá jej právom patrí.

Na pozadí incestu a bratovraždy, alchýmie a zabíjania sa za slávu platí krvou. A víťazná korisť pripadne mužom a ženám, ktorí majú tú najchladnejšiu oceľ... a tie najchladnejšie srdcia. Pretože keď sa vládcovia pustia do súboja, otriasa sa celá zem. Súboj kráľov je smelý, nápaditý román nabitý jedinečnou predstavivosťou, ohromujúcou krásou a čarom - je to neskutočne vzrušujúci príbeh, na ktorý nikdy nezabudnete.

Moje dojmy:
Hra o tróny si každy deň získava nových fanušíkov.Viete že serial ma nebavil no knihy ma bavia veľmi aj keď som zatiaľ prečítala len dva diely.Svet ktorý vytvoril autor je do posledných detailov premysleny.Od prvej strany vás vtiahne do príbehu a vy len čitate a čitate.Tak to bolo aj teraz.Súboj kraľov bolo opäť skvelé čítanie.Autor vie spravne všetko vyvažiť.Ako to bolo aj pri prvom diely ani v tomto autor nikoho nešetri,prave naopak.Už pri prvom diely som sa naučila že obľubiť si postavu nie je veľmi dobrý napad takže sa snažím toho vyvarovať a kedže aspoň z časti viem čo sa stane dopredu tak som pri niektorých obľubených postavách pokojna lenže dokedy to bude to pri tomto autori netuším.

Jednotlive charaktery sa naplno ukazali už v prom diely a ani v tomto diely to nebude inak.V knihe najdete intrigy,nechutne hry mocnych,rôzne podoby lásky,súboje a neposlednom rade mágiu.Každa postava v príbehu ma svoj význam.Každa kapitola začína ina postava.Postupne mením názor na Tyriona,začína mi byť sympaticky a celkom som si ho obľubila tak uvidím či nezmením názor po ďalšom diely.

Svet ktorý vytvoril George R.R. Martin je úžasny.Dej je napinavý a čaká čitateľa mnoho prekvapení.Ak ste čítali prvý diel,rozhodne si prečítajte aj tento.Autor píše putavo a kniha sa vám bude ťažko odkladať.Počas čítania budete neraz citiť krivdu a bude vám luto nad tým ako sa osud kruto zahral s postavami.

Súboj kraľov je skvelé pokračovanie série.Plusom tejto knihy je že dej je nepredivadateľny a ak čítateľ nahodou bude niečo tušiť autor sa s vámi rad pohra a situacia sa môže zmeniť alebo zdramatizovať alebo viac zamotať.Hra o tróny začala v prvom diely ako pokračuje to si prečitajte,rozhodne neoľutujete.Odporúčám.

Elle Kennedy-Skóre

25. června 2017 v 9:59 | Sima
Autor:Elle Kennedy
Názov knihy:Skóre
Séria:Off-Campus
Počet strán:408
Vydavateľstvo:Baronet

Anotácia:
Allie Hayesová má problém. Blíží se promoce a ona zatím pořád netuší, co bude dělat po škole. Navíc si po krachu dlouhodobého vztahu léčí zlomené srdce a o žádný nový vztah nemá nejmenší zájem. Sex rozhodně nic nevyřeší, jenže pohlednému hokejistovi Deanu DiLaurentisovi je nemožné odolat. Alespoň na jednu noc touží Allie zapomenout na nejistou budoucnost, v níž na ni určitě nečeká král rychlovek na jednu noc.

Dean vždycky dostane, co chce. Holky, dobré známky, holky, slávu… holky. Prostě si rád užívá a zatím nepotkal ženu, jež by byla vůči jeho kouzlu imunní. Dokud nepoznal Allie. Za jedinou noc mu divoká blondýnka obrátila život vzhůru nohama - a teď se chce jenom přátelit? Tak to ani náhodou.

Když ale jeho život nabere nečekaný směr, Dean začne uvažovat, jestli není načase přestat skórovat a místo toho dát šanci lásce.

Moje dojmy:
Skóre je predposledný diel úžasnej série Off Campus.Elle Kennedy píše úžasne a knihu budete mať za pár dni prečitanú.V knihe je spravne vyvažene romantika aj humor a aj štipka erotiky.Pre niektorých ktorý veľmi nečítaju eroticke knihy to môže však prísť už trošku moc.Mne osobne to však nevadilo.Aj v knihe Skóre sa rieši citliva téma a to vyrovnavanie sa so stratou blízkého človeka.Skóre je skvelý príbeh ktorý stojí rozhodne zato aby ste si túto knihu prečítali.

Dean bol úžasny.Aj keď jeho životný štyl bol taki aky bol ja som si ho obľubila.Bol vtipny a za maskou muža ktorý nič nerieši sa skryval citlivy a dobrý muž.Jeho život sa zmeni po jednej noci ktorá v prípade Deana mala byťlen taka ďalšia noc z babou lenže Allie mu obrati život naruby.Allie bola fajn baba.Mala to vo svojom živote veľmi ťažke.Prežila si veľa bolesti a i napriek tomu bola silna.Mala mozog aj keď zbadala Deana, neodšiel jej niekde na dovolernku ako to v takýchto knihach byva.Jednotlive charaktery postáv opäť autorka opisala realisticky.Žiadna nebola dokonala,bez jedine chybyčky.

Ako som spomínala predtým aj keď tento príbeh môže prísť niekomu ako klíše autorka tomu dodala svoje čaro a prave u tejto sérii vám to bude uplne jedno že je to ďalši príbeh z miliona.Koniec knihy vás donuti kúpiť posledný diel lebo tento skončil veľmi zaujímavo a ja sa teším na Plán.Ak ste ešte túto sériu nečítali rozhodne siahnite po týchto knihach.Skóré odporúčám.

David Ebershoff-Dánská dívka

12. června 2017 v 9:23 | Sima
Autor:David Ebershoff
Názov knihy:Dánská dívka
Počet strán:375
Vydavateľstvo:Domino

Anotácia:
Románové zpracování skutečného příběhu malíře Einara Wegenera a jeho manželky Grety začíná nevinnou prosbou o pomoc, aby se na dalších stranách rozvinulo ve strhující vyprávění o neobvyklé lásce, osobní svobodě a odvaze vzepřít se obecnému mínění.

"Uděláš pro mě něco?" zeptala se Greta a netušila, co tím rozpoutá. Potřebovala dokončit obraz, a protože jí nepřišla na závěrečné sezení modelka, neviděla jinou možnost, než použít jako náhradní model svého muže. Sotva si však Einar oblékne punčochy, dámské šaty a střevíce, v jeho nitru se cosi změní: uvědomí si, že je ve skutečnosti ženou, nikoli mužem, a zatouží po změně pohlaví.

Není to však snadné. Einarův příběh se odehrává ve dvacátých letech, kdy lidé jako on často končí v ústavech pro choromyslné. V pařížských salonech možná dekadence dostupuje vrcholu, ale ve většinové společnosti stále převládá názor, že cítit se jako zajatec ve vlastním těle může jen psychopat, a toho je nutné razantně léčit.

Einar už ale sní svůj velký sen a nechce se jeho splnění vzdát. Kolik osobní odvahy, pochopení a podpory bude potřebovat, aby se mohl vnitřně osvobodit? Jak silná musí být láska ženy, která je ochotna vyhovět tak nevšednímu přání svého muže? Jaké jsou pocity člověka, který by rád unikl své předem dané identitě?

Moje dojmy:
Dánská dívka z pera Davida Ebershoffa vyšla v českej republike v roku 2016.Knihu som si kúpila s krásnou filmovou obálkou.Ku knihe som sa dostala až teraz a rozhodne neľutujem že som si knihu kúpila.Príbeh maliara Einara Wegenera a neskôr Lili je veľmi silný a pre monhých ktorý sa nedokažu odhodlať na krok ktorý urobil Einar inšpirativný.Vykročiť do neznama a uskutočniť svoj sen.Stať sa buď ženou alebo mužom.V tej dobe keď žil Einar to bolo veľmi veľmi ťažke.Skoro každy to bral ako chorobu a ľudia končili ústavach.Tento príbeh sa vám dostane pod kožu a dlho po prečitaní budete nad príbehom premyšlať.Varujem však dopredu ak chcete siahnuť po knihe pripravte sa však nato že vás čaka mnoho opísov.Autor David Ebershoff ide do hĺbky a opisuje pocity veľmi rozsiahle.Dej plynie veľmi pomaly čo rozhodne neberte ako negatívum.Dánská dívka bol krásný príbeh ktorý stoji zato aby ste po knihe siahli a prečítali si tento príbeh.

Einar a neskôr Lili bol veľmi citlivy.Od momentu ako mu jeho manželka Greta navrhla aby si obliekol šaty sa v ňom niečo zlomilo a uvedomil si že žije v nespravnom tele.Einar bol skvelý a nevzdaval sa svojho sna pri prvej prekažke ale išiel si za svojím snom.Greta,jeho manželka mala ťažky život.To čo si prežila vo svojom živote je pre každú ženu nepredstaviteľne.Po tejto rane osudu,pretože osud ju fakt nešetril sa s nej stala silna žena.Milovala Einara no zároveň si bola vedoma toho že Einar nie je štastný v tele ako žije preto súhlasila a ako to dopadne to si musite už len prečítať.

Tento príbeh sa mi veľmi pačil.Na 375 stranách nám autor vyrozpraval životný príbeh Einara a jeho ženy.Prežívala sme s nimi každú boles,radosť a úspech.Autor nám odhalil aj niečo z minulosti Einara a Greti.Kniha je plna emocii rôzneho druhu.Od prvej strany vás autor vtiahne do tohto príbehu a len tak ľahko knihu neodložite.
Aj v dnešnej modernej dobe sa takito ľudia stretavajú s nepochopením.Mne osobne vôbec takito ľudia nevadia,prave naopak.Ak ste túto knihu nečítali rozhodne to skúste.Autor napísal veľmi silný príbeh o mužovi ktorý sa nebal vstupiť do neznama a uskutočniť svoj sen.Odporúčám

Yrsa Sigurdardóttir-Pamatuji si vás všechny

11. června 2017 v 11:42 | Sima
Autor:Yrsa Sigurdardóttir
Názov knihy:Pamatuji si vás všechny
Počet strán:315
Vydavateľstvo:Metafora

Anotácia:
Když se tři mladí lidé z Reykjavíku rozhodnou, že koupí dům v opuštěné obci v pustých západních fjordech, netuší, co všechno je tam čeká. Co bude odhaleno a co probuzeno.
Gardar, jeho žena Katrín a společná kamarádka Líf se chtějí pustit do renovace domu, ale brzy se začnou dít divné věci. Na podlaze se objevují mokré šlápoty, někdo trousí po pokojích mořské mušle, ozývají se podivné zvuky. Mobily se jim záhadně vybijí a loď pro ně má přijet až za několik dní. Jiná cesta z oněch mrazivých pustin nevede. Jsou tu úplně sami. Nebo ne…?
V malém městečku na druhé straně fjordu vyšetřuje policistka Dagný spolu se svým kamarádem, psychiatrem Freyrem, sérii nepřirozených úmrtí. Stopa vede do zaprášených archivů s policejními složkami z minulého století. Jak by ale tehdejší zločiny mohly souviset s nedávným záhadným zmizením Freyrova malého syna?
Záhady se vrší jedna na druhou a pomalu se začínají propojovat do řetězce děsivých událostí. Příšerná pravda musí být odhalena.
Ale pokud byste si snad chtěli říct "Vždyť je to jen spisovatelčina fantazie", nebuďte si tak jistí a vězte, že příběh je (přinejmenším zčásti) postaven na skutečných událostech.

Moje dojmy:
Milujem duchariny.Nepozriem si však horor radšej si prečítam knihu.Lenže ducharin je veľmi malo a kedže nečítam v angličtine mám to trošku komplikovane.Tato kniha je skvelá ducharina a kľudne by som si od autorky prečítala aj ďalšie pretože toto bolo genialne a ak hľadate mrazivé a napínave čítanie rozhodne si prečítajte Pamatuji si vás všechny.

V knihe sa riešia dva pripady.Traja mladi ľudia sa rozhodnu kúpiť si v malej opuštenej obcii v Hesteyri domček ktorý by radi prerobili.Život Katrin,Gardara a Lif sa však postupne začne dramticky meniť keď zistia že na ostrovčeku nie sú až tak sami ako si mysleli.Zaroveň sa postupne začínaju odhalovať tajomstva ktoré navždy zmenia život týchto troch ľudi.Trošku mi bola sympaticka Katrín ale ostatny až tak veľmi nie.V meste rieši prípad Dagny a jej kolega Veigar ktorý si na pomoc privolaju psychiatra Freya ktorý vo svojom živote prežil veľmi bolestivu udalosť a už nikdy sa s toho celkom nespamätal.Na vonok to vyzerá tak že tieto pripady vôbec so sebou nesúvisia no postupne všetko začne do seba zapadať.Tajomstva ktoré boli zamlčane sa začínaju odkryvať a životy hlavných hrdinov meniť.Príbeh je veľmi zaujímavý,napinavý a rozhodne sa mi kniha ťažko odkladla.


Ak hladate ducharinu rozhodne siahnite po tejto knihe.Je to mrazive čítanie počas ktorého neraz budete mať neprijemný pocit.Dej pomaly graduje až to vyusti do záveru z ktorého vám padne sanka a vôbec mi to nenapadlo že to skončí tak ako to skončilo.Pamatuji si vás všechny vás chyti a nepustí až kým neotočite posledný list v knihe.Chcela by som viac ducharin z pera tejto autorky tak dúfam že autorka nejakú knihu napíše a vyjde v Ćeskej republike ale u nás.Pamatuji si vás všechny Odporúčám.

Erika Johansenová-Kráľovná Tearlingu

6. června 2017 v 16:10 | Sima
Autor:Erika Johansenová
Názov knihy:Kráľovná Tearlingu
Séria:Kráľovná Tearlingu
Počet strán:375
Vydavateľstvo:Yoli

Anotácia:
V deň svojich devätnástych narodenín sa princezná Kelsea, vychovávaná vo vyhnanstve, vydá na nebezpečnú púť. Márnivá a sebecká kráľovná Elyssa je mŕtva a Kelsea musí zasadnúť na trón, ktorý jej právom patrí. Na dievča s nezvyčajnou jazvou a magickým náhrdelníkom však z každej strany striehnu nepriatelia. Urobia všetko pre to, aby zabránili jej korunovácii za vládkyňu Tearlingu. Neboja sa použiť ani najtemnejšiu mágiu. Hoci Kelsey koluje v žilách kráľovská krv, necíti sa ako vodkyňa. Nepozná svoj ľud a nevie nič o krutovláde svojej matky ani všetkých hrôzach, ktoré sa v krajine dejú.

Kelsea sa nepoddáva, no stačí jediný trúfalý čin následníčky trónu a kráľovstvo zasiahne nemilosrdná pomsta tyranskej vládkyne susedného Mortmesnu, červenej kráľovnej, obávanej čarodejnice. Až vtedy sa ukáže, komu môže Kelsea skutočne dôverovať. Mladá vládkyňa sa tak podrobí skúške ohňom, ktorá z nej spraví legendu... ak sa jej podarí ostať nažive.

Kráľovná Tearlingu je fascinujúci dobrodružný príbeh utajenej kráľovnej a jej nebezpečnej cesty na trón. Je to príbeh o sile priateľstva, ktoré odolá aj najtemnejšej mágii.
Moje dojmy:
Čitatelom fantasy určite neunikla kniha Kráľovna Tearlingu.Príbeh o mladom dievčati a jeho ceste na trón.Knihu vyšla u nás už v roku 2015 ale nejako extra ma vtedy nezaujala až teraz som ju náhodne zbadala v knžnici a vzala som si ju.Kniha ma prijmne prekvapila.Dej pomaly gradoval a ja som otačala stranky až som bola na konci ani neviem ako.Kraľovna Tearlingu rozhodne nebola strata času a teším sa na druhý diel.

Hlavnou hrdinkou príbehu je mlada Kelsea ktorej žilách koluje kraľovska krv.Na svoj vek bola Kelsea veľmi odvažna a nedala sa tak ľahko zastrašiť.Bola inteligentna a rýchlo sa učila.Bola odvažna a mala srdce,prvom rade jej zaležalo blahe svojho ľudu až potom riešila ostatne veci.V knihe vytupuje množstvo postáv.Vznikaju silne priateľstva a Kelsea sa postupne spriateli s pár ľudmi a vďaka tomu je silnejšia a ľahšie zvladla nastrahy ktore je neustale pripravuju nepriatelia.Pretože nie všetci chcu aby vladla.

Autorka píše jednoducho no pútavo.Príbeh je do posledných detailov premysleny a veľmi sa mi pačil.V knihe najdete magiu,súboje a intrigy.Toto všetko sa skvele premiešava a vytvára zaujímavý príbeh ktorý odporúčám.

J.R Ward-Králové Bourbonu

30. května 2017 v 10:38 | Sima
Autor:J.R.Ward
Názov knihy:Králové Bourbonu
Séria:Králové bourbonu
Počet strán:463
Vydavateľstvo:Baronet

Anotácia:
Fascinující kronika rodiny Bradfordových, dlouholetých neoficiálních vladařů světové mekky bourbonské whisky. Neustále přiživované bohatství jim zajistilo mocný vliv a výsady dynastie, která navenek dodržuje ušlechtilá pravidla miláčků štěstěny a vybraného vkusu, ale vytváří ostrou hranici mezi sobě rovnými a svými zaměstnanci, kteří dřou do úmoru jen pro blaho svých chlebodárců.
Hrdinka příběhu Lizzie, vynikající a uznávaná zahradnice, tuto křehkou mez překročí, když se zamiluje do marnotratného Tulana Bradforda, a málem přijde o všechno, co si v životě tvrdě vybojovala. Tulan se po několika letech vrací domů a přináší s sebou i stíny minulosti, která skrývá nejeden bezohledný čin a řadu děsivých tajemství.

Moje dojmy:
J.R.Ward vám asi nebude potrebne predstavovať.Autorka napísala sériu Bratrstvo černé dýky.Tu som etše nečítala a asi ani nebudem mať možnosť kedže je asi 13 kníh už vypredaných ale tak možno raz sa k ním dostanem a prečítam si ich.Do rúk sa mi však dostala kniha Králové Bourbonu a aj keď nie často píšem v recenziiach o obálkach tu musím napísať že obalka sa naozaj vydarila.Keď som bola menšia v telke bežal serial Dallas a presne toto mi to pripominalo.V tejto knihe najdete lásku v rôzných podobách, intrigy,tajomstva,vztahy,nemanželske deti,podvody,zahadne umrtia a mnoho podozrivych.Všetko sa to skvele mieša a vy podozrievate naozaj každého aj človeka ktorý sa len prejde na ulici.

Autorka skvelé opísala charaktery jednotlivých postáv.Každa ma nejake to tajomstvo,každa si prežila veľa bolesti a každa ma svoj príbeh ktorý ma bavil.Hlavnou postavou príbehu je mlada zahradna architetka Lizzie a Lane Bradford ktorý je nechutne bohaty a jeho meno niečo znamena vo svete.Lizzie a Lane boli fajn,ale viac ma bude zaujímať ako to bude ďalej vo vztahu Gin,mladšej sestry Lanea a Samuela,rodinneho pravníka.Gin mnohým asi nebude svojím spravaním sympaticka no ja som si ju celkom obľubila.Bola veľmi rozmaznana,no skutočnosti vždy tužila len po trochu láske a potom aby si ju niekto všimol,no bohužiaľ nestalo sa a vyrastala z nej taka žena akou je.Striedala mužov no v skutočnosti jej srdce patrilo len jednemu mužovi a možno aj vďaka tomu to dopadlo tak ako to dopadlo.

Kraľové Bourbonu je fajn kniha a rozhodne som sa pri knihe nenudila.Všetko tam bolo vyvažene a skvelo sa to premiešavalo.Autorka nám po celý čas podsuva podozrivych až nevie komu ma čiateľ veriť.Všetko to genialne zamotala a som zvedavá ako sa to bude vyvijať v druhej časti a tretej.

Už 7 júna vyjde druhý diel a ja dúfam že sa v češtine dočkame aj tretieho.Ak ste túto knihu ešte nečítali rozhodne sa pustite do čítania.Odporučám

Mia Sheridan-Stingerův pád

28. května 2017 v 17:08 | Sima
Autor:Mia Sheridan
Názov knihy:Stingerův pád
Počet strán:388
Vydavateľstvo:Baronet

Anotácia:
Grace Hamiltonová vždy měla vše naplánováno do nejmenšího detailu. Vždycky přesně věděla, kam se bude její život ubírat, a byla hrdá na to, že svých cílů pokaždé dosáhla. Nikdy nesešla ze své cesty a nikdy se nezamýšlela nad tím, co doopravdy chce, nebo koho se to tak snaží potěšit. Dokud nepoznala jeho…

Carson Stinger nikdy nehrál podle pravidel, pokud je neurčil on sám, a nikdy ho nezajímalo, co si ostatní myslí. Každý den bral tak, jak přicházel, bez plán, bez vytyčených cíl. Coby slavná osobnost zábavního průmyslu pro dospělé vždy věděl, co od něj ženy chtějí, a nevěřil, že jim má co víc nabídnout. Dokud nepoznal ji…

Několik hodin, které kvůli souhře okolností musí strávit spolu, je oba změní. Světy, z nichž oba pocházejí, a jejich životy jsou natolik rozdílné, že se nikdy neměli potkat, a překonat tento rozdíl je pro ně nemožné. Alespoň prozatím…

Moje dojmy:
Po knihe Vypravěčka som potrebovala niečo oddychove a tak som siahla po knihe Stingerův pád.Čítala som knihu o stripetrovi ale nikdy som nečítala príbeh o chlapovi ktorý sa živí ako herec vo filmoch pre dospelých.Tento príbeh bol skvelý a vôbec som sa pri čitaní nenudila.Plusom tejto knihy bolo aj to že nie je to len ďalši príbeh plní kliše ale v knihe sa rieši aj veľmi citliva téma.

Ona je pravnička a on pornoherec,tak toto vôbec ale že vôbec nejde dokopy.Opak je však pravdou a nahodne stretnutie im zmení život,uvedomia sa pár veci a rozhodnu sa pre zmeny vo svojom živote.Grace bola fajn,take slušne dievčatko ktore malo svoj plán.Stretnutie s Carsonom zmenilo aj jej pohľad na život.Grace bola vtipna a počas čítania som sa neraz pri dotahovčkach uškrňala.Carson bol super.Bol vtipny a mal charizmu.Ostatne postavy ktoré sa v knihe sú skôr v uzadii a autorka sa sustredila na Carsona a Grace.


Mia Sheridan píše pútavo a ak hladate trošku netradičny príbeh rozhodne by ste si tuto knihu mali prečítať.Toto bola moja prva kniha od autorky ale rozhodne si chcem prečítať aj ďalšie autorkine knihy.Kniha ma príjemne prekvapila.Odporúčám.

Jodi Picoultová-Vypravěčka

24. května 2017 v 14:36 | Sima
Autor:Jodi Picoultová
Názov knihy:Vypravěčka
Počet strán:510
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Kontroverzní brilantní román o vině a trestu americké bestselleristky Jodi Picoultové.
Sage pochází z rodiny s židovskými kořeny a její babička přežila holocaust. Ona sama se snaží vyrovnat s jiným traumatem - se smrtí matky. Na skupinové terapii se seznamuje s devadesátníkem Josefem Weberem. Při jednom z jejich rozhovorů ji tento muž, kterého si všichni v jeho okolí váží a mají ho rádi, požádá, aby mu pomohla spáchat sebevraždu. Tíží ho svědomí, přirozenou smrtí se mu však zemřít nedaří. Aby Sage přesvědčil, vzpomíná na své působení v SS i koncentračních táborech. Po dlouhém zvažování Sage kontaktuje úřad pro vyšetřování nacistických zločinů a podaří se jí přesvědčit babičku, aby jí i ona vyprávěla o svém mládí. Zděšeně naslouchá, co všechno zažila v polském ghettu, v Osvětimi i později na útěku. Je možné, že se s Josefem Weberem setkala a může ho usvědčit? A kdyby Sage vyhověla přání starého muže - byla by to vražda, nebo vykonání
spravedlnosti na tyranovi?

Moje dojmy:
Jodi Picoultová vydala doposiaľ 23 románov a nielen vo svete ale aj u nás je veľmi obľubená.Na jej knihu Je to i muj život sa veľmi teším.Predtým som si však chcela prečítať knihu ktorá vyšla v českej republike v roku 2014 a je to Vypravěčka.Tato kniha v čase keď vyšla spravila obrovský rozruch a každy ju čítal,každemu sa tato kniha dostala pod kožu a každy ju odporúčal.Ako inak k tejto knihe som sa dostala až teraz a rozhodne to neľutujem.Tato kniha vám ponukne silný príbeh nad ktorým budete uvažovať ešte dlho po prečitani.Po celý čas si budete klasť otazku,odpustiť alebo nie.

Hrdinkou príbehu je mlada Sage ktorá ma židovske korene.Joesef Weber je medzi ľudmi veľmi obľubený a aj samotna hrdinka si ho obľubi.Lenže tento starý pán skrýva niečo veľmi zlé.V mladosti patril k prislušnikom SS.Títo ľudia boli zlý,krutý a nemali (možno až na pár vynimiek) v sebe kuska citu.Po celý čas si budete klasť otázku či odpustiť takemu človeku alebo nie.Vôbec si neviem predstaviť čo by som spravila keby sa mi toto stane v skutočnosti,ako by som sa zachovala k takémuto človeku.Kniha sa vám aj vďaka tomuto veľmi dostane pod kožu.Knihe sa prelinaju akoby tri príbehy.Príbeh Sage,jej babičky Minky,životný príbeh Josefa a Lea ktorý pracuje pre ministerstvo spravodlivosti.


Vypravěčka je kniha plna rôzných emocii.Počas čítania,budete chcieť napraviť krivdy pachaných na tých nevinných ľudoch,budete chcieť zabiť tie monštra a budete prežívať všetko,bolesti,menšie radosti a viťaztva.Taketo knihy majú svoj význam,nesú v sebe odkaz a určite by sa mali tieto príbehy ďalej písať a mali by ich ľudia čítať zvlašť teraz kedže nielen u nás ale aj vo svete je to take aké je.Odporúčam.

Paula Hawkins-Dievča vo vlaku

20. května 2017 v 16:29 | Sima
Autor:Paula Hawkins
Názov knihy:Dievča vo vlaku
Počet strán:316
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Rachel každé ráno cestuje tým istým vlakom do Londýna. Vie, že pri jednom návestidle spoj vždy zastaví a že si chvíľu môže prezerať domy s malými záhradkami. Dokonca má pocit, akoby obyvateľov jedného z nich už poznala. Volá ich Jess a Jason a ich život sa jej zdá dokonalý. Škoda, že ona nemala toľko šťastia. Rachelino manželstvo sa rozpadlo, nedávno prišla o prácu, býva v podnájme a každý deň predstiera, že chodí do roboty. Potom však uvidí niečo šokujúce - oznam v novinách, že "Jess", pani dokonalá, je nezvestná - a odrazu sa všetko zmení. Rachel má konečne šancu stať sa súčasťou života, ktorý pozorovala len z diaľky, a ukázať, že je oveľa viac, ako iba dievča vo vlaku.

Moje dojmy:
Dievča vo vlaku spravila v knižnom svete obrovský rozruch.Kniha si ziskala mnoho čítateľov ale samozejme našli sa aj takí ktorý s tejto knihy neboli až taki nadšeny.Keď tato kniha vyšla aj u nás nemala som ju v plane čítať pretože ma vôbec nezaujala.Siahla som po tejto knihe až teraz a aj keď to nebolo take super a neni som s knihy taka vedľa, strata času to nebola a kniha ma bavila aj keď som s nou do polovice trošku bojovala.

Hlavnou postavou príbehu je Rachel ktorá rozhodne nemá svoj život v poriadku.Je alkoholička a pod jeho vplivom si na nič nespomína.Rachel mi strašne liezla na nervy s tým aká bola neschopna,je strašne prísť o muža prežiť si to čo si prežila ale strašne mi liezla na nervy s tým ako si myslela že je jedina ktorú muž opustil kvôli druhej a že jedine vychodisko je piť a nič nerobiť zo svojim životom.Postupne však už začala byť ako tak normalna takže mi už tak neliezla na nervy a začala so sebou niečo robiť.Plusom tejto knihy je psychologia postáv.Každú kapitolu začína buď Rachel,Megan alebo Anna a vďaka tomu spozname lepšie postavy,ich význam v príbehu a prelina sa tu aj minulosť jednotlivých postáv a aj keď vám to zo začiatku nebude davať význam,postupne začne všetko do seba zapadať.

S knihou Dievča vo vlaku som zhruba do polovice bojovala.Kniha mi prišla ako lepší priemer a nebola som z knihy taka nadšena no ako sa dej viac a viac zamotaval a Rachel si začínala postupne spominať som už knihu nemohla tak ľahko pustiť z ruky.Kniha je napínava a ma nepredivadateľný dej.

Autorka Paula Hawkins sa s nami po celý čas zahrava,podsuva nám podozrenia ktoré nám nasledne o pár strán vyvrati alebo ich zamota ešte viac.Ak ste čítali knihu Stratené dievča ktorú prirovnavajú k tejto knihe tak by sa vám tato kniha mohla pačiť.Od autorky vyjde už 24 nová kniha na ktorú sa veľmi teším.Dievča vo vlaku odporúčám.

Katherine Howeová-Hystéria

15. května 2017 v 21:26 | Sima
Autor:Katherine Howeová
Názov knihy:Hystéria
Počet strán:426
Vydavateľstvo:Forrtuna Libri

Anotácia:
Mrazivý, pútavý, duchaplný a vášnivý príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami
V prestížnej dievčenskej strednej škole v Danverse v Massachusetts to poriadne vrie. Študentky štvrtého ročníka sa pripravujú na prijímacie pohovory na vysoké školy, súperia, ktorá z nich skončí ako najlepšia absolventka ročníka, a zároveň prežívajú prvé lásky. Dospelí predpokladajú, že dievčatá tento tlak zvládnu.
Jedného dňa sa však zrazu všetko obráti hore nohami. Nekorunovanú kráľovnú školy uprostred hodiny zachvátia kŕče a tiky. Záhadné ochorenie sa vzápätí rozšíri aj medzi ostatné dievčatá a čoskoro má rovnaké symptómy čoraz viac študentiek. Dostávajú kŕče, vypadávajú im vlasy, zmocňujú sa ich prudké záchvaty kašľa. Školu zachváti panika, šíria sa klebety a dohady, prepuká hystéria.

O prípad sa okamžite začnú zaujímať' médiá a vypukne horúčkovité úsilie odhaliť' príčinu týchto problémov. Zapríčinilo ich očkovanie? Znečistenie životného prostredia? Stres? Alebo dievčaťa všetko len predstierajú? Jedine Colleen, ktorá práve číta knižku o procesoch s čarodejnicami v Saleme, si uvedomuje zvláštnu zhodu okolností - ich mesto sa kedysi dávno volalo Salem a už pred troma storočiami trpela podobnou bizarnou a nevysvetliteľnou epidémiou iná skupina dievčat...

Moje dojmy:
O knihe Hystéria ste už asi počuli.Knihu som si chcela už veľmi dlho prečítať ale odradzali ma tie negativné recenzie ktoré som si prečítala na knihu.Minuly rok som ju však zbadala v Priori asi za 5 eur bola som nadšena lenže som v tom obdobii bola švorc tak mi ju nakoniec zacvakala mamina.Dostala som sa k nej až teraz a veľmi sa mi pačila.Príbeh je napinavý no celý sa nesie v takom pomalšom tempe,autorka Katherine Howeová opisuje prostredie,pocity ľudi takže to rozhodne nie je kniha pre čiateľa ktorý hľada akciu na každej strane a nemá rád opisy všetkého možneho.


Hlavnou hrdinkou príbehu je mlada študentka Colllen ktorá chodí do prestižnej dievčenskej školy.Lenže na škole sa začnu diať čudne veci.Niekotré maju tiky,iné kŕče a druhá zvracia niečo veľmi zvlaštne.Collen bola fajn ale bohužiaľ nijako extra som si ju neobľubila a ani ostatné postavy.

Hystéria z pera Katherine Howeová je zaujímavá kniha.Od prvej strany vás autorka vťahuje do príbehu.V knihe sa prelína minulosť a súčasnosť.Po celý čas mate pocit že sa nachadzate samotnom príbehu.Autorka dokaže v čiateľovi vyvolať zvedavosť takže ak vám nebudu vadiť spomínane opisy tuto knihu len tak ľahko nepustite z ruky.Zaujímavostou príbehu je to že samotná autorka je priamim potomkom troch žien ktoré boli obvinene z čarodejnictva počas salemských procesoch.Hýsteria je mrazivý a pútavý príbeh a ak mate radi knihu o čarodejniciach tak si rozhodne túto knihu prečítajte.Odporúčám.

Miroslava Varáčková-Grafitové Dievča

9. května 2017 v 13:28 | Sima
Autor:Miroslava Varáčková
Názov knihy:Grafitové dievča
Počet strán:181
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Táňa kráča v ústrety bezútešnej budúcnosti - doštudovať s odretými ušami, nájsť si najpodradnejšiu prácu v meste a dúfať, že ju už nechytia policajti.

Táňa to v živote nemá ľahké. Doma ju čaká len matka alkoholička, ktorá jej nedokáže dať ani pár drobných na jedlo, nieto ešte na niečo iné, bez čoho si žiadna sedemnásťročná baba nedokáže predstaviť svoj život. Z reality uniká len s kamošom Britvom pri drobných krádežiach. Keď ju osloví fotograf Ben, Táňa nadobudne pocit, že po rokoch trápenia a súženia, jej bude konečne dopriate to dobré v živote. No vzťah založený na neúprimnosti a faloši nemôže vydržať. A nešťastie nikdy neprichádza osamote.

Miroslava Varáčková vytvorila vo svojom najnovšom románe opäť nezabudnuteľnú hrdinku, ktorá sa v krutej slovenskej realite nebojí postaviť predurčenému osudu, chytiť život do vlastných rúk a pokúsiť sa vybudovať si svetlejšiu budúcnosť. Ponorte sa do trpko-sladkého románu, o ktorom budete premýšľať ešte dlho po dočítaní.

Čiastočne komiksový román.

Moje dojmy:
jej príbehy sú veľmi silne.Hlavne hrdinky nie sú žiadne dievčatka ktoré majú všetko,prave naopak.Veľa krat museli pocitiť bolesť zo strany človeka ktorý ich mal chraniť.Grafitové dievča je v poradi už dvanásta kniha ktorú napísala Mirka Varáčková a ani tentoraz to nebude inak a hlavna hrdinka Táňa ma život ktorý nie je vôbec ľahky.Aj keď tieto príbehy sú skór pre mladšie čitateľky,na každú knihu od autorky sa veľmi teším a ani v prípade tejto knihy to nebolo inak.Mirka píše veľmi pútavo a kedže tato kniha je veľmi tenka tak ju budete mať aj veľmi rýchlo prečitanú.Autorka napísala realisticky príbeh čo sa môže diať aj vo vašom okoli a vy o tom ani neviete.Možno dôvod prečo vaša spolužiačka,suseda nechodí veľmi do školy je presne taký isty aký mala nato Taňa.

Taňa by vo svojom veku mala riešiť chalanov,kozmetiku a podobne veci.Bohužiaľ toto nie je možne kedže Taňa žije s matkou ktorá nie je schopna postarať sa o dceru a o seba.Taňa nemá inú možnosť len si sama zarobť nato aby neprišli o byt a aby mali čo jesť(teda skôr aby mala Taňa čo jesť).Hlavna hrdinka bola veľmi silna.Dúfala a verila že mama raz vstane z gauča a niečo sa konečne zmení.Aj keď sa možno najde mnoho čiateľov ktorý nebudu súhlasiť s tým že Taňa kradne ja som ju chapala a bolo mi jej veľmi ľuto.Do jej života však vstupi aj láska a pri jednom stretnuti stretne Bena.Taňa neverí že môže byť štastna a keď snivala o Benovi,o ich spoločnej buducnosti miestami som mala pocit že je trošku naivna.Zaujimavou postavou bola aj Britva ktorý bol skvelý kamarat a pri Taňi stal nech sa dialo čokoľvek.


Grafitové dievča je zaujímava kniha,čiastočne je to aj komix vďaka čomu je príbeh zaujimavý a viac sa ponorite do príbehu.Tato kniha ma veľmi bavila a rozhodne vám ju odporúčám.

Audrey Carlanová-Dievča z kalendára-Január Február Marec

7. května 2017 v 11:22 | Sima
Autor:Audrey Carlanová
Názov knihy:Dievča z kalendára
Séria:Dievča z kalendára
Počet strán:309
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Mia Saundersová, mladá neúspešná herečka a čašníčka, potrebuje peniaze. Milión dolárov. Má len rok na to, aby splatila otcov dlh istému finančnému žralokovi. Rozhodne sa preto pracovať v luxusnej eskortnej spoločnosti ako dobre platená spoločníčka. Mia má každý mesiac splatiť časť otcovho dlhu. A každý mesiac má stráviť s mužom, ktorý si ju objedná, ale nemusí s ním spávať, iba ak by chcela percentá navyše. No nie sú to ľahko zarobené peniaze? V januári stretne dokonalého Wesa a všetko je odrazu inak. Vo februári ju čaká nadaný Alec a v marci bohatý Anthony...
Štvordielna séria erotických príbehov Dievča z kalendára vám zrýchli pulz každý mesiac v roku!

Moje dojmy:
Ak mate radi knihy tipu 50 odtieňov sivej,Božský Bastard a iné knihy tak vám určite neunikla kniha Dievča z kalendára.Ja som si ju pôvodne nechcela prečítať ale nakoniec ma premohla zvedavosť a vzala som si ju z knižnice domov.Príbeh je zaujímavy a originalný a ako oddychovka to je veľmi fajn.Trošku mi to pripomenulo film Pretty Woman takže ak ho mate radi tak si môžete kľudne prečítať aj túto knihu.

Hlavnou hrdinkou príbehu je Mia Saundersová ktorá nema inú možnosť len prijať pracu od svojej tety a robiť spoločničku nechutne bohatým mužom.Jej otec sa dostal do problémov a kedže on sám sa nemôže o to postarať tak Mia nema inú možnosť.Mia bola fajn ale niekdy mi neskutočne liezla na nervy svojím spravaním,a tým ako sa v niektorých situaciach rozhodla.Z mužov ktorý jej robili spoločnosť bol fajn Wes a Anthony,Alec bol podľa mňa divny.V knihe sa objavia aj najlepšia kamaratka Mii Gin a aj jej sestra Maddy.V knihe sa objavuju menej a su viac v uzadii.

Audrey Carlanová píše pútavo a kniha sa čítala rýchlo takže ju za pár dni prečítate ani neviete ako.Dievča z kalendára odporúčám a teším sa na druhý diel.

Sarah J. Mass-Na dvore z tŕňov a ruží

5. května 2017 v 10:42 | Sima
Autor:Sarah J.Mass
Názov knihy:Na dvore z tŕňov a ruží
Séria:Na dvore z tŕňov a ruží
Počet strán:422
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Keď devätnásťročná lovkyňa Feyre zabije v lese vlka, na prah jej domu dorazí nebezpečný netvor, ktorý sa dožaduje odplaty. Feyre sa razom ocitá uprostred zákernej čarovnej krajiny, ktorú pozná len z rozprávok a legiend. Až tam zistí, že jej uchvatiteľ nie je žiadny netvor, ale príslušník rasy smrteľne nebezpečných a nesmrteľných férov, ktorí kedysi vládli celému svetu. A volá sa Tamlin. Na jeho panstve si postupne uvedomuje, že ľadová nevraživosť, ktorú k nemu pociťovala, sa premieňa na spaľujúcu vášeň, čo pohlcuje všetky klamstvá a výstrahy o prekrásnom, no nebezpečnom svete férov. Férsku krajinu však zahaľuje prastarý zlovestný tieň. Feyre musí objaviť spôsob, ako ho zastaviť... inak má na svedomí Tamlina a celú férsku rasu.

Moje dojmy:
Sarah J. Maas si získala svojou sériou Trón zo skla mnoho čitateľov,aj na slovensku.Autorka píše pútavo ale spomínana séria ma bohužiaľ až tak nenadchla.Jej ďalšia kniha Na dvore z tŕňov a ruží tak to je už niečo iné.Tato kniha je perfektná,úžasná a som z knihy nadšená.Nemyslela som si že autorka ma dokaže ešte prekvapiť a že si ma nejaka jej kniha ziska ale stalo sa.Tato kniha ponúka do posledných detailov prepracovaný príbeh ktorý si zamilujete.Autorka si ma získala po pár stranach a ja som knihu nemohla pustiť z ruky.

Hlavnou hrdinkou príbehu je Feyre.Na svoj vek bola veľmi odvažná a nebojacna.Ona jedina aj keď mala otca sa musela postarať o to aby jej rodina nezomrela hladom.Veľmi som si ju obľubila,bola inteligentna a vtipna.Tamlin je úžasný ako aj jeho priateľ Lucien.Obaja sú odvažny a Tamlin by pre svoj ľud spravil čokoľvek aby ho uchranil.V knihe vystupuje mnoho postáv.Všetky postavy ktore sa objavia v príbehu doplňaju príbeh a vďaka tomu je plný prekvapení.


Na dvore z tŕňov a ruží je re-telling Krásky a zvieraťa a aj toto bol dôvod prečo som si chcela knihu prečítať.Nedávno som čítala re-telling na Snehlienku no a to nedopadlo dobre.Tu to však bolo iné.Tento príbeh bol napinavý,dej postupne gradoval až do záveru plného akcie. V knihe najdete lásku,akciu,súboje a príšery.Autorka toto všetko dokonale premiešava a vytvara skvelý príbeh ktorý si musite prečítať.Záver mi prišel ukončený takže som zvedavá čo ma čaká ďalej. Včera som čítala na jeden stránke že by sa mal nahravať film takže som veľmi zvedavá a teším sa.Sarah J. Mass ma prekvapila a teším sa na druhy diel.

Jennifer Nivenová-Všetky skvelé miesta

1. května 2017 v 20:06 | Sima
Autor:Jennifer Nivenová
Názov knihy:Všetky skvelé miesta
Počet strán:340
Vydavateľstvo:Yoli

Anotácia:
Theodora Fincha trápia depresie. Každý deň premýšľa nad smrťou, no zároveň hľadá dôvody, prečo žiť.

Violet Markeyová ráta dni do maturity, aby mohla ujsť z malého mesta, kde ju prenasledujú bolestné spomienky na sestrinu tragickú smrť.
Navzájom sa nepoznajú, až kým sa obaja neocitnú na rímse školskej zvonice, s pohľadom upretým na chodník šesť poschodí pod nimi. Dole sa zhlukujú študenti a škodoradostne pobádajú Fincha, aby skočil. Na výčiny problémového študenta už sú zvyknutí. Čo tam však robí Violet? Keď dvojica napokon cúvne, na druhý deň sa v školských novinách objaví článok o hrdinke Violet, čo zachránila čudáka Fincha. Nebolo to však naopak?

Finch je novou známosťou uchvátený a Violet presvedčí, aby spolu pracovali na školskom projekte - túlali sa po Indiane a spoznávali jej neobjavené zákutia, všetky skvelé miesta, o ktorých mnohí ani netušia. Práve tam si uvedomia, že môžu byť sami sebou, zbaviť sa nálepiek, ktoré im dávajú tí, čo ich vôbec nepoznajú. Skrátka môžu byť konečne šťastní.
Zdanie však občas klame, najmä ak je smútok priveľký...

Moje dojmy:
Všetky skvelé miesta ktoré vyšli vo vydavateľstve Yoli v roku 2015 určite poznate.Autorka Jennifer Niven napísala veľmi silný a smutný príbeh.Túto knihu som mala na poličke veľmi dlho a až teraz som si ju prečítala a rozhodne neľutujem.Ak ste tento príbeh ešte nečítali určite po knihe siahnite ale pripravte sa nie veľmi veselý príbeh,taký akí píše sám život.

Theodor Finsch je zvlaštný chalan a nie každemu bude po chuti to ako sa sprava,ako hovorí a premyšla a aký je.Theodor je iný,uzavrety do seba a tak trochu čudak.No v skutočnosti len prosí o pomoc,o to aby si ho jeho matka konečne všimla a začala sa o neho zaujímať.Violet je jeho presný opak,teda bola do jednej noci ktora jej zmenila život.Violet sa veľmi zmenila.Predtým bola usmieva,plná života.Theodor a Violet sa spoznajú na rímse školskej zvonice a tak začína ich príbeh.

Všetky skvelé miesta je príbeh ktorý je plný emocii rôzneho druhu.Tento príbeh nesie v sebe odkaz.Ak sa vám vo vašom okoli niečo nezda.Vaša kamaratka,suseda,sused,je zvlaštný podajte mu pomocnú ruku a ukažete mu že nie je sám.To čo napísala autorka na konci knihy ma dostalo a ja ju obdivujem čím si prešla a zvladla to.


Všetky skvelé miesta hlavne odporúčám tým ktorý majú radi knihy z pera Johnna Greena pretože tato kniha je zvlaštna a nie je rozhodne pre každého no prinutí vás popremyšlať a možno aj konať.Všetky skvelé miesta odporučám.Už 1.6 vyjde u nás ďalšia kniha od tejto autorky ktorá sa bude volať Vesmír na pleciach.

Barbara Erskinová-Nejtemnější hodina

29. dubna 2017 v 10:45 | Sima
Autor:Barbara Erskinová
Názov knihy:Nejtemnější hodina
Počet strán:437
Vydavateľstvo:Brána

Anotácia:
Začíná letecká bitva o Velkou Británii. Je léto roku 1940, Evropa se propadá do válečného běsnění a většina Britů upírá zraky k obloze nad Anglií. Evie Lucasová však má oči jen pro skvělého mladého pilota Tonyho. Čeká ji oslnivá kariéra umělkyně, ale ona ztrácí čas tím, že donekonečna kreslí Tonyho portréty. Chce totiž, aby na něj jeho rodiče měli nějakou památku, kdyby se mu ve válce přihodilo neštěstí…
O sedmdesát let později se čerstvě ovdovělá kunsthistorička Lucy snaží posbírat střípky vlastního života a vzkřísit ho z trosek. K tomu potřebuje odhalit tajemství obestírající jeden obraz právě od slavné malířky Evelyn Lucasové. Bezděky tak probudí dávno zasutou historii, o níž se záměrně mlčí, a přivolá na sebe zlobu těch, kdo neměli a nemají zájem na tom, aby nevyřčená pravda vyplula na povrch. Ve svém již třináctém románu autorka opět střídá dvě časové roviny (ta válečná je částečně inspirována zážitky jejího otce) a jako vždy překvapí čtenáře nečekaným rozuzlením milostného příběhu.

Moje dojmy:
Barbara Erskinová patri medzi obľubené autorky.Nedávno jej vo vydavateľstve Brána asi po dvoch rokoch od posledného romanu Nejtemnější hodina vyšla kniha Spáčuv hrad.Od tejto autorky som si už strašne dlho chcela prečítať nejaku knihu ale vždy som dala prednosť inej.Na knihu ma veľmi nalakala Rodaw ktorú vám asi nemusím predstavovať.O knihe hovorila skoro každom videu a tak som si konečne objednala Nejtemnější hodinu a pustila som sa do čítania.Tento príbeh je neuveriteľný.Dostane sa vám pod kožu a vy by ste boli najradšej samotnom príbehu a napravili všetku krivdu a nespravedlnosť.Kniha je tajomna,počas čítania vás neraz nepríjemne zamrazi.Aj keď som zo začiatku mala trošku problém so štýlom písania autorky,postupne som si zvykla.Nad príbehom a hlavne nad osudmi jednotlivých postáv budete ešte dlho po prečitaná premyšľať.

Hlavnou hrdinkou príbehu je mlada kunsthistorička Lucy.Evie Lucasova je slávna maliarka ktorá však nemala veľmi pekný život.O tejto žene sa rozhodla naša hlavna hrdinka napísať životopis a odvtedy to už nikdy nebude take ako bolo predtým.Lucy je veľmi silna a bolo fajn ale viac som si obľubila Evie ktorá bola silna,pracovita a skvelá maliarka.Vo svojom živote stretla veľku lásku Tonyho ktorý si ziskal aj mňa.Poznali sa kratko no bola to láska na prvý pohlad ako to dopadne si však musite prečítať.Z vedlajších postáv som si obľubila Ralpha,brata Evie ktorý bol tiež letcom.Bol mily a jednoducho skvelý.Barbara Erskinová skvelé opísala psychologiu jednotlivých postáv.

Kniha je plna emocii rôzneho druhu.Ale predsa by som tu našla negativum.Pár miest ma v knihe bohužiaľ nudilo.I napriek tomuto sa mi kniha pačila.Bolo tam prelinanie minulosti a sučastnosti čo mam v knihach veľmi rada.V tejto knihe sa skvele premiešava láska,intrigy a duchovia.Ak mate radi historiu,romanticke príbehy a tajomno tak by ste si túto knihu mali prečítať.Od autorky si určite prečítam aj ďalšie knihy.Odporúčám.

E L James-Grey

23. dubna 2017 v 17:23 | Sima
Autor:E L James
Názov knihy:Grey
Séria:Fifty Shades
Počet strán:556
Vydavateľstvo:XYZ

Anotácia:
Svet Päťdesiatich odtieňov sivej očami Christiana Greya
Prostredníctvom jeho vlastných slov, myšlienok, úvah a snov ponúka E L James iný pohľad na ľúbostný príbeh, ktorý uchvátil milióny čitateľov po celom svete. CHRISTIAN GREY má rád kontrolu v každej situácii. Jeho život je usporiadaný, disciplinovaný a absolútne prázdny - až do dňa, keď do jeho kancelárie vpadne pôvabne neohrabaná a éterická Anastasia Steelová. Po jej odchode sa Christian snaží zabudnúť na ňu, ale namiesto toho sa zmieta v búrke emócií, ktorým nerozumie a ani im nedokáže odolať. Zdá sa, že na rozdiel od žien, s ktorými sa stretával predtým, Ana doňho vidí - že cez masku úspešného biznismena, čo si užíva luxusný životný štýl, prenikne až do Christianovho chladného a zraneného srdca.Zaženie vzťah s Anou desivé zážitky z detstva, ktoré Christiana každú noc prenasledujú? Alebo jeho temné sexuálne túžby, tendencia ovládať druhých a zničujúca nenávisť voči sebe samému Anu odradia a zničia krehkú nádej, ktorú mu dáva?

Moje dojmy:
Autorka E L James vám je asi znama.Napísala megaúspešnú trilogiu Pädesiat odtieňov sivej a neskôr napísala Greya.50 odtieňov som čítala,dávno pred tým ako vznikol blog a prečitať u mňa vyše 600 stranovu knihu za tri dni je rekord.Autorka ma veľmi putavý štýl písania a stranky sa vám budu obracať veľmi rýchlo.Aj keď príbeh Christiana niekoho nenadchol a naradšej by knihy videl spalenú niekde na zahrade,ako oddychovka to bolo veľmi dobre a kto by si nechcel prečitať prvy diel z pohľadu Christiana Greya.Kedže som veľmi zvedavý človek :D tak som si knihu Grey požičala z knižnice a bolo to fajn a určite by som si prečítala aj ďalšie diely.

Christian Grey je veľmi úspešný muž.Je pracovity a vo svojej praci veľmi dôsledný.Je chladný a prisný.Traumu ktorú prežil zanechala na ňom stopy.V sexualnom živote preferuje dominaciu a to vyžaduje aj od Anastasii,ako to dopadne vám asi nebude potrebne písať.S Christianom som mala miestami problem pretože niekedy som mala pocit že to už hraniči s tým že nie je zdravotne poriadku a s toho čo si prežil tak mu tak trochu(trochu viac niekedy)preskočilo.Christian ma rád kontrolu a to v každej oblasti.Do jeho života,padne a to doslova Anastasia Steelova.Hlavna hrdinka bola fajn,aj keď mala momenty kedy bola trošku naivna a nedupla si ale inak fajn.Autorka sa sustredila skôr na vzťah Christiana a Anastasii takže ostatne postavy su v uzadii.Veľmi som si obľubila Christianovu nevlastnu mamu Grace a jeho nevlastnu sestriu Miu.

Príbeh bol zaujímavý aj keď viete ako to skonči.Bola som veľmi zvedavá čo sa odohrava v hlave Christiana a jeho nočne mory by som nechcela zažiť.E L James nám v tejto knihe ukazala minulosť Christiana,niečo z detstva potom ako ho zachranila Grace z toho pekla kde vyrastal.Kniha sa mi pačila a ak sa vám pačil prvý diel 50 odtieňov sivej,tak si určite prečitajte aj tento diel.Odporučám.

Jane Austenová-Anna Elliotová

19. dubna 2017 v 19:04 | Sima
Autor:Jane Austenová
Názov knihy:Anna Elliotová
Počet strán:248
Vydavateľstvo:Ottovo nakladatelství

Anotácia:
Anna Elliotová je mladá, jemná, vzdelaná dáma, jedna z troch dcér váženého sira Waltera Elliota. Ľahkomyseľný, samoľúby otec a Annina márnivá sestra Elizabeth žijú veľmi nákladným životom a míňajú viac, ako si môžu dovoliť. A tak sir Elliot prenajme svoje vidiecke sídlo a spolu s Elizabeth odchádza do kúpeľného mestečka Bath šetriť a nadviazať kontakty s tamojšou smotánkou. Anna odcestuje k chorľavej sestre Mary, kde sa stretáva so svojím bývalým snúbencom kapitánom Wentworthom. Čoskoro zisťuje, že ani dlhých osem rokov na jej citoch voči kapitánovi nič nezmenilo. Ožije ich láska? Dajú jej ešte šancu, alebo karty zamieša mladý sir Elliot, ktorý si robí nárok na Annu aj strýkov majetok?

Moje dojmy:
Jane Austenová a jej knihy dodnes patria medzi obľubené.Od autorky som prečítala už 3 knihy a najviac sa mi pačila Emma na ktorú môžete najsť recenziu na blogu.Tešila som sa aj na túto knihu no bohužiaľ s knihy som sklamaná.Anna Elliotová ma nebavila.začiatok bol nudný a keby ma kniha viac ako 248 strán tak ju ani nedočítam.Od autorky som čítala aj lepšie knihy.

Postavy ktoré sa nachadzaju v tomto príbehu mi bouhžiaľ nijako extra neprirpastli k srdcu.Otec Anny,sir Waletr mi strašne liezol na nervy,takisto aj jej sestra Elizabeth.V knihe vystupuje mnoho postáv ktoré si buď obľubite alebo nie.Negativom knihy je aj že som sa miestami stracala v postávach a ich menách a nevedela som kto kedy začal rozhovor a naopak skončil.


Autorka píše zaujímavo preto som aj knihu dočítala aj keď som už na konci počitala stranky v knihe kedy bude koniec.Dej bol nezaživný a aj keď tam bolo pár miest ktore ma bavili bohužiaľ bolo ich veľmi malo.Ak ste od autorky nečítali ešte nič tak si prečitajte Emmu ktorú som spomínala predtým.Toto bolo pre mňa sklamanie.

Lous de Berniéres-Prach,čo padá zo snov

14. dubna 2017 v 10:54 | Sima
Autor:Lous de Berniéres
Názov knihy:Prach,čo padá zo snov
Počet strán:540
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Louis de Bernières je autorom slávneho románu Mandolína kapitána Corelliho. V roku 1993 ho Granta Magazine označil za jedného z dvadsiatich najlepších britských autorov. Sestry McCoshové vyrastajú počas krátkych šťastných rokov eduardovskej éry v priam idylickom vidieckom prostredí južne od Londýna. Pozemok ich rodičov z jednej strany susedí s Pendennisovcami, prisťahovalcami z amerického Baltimoru, ktorých traja synovia podávajú pri raňajkách otcovi ruku a oslovujú ho pane, a s Pittovcami, z ich chlapcov Daniela a Archieho vyrastajú odvážni dobrodruhovia. V detstve tvoria títo mladí ľudia nerozlučnú partiu. Časy bezstarostného kamarátstva však ukončí prvá svetová vojna, ktorá nemilosrdne zasiahne do života každého z nich.

Moje dojmy:
Moja nedávna navšteva knižnice bola opäť úspešna a odniesla som si knihu Prach,čo padá zo snov,knihu napísal Louis de Berniéres.O tejto knihe som do doteraz nepočula a zaujal ma názov knihy kedže to bolo prve čo som videla v poličke tak som si ju vzala,prečítala anotáciu a niesla som si ju domov.Autor píše zaujímavo.Niektore kapitoly v knihe sú kratke vďaka čomu sa vám kniha bude čítať veľmi rýchlo.1 sv.vojna vzala ženám,snubencov,vzala otcov,pohľad na svet,zmenila život od zakladov.Príbeh ktorý napísal Lous de Berniéres vás určite dojme a niečo vo vás zanecha.

Sestry McCoshové a ich susedia Pendesinnovci(dúfam že som to dobre napísala) ktorý sú prisťahovalci z Baltimoru a z Pittovcami,ďalšou rodinou si spokojne naživaju do momentu kým do ich života nevstupi vojna.Nič už nebude take ako predtým.Najviac som si obľubila Rosie a jej otca ktorý bol veľmi vtipny a neraz mi trhlo kutikmi úst. Autor vás od prvej strany vtahuje do príbehu.Po celý čas mate pocit že stojite vedľa hlavnej hrdinky a preživate všetko.Citite bolesť,verite v nadej a dúfate že to všetko dopadne dobre.Autor veľmi realisticky opísal pocity pred vojnou a nasledne po nej

Prach,čo padá do snov je príbeh vojnový ale zaroveň aj romanticky.Nečakjte však žiadnu červenú knihu prave naopak.Lous de Bernierés všetko spravne vyvažil a vznikol toho veľmi pekný príbeh z ktorého nebude polepený ešte týždeň.Kniha je nabita emociami rôzneho druhu.

Toto bola moja prvá kniha od tohto autora ale určite si v buducnosti prečítam aj jeho ďaľšiu knihu Mandolinu kapitána Coreliho.Prach,čo padá zo snov určite odporúčám.Nad týmto príbehom budete ešte dlho po prečitaní premyšlať.

Jasinda Wilderová-Strácam sa v tebe

9. dubna 2017 v 10:35 | Sima
Autor:Jasinda Wilderová
Názov knihy:Strácam sa v tebe
Počet strán:318
Séria:Falling
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
semnásťročná Nell Hawthornová sa zaľúbila do svojho dlhoročného priateľa z detstva Kyla Callowaya. Ich mladá láska je krásna a budúcnosť je plná prísľubov. Potom však Kyle tragicky zahynie a Nell to navždy zmení. Na pohrebe sa prvý raz stretne s Kylovým starším bratom Coltonom. Obaja sa prebíjajú životom, ako najlepšie vedia. Asi o rok sa ich cesty znova skrížia v New Yorku. Colton pochopí, že Nell sa ešte vždy nezmierila s Kylovou smrťou. Ešte vždy v nej tlela bolesť, pocit viny a ľútosť. Vie, že by sa do toho nemal starať, ale nemôže si pomôcť. Cestu k sebe nenájdu ľahko a obaja majú svoje tajomstvá. Spolu sa však naučia, ako prekonať bolesť a ako zaceliť staré rany. Zistia, aké dôležité je odpúšťanie.

Moje dojmy:
Strácam sa v tebe som mala na poličke veľmi veľmi dlho.A až teraz som si ju konečne prečítala a bolo to veľmi smutne,miestami až depresivne čítanie ale i napriek tomu sa mi tento príbeh ktorý je plný emocii rôzneho druhu veľmi pačil aj keď som na začiatku mala s knihy zmiešane dojmy.Jasinda Wilderová ma pútavý štýl písania a ak sa dostanete cez ten začiatok ktorý ma trošku nebavil čaka vás príbeh o dvoch zlomených ľudoch ktorý si k sebe hľadaju cestu,navzajom sa uzdravuju z rán ktore im uštedril život a snažia sa prežiť a prekonať tu obrovskú a tupu bolesť.

Nell,hlavna hrdinka poznala Kyla už od malička a boli najlepši priatelia.Ich priateľstvo sa však zmení na lásku a obaja sú štastný.Jeden tragický okamih však všetko zmeni a zmeni samozrejme aj samotnú Nell.Už nikdy nebude taka ako bola predtým.Jej usmev je preč,radosť zo života je preč.Nell veľmi bojovala,bola silná ale niekdy boli vyčitky silnejšie.Do jej života však vstupil Colton,starši brat Kylea ktorý bol jeho pravý opak.Obaja sú zlomení a cesta k uzdraveniu je veľmi veľmi dlha až tŕnista.Viac som si obľubila Coltona,Kyle mi prišiel veľmi dokonaly synačik,čo spraví to čo povedia jeho rodičia.Autorka sa viac sustredila na vztah Nell čo vôbec nie je negatívum.s Nell prežijeme niekoľko rokov ktoré budu nesmierne ťažke,ako to všetko dopadne si však musíte prečítať.Pretože tento príbeh stoji zato.

Strácam sa v tebe je veľmi smútný príbeh o dvoch mladých ľudoch ktorým život vzal niečo veľmi cenne.Autorka píše pútavo a až na ten začiatok to bol fajn príbeh plný emocii.Ak ste od autorky ešte nič nečítali určite siahnite po tejto knihe.Odporúčám.

Sylvain Reynard-Gabrielovo inferno

2. dubna 2017 v 10:27 | Sima
Autor:Sylvain Reynard
Názov knihy:Gabrielovo inferno
Počet strán:569
Séria:Gabrielovo inferno
Vydavateľstvo:XYZ

Anotácia:
Gabriel Emerson, cez deň vážený profesor a odborník na Danteho, v noci hriešnik zmietaný spaľujúcou vášňou, stretne plachú a neskúsenú študentku Juliu Mitchellovú. Je presvedčený, že je anjelom zoslaným na jeho spásu. Ona hneď na prvý pohľad vedela, že Gabriel je láskou jej života, na svoju prvú lásku však nikdy nezabudla. Julia znáša s Gabrielom jeho osobné peklo a on váha, či riskovať svoje postavenie, kariéru a povesť kvôli obyčajnej študentke. Vášnivá túžba ho však úplne opantala a nedá mu spať podobne ako vidina z dávneho sna...

Moje dojmy:
Gabrielovo inferno je medzi čiateľmi zvľašť čitateľkami veľmi obľubený.Tento romanticky príbeh z nadychom tajomna sa m veľmi pačil aj keď som mala niekdy počas čítania príbehu pocit že sa zbytočne naťahuje rozhodne neľutujem že som si túto knihu prečítala.Autor píše putavo a kniha sa vám i vďaka tomu bude čítať veľmi rýchlo.V tejto knihe najdete zakazanú lásku medzi študentkou a učiteľom čo mám veľmi rada takže aj toto bolo pre mňa plusom tejto knihy.Gabrielovo inferno v sebe ukrýva príbeh o dvoch ľudoch ktorý si prešli v živote veľa bolesti,stretli sa no osud to chcel inak,dalšiu šancu dostali až o pár rokov a ako to všetko skonči si musite prečítať v knihe.

Hlavnou hrdinkou príbehu je mlada študentka Julia ktorí odišla z rodného mesta študovať do Toronta.Julia mi prišla miestami veľmi naivna ale až na konci som zistila prečo sa tak spravala.Vo svojom živote prežila veľa bolesti takže je skôr utiahnuta a nema potrebu si hľadať priateľov.Gabriel je vo svojom obore veľmi uznavaný.Navonok je prísny a namysleny a tajomny.V skutočnosti je to uplne inak.Podobne ako Julia aj on si prešiel niečim čo si nikto nedokaže predstaviť a čo v duši človeka zostane natrvalo a bolesť nikdy tak celkom nezmizne.Gabriel bol fajn keď ukazal svoju pravú tvár aj keď mi niekdy bohužiaľ trošku liezol na nervy timi sladkymi rečami.Ale inak to bolo fajn.Autor sa sustredil viac na vzťah Gabriela a Julie takže až na pár postav su ostatne v uzadii.

Gabrielovo inferno je zaujímavý príbeh ktorý ako som spominala predtým na pár miest ktore mi prišli zbytočne natiahnute zaujme a ako oddychovka je skvelá.Teším sa na ostatné diely.Odporučám.
 
 

Reklama