Knižné recenzie

Elle Kennedy-Skóre

Před 42 minutami | Sima
Autor:Elle Kennedy
Názov knihy:Skóre
Séria:Off-Campus
Počet strán:408
Vydavateľstvo:Baronet

Anotácia:
Allie Hayesová má problém. Blíží se promoce a ona zatím pořád netuší, co bude dělat po škole. Navíc si po krachu dlouhodobého vztahu léčí zlomené srdce a o žádný nový vztah nemá nejmenší zájem. Sex rozhodně nic nevyřeší, jenže pohlednému hokejistovi Deanu DiLaurentisovi je nemožné odolat. Alespoň na jednu noc touží Allie zapomenout na nejistou budoucnost, v níž na ni určitě nečeká král rychlovek na jednu noc.

Dean vždycky dostane, co chce. Holky, dobré známky, holky, slávu… holky. Prostě si rád užívá a zatím nepotkal ženu, jež by byla vůči jeho kouzlu imunní. Dokud nepoznal Allie. Za jedinou noc mu divoká blondýnka obrátila život vzhůru nohama - a teď se chce jenom přátelit? Tak to ani náhodou.

Když ale jeho život nabere nečekaný směr, Dean začne uvažovat, jestli není načase přestat skórovat a místo toho dát šanci lásce.

Moje dojmy:
Skóre je predposledný diel úžasnej série Off Campus.Elle Kennedy píše úžasne a knihu budete mať za pár dni prečitanú.V knihe je spravne vyvažene romantika aj humor a aj štipka erotiky.Pre niektorých ktorý veľmi nečítaju eroticke knihy to môže však prísť už trošku moc.Mne osobne to však nevadilo.Aj v knihe Skóre sa rieši citliva téma a to vyrovnavanie sa so stratou blízkého človeka.Skóre je skvelý príbeh ktorý stojí rozhodne zato aby ste si túto knihu prečítali.

Dean bol úžasny.Aj keď jeho životný štyl bol taki aky bol ja som si ho obľubila.Bol vtipny a za maskou muža ktorý nič nerieši sa skryval citlivy a dobrý muž.Jeho život sa zmeni po jednej noci ktorá v prípade Deana mala byťlen taka ďalšia noc z babou lenže Allie mu obrati život naruby.Allie bola fajn baba.Mala to vo svojom živote veľmi ťažke.Prežila si veľa bolesti a i napriek tomu bola silna.Mala mozog aj keď zbadala Deana, neodšiel jej niekde na dovolernku ako to v takýchto knihach byva.Jednotlive charaktery postáv opäť autorka opisala realisticky.Žiadna nebola dokonala,bez jedine chybyčky.

Ako som spomínala predtým aj keď tento príbeh môže prísť niekomu ako klíše autorka tomu dodala svoje čaro a prave u tejto sérii vám to bude uplne jedno že je to ďalši príbeh z miliona.Koniec knihy vás donuti kúpiť posledný diel lebo tento skončil veľmi zaujímavo a ja sa teším na Plán.Ak ste ešte túto sériu nečítali rozhodne siahnite po týchto knihach.Skóré odporúčám.

David Ebershoff-Dánská dívka

12. června 2017 v 9:23 | Sima
Autor:David Ebershoff
Názov knihy:Dánská dívka
Počet strán:375
Vydavateľstvo:Domino

Anotácia:
Románové zpracování skutečného příběhu malíře Einara Wegenera a jeho manželky Grety začíná nevinnou prosbou o pomoc, aby se na dalších stranách rozvinulo ve strhující vyprávění o neobvyklé lásce, osobní svobodě a odvaze vzepřít se obecnému mínění.

"Uděláš pro mě něco?" zeptala se Greta a netušila, co tím rozpoutá. Potřebovala dokončit obraz, a protože jí nepřišla na závěrečné sezení modelka, neviděla jinou možnost, než použít jako náhradní model svého muže. Sotva si však Einar oblékne punčochy, dámské šaty a střevíce, v jeho nitru se cosi změní: uvědomí si, že je ve skutečnosti ženou, nikoli mužem, a zatouží po změně pohlaví.

Není to však snadné. Einarův příběh se odehrává ve dvacátých letech, kdy lidé jako on často končí v ústavech pro choromyslné. V pařížských salonech možná dekadence dostupuje vrcholu, ale ve většinové společnosti stále převládá názor, že cítit se jako zajatec ve vlastním těle může jen psychopat, a toho je nutné razantně léčit.

Einar už ale sní svůj velký sen a nechce se jeho splnění vzdát. Kolik osobní odvahy, pochopení a podpory bude potřebovat, aby se mohl vnitřně osvobodit? Jak silná musí být láska ženy, která je ochotna vyhovět tak nevšednímu přání svého muže? Jaké jsou pocity člověka, který by rád unikl své předem dané identitě?

Moje dojmy:
Dánská dívka z pera Davida Ebershoffa vyšla v českej republike v roku 2016.Knihu som si kúpila s krásnou filmovou obálkou.Ku knihe som sa dostala až teraz a rozhodne neľutujem že som si knihu kúpila.Príbeh maliara Einara Wegenera a neskôr Lili je veľmi silný a pre monhých ktorý sa nedokažu odhodlať na krok ktorý urobil Einar inšpirativný.Vykročiť do neznama a uskutočniť svoj sen.Stať sa buď ženou alebo mužom.V tej dobe keď žil Einar to bolo veľmi veľmi ťažke.Skoro každy to bral ako chorobu a ľudia končili ústavach.Tento príbeh sa vám dostane pod kožu a dlho po prečitaní budete nad príbehom premyšlať.Varujem však dopredu ak chcete siahnuť po knihe pripravte sa však nato že vás čaka mnoho opísov.Autor David Ebershoff ide do hĺbky a opisuje pocity veľmi rozsiahle.Dej plynie veľmi pomaly čo rozhodne neberte ako negatívum.Dánská dívka bol krásný príbeh ktorý stoji zato aby ste po knihe siahli a prečítali si tento príbeh.

Einar a neskôr Lili bol veľmi citlivy.Od momentu ako mu jeho manželka Greta navrhla aby si obliekol šaty sa v ňom niečo zlomilo a uvedomil si že žije v nespravnom tele.Einar bol skvelý a nevzdaval sa svojho sna pri prvej prekažke ale išiel si za svojím snom.Greta,jeho manželka mala ťažky život.To čo si prežila vo svojom živote je pre každú ženu nepredstaviteľne.Po tejto rane osudu,pretože osud ju fakt nešetril sa s nej stala silna žena.Milovala Einara no zároveň si bola vedoma toho že Einar nie je štastný v tele ako žije preto súhlasila a ako to dopadne to si musite už len prečítať.

Tento príbeh sa mi veľmi pačil.Na 375 stranách nám autor vyrozpraval životný príbeh Einara a jeho ženy.Prežívala sme s nimi každú boles,radosť a úspech.Autor nám odhalil aj niečo z minulosti Einara a Greti.Kniha je plna emocii rôzneho druhu.Od prvej strany vás autor vtiahne do tohto príbehu a len tak ľahko knihu neodložite.
Aj v dnešnej modernej dobe sa takito ľudia stretavajú s nepochopením.Mne osobne vôbec takito ľudia nevadia,prave naopak.Ak ste túto knihu nečítali rozhodne to skúste.Autor napísal veľmi silný príbeh o mužovi ktorý sa nebal vstupiť do neznama a uskutočniť svoj sen.Odporúčám

Yrsa Sigurdardóttir-Pamatuji si vás všechny

11. června 2017 v 11:42 | Sima
Autor:Yrsa Sigurdardóttir
Názov knihy:Pamatuji si vás všechny
Počet strán:315
Vydavateľstvo:Metafora

Anotácia:
Když se tři mladí lidé z Reykjavíku rozhodnou, že koupí dům v opuštěné obci v pustých západních fjordech, netuší, co všechno je tam čeká. Co bude odhaleno a co probuzeno.
Gardar, jeho žena Katrín a společná kamarádka Líf se chtějí pustit do renovace domu, ale brzy se začnou dít divné věci. Na podlaze se objevují mokré šlápoty, někdo trousí po pokojích mořské mušle, ozývají se podivné zvuky. Mobily se jim záhadně vybijí a loď pro ně má přijet až za několik dní. Jiná cesta z oněch mrazivých pustin nevede. Jsou tu úplně sami. Nebo ne…?
V malém městečku na druhé straně fjordu vyšetřuje policistka Dagný spolu se svým kamarádem, psychiatrem Freyrem, sérii nepřirozených úmrtí. Stopa vede do zaprášených archivů s policejními složkami z minulého století. Jak by ale tehdejší zločiny mohly souviset s nedávným záhadným zmizením Freyrova malého syna?
Záhady se vrší jedna na druhou a pomalu se začínají propojovat do řetězce děsivých událostí. Příšerná pravda musí být odhalena.
Ale pokud byste si snad chtěli říct "Vždyť je to jen spisovatelčina fantazie", nebuďte si tak jistí a vězte, že příběh je (přinejmenším zčásti) postaven na skutečných událostech.

Moje dojmy:
Milujem duchariny.Nepozriem si však horor radšej si prečítam knihu.Lenže ducharin je veľmi malo a kedže nečítam v angličtine mám to trošku komplikovane.Tato kniha je skvelá ducharina a kľudne by som si od autorky prečítala aj ďalšie pretože toto bolo genialne a ak hľadate mrazivé a napínave čítanie rozhodne si prečítajte Pamatuji si vás všechny.

V knihe sa riešia dva pripady.Traja mladi ľudia sa rozhodnu kúpiť si v malej opuštenej obcii v Hesteyri domček ktorý by radi prerobili.Život Katrin,Gardara a Lif sa však postupne začne dramticky meniť keď zistia že na ostrovčeku nie sú až tak sami ako si mysleli.Zaroveň sa postupne začínaju odhalovať tajomstva ktoré navždy zmenia život týchto troch ľudi.Trošku mi bola sympaticka Katrín ale ostatny až tak veľmi nie.V meste rieši prípad Dagny a jej kolega Veigar ktorý si na pomoc privolaju psychiatra Freya ktorý vo svojom živote prežil veľmi bolestivu udalosť a už nikdy sa s toho celkom nespamätal.Na vonok to vyzerá tak že tieto pripady vôbec so sebou nesúvisia no postupne všetko začne do seba zapadať.Tajomstva ktoré boli zamlčane sa začínaju odkryvať a životy hlavných hrdinov meniť.Príbeh je veľmi zaujímavý,napinavý a rozhodne sa mi kniha ťažko odkladla.


Ak hladate ducharinu rozhodne siahnite po tejto knihe.Je to mrazive čítanie počas ktorého neraz budete mať neprijemný pocit.Dej pomaly graduje až to vyusti do záveru z ktorého vám padne sanka a vôbec mi to nenapadlo že to skončí tak ako to skončilo.Pamatuji si vás všechny vás chyti a nepustí až kým neotočite posledný list v knihe.Chcela by som viac ducharin z pera tejto autorky tak dúfam že autorka nejakú knihu napíše a vyjde v Ćeskej republike ale u nás.Pamatuji si vás všechny Odporúčám.

Erika Johansenová-Kráľovná Tearlingu

6. června 2017 v 16:10 | Sima
Autor:Erika Johansenová
Názov knihy:Kráľovná Tearlingu
Séria:Kráľovná Tearlingu
Počet strán:375
Vydavateľstvo:Yoli

Anotácia:
V deň svojich devätnástych narodenín sa princezná Kelsea, vychovávaná vo vyhnanstve, vydá na nebezpečnú púť. Márnivá a sebecká kráľovná Elyssa je mŕtva a Kelsea musí zasadnúť na trón, ktorý jej právom patrí. Na dievča s nezvyčajnou jazvou a magickým náhrdelníkom však z každej strany striehnu nepriatelia. Urobia všetko pre to, aby zabránili jej korunovácii za vládkyňu Tearlingu. Neboja sa použiť ani najtemnejšiu mágiu. Hoci Kelsey koluje v žilách kráľovská krv, necíti sa ako vodkyňa. Nepozná svoj ľud a nevie nič o krutovláde svojej matky ani všetkých hrôzach, ktoré sa v krajine dejú.

Kelsea sa nepoddáva, no stačí jediný trúfalý čin následníčky trónu a kráľovstvo zasiahne nemilosrdná pomsta tyranskej vládkyne susedného Mortmesnu, červenej kráľovnej, obávanej čarodejnice. Až vtedy sa ukáže, komu môže Kelsea skutočne dôverovať. Mladá vládkyňa sa tak podrobí skúške ohňom, ktorá z nej spraví legendu... ak sa jej podarí ostať nažive.

Kráľovná Tearlingu je fascinujúci dobrodružný príbeh utajenej kráľovnej a jej nebezpečnej cesty na trón. Je to príbeh o sile priateľstva, ktoré odolá aj najtemnejšej mágii.
Moje dojmy:
Čitatelom fantasy určite neunikla kniha Kráľovna Tearlingu.Príbeh o mladom dievčati a jeho ceste na trón.Knihu vyšla u nás už v roku 2015 ale nejako extra ma vtedy nezaujala až teraz som ju náhodne zbadala v knžnici a vzala som si ju.Kniha ma prijmne prekvapila.Dej pomaly gradoval a ja som otačala stranky až som bola na konci ani neviem ako.Kraľovna Tearlingu rozhodne nebola strata času a teším sa na druhý diel.

Hlavnou hrdinkou príbehu je mlada Kelsea ktorej žilách koluje kraľovska krv.Na svoj vek bola Kelsea veľmi odvažna a nedala sa tak ľahko zastrašiť.Bola inteligentna a rýchlo sa učila.Bola odvažna a mala srdce,prvom rade jej zaležalo blahe svojho ľudu až potom riešila ostatne veci.V knihe vytupuje množstvo postáv.Vznikaju silne priateľstva a Kelsea sa postupne spriateli s pár ľudmi a vďaka tomu je silnejšia a ľahšie zvladla nastrahy ktore je neustale pripravuju nepriatelia.Pretože nie všetci chcu aby vladla.

Autorka píše jednoducho no pútavo.Príbeh je do posledných detailov premysleny a veľmi sa mi pačil.V knihe najdete magiu,súboje a intrigy.Toto všetko sa skvele premiešava a vytvára zaujímavý príbeh ktorý odporúčám.

J.R Ward-Králové Bourbonu

30. května 2017 v 10:38 | Sima
Autor:J.R.Ward
Názov knihy:Králové Bourbonu
Séria:Králové bourbonu
Počet strán:463
Vydavateľstvo:Baronet

Anotácia:
Fascinující kronika rodiny Bradfordových, dlouholetých neoficiálních vladařů světové mekky bourbonské whisky. Neustále přiživované bohatství jim zajistilo mocný vliv a výsady dynastie, která navenek dodržuje ušlechtilá pravidla miláčků štěstěny a vybraného vkusu, ale vytváří ostrou hranici mezi sobě rovnými a svými zaměstnanci, kteří dřou do úmoru jen pro blaho svých chlebodárců.
Hrdinka příběhu Lizzie, vynikající a uznávaná zahradnice, tuto křehkou mez překročí, když se zamiluje do marnotratného Tulana Bradforda, a málem přijde o všechno, co si v životě tvrdě vybojovala. Tulan se po několika letech vrací domů a přináší s sebou i stíny minulosti, která skrývá nejeden bezohledný čin a řadu děsivých tajemství.

Moje dojmy:
J.R.Ward vám asi nebude potrebne predstavovať.Autorka napísala sériu Bratrstvo černé dýky.Tu som etše nečítala a asi ani nebudem mať možnosť kedže je asi 13 kníh už vypredaných ale tak možno raz sa k ním dostanem a prečítam si ich.Do rúk sa mi však dostala kniha Králové Bourbonu a aj keď nie často píšem v recenziiach o obálkach tu musím napísať že obalka sa naozaj vydarila.Keď som bola menšia v telke bežal serial Dallas a presne toto mi to pripominalo.V tejto knihe najdete lásku v rôzných podobách, intrigy,tajomstva,vztahy,nemanželske deti,podvody,zahadne umrtia a mnoho podozrivych.Všetko sa to skvele mieša a vy podozrievate naozaj každého aj človeka ktorý sa len prejde na ulici.

Autorka skvelé opísala charaktery jednotlivých postáv.Každa ma nejake to tajomstvo,každa si prežila veľa bolesti a každa ma svoj príbeh ktorý ma bavil.Hlavnou postavou príbehu je mlada zahradna architetka Lizzie a Lane Bradford ktorý je nechutne bohaty a jeho meno niečo znamena vo svete.Lizzie a Lane boli fajn,ale viac ma bude zaujímať ako to bude ďalej vo vztahu Gin,mladšej sestry Lanea a Samuela,rodinneho pravníka.Gin mnohým asi nebude svojím spravaním sympaticka no ja som si ju celkom obľubila.Bola veľmi rozmaznana,no skutočnosti vždy tužila len po trochu láske a potom aby si ju niekto všimol,no bohužiaľ nestalo sa a vyrastala z nej taka žena akou je.Striedala mužov no v skutočnosti jej srdce patrilo len jednemu mužovi a možno aj vďaka tomu to dopadlo tak ako to dopadlo.

Kraľové Bourbonu je fajn kniha a rozhodne som sa pri knihe nenudila.Všetko tam bolo vyvažene a skvelo sa to premiešavalo.Autorka nám po celý čas podsuva podozrivych až nevie komu ma čiateľ veriť.Všetko to genialne zamotala a som zvedavá ako sa to bude vyvijať v druhej časti a tretej.

Už 7 júna vyjde druhý diel a ja dúfam že sa v češtine dočkame aj tretieho.Ak ste túto knihu ešte nečítali rozhodne sa pustite do čítania.Odporučám

Mia Sheridan-Stingerův pád

28. května 2017 v 17:08 | Sima
Autor:Mia Sheridan
Názov knihy:Stingerův pád
Počet strán:388
Vydavateľstvo:Baronet

Anotácia:
Grace Hamiltonová vždy měla vše naplánováno do nejmenšího detailu. Vždycky přesně věděla, kam se bude její život ubírat, a byla hrdá na to, že svých cílů pokaždé dosáhla. Nikdy nesešla ze své cesty a nikdy se nezamýšlela nad tím, co doopravdy chce, nebo koho se to tak snaží potěšit. Dokud nepoznala jeho…

Carson Stinger nikdy nehrál podle pravidel, pokud je neurčil on sám, a nikdy ho nezajímalo, co si ostatní myslí. Každý den bral tak, jak přicházel, bez plán, bez vytyčených cíl. Coby slavná osobnost zábavního průmyslu pro dospělé vždy věděl, co od něj ženy chtějí, a nevěřil, že jim má co víc nabídnout. Dokud nepoznal ji…

Několik hodin, které kvůli souhře okolností musí strávit spolu, je oba změní. Světy, z nichž oba pocházejí, a jejich životy jsou natolik rozdílné, že se nikdy neměli potkat, a překonat tento rozdíl je pro ně nemožné. Alespoň prozatím…

Moje dojmy:
Po knihe Vypravěčka som potrebovala niečo oddychove a tak som siahla po knihe Stingerův pád.Čítala som knihu o stripetrovi ale nikdy som nečítala príbeh o chlapovi ktorý sa živí ako herec vo filmoch pre dospelých.Tento príbeh bol skvelý a vôbec som sa pri čitaní nenudila.Plusom tejto knihy bolo aj to že nie je to len ďalši príbeh plní kliše ale v knihe sa rieši aj veľmi citliva téma.

Ona je pravnička a on pornoherec,tak toto vôbec ale že vôbec nejde dokopy.Opak je však pravdou a nahodne stretnutie im zmení život,uvedomia sa pár veci a rozhodnu sa pre zmeny vo svojom živote.Grace bola fajn,take slušne dievčatko ktore malo svoj plán.Stretnutie s Carsonom zmenilo aj jej pohľad na život.Grace bola vtipna a počas čítania som sa neraz pri dotahovčkach uškrňala.Carson bol super.Bol vtipny a mal charizmu.Ostatne postavy ktoré sa v knihe sú skôr v uzadii a autorka sa sustredila na Carsona a Grace.


Mia Sheridan píše pútavo a ak hladate trošku netradičny príbeh rozhodne by ste si tuto knihu mali prečítať.Toto bola moja prva kniha od autorky ale rozhodne si chcem prečítať aj ďalšie autorkine knihy.Kniha ma príjemne prekvapila.Odporúčám.

Jodi Picoultová-Vypravěčka

24. května 2017 v 14:36 | Sima
Autor:Jodi Picoultová
Názov knihy:Vypravěčka
Počet strán:510
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Kontroverzní brilantní román o vině a trestu americké bestselleristky Jodi Picoultové.
Sage pochází z rodiny s židovskými kořeny a její babička přežila holocaust. Ona sama se snaží vyrovnat s jiným traumatem - se smrtí matky. Na skupinové terapii se seznamuje s devadesátníkem Josefem Weberem. Při jednom z jejich rozhovorů ji tento muž, kterého si všichni v jeho okolí váží a mají ho rádi, požádá, aby mu pomohla spáchat sebevraždu. Tíží ho svědomí, přirozenou smrtí se mu však zemřít nedaří. Aby Sage přesvědčil, vzpomíná na své působení v SS i koncentračních táborech. Po dlouhém zvažování Sage kontaktuje úřad pro vyšetřování nacistických zločinů a podaří se jí přesvědčit babičku, aby jí i ona vyprávěla o svém mládí. Zděšeně naslouchá, co všechno zažila v polském ghettu, v Osvětimi i později na útěku. Je možné, že se s Josefem Weberem setkala a může ho usvědčit? A kdyby Sage vyhověla přání starého muže - byla by to vražda, nebo vykonání
spravedlnosti na tyranovi?

Moje dojmy:
Jodi Picoultová vydala doposiaľ 23 románov a nielen vo svete ale aj u nás je veľmi obľubená.Na jej knihu Je to i muj život sa veľmi teším.Predtým som si však chcela prečítať knihu ktorá vyšla v českej republike v roku 2014 a je to Vypravěčka.Tato kniha v čase keď vyšla spravila obrovský rozruch a každy ju čítal,každemu sa tato kniha dostala pod kožu a každy ju odporúčal.Ako inak k tejto knihe som sa dostala až teraz a rozhodne to neľutujem.Tato kniha vám ponukne silný príbeh nad ktorým budete uvažovať ešte dlho po prečitani.Po celý čas si budete klasť otazku,odpustiť alebo nie.

Hrdinkou príbehu je mlada Sage ktorá ma židovske korene.Joesef Weber je medzi ľudmi veľmi obľubený a aj samotna hrdinka si ho obľubi.Lenže tento starý pán skrýva niečo veľmi zlé.V mladosti patril k prislušnikom SS.Títo ľudia boli zlý,krutý a nemali (možno až na pár vynimiek) v sebe kuska citu.Po celý čas si budete klasť otázku či odpustiť takemu človeku alebo nie.Vôbec si neviem predstaviť čo by som spravila keby sa mi toto stane v skutočnosti,ako by som sa zachovala k takémuto človeku.Kniha sa vám aj vďaka tomuto veľmi dostane pod kožu.Knihe sa prelinaju akoby tri príbehy.Príbeh Sage,jej babičky Minky,životný príbeh Josefa a Lea ktorý pracuje pre ministerstvo spravodlivosti.


Vypravěčka je kniha plna rôzných emocii.Počas čítania,budete chcieť napraviť krivdy pachaných na tých nevinných ľudoch,budete chcieť zabiť tie monštra a budete prežívať všetko,bolesti,menšie radosti a viťaztva.Taketo knihy majú svoj význam,nesú v sebe odkaz a určite by sa mali tieto príbehy ďalej písať a mali by ich ľudia čítať zvlašť teraz kedže nielen u nás ale aj vo svete je to take aké je.Odporúčam.

Paula Hawkins-Dievča vo vlaku

20. května 2017 v 16:29 | Sima
Autor:Paula Hawkins
Názov knihy:Dievča vo vlaku
Počet strán:316
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Rachel každé ráno cestuje tým istým vlakom do Londýna. Vie, že pri jednom návestidle spoj vždy zastaví a že si chvíľu môže prezerať domy s malými záhradkami. Dokonca má pocit, akoby obyvateľov jedného z nich už poznala. Volá ich Jess a Jason a ich život sa jej zdá dokonalý. Škoda, že ona nemala toľko šťastia. Rachelino manželstvo sa rozpadlo, nedávno prišla o prácu, býva v podnájme a každý deň predstiera, že chodí do roboty. Potom však uvidí niečo šokujúce - oznam v novinách, že "Jess", pani dokonalá, je nezvestná - a odrazu sa všetko zmení. Rachel má konečne šancu stať sa súčasťou života, ktorý pozorovala len z diaľky, a ukázať, že je oveľa viac, ako iba dievča vo vlaku.

Moje dojmy:
Dievča vo vlaku spravila v knižnom svete obrovský rozruch.Kniha si ziskala mnoho čítateľov ale samozejme našli sa aj takí ktorý s tejto knihy neboli až taki nadšeny.Keď tato kniha vyšla aj u nás nemala som ju v plane čítať pretože ma vôbec nezaujala.Siahla som po tejto knihe až teraz a aj keď to nebolo take super a neni som s knihy taka vedľa, strata času to nebola a kniha ma bavila aj keď som s nou do polovice trošku bojovala.

Hlavnou postavou príbehu je Rachel ktorá rozhodne nemá svoj život v poriadku.Je alkoholička a pod jeho vplivom si na nič nespomína.Rachel mi strašne liezla na nervy s tým aká bola neschopna,je strašne prísť o muža prežiť si to čo si prežila ale strašne mi liezla na nervy s tým ako si myslela že je jedina ktorú muž opustil kvôli druhej a že jedine vychodisko je piť a nič nerobiť zo svojim životom.Postupne však už začala byť ako tak normalna takže mi už tak neliezla na nervy a začala so sebou niečo robiť.Plusom tejto knihy je psychologia postáv.Každú kapitolu začína buď Rachel,Megan alebo Anna a vďaka tomu spozname lepšie postavy,ich význam v príbehu a prelina sa tu aj minulosť jednotlivých postáv a aj keď vám to zo začiatku nebude davať význam,postupne začne všetko do seba zapadať.

S knihou Dievča vo vlaku som zhruba do polovice bojovala.Kniha mi prišla ako lepší priemer a nebola som z knihy taka nadšena no ako sa dej viac a viac zamotaval a Rachel si začínala postupne spominať som už knihu nemohla tak ľahko pustiť z ruky.Kniha je napínava a ma nepredivadateľný dej.

Autorka Paula Hawkins sa s nami po celý čas zahrava,podsuva nám podozrenia ktoré nám nasledne o pár strán vyvrati alebo ich zamota ešte viac.Ak ste čítali knihu Stratené dievča ktorú prirovnavajú k tejto knihe tak by sa vám tato kniha mohla pačiť.Od autorky vyjde už 24 nová kniha na ktorú sa veľmi teším.Dievča vo vlaku odporúčám.

Katherine Howeová-Hystéria

15. května 2017 v 21:26 | Sima
Autor:Katherine Howeová
Názov knihy:Hystéria
Počet strán:426
Vydavateľstvo:Forrtuna Libri

Anotácia:
Mrazivý, pútavý, duchaplný a vášnivý príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami
V prestížnej dievčenskej strednej škole v Danverse v Massachusetts to poriadne vrie. Študentky štvrtého ročníka sa pripravujú na prijímacie pohovory na vysoké školy, súperia, ktorá z nich skončí ako najlepšia absolventka ročníka, a zároveň prežívajú prvé lásky. Dospelí predpokladajú, že dievčatá tento tlak zvládnu.
Jedného dňa sa však zrazu všetko obráti hore nohami. Nekorunovanú kráľovnú školy uprostred hodiny zachvátia kŕče a tiky. Záhadné ochorenie sa vzápätí rozšíri aj medzi ostatné dievčatá a čoskoro má rovnaké symptómy čoraz viac študentiek. Dostávajú kŕče, vypadávajú im vlasy, zmocňujú sa ich prudké záchvaty kašľa. Školu zachváti panika, šíria sa klebety a dohady, prepuká hystéria.

O prípad sa okamžite začnú zaujímať' médiá a vypukne horúčkovité úsilie odhaliť' príčinu týchto problémov. Zapríčinilo ich očkovanie? Znečistenie životného prostredia? Stres? Alebo dievčaťa všetko len predstierajú? Jedine Colleen, ktorá práve číta knižku o procesoch s čarodejnicami v Saleme, si uvedomuje zvláštnu zhodu okolností - ich mesto sa kedysi dávno volalo Salem a už pred troma storočiami trpela podobnou bizarnou a nevysvetliteľnou epidémiou iná skupina dievčat...

Moje dojmy:
O knihe Hystéria ste už asi počuli.Knihu som si chcela už veľmi dlho prečítať ale odradzali ma tie negativné recenzie ktoré som si prečítala na knihu.Minuly rok som ju však zbadala v Priori asi za 5 eur bola som nadšena lenže som v tom obdobii bola švorc tak mi ju nakoniec zacvakala mamina.Dostala som sa k nej až teraz a veľmi sa mi pačila.Príbeh je napinavý no celý sa nesie v takom pomalšom tempe,autorka Katherine Howeová opisuje prostredie,pocity ľudi takže to rozhodne nie je kniha pre čiateľa ktorý hľada akciu na každej strane a nemá rád opisy všetkého možneho.


Hlavnou hrdinkou príbehu je mlada študentka Colllen ktorá chodí do prestižnej dievčenskej školy.Lenže na škole sa začnu diať čudne veci.Niekotré maju tiky,iné kŕče a druhá zvracia niečo veľmi zvlaštne.Collen bola fajn ale bohužiaľ nijako extra som si ju neobľubila a ani ostatné postavy.

Hystéria z pera Katherine Howeová je zaujímavá kniha.Od prvej strany vás autorka vťahuje do príbehu.V knihe sa prelína minulosť a súčasnosť.Po celý čas mate pocit že sa nachadzate samotnom príbehu.Autorka dokaže v čiateľovi vyvolať zvedavosť takže ak vám nebudu vadiť spomínane opisy tuto knihu len tak ľahko nepustite z ruky.Zaujímavostou príbehu je to že samotná autorka je priamim potomkom troch žien ktoré boli obvinene z čarodejnictva počas salemských procesoch.Hýsteria je mrazivý a pútavý príbeh a ak mate radi knihu o čarodejniciach tak si rozhodne túto knihu prečítajte.Odporúčám.

Miroslava Varáčková-Grafitové Dievča

9. května 2017 v 13:28 | Sima
Autor:Miroslava Varáčková
Názov knihy:Grafitové dievča
Počet strán:181
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Táňa kráča v ústrety bezútešnej budúcnosti - doštudovať s odretými ušami, nájsť si najpodradnejšiu prácu v meste a dúfať, že ju už nechytia policajti.

Táňa to v živote nemá ľahké. Doma ju čaká len matka alkoholička, ktorá jej nedokáže dať ani pár drobných na jedlo, nieto ešte na niečo iné, bez čoho si žiadna sedemnásťročná baba nedokáže predstaviť svoj život. Z reality uniká len s kamošom Britvom pri drobných krádežiach. Keď ju osloví fotograf Ben, Táňa nadobudne pocit, že po rokoch trápenia a súženia, jej bude konečne dopriate to dobré v živote. No vzťah založený na neúprimnosti a faloši nemôže vydržať. A nešťastie nikdy neprichádza osamote.

Miroslava Varáčková vytvorila vo svojom najnovšom románe opäť nezabudnuteľnú hrdinku, ktorá sa v krutej slovenskej realite nebojí postaviť predurčenému osudu, chytiť život do vlastných rúk a pokúsiť sa vybudovať si svetlejšiu budúcnosť. Ponorte sa do trpko-sladkého románu, o ktorom budete premýšľať ešte dlho po dočítaní.

Čiastočne komiksový román.

Moje dojmy:
jej príbehy sú veľmi silne.Hlavne hrdinky nie sú žiadne dievčatka ktoré majú všetko,prave naopak.Veľa krat museli pocitiť bolesť zo strany človeka ktorý ich mal chraniť.Grafitové dievča je v poradi už dvanásta kniha ktorú napísala Mirka Varáčková a ani tentoraz to nebude inak a hlavna hrdinka Táňa ma život ktorý nie je vôbec ľahky.Aj keď tieto príbehy sú skór pre mladšie čitateľky,na každú knihu od autorky sa veľmi teším a ani v prípade tejto knihy to nebolo inak.Mirka píše veľmi pútavo a kedže tato kniha je veľmi tenka tak ju budete mať aj veľmi rýchlo prečitanú.Autorka napísala realisticky príbeh čo sa môže diať aj vo vašom okoli a vy o tom ani neviete.Možno dôvod prečo vaša spolužiačka,suseda nechodí veľmi do školy je presne taký isty aký mala nato Taňa.

Taňa by vo svojom veku mala riešiť chalanov,kozmetiku a podobne veci.Bohužiaľ toto nie je možne kedže Taňa žije s matkou ktorá nie je schopna postarať sa o dceru a o seba.Taňa nemá inú možnosť len si sama zarobť nato aby neprišli o byt a aby mali čo jesť(teda skôr aby mala Taňa čo jesť).Hlavna hrdinka bola veľmi silna.Dúfala a verila že mama raz vstane z gauča a niečo sa konečne zmení.Aj keď sa možno najde mnoho čiateľov ktorý nebudu súhlasiť s tým že Taňa kradne ja som ju chapala a bolo mi jej veľmi ľuto.Do jej života však vstupi aj láska a pri jednom stretnuti stretne Bena.Taňa neverí že môže byť štastna a keď snivala o Benovi,o ich spoločnej buducnosti miestami som mala pocit že je trošku naivna.Zaujimavou postavou bola aj Britva ktorý bol skvelý kamarat a pri Taňi stal nech sa dialo čokoľvek.


Grafitové dievča je zaujímava kniha,čiastočne je to aj komix vďaka čomu je príbeh zaujimavý a viac sa ponorite do príbehu.Tato kniha ma veľmi bavila a rozhodne vám ju odporúčám.

Audrey Carlanová-Dievča z kalendára-Január Február Marec

7. května 2017 v 11:22 | Sima
Autor:Audrey Carlanová
Názov knihy:Dievča z kalendára
Séria:Dievča z kalendára
Počet strán:309
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Mia Saundersová, mladá neúspešná herečka a čašníčka, potrebuje peniaze. Milión dolárov. Má len rok na to, aby splatila otcov dlh istému finančnému žralokovi. Rozhodne sa preto pracovať v luxusnej eskortnej spoločnosti ako dobre platená spoločníčka. Mia má každý mesiac splatiť časť otcovho dlhu. A každý mesiac má stráviť s mužom, ktorý si ju objedná, ale nemusí s ním spávať, iba ak by chcela percentá navyše. No nie sú to ľahko zarobené peniaze? V januári stretne dokonalého Wesa a všetko je odrazu inak. Vo februári ju čaká nadaný Alec a v marci bohatý Anthony...
Štvordielna séria erotických príbehov Dievča z kalendára vám zrýchli pulz každý mesiac v roku!

Moje dojmy:
Ak mate radi knihy tipu 50 odtieňov sivej,Božský Bastard a iné knihy tak vám určite neunikla kniha Dievča z kalendára.Ja som si ju pôvodne nechcela prečítať ale nakoniec ma premohla zvedavosť a vzala som si ju z knižnice domov.Príbeh je zaujímavy a originalný a ako oddychovka to je veľmi fajn.Trošku mi to pripomenulo film Pretty Woman takže ak ho mate radi tak si môžete kľudne prečítať aj túto knihu.

Hlavnou hrdinkou príbehu je Mia Saundersová ktorá nema inú možnosť len prijať pracu od svojej tety a robiť spoločničku nechutne bohatým mužom.Jej otec sa dostal do problémov a kedže on sám sa nemôže o to postarať tak Mia nema inú možnosť.Mia bola fajn ale niekdy mi neskutočne liezla na nervy svojím spravaním,a tým ako sa v niektorých situaciach rozhodla.Z mužov ktorý jej robili spoločnosť bol fajn Wes a Anthony,Alec bol podľa mňa divny.V knihe sa objavia aj najlepšia kamaratka Mii Gin a aj jej sestra Maddy.V knihe sa objavuju menej a su viac v uzadii.

Audrey Carlanová píše pútavo a kniha sa čítala rýchlo takže ju za pár dni prečítate ani neviete ako.Dievča z kalendára odporúčám a teším sa na druhý diel.

Sarah J. Mass-Na dvore z tŕňov a ruží

5. května 2017 v 10:42 | Sima
Autor:Sarah J.Mass
Názov knihy:Na dvore z tŕňov a ruží
Séria:Na dvore z tŕňov a ruží
Počet strán:422
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Keď devätnásťročná lovkyňa Feyre zabije v lese vlka, na prah jej domu dorazí nebezpečný netvor, ktorý sa dožaduje odplaty. Feyre sa razom ocitá uprostred zákernej čarovnej krajiny, ktorú pozná len z rozprávok a legiend. Až tam zistí, že jej uchvatiteľ nie je žiadny netvor, ale príslušník rasy smrteľne nebezpečných a nesmrteľných férov, ktorí kedysi vládli celému svetu. A volá sa Tamlin. Na jeho panstve si postupne uvedomuje, že ľadová nevraživosť, ktorú k nemu pociťovala, sa premieňa na spaľujúcu vášeň, čo pohlcuje všetky klamstvá a výstrahy o prekrásnom, no nebezpečnom svete férov. Férsku krajinu však zahaľuje prastarý zlovestný tieň. Feyre musí objaviť spôsob, ako ho zastaviť... inak má na svedomí Tamlina a celú férsku rasu.

Moje dojmy:
Sarah J. Maas si získala svojou sériou Trón zo skla mnoho čitateľov,aj na slovensku.Autorka píše pútavo ale spomínana séria ma bohužiaľ až tak nenadchla.Jej ďalšia kniha Na dvore z tŕňov a ruží tak to je už niečo iné.Tato kniha je perfektná,úžasná a som z knihy nadšená.Nemyslela som si že autorka ma dokaže ešte prekvapiť a že si ma nejaka jej kniha ziska ale stalo sa.Tato kniha ponúka do posledných detailov prepracovaný príbeh ktorý si zamilujete.Autorka si ma získala po pár stranach a ja som knihu nemohla pustiť z ruky.

Hlavnou hrdinkou príbehu je Feyre.Na svoj vek bola veľmi odvažná a nebojacna.Ona jedina aj keď mala otca sa musela postarať o to aby jej rodina nezomrela hladom.Veľmi som si ju obľubila,bola inteligentna a vtipna.Tamlin je úžasný ako aj jeho priateľ Lucien.Obaja sú odvažny a Tamlin by pre svoj ľud spravil čokoľvek aby ho uchranil.V knihe vystupuje mnoho postáv.Všetky postavy ktore sa objavia v príbehu doplňaju príbeh a vďaka tomu je plný prekvapení.


Na dvore z tŕňov a ruží je re-telling Krásky a zvieraťa a aj toto bol dôvod prečo som si chcela knihu prečítať.Nedávno som čítala re-telling na Snehlienku no a to nedopadlo dobre.Tu to však bolo iné.Tento príbeh bol napinavý,dej postupne gradoval až do záveru plného akcie. V knihe najdete lásku,akciu,súboje a príšery.Autorka toto všetko dokonale premiešava a vytvara skvelý príbeh ktorý si musite prečítať.Záver mi prišel ukončený takže som zvedavá čo ma čaká ďalej. Včera som čítala na jeden stránke že by sa mal nahravať film takže som veľmi zvedavá a teším sa.Sarah J. Mass ma prekvapila a teším sa na druhy diel.

Jennifer Nivenová-Všetky skvelé miesta

1. května 2017 v 20:06 | Sima
Autor:Jennifer Nivenová
Názov knihy:Všetky skvelé miesta
Počet strán:340
Vydavateľstvo:Yoli

Anotácia:
Theodora Fincha trápia depresie. Každý deň premýšľa nad smrťou, no zároveň hľadá dôvody, prečo žiť.

Violet Markeyová ráta dni do maturity, aby mohla ujsť z malého mesta, kde ju prenasledujú bolestné spomienky na sestrinu tragickú smrť.
Navzájom sa nepoznajú, až kým sa obaja neocitnú na rímse školskej zvonice, s pohľadom upretým na chodník šesť poschodí pod nimi. Dole sa zhlukujú študenti a škodoradostne pobádajú Fincha, aby skočil. Na výčiny problémového študenta už sú zvyknutí. Čo tam však robí Violet? Keď dvojica napokon cúvne, na druhý deň sa v školských novinách objaví článok o hrdinke Violet, čo zachránila čudáka Fincha. Nebolo to však naopak?

Finch je novou známosťou uchvátený a Violet presvedčí, aby spolu pracovali na školskom projekte - túlali sa po Indiane a spoznávali jej neobjavené zákutia, všetky skvelé miesta, o ktorých mnohí ani netušia. Práve tam si uvedomia, že môžu byť sami sebou, zbaviť sa nálepiek, ktoré im dávajú tí, čo ich vôbec nepoznajú. Skrátka môžu byť konečne šťastní.
Zdanie však občas klame, najmä ak je smútok priveľký...

Moje dojmy:
Všetky skvelé miesta ktoré vyšli vo vydavateľstve Yoli v roku 2015 určite poznate.Autorka Jennifer Niven napísala veľmi silný a smutný príbeh.Túto knihu som mala na poličke veľmi dlho a až teraz som si ju prečítala a rozhodne neľutujem.Ak ste tento príbeh ešte nečítali určite po knihe siahnite ale pripravte sa nie veľmi veselý príbeh,taký akí píše sám život.

Theodor Finsch je zvlaštný chalan a nie každemu bude po chuti to ako sa sprava,ako hovorí a premyšla a aký je.Theodor je iný,uzavrety do seba a tak trochu čudak.No v skutočnosti len prosí o pomoc,o to aby si ho jeho matka konečne všimla a začala sa o neho zaujímať.Violet je jeho presný opak,teda bola do jednej noci ktora jej zmenila život.Violet sa veľmi zmenila.Predtým bola usmieva,plná života.Theodor a Violet sa spoznajú na rímse školskej zvonice a tak začína ich príbeh.

Všetky skvelé miesta je príbeh ktorý je plný emocii rôzneho druhu.Tento príbeh nesie v sebe odkaz.Ak sa vám vo vašom okoli niečo nezda.Vaša kamaratka,suseda,sused,je zvlaštný podajte mu pomocnú ruku a ukažete mu že nie je sám.To čo napísala autorka na konci knihy ma dostalo a ja ju obdivujem čím si prešla a zvladla to.


Všetky skvelé miesta hlavne odporúčám tým ktorý majú radi knihy z pera Johnna Greena pretože tato kniha je zvlaštna a nie je rozhodne pre každého no prinutí vás popremyšlať a možno aj konať.Všetky skvelé miesta odporučám.Už 1.6 vyjde u nás ďalšia kniha od tejto autorky ktorá sa bude volať Vesmír na pleciach.

Barbara Erskinová-Nejtemnější hodina

29. dubna 2017 v 10:45 | Sima
Autor:Barbara Erskinová
Názov knihy:Nejtemnější hodina
Počet strán:437
Vydavateľstvo:Brána

Anotácia:
Začíná letecká bitva o Velkou Británii. Je léto roku 1940, Evropa se propadá do válečného běsnění a většina Britů upírá zraky k obloze nad Anglií. Evie Lucasová však má oči jen pro skvělého mladého pilota Tonyho. Čeká ji oslnivá kariéra umělkyně, ale ona ztrácí čas tím, že donekonečna kreslí Tonyho portréty. Chce totiž, aby na něj jeho rodiče měli nějakou památku, kdyby se mu ve válce přihodilo neštěstí…
O sedmdesát let později se čerstvě ovdovělá kunsthistorička Lucy snaží posbírat střípky vlastního života a vzkřísit ho z trosek. K tomu potřebuje odhalit tajemství obestírající jeden obraz právě od slavné malířky Evelyn Lucasové. Bezděky tak probudí dávno zasutou historii, o níž se záměrně mlčí, a přivolá na sebe zlobu těch, kdo neměli a nemají zájem na tom, aby nevyřčená pravda vyplula na povrch. Ve svém již třináctém románu autorka opět střídá dvě časové roviny (ta válečná je částečně inspirována zážitky jejího otce) a jako vždy překvapí čtenáře nečekaným rozuzlením milostného příběhu.

Moje dojmy:
Barbara Erskinová patri medzi obľubené autorky.Nedávno jej vo vydavateľstve Brána asi po dvoch rokoch od posledného romanu Nejtemnější hodina vyšla kniha Spáčuv hrad.Od tejto autorky som si už strašne dlho chcela prečítať nejaku knihu ale vždy som dala prednosť inej.Na knihu ma veľmi nalakala Rodaw ktorú vám asi nemusím predstavovať.O knihe hovorila skoro každom videu a tak som si konečne objednala Nejtemnější hodinu a pustila som sa do čítania.Tento príbeh je neuveriteľný.Dostane sa vám pod kožu a vy by ste boli najradšej samotnom príbehu a napravili všetku krivdu a nespravedlnosť.Kniha je tajomna,počas čítania vás neraz nepríjemne zamrazi.Aj keď som zo začiatku mala trošku problém so štýlom písania autorky,postupne som si zvykla.Nad príbehom a hlavne nad osudmi jednotlivých postáv budete ešte dlho po prečitaná premyšľať.

Hlavnou hrdinkou príbehu je mlada kunsthistorička Lucy.Evie Lucasova je slávna maliarka ktorá však nemala veľmi pekný život.O tejto žene sa rozhodla naša hlavna hrdinka napísať životopis a odvtedy to už nikdy nebude take ako bolo predtým.Lucy je veľmi silna a bolo fajn ale viac som si obľubila Evie ktorá bola silna,pracovita a skvelá maliarka.Vo svojom živote stretla veľku lásku Tonyho ktorý si ziskal aj mňa.Poznali sa kratko no bola to láska na prvý pohlad ako to dopadne si však musite prečítať.Z vedlajších postáv som si obľubila Ralpha,brata Evie ktorý bol tiež letcom.Bol mily a jednoducho skvelý.Barbara Erskinová skvelé opísala psychologiu jednotlivých postáv.

Kniha je plna emocii rôzneho druhu.Ale predsa by som tu našla negativum.Pár miest ma v knihe bohužiaľ nudilo.I napriek tomuto sa mi kniha pačila.Bolo tam prelinanie minulosti a sučastnosti čo mam v knihach veľmi rada.V tejto knihe sa skvele premiešava láska,intrigy a duchovia.Ak mate radi historiu,romanticke príbehy a tajomno tak by ste si túto knihu mali prečítať.Od autorky si určite prečítam aj ďalšie knihy.Odporúčám.

E L James-Grey

23. dubna 2017 v 17:23 | Sima
Autor:E L James
Názov knihy:Grey
Séria:Fifty Shades
Počet strán:556
Vydavateľstvo:XYZ

Anotácia:
Svet Päťdesiatich odtieňov sivej očami Christiana Greya
Prostredníctvom jeho vlastných slov, myšlienok, úvah a snov ponúka E L James iný pohľad na ľúbostný príbeh, ktorý uchvátil milióny čitateľov po celom svete. CHRISTIAN GREY má rád kontrolu v každej situácii. Jeho život je usporiadaný, disciplinovaný a absolútne prázdny - až do dňa, keď do jeho kancelárie vpadne pôvabne neohrabaná a éterická Anastasia Steelová. Po jej odchode sa Christian snaží zabudnúť na ňu, ale namiesto toho sa zmieta v búrke emócií, ktorým nerozumie a ani im nedokáže odolať. Zdá sa, že na rozdiel od žien, s ktorými sa stretával predtým, Ana doňho vidí - že cez masku úspešného biznismena, čo si užíva luxusný životný štýl, prenikne až do Christianovho chladného a zraneného srdca.Zaženie vzťah s Anou desivé zážitky z detstva, ktoré Christiana každú noc prenasledujú? Alebo jeho temné sexuálne túžby, tendencia ovládať druhých a zničujúca nenávisť voči sebe samému Anu odradia a zničia krehkú nádej, ktorú mu dáva?

Moje dojmy:
Autorka E L James vám je asi znama.Napísala megaúspešnú trilogiu Pädesiat odtieňov sivej a neskôr napísala Greya.50 odtieňov som čítala,dávno pred tým ako vznikol blog a prečitať u mňa vyše 600 stranovu knihu za tri dni je rekord.Autorka ma veľmi putavý štýl písania a stranky sa vám budu obracať veľmi rýchlo.Aj keď príbeh Christiana niekoho nenadchol a naradšej by knihy videl spalenú niekde na zahrade,ako oddychovka to bolo veľmi dobre a kto by si nechcel prečitať prvy diel z pohľadu Christiana Greya.Kedže som veľmi zvedavý človek :D tak som si knihu Grey požičala z knižnice a bolo to fajn a určite by som si prečítala aj ďalšie diely.

Christian Grey je veľmi úspešný muž.Je pracovity a vo svojej praci veľmi dôsledný.Je chladný a prisný.Traumu ktorú prežil zanechala na ňom stopy.V sexualnom živote preferuje dominaciu a to vyžaduje aj od Anastasii,ako to dopadne vám asi nebude potrebne písať.S Christianom som mala miestami problem pretože niekedy som mala pocit že to už hraniči s tým že nie je zdravotne poriadku a s toho čo si prežil tak mu tak trochu(trochu viac niekedy)preskočilo.Christian ma rád kontrolu a to v každej oblasti.Do jeho života,padne a to doslova Anastasia Steelova.Hlavna hrdinka bola fajn,aj keď mala momenty kedy bola trošku naivna a nedupla si ale inak fajn.Autorka sa sustredila skôr na vzťah Christiana a Anastasii takže ostatne postavy su v uzadii.Veľmi som si obľubila Christianovu nevlastnu mamu Grace a jeho nevlastnu sestriu Miu.

Príbeh bol zaujímavý aj keď viete ako to skonči.Bola som veľmi zvedavá čo sa odohrava v hlave Christiana a jeho nočne mory by som nechcela zažiť.E L James nám v tejto knihe ukazala minulosť Christiana,niečo z detstva potom ako ho zachranila Grace z toho pekla kde vyrastal.Kniha sa mi pačila a ak sa vám pačil prvý diel 50 odtieňov sivej,tak si určite prečitajte aj tento diel.Odporučám.

Jane Austenová-Anna Elliotová

19. dubna 2017 v 19:04 | Sima
Autor:Jane Austenová
Názov knihy:Anna Elliotová
Počet strán:248
Vydavateľstvo:Ottovo nakladatelství

Anotácia:
Anna Elliotová je mladá, jemná, vzdelaná dáma, jedna z troch dcér váženého sira Waltera Elliota. Ľahkomyseľný, samoľúby otec a Annina márnivá sestra Elizabeth žijú veľmi nákladným životom a míňajú viac, ako si môžu dovoliť. A tak sir Elliot prenajme svoje vidiecke sídlo a spolu s Elizabeth odchádza do kúpeľného mestečka Bath šetriť a nadviazať kontakty s tamojšou smotánkou. Anna odcestuje k chorľavej sestre Mary, kde sa stretáva so svojím bývalým snúbencom kapitánom Wentworthom. Čoskoro zisťuje, že ani dlhých osem rokov na jej citoch voči kapitánovi nič nezmenilo. Ožije ich láska? Dajú jej ešte šancu, alebo karty zamieša mladý sir Elliot, ktorý si robí nárok na Annu aj strýkov majetok?

Moje dojmy:
Jane Austenová a jej knihy dodnes patria medzi obľubené.Od autorky som prečítala už 3 knihy a najviac sa mi pačila Emma na ktorú môžete najsť recenziu na blogu.Tešila som sa aj na túto knihu no bohužiaľ s knihy som sklamaná.Anna Elliotová ma nebavila.začiatok bol nudný a keby ma kniha viac ako 248 strán tak ju ani nedočítam.Od autorky som čítala aj lepšie knihy.

Postavy ktoré sa nachadzaju v tomto príbehu mi bouhžiaľ nijako extra neprirpastli k srdcu.Otec Anny,sir Waletr mi strašne liezol na nervy,takisto aj jej sestra Elizabeth.V knihe vystupuje mnoho postáv ktoré si buď obľubite alebo nie.Negativom knihy je aj že som sa miestami stracala v postávach a ich menách a nevedela som kto kedy začal rozhovor a naopak skončil.


Autorka píše zaujímavo preto som aj knihu dočítala aj keď som už na konci počitala stranky v knihe kedy bude koniec.Dej bol nezaživný a aj keď tam bolo pár miest ktore ma bavili bohužiaľ bolo ich veľmi malo.Ak ste od autorky nečítali ešte nič tak si prečitajte Emmu ktorú som spomínala predtým.Toto bolo pre mňa sklamanie.

Lous de Berniéres-Prach,čo padá zo snov

14. dubna 2017 v 10:54 | Sima
Autor:Lous de Berniéres
Názov knihy:Prach,čo padá zo snov
Počet strán:540
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Louis de Bernières je autorom slávneho románu Mandolína kapitána Corelliho. V roku 1993 ho Granta Magazine označil za jedného z dvadsiatich najlepších britských autorov. Sestry McCoshové vyrastajú počas krátkych šťastných rokov eduardovskej éry v priam idylickom vidieckom prostredí južne od Londýna. Pozemok ich rodičov z jednej strany susedí s Pendennisovcami, prisťahovalcami z amerického Baltimoru, ktorých traja synovia podávajú pri raňajkách otcovi ruku a oslovujú ho pane, a s Pittovcami, z ich chlapcov Daniela a Archieho vyrastajú odvážni dobrodruhovia. V detstve tvoria títo mladí ľudia nerozlučnú partiu. Časy bezstarostného kamarátstva však ukončí prvá svetová vojna, ktorá nemilosrdne zasiahne do života každého z nich.

Moje dojmy:
Moja nedávna navšteva knižnice bola opäť úspešna a odniesla som si knihu Prach,čo padá zo snov,knihu napísal Louis de Berniéres.O tejto knihe som do doteraz nepočula a zaujal ma názov knihy kedže to bolo prve čo som videla v poličke tak som si ju vzala,prečítala anotáciu a niesla som si ju domov.Autor píše zaujímavo.Niektore kapitoly v knihe sú kratke vďaka čomu sa vám kniha bude čítať veľmi rýchlo.1 sv.vojna vzala ženám,snubencov,vzala otcov,pohľad na svet,zmenila život od zakladov.Príbeh ktorý napísal Lous de Berniéres vás určite dojme a niečo vo vás zanecha.

Sestry McCoshové a ich susedia Pendesinnovci(dúfam že som to dobre napísala) ktorý sú prisťahovalci z Baltimoru a z Pittovcami,ďalšou rodinou si spokojne naživaju do momentu kým do ich života nevstupi vojna.Nič už nebude take ako predtým.Najviac som si obľubila Rosie a jej otca ktorý bol veľmi vtipny a neraz mi trhlo kutikmi úst. Autor vás od prvej strany vtahuje do príbehu.Po celý čas mate pocit že stojite vedľa hlavnej hrdinky a preživate všetko.Citite bolesť,verite v nadej a dúfate že to všetko dopadne dobre.Autor veľmi realisticky opísal pocity pred vojnou a nasledne po nej

Prach,čo padá do snov je príbeh vojnový ale zaroveň aj romanticky.Nečakjte však žiadnu červenú knihu prave naopak.Lous de Bernierés všetko spravne vyvažil a vznikol toho veľmi pekný príbeh z ktorého nebude polepený ešte týždeň.Kniha je nabita emociami rôzneho druhu.

Toto bola moja prvá kniha od tohto autora ale určite si v buducnosti prečítam aj jeho ďaľšiu knihu Mandolinu kapitána Coreliho.Prach,čo padá zo snov určite odporúčám.Nad týmto príbehom budete ešte dlho po prečitaní premyšlať.

Jasinda Wilderová-Strácam sa v tebe

9. dubna 2017 v 10:35 | Sima
Autor:Jasinda Wilderová
Názov knihy:Strácam sa v tebe
Počet strán:318
Séria:Falling
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
semnásťročná Nell Hawthornová sa zaľúbila do svojho dlhoročného priateľa z detstva Kyla Callowaya. Ich mladá láska je krásna a budúcnosť je plná prísľubov. Potom však Kyle tragicky zahynie a Nell to navždy zmení. Na pohrebe sa prvý raz stretne s Kylovým starším bratom Coltonom. Obaja sa prebíjajú životom, ako najlepšie vedia. Asi o rok sa ich cesty znova skrížia v New Yorku. Colton pochopí, že Nell sa ešte vždy nezmierila s Kylovou smrťou. Ešte vždy v nej tlela bolesť, pocit viny a ľútosť. Vie, že by sa do toho nemal starať, ale nemôže si pomôcť. Cestu k sebe nenájdu ľahko a obaja majú svoje tajomstvá. Spolu sa však naučia, ako prekonať bolesť a ako zaceliť staré rany. Zistia, aké dôležité je odpúšťanie.

Moje dojmy:
Strácam sa v tebe som mala na poličke veľmi veľmi dlho.A až teraz som si ju konečne prečítala a bolo to veľmi smutne,miestami až depresivne čítanie ale i napriek tomu sa mi tento príbeh ktorý je plný emocii rôzneho druhu veľmi pačil aj keď som na začiatku mala s knihy zmiešane dojmy.Jasinda Wilderová ma pútavý štýl písania a ak sa dostanete cez ten začiatok ktorý ma trošku nebavil čaka vás príbeh o dvoch zlomených ľudoch ktorý si k sebe hľadaju cestu,navzajom sa uzdravuju z rán ktore im uštedril život a snažia sa prežiť a prekonať tu obrovskú a tupu bolesť.

Nell,hlavna hrdinka poznala Kyla už od malička a boli najlepši priatelia.Ich priateľstvo sa však zmení na lásku a obaja sú štastný.Jeden tragický okamih však všetko zmeni a zmeni samozrejme aj samotnú Nell.Už nikdy nebude taka ako bola predtým.Jej usmev je preč,radosť zo života je preč.Nell veľmi bojovala,bola silná ale niekdy boli vyčitky silnejšie.Do jej života však vstupil Colton,starši brat Kylea ktorý bol jeho pravý opak.Obaja sú zlomení a cesta k uzdraveniu je veľmi veľmi dlha až tŕnista.Viac som si obľubila Coltona,Kyle mi prišiel veľmi dokonaly synačik,čo spraví to čo povedia jeho rodičia.Autorka sa viac sustredila na vztah Nell čo vôbec nie je negatívum.s Nell prežijeme niekoľko rokov ktoré budu nesmierne ťažke,ako to všetko dopadne si však musíte prečítať.Pretože tento príbeh stoji zato.

Strácam sa v tebe je veľmi smútný príbeh o dvoch mladých ľudoch ktorým život vzal niečo veľmi cenne.Autorka píše pútavo a až na ten začiatok to bol fajn príbeh plný emocii.Ak ste od autorky ešte nič nečítali určite siahnite po tejto knihe.Odporúčám.

Sylvain Reynard-Gabrielovo inferno

2. dubna 2017 v 10:27 | Sima
Autor:Sylvain Reynard
Názov knihy:Gabrielovo inferno
Počet strán:569
Séria:Gabrielovo inferno
Vydavateľstvo:XYZ

Anotácia:
Gabriel Emerson, cez deň vážený profesor a odborník na Danteho, v noci hriešnik zmietaný spaľujúcou vášňou, stretne plachú a neskúsenú študentku Juliu Mitchellovú. Je presvedčený, že je anjelom zoslaným na jeho spásu. Ona hneď na prvý pohľad vedela, že Gabriel je láskou jej života, na svoju prvú lásku však nikdy nezabudla. Julia znáša s Gabrielom jeho osobné peklo a on váha, či riskovať svoje postavenie, kariéru a povesť kvôli obyčajnej študentke. Vášnivá túžba ho však úplne opantala a nedá mu spať podobne ako vidina z dávneho sna...

Moje dojmy:
Gabrielovo inferno je medzi čiateľmi zvľašť čitateľkami veľmi obľubený.Tento romanticky príbeh z nadychom tajomna sa m veľmi pačil aj keď som mala niekdy počas čítania príbehu pocit že sa zbytočne naťahuje rozhodne neľutujem že som si túto knihu prečítala.Autor píše putavo a kniha sa vám i vďaka tomu bude čítať veľmi rýchlo.V tejto knihe najdete zakazanú lásku medzi študentkou a učiteľom čo mám veľmi rada takže aj toto bolo pre mňa plusom tejto knihy.Gabrielovo inferno v sebe ukrýva príbeh o dvoch ľudoch ktorý si prešli v živote veľa bolesti,stretli sa no osud to chcel inak,dalšiu šancu dostali až o pár rokov a ako to všetko skonči si musite prečítať v knihe.

Hlavnou hrdinkou príbehu je mlada študentka Julia ktorí odišla z rodného mesta študovať do Toronta.Julia mi prišla miestami veľmi naivna ale až na konci som zistila prečo sa tak spravala.Vo svojom živote prežila veľa bolesti takže je skôr utiahnuta a nema potrebu si hľadať priateľov.Gabriel je vo svojom obore veľmi uznavaný.Navonok je prísny a namysleny a tajomny.V skutočnosti je to uplne inak.Podobne ako Julia aj on si prešiel niečim čo si nikto nedokaže predstaviť a čo v duši človeka zostane natrvalo a bolesť nikdy tak celkom nezmizne.Gabriel bol fajn keď ukazal svoju pravú tvár aj keď mi niekdy bohužiaľ trošku liezol na nervy timi sladkymi rečami.Ale inak to bolo fajn.Autor sa sustredil viac na vzťah Gabriela a Julie takže až na pár postav su ostatne v uzadii.

Gabrielovo inferno je zaujímavý príbeh ktorý ako som spominala predtým na pár miest ktore mi prišli zbytočne natiahnute zaujme a ako oddychovka je skvelá.Teším sa na ostatné diely.Odporučám.

C.J.Redwine-Stínová královna

24. března 2017 v 9:37 | Sima
Autor:C.J. Redwine
Názov knihy:Stínová královna
Počet strán:360
Séria:Havraní říše
Vydavateľstvo:Baronet

Anotácia:
Po matčině smrti se život korunní princezny Lorelei dramaticky změní. V zájmu posílení odvěkého spojenectví její rodné Havraní říše a sousedního Morcantu se Lorelein otec znovu ožení, a sice se sestrou zesnulé královny, Irinou.

Zpočátku se zdá, že je všechno v nejlepším pořádku: panovník Havraní říše i jeho dvě děti jsou konečně šťastní. Irina však pomocí temné magie postupně ovládne celý zámek včetně krále, jenž se stává pouhou loutkou, závislou na vůli své manželky. Lorelei, která po své matce zdědila magické schopnosti, poznává v mocichtivé maceše silnou soupeřku. Poté, co Irina krále zabije a zmocní se trůnu, Lorelei a jejímu bratrovi nezbývá než utéct a žít ve vyhnanství. Postupně získává na svou stranu nejen vesničany sužované Irininou krutovládou, ale i mladého krále Kola, vládce Eldru, obývaného Dračím lidem.

Lorelei ví, že proti Irině může bojovat jen jedinými zbraněmi - a to kouzly a černou magií. Musí však být rychlejší, důvtipnější a silnější než Irina a v boji o trůn Havraní říše je ochotná obětovat i to nejcennější - svůj vlastní život.

Moje dojmy:
Už od detstva milujem Snehulienku a keď som zistila že vyjde Stínová královna ktorý je retelling na Snehulienku tak bolo jasne že si túto knihu musím prečítať.Bohužiaľ z knihy mam zmiešane dojmy.Autorka nenudí čitatela žiadným dlhom opisom jednoducho ide hneď na udalosti ktoré zmenia život hlavnej hrdinky.Autorka už od prvej strany vťahuje čitateľa do tohto temného príbehu ktorý je miestami nechutný takže pripravte sa na to že to nič prijemné nebude aj keď ma kniha pár chyibiček bolo to zaujímave čitanie a bude to iná Snehulienka to mi môžete veriť.Rzohdne to nebude taka akú ju všetci pozname

Hlavnou postavou príbehu je mladučka Lorelei ktorá bola odvažná,nebojacna a išla si sa svojím cielom na druhu stranu som si ju bohužiaľ nijako extra neobľubila a ani ďalšie postavy v príbehu.Negatívum tejto knihy boli aj mena ktoré som mala na začiatku problém prečítať.


Príbeh je napínavý.Autorka skvelé premiešava magiu,akciu a lásku ,záver knihy bol pre mňa však veľmi prekombinovaný a nepačil sa mi.Autorka akoby chcela spraviť veľkolepe finale s ktorého vám padne sanka ale bohužiaľ nestalo sa tak,v závere toho bolo príliš veľa.A aby som nebola len negativna príbeh bol originaly.Ak sa do tejto knihy pustite čakajte temný príbeh plný kúzel,drakov a obrov.Stínovu kráľovnu by som odporúčila skôr mladším čiateľom mňa bohužiaľ kniha sklamala.

Elle Kennedy-Omyl

23. března 2017 v 9:47 | Sima
Autor:Elle Kennedy
Názov knihy:Omyl
Počet strán:343
Séria:Off-Campus
Vydavateľstvo:Baronet

Anotácia:
John Logan může mít kteroukoli holku si zamane. Pro hvězdu univerzitního hokejového týmu je život jeden velký večírek. Za jeho sexy úsměvy a okouzlujícím šarmem se ale skrývá stále rostoucí zoufalství, že se po promoci dostane do slepé uličky.
Rychlovka s Grace Iversovou měla jen na okamžik rozptýlit jeho chmurné myšlenky. Poté co ji ale od sebe kvůli jednomu hloupému omylu odehnal, je Logan odhodlaný obětovat poslední ročník vysoké, poslední rok své svobody, aby ji přesvědčil, že by mu měla dát druhou šanci.

Grace se po letních prázdninách vrací zpátky na Briarovu univerzitu, starší, moudřejší, a bez myšlenek na toho arogantního hokejistu, kterému málem věnovala své panenství. Už není ta uťápnutá chudinka, jako když se setkali poprvé. Jestli Logan očekává, že se za ním připlazí a bude žadonit o pozornost jako jiné holky, tak se vážně plete. A že ji chce zpátky? To se tedy bude muset pořádně snažit...

Moje dojmy:
Návrh z pera Elly Kennedy sa mi veľmi pačil ale ako to už u mňa zvykom,k druhemu dielu ktorý nesie názov Omyl som a dostala až teraz.Na druhý diel som si prečítala rozporuplne recenzie,niekto bol nadšeny iný už tak nie.Kniha je úžasna aj keď už od prvej strany viete ako to všetko skonči i napriek tomu sa mi tento príbeh veľmi pačil a po knihach ktore som čítala som potrebovala prave niečo oddychove a to som aj dostala.Ako oddychovka je tato kniha skveľa voľba a ak ste tieto knihy ešte nečitali tak by ste to čim skôr mali urobiť.

Logan je medzi dievčatami veľmi obľubený a jeho posteľou prešlo toľko žien.Je sebavedomy,a niekdy až moc.Aj keď je sukničkar a ženy meni ako ponožky ja som si ho obľubila.Logan je úžasny,vtipny a pod maskou sebavedomého chlapa skryva svoju citlivu stránku a problemy ktoré ho trapia.Grace je jeho pravý opak.Je inteligentna,vtipna a nad dotahovanim s Loganom som sa musela len smiať.Postavy ktore sa objavia v tomto príbehu už pozname a autorka sa sustredila skôr na Grace a Logana kedže autorka o nich napísala samostatnu knihu.


Kniha je veľmi vtipna tak ako bol aj prvý diel.Autorka však v knihe rieši aj citlive témy,ako sú napríklad rodinne vztahy,alkoholizmus a rozvod.Ak ste čítali prvý diel a pačil sa vám určite siahnite aj po tejto knihe.Odporúčám

Sarah J. Mass-Koruna z temnoty

12. března 2017 v 11:51 | Sima
Autor:Sara J.Mass
Názov knihy:Koruna z temnoty
Séria:Trón zo skla
Počet strán:390
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Boj o záchranu kráľovstva sa v románe Trón zo skla len začal. Koruna z temnoty je očakávané a napínavé pokračovanie jednej z najpopulárnejších fantasy sérii dneška! Osemnásťročná Celaena Sardothien je odvážna, statočná i krásna - dokonalá kombinácia pre najnebezpečnejšiu nájomnú vrahyňu a mladú dámu, ktorá dokáže zlomiť srdce nejedného muža. No aj keď porazila súperov v nezmyselnom kráľovom turnaji a stala sa jeho osobnou popravčou čatou, nezískala ani náznak slobody. Otročenie v soľných baniach bolo v porovnaní so službou kráľovi prechádzka ružovou záhradou. Kráľ, ktorý zo skleneného trónu vládne pevným žezlom, je totiž najzlovestnejším a neporaziteľným nepriateľom celého kráľovstva. Kráľovstvom otriasajú správy o vzburách otrokov a v uliciach Riftholdu sa šepká o povstaní.

Celaena dostane za úlohu vznikajúcu revolúciu krvavo potlačiť. Ale ako môže bojovať proti vzbúrencom, keď s nimi súhlasí? Pridá sa k povstalcom za cenu životov svojich najbližších? Neľútostná nájomná vrahyňa sa nezastaví pred ničím - ale kráľ Adarlanu tiež nie...

Moje dojmy:
Sarah J.Mass a jej séria Trón zo skla si ziskala mnoho čitateľov.Skoro každý je s nej vedľa a nevie sa dočkať kedý vyjde nový diel.Sarah J.Maas píše pútavo a kniha sa veľmi rýchlo číta aj keď to podľa mňa až take wow že by som s toho padla na zadok nie je,bolo to fajn čítanie.

Hlavnou hrdinkou príbehu je Celaena Sardothien.V tomto diely som mala s hlavnou hrdinkou miestami problém a trošku mi liezla na nervy svojou tvrdohlavosťou.Celaena bola však aj odvažna a keď si dala povedať a nevrhla sa strmhlav do akcie tak bola fajn.Bola oddana priateľka a Nehemiu som si veľmi obľubila.Muž ktorý si ma však v tomto príbehu ziskal je Chaol.On bol jednoducho úžasný a neraz som sa usmievala ako slniečko na hnoji keď sa na scene objavila Celaena a vzajomne sa dotahovali.Naopak Dorian bol fajn ale nijako extra som si ho neobľubila.V knihe sa objaví mnoho postav a nič už nebude take aké bolo predtým.

V tomto príbehu sa skvele bude premiešavať akcia,zvraty a aj štipka romantiky.Záver vás prekvapí a ak tuto sériu mliujete tak vás donuti utekať do knihkupectva a kúpiť si další diel.Aj keď ma kniha nestrhla až tak veľmi neľutujem že som si ju prečítala.Korunu z temnoty však odporúčám skôr čiateľom ktorý maju 15-18 rokov,môže však zaujať aj čiateľov ktorý maju nad 20 ako napríklad ja.Korunu v temnoty i napriek tomu odporúčám.

Haruki Murakami-Norské dřevo

1. března 2017 v 12:15 | Sima
Autor:Haruki Murakami
Názov knihy:Norské dřevo
Počet strán:302
Vydavateľstvo:Odeon

Anotácia:
V románu nejvýznamnějšího japonského spisovatele současnosti se skrývá fantastický, romantický i tragický milostný příběh. Čtenář však "neunikne" směsici japonských reálií, psychologickým portrétům hrdinů ani scénám vášně a nespoutaného sexu. Román vyšel japonsky r. 1987, byl přeložen do 36 jazyků a celkově se ho prodalo přes 9 milionů výtisků.

Moje dojmy:
Nemohla som odísť z knižnice a nepožičiať si ďalšiu knihu od Haruki Murakamiho.Jeho knihy sú zvlaštne,autor píše o obyčajnom príbehu ktorý je zaroveň neobyčajný a dlho po prečitaný budete premyšlať nad príbehom a jeho postavach.Aj Norské dřevo bola zvlaštna kniha.Veľmi smutna a miestami depresivna.Zo začiatku som mala z príbehu zmiešane dojmy a knihu som chcela aj odložiť a prečitať si knihu inokedy pretože čítala som Taťanu a Alexandra a to nebolo zabavne čítanie ale nakoniec som knihu prečítala aj keď bohužiaľ viac ma od autora bavilo Afterdark.

Tóru Watanabe stretne v mladosti Naoko ktorá bohužiaľ nie je tak dobre zdravotne na tom aby mohli byť spolu i napriek tomu že Naoko je chorá Tóru ma o ňu zaujem a chce byť s ňou.Ako to však skončí si musite prečítať.Naoko bola veľmi citliva,mala obodbie keď bolo fajn a potom už nie.Tóru ju aspoň na chviľu rozosmial pretože obaja prišli o blízkého človeka a aj toto poznačilo Naoko,odchod ich spoločného priateľa z tohto sveta.Reiko,jej spolubyvajuca bola zvlaštna a neobľubila som si ju ani trochu bohužiaľ.Samotný Tóru bol fajn,ako kamarat bol skvelý a mal strašne rad Naoko a oboch som si obľubila.Midori,kamaratka Tóru bola svojska,blazniva no mala aj svoju citlivu stranku ktorú veľmi neukazovala.Prežila si veľa bolesti a i vďaka tomu si s Tóru tak rozumie a chapeho.


Norské dřevo je príbeh plný emocii.Počas čítania vami bude lomcovať milion emocii,budete smutný a o pár strán sa budete usmievať.V knihe najdete aj krásne myšlienky.Autor píše pútavo a od prvej strany vás vtahuje do príbehu.Aj keď ma tato kniha nebavila až tak veľmi ako Afterdark,rozhodne si tento príbeh prečitajte.Kniha je o vztahoch,neviazanom sexe a o láske rôzných podobach.Odporúčám.

Paullina Simonsová-Taťana a Alexandr

25. února 2017 v 10:57 | Sima
Autor:Paullina Simonsová
Názov knihy:Taťana a Alexandr
Séria:Měděný jezdec
Počet strán:408
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Rok 1943. New York. Město nových nadějí, tisíce kilometrů vzdálené od válkou zmítané Evropy i rodného Leningradu. Město, do něhož Taťána přijela začít nový život a kde se narodilo její dítě - Alexandrův syn. Jenomže ani oceán nedokáže Taťanu oddělit od stínů minulosti a z nejistého pocitu, že je její manžel stále naživu, se stává jistota i posedlost. Mezitím se v ruinách Starého světa Alexandr ze všech sil snaží uniknout všudypřítomné smrti. Ví, že proti němu stojí nejen nacistický nepřítel, ale i vražedné soukolí Stalinova režimu. Kupředu ho žene jediná myšlenka - ještě jednou se setkat s Taťánou.

Moje dojmy:
Měděný jezdec si ziskal mnoho čitateľov a takisto aj pokračovanie Taťana a Alexandr.V príbehu sa bude prelinať minulosť a sučastnosť čo mám v knihach veľmi rada tu som sa však miestami už trošku nudila.Autorka sa vracala k tomu čo sme zažili v prvej časti a to mi prišlo už trošku nudne.Alexandr to nemal vôbec ľahke,autorka nám vyrozpravala aj príbeh jeho rodičov,prve stretnutie s Dimitrjim,potom s Dašou a nakoniec s Taňou.Ak ste čítali prvý diel,prečitajte si aj tento je trošku iný ale rozhodne stojí za prečítanie.

Alexandr ma zvlašnu povahu.Vojna zanechala na jeho duši stopy,je prchky a vybušný no na druhej strane je to milujuci muž a pre Taťanu by spravil posledne a ak bude treba položi za ňu a svojho syna život.Taťana sa zmenila,vojna a život ju zmenil.Už nie je to dievčatko ktoré sme poznali v prvom diely.Je milujuca matka a pre svojho syna by spravila prve aj posledne.Tato kniha je plna emocii rôzneho druhu.Autorka opisala realisticky pocity Alexandra i Taťany a a po celý čas mate pocit že sa nachadzte samotnom príbehu a ste na mieste Taťany a Alexandra.


Láska medzi Taťanou a Alexandrom bola silna a aj keď ich delila dialka zostali si verní.Dej postupne graduje a keď som zabojovala zo začiatkom,potom so napäto otačala stránky v knihe.Paullina Simonsova ma pútavy štyl písania a vie vás vtiahnuť do príbehu.Kniha je vyrozpravana z pohľadu Taťany ktorá žije v New Yorku a Alexandra ktorý bojuje na bojisku o svoj život a dúfa že sa raz stretne so svojou životnou láskou a všetko bude už len dobre.Teším sa na treti diel,túto knihu odporúčám.

Haruki Murakami-Afterdark

21. února 2017 v 17:57 | Sima
Autor:Haruki Murakami
Názov knihy:Afterdark
Počet strán:154
Vydavateľstvo:Odeon

Anotácia:
Před očima nám leží město… Jen za docela malou chvilku se má změnit datum. Je těsně před půlnocí. Chvíle mezi dvěma dny. Mezidní. Pozorujeme město jako obrovské zvíře. Pozorujeme Mari, sedí v restauraci a čte si. Pozorujeme její krásnou sestru Eri, jak spí v nekonečném spánku… Příběh ze současného Tokia se odehrává, jak už název napovídá, po setmění, během jediné noci. Kapitoly jsou napsány stylem filmového scénáře a u každé z nich je uveden přesný časový údaj. Dějová linie je pro autora typická, střídají se tu dva paralelní, navzájem se prolínající příběhy. Nezvyklí jsou tentokrát hrdinové: žádný slušně situovaný muž v nejlepších letech, ani outsider, žádná ich-forma, ale dvě sestry a vševědoucí vypravěč první osoby množného čísla. Devatenáctiletá Mari, která umí čínsky, je kontaktována manažerkou hodinového hotelu, aby jí pomohla vyřešit případ brutálně zbité čínské prostitutky. Její sestra se vlivem tajemných sil ocitla v jakémsi nejasném a nebezpečném snu, v ohraničeném anonymním prostoru. V průběhu noci, ještě než přichází ráno, se věci dávají do pohybu, mění svůj charakter a skupenství. Něco se v hrdinech mění, něco se mění v nás. Eri nachází cestu ven, protože Mari najde znovu cestu k ní.
Afterdark, autorův čtvrtý román vycházející v češtině, nabízí napínavý, psychologicky i detektivně laděný příběh s fantaskními a hororovými prvky. A také dynamický styl sekvence, kdy realitu vnímáme očima kamery. Murakami decentně a úsporně rozvíjí čtenářovo očekávání. Po vzoru pohádek či příběhů z dětství vše dopadá dobře, neboť do další tmy zbývá ještě spousta času.

Moje dojmy:
Od Murakamiho som si už dlho chcela niečo prečítať.Dorota Noon ktorú určite poznate ak nie tak si pozrite jej videa o jeho tvorbe hovorila nejednom videu a tak som išla do knižnice stala tak zo pár minut až som si vytiahla najprv Norské drevo,nechcela som však nič hrube tak som si vzala Afterdark a neľutujem.Príbeh vám sice príde možno obyčajný ale má niečo v sebe čo je neobyčajne a zvlaštne a nuti vás to čítať ďalej.Štýl písania mi sadol a určite si prečítam od neho aj ďalšie knihy.

Okrem hlavnej hrdinky spoznavame aj iné postavy ktore su v tomto príbehu dôležite.Autor nám opísal charaktery postav realisticky.Veľmi som si obľubila hlavnu hrdinku Mari ktorá bola zvlaštna,utiahnuta do seba a pravý opak svojej sestry ktorú sme však spoznali len vďaka rozpravaniu.Takahaši bol fajn ako aj ostatne postavy.

Afterdark bolo prijemné prekvapenie a knihu som mala behom pár hodín prečitanu,ťažko ju bolo odložiť.Príbeh sa odohrava v Tokiu čo sa mi veľmi pačilo.Knihy s tohto prostredia veľmi nečítam a ich kultura mi je neznama a aj toto bol ďalši dôvod prečo sa mi to tak veľmi pačilo.Od prvej strany vás autor vtiahuje do tejto zvlaštnej knihy a vy len otačate stranky až sa ocitnete na konci príbehu.Afterdark z pera Haruki Murakamiho odporúčám.
 
 

Reklama