Knižné recenzie

J.M.Darhowerová-Sempre-Navždy

28. srpna 2016 v 13:49 | Sima
Autor:J.M.Darhowerová
Názov knihy:Sempre-Navždy
Počet strán:487
Vydavteľstvo:Yoli

Anotácia:
Sedemnásťročná Haven Antonelliová nikdy nepoznala slobodu. Odmalička vyrastala ako novodobá otrokyňa v izolácii uprostred púšte, kde spolu s matkou tvrdo pracovala a znášala neľudské zaobchádzanie. Obe sa stali obeťami obchodovania s ľuďmi organizovanom rozsiahlou mafiánskou sieťou. Jedného dňa sa tu objaví doktor Vincent DeMarco a dievča dostáva šancu: opustí matku a odíde s ním, alebo zomrie.Haven sa tak nedobrovoľne ocitne v severokarolínskom mestečku Durante v doktorovom dome a zoznámi sa s jeho dvomi synmi Dominickom a Carminom. Tí nikdy nepoznali núdzu a nič im nechýba - azda okrem matky, ktorá záhadne umrela. Havenin rovesník Carmine je na rozdiel od staršieho brata výbušný nezvládnuteľný mladý muž, ktorému nič nie je sväté a za nič nenesie zodpovednosť. Rodiaca sa láska k Haven to všetko zmení.Haven a Carmine časom musia prehodnotiť všetko, čomu dovtedy verili. Čím hlbšie sa zapletajú do pavučiny lží a tajomstiev, tým viac zisťujú, že napriek zdanlivým rozdielom sú si veľmi podobní. Veľmi túžia oslobodiť sa od nebezpečného sveta, kde vládnu moc a peniaze, lenže reťaz udalostí, ktoré sa dali do pohybu ešte pred ich narodením, ohrozuje ich plány aj samotnú existenciu. V tomto svete sú zrada a vraždy všednou súčasťou života, nič tu nie je zadarmo a slovo navždy - sempre dostáva trpkú príchuť.

Moje dojmy:
Sempre-Navždy ktoré vyšlo vo vydavateľstve Yoli laka už svojou veľmi peknou obálkou. Knihu som si plánovala kúpiť ale nie príliš pozitívne recenzie ma nakoniec odradili a dala som prednosť iným.Knihu som si konečne prečítala teraz keď som ju našla v knižnici a aj keď som zo začiatku bola z knihy nadšená postupne moje nadšenie opadalo.

Hlavnou hrdinkou príbehu je Haven ktorá si vo svojom živote prežila veľa zlého a bolestivého a samozrejme to na nej zanechalo stopy. Je veľmi bojazlivá,utiahnutá do seba a pri akomkoľvek pohybe sa hneď skrčí a očakáva bitku. Carmine,chlapec muža ktorý dal Haven šancu je jej presný opak. Jeho život je drogy,sex,alkohol a dievčatá. Jeho posteľou prešlo množstvo báb. Carmine je výbušný,náladový a tvrdohlavý. Bohužiaľ žiadna postava v knihe mi nijako extra neprirástla k srdcu.

Autorka píše veľmi pútavo a kniha sa mi čítala rýchlo ale keby príbeh skrátila minimálne o 50 až sto strán vôbec by to nebolo zle. Ďalšie negatívum,v príbehu vystupovalo veľké množstvo postav a v životných príbehov som sa strácala a chvíľu mi trvalo kým som sa zorientovala. Keď chcete pri knihe vypnúť tato kniha by vás mohla baviť tato. Mňa bohužiaľ sklamala.

Jaroslava Kuchtová-Túto noc nezaspím

21. srpna 2016 v 15:00 | Sima
Autor:Jaroslava Kuchtová
Názov knihy:Túto noc nezaspím
Počet strán:254
Vydavateľstvo:Moťýľ

Anotácia:
Študentský život je krásny.Bodaj by nebol,keď mame osmenasť a svet je gombička!Zuzana si to však nemyslí. Momentálne prežíva najhoršie obdobie svojho života. Akýmsi nedopatrením sa ocitla na gymnáziu, kde si hneď na začiatku roka znepriatelila väčšinu triedy a profesorov. Keby len to. Chcú jej vziať jediné, čo ju ešte drží nad vodou: milovaného koňa. Zmätená a nešťastná robí chybu za chybou. Dostáva sa medzi najhorších žiakov triedy a naivne sa zaľúbi do dospelého muža, ktorý jej berie spánok a pre ktorého je schopná spraviť čokoľvek...
Príbeh plný emócií, nečakaných prekvapení, ale aj pravého študentského humoru nás unáša štvorročnou etapou života dievčaťa zaľúbeného do svojho idolu, milujúceho kone, tanec a prírodu. Dievčaťa, ktoré hľadá samo seba a pevnú pôdu pod nohami.

Moje dojmy:
Na knihu Túto noc nezaspím som narazila dávno asi keď som mala 17 rokov a v tom období sa mi kniha veľmi páčila Keď som ju teraz zbadala v knižnici dostala som opäť chuť prečítať si tento príbeh. Aj po druhý krát sa mi tato kniha veľmi páčila a ak ste po tejto knihe ešte nesiahli,čim skôr by ste to mali napraviť.

Hlavná hrdinka Zuzana práve nastúpila na gymnázium na ktoré nechcela isť ale rodičia rozhodli inak. Zo Zuzanou prežijeme cele 4 roky. Zuzana sa vám zo začiatku bude javiť ako naivne dievčatko,postupne ako dospieva učí sa z vlastných chyb,stava sa z nej múdre dievča. Zuzana mi veľmi sadla,v niektorých situáciach som ju chápala prečo spravila to alebo ono a prečo sa tak správala. Zuzana nemá veľa kamarátok,práve naopak .V kolektíve nie je veľmi obľúbená ale i napriek tomu sa postupne s kamaráti z Janou ktorá pri nej stoji nech sa deje čokoľvek. Zuzana miluje kone a rada chodíť jazdiť.Popri jazdení zabuda na problemy. Tam spoznáva Luciu s ktorou si veľmi rozumie a stanú sa z nich kamaratky. Lukáš,bývali Zuzanin tanečný partner bude mať v živote hlavnej hrdinky taktiež veľký vyznám. Lukaš bol fajn,bol vtipný a obľúbila som si ho.

Tuto knihu určite odporúčam hlavne mladším čitateľkám ale i staršie sa v tomto príbehu určite nájdu. Kniha ma bavila od prvej strany a určite si v budúcnosti od autorky prečítam aj ďalšiu knihu.Tuto noc nezaspím je príbeh plný emócii rôzneho druhu. Príbeh o prvej láske, priateľstve a učení sa z vlastných chyb a hľadaniu samej seba.











Kniha vyšla minulý rok v novom vydaní a môžete si ju kúpiť aj TU

Cassandra Clare,Sarah Rees Brennan a Maureen Johnson-Magnus Bane:Zápisky Veľkobosoráka

19. srpna 2016 v 18:56 | Sima
Autor:Cassandra Clare,Sarah ReesBrennan a Mauren Johnson
Názov knihy:Magnus Bane:Zápisky Veľkobosoráka
Počet strán:434
Vydavteľstvo:Slovart

Anotácia:
Neopakovateľná príležitosť pre fanúšikov sérií Nástroje smrteľníkov a Pekelné stroje nazrieť do tajomného života Magnusa Banea. V tejto jedinečnej knihe vám prinášame jedenásť príbehov, ktoré poodhaľujú rúško tajomstva, čo zahmlieva štyristoročný život obľúbeného veľkobosoráka Brooklynu. Magnus Bane to nemá v živote ľahké, pretože pre bosoráka sú na prvom mieste vždy problémy iných. Jeho život je dlhý, rad jeho mileniek a milencov ešte dlhší. No Magnus má dar, ako byť v pravý čas na správnom - alebo aj nesprávnom - mieste. Francúzska revolúcia, prohibícia v Amerike alebo prvá veľká bitka medzi Valentinom a Tieňolovcami je len zlomok z toho, čo Magnus prežil na vlastnej koži. Za štyristo rokov sa toho nazbieralo toľko, že mu to nikto nikdy neuverí. A týchto jedenásť poviedok... Magnus pravdepodobne preklína toho, kto ich vypustil do sveta.

Moje dojmy:
Magnus Bane patrí medzi moje obľúbené postavy. Je výstredný,bláznivý,vtipný a ja ho spolu s Alecom zbožňujem. Od prvej časti Mesta kosti až po posledný diel som im držala palce,ako to skončilo si nakoniec musíte prečítať v knihe. Keď som sa dozvedela že Slovart vydá zbierku poviedok z Magnusovho života asi si viete predstaviť moje natešené poskakovanie po dome. Zbierka 12 poviedok nám odhalí život tohto Veľkobosoráka a verte že jeho život bolo jedno veľké dobrodružstvo.

Ako som spomínala predtým. Magnus je bláznivý,vtipný a nejde si ho neobľúbiť. V tejto zbierke sa objavia postavy ktoré sú nám už veľmi dobre známe napríklad Tessa z Pekelných strojov ktorú som si už v spomínanej sérii obľúbila ale zoznámime sa aj z novými postavami.

Ak mate radi Magnusa Banea rozhodne si tuto knihu nenechajte ujsť. Najviac sa mi páčili poviedky:Záchrana Raphaela Santiaga,Čo kúpiť Ťienolovcovi,ktorý ma všetko(a s ktorým oficiálne nechodíte),Pravá láska(Prve rande) tieto dve poviedky sú úplne super lebo Malec!! ,Pád hotel Dumort a Kraľovna na uteku. V knihe sa však nachádza aj par miest ktoré ma trošku nudili.
Cassandra Clare je skvelá autorka a veľmi sa teším na Lady Midnight ktorá vyjde aj u nás.Magnus Bane:Zápisky Veľkobosoráka odporúčam.

Thomas Hardy-Ďaleko od hlučícího davu

13. srpna 2016 v 17:33 | Sima
Autor:Thomas Hardy
Názov knihy:Ďaleko od hlučícího davu
Počet strán:447
Vydavteľstvo:Argo

Anotácia:
Hardyho román v sobě úchvatně kombinuje romantickou love story s upřímným, otevřeným vylíčením anglického venkova; nejedná se však o nějakou pastorální idylu, jakkoli je kniha prodchnutá nostalgií.
Právě naopak, v mnoha ohledech jde o zcela moderní příběh s ryze moderní hrdinkou - mladá, nezávislá statkářka Batsheba se už dávno zařadila do kánonu velkých postav světové literatury, podobně jako její tři velice rozdílní nápadníci, oddaný pastýř Gabriel, postarší statkář Boldwood a světácký seržant Troy. Spletitý děj plný zvratů, nádherné popisy jihoanglické krajiny i života na venkově, zajímavě vykreslené postavy a dokonalá práce se čtenářovým očekáváním - to vše dělá z románu Daleko od hlučícího davu vpravdě mistrovské dílo, které nepochybně stojí za přečtení i dnes.

Moje dojmy:
V roku 1874 vyšla kniha od Thomasa Hardyho Ďaleko od hlučícího davu.Thomas Hardy patrí dodnes medzi obľúbených autorov a získava si svojím štýlom písania mnoho čitateľov. Tato kniha mi ležala doma zhruba rok,teraz som sa konečne do nej pustila a bola som milo prekvapená. Aj keď vám bude chvíľu trvať kým sa do knihy úplne ponorite rozhodne tento príbeh stojí za prečítanie.

Hlavnou hrdinkou príbehu je Batsheba.Zo začiatku mi Batsheba prišla trošku zvláštna,naivná a to ako sa spravala ku Gabrielovi tak to bolo akurát na facku. Postupne sa však hlavná hrdinka mení,sem tam male stále tie vrtochy ale už nie toľko ako na začiatku. Gabriel bol fajn a s Batshebou mal naozaj trpezlivosť,za čo som ho v niektorých momentoch keď sa správala ako decko obdivovala.

Thomas Hardy vytvoril príbeh na ktorý len tak ľahko nezabudnete. Zaver knihy ma šokoval a vôbec som ho nečakala. Menšie varovanie pre tých ktorý nemajú radi rozsiahlejšie opisy, túto knihu radšej nečitajte. Zo začiatku som s tejto knihy mala rozporuplne pocity ale ako som sa ponárala do príbeh mladej Batsheby tak sa mi kniha ťažko odkladala. Plusom tejto knihy sú aj krásne myšlienky. Ďaleko od hlučicího davu odporúčam

Elle Kennedy-Návrh

3. srpna 2016 v 17:43 | Sima

Autor:Elle Kennedy
Názov knihy:Návrh
Počet strán:423
Séria:Off-Campus
Vydavateľstvo:Baronet

Anotácia:
Hanna Wellsová si je ve všech oblastech života jistá v kramflecích, až na sex a svádění. Jestli chce upoutat pozornost kluka, do kterého se zakoukala, musí vystoupit ze své ulity a udělat všechno, co bude potřeba, aby si jí všiml… I kdyby to znamenalo výměnou za předstírané rande doučovat namyšleného kapitána univerzitního hokejového týmu.Garrett Graham vždy toužil po jediném - hrát po vysoké profesionálně hokej, jenže teď hrozí, že kvůli stále se zhoršujícím známkám svého snu nedosáhne. Když mu jeho spolužačka předloží návrh, který by mu zajistil pozici v týmu a jí zájem vysněného kluka, dvakrát se nerozmýšlí.
Stačil ale jediný polibek, který vedl k tomu nejdivočejšímu sexu v životě, aby si Garrett uvědomil, že už nic předstírat nehodlá. Teď ještě musí přesvědčit Hannu, že kluk, kterého chce, je ve skutečnosti on. A to tak snadné nebude.

Moje dojmy:
O knihe Návrh ste už určite počuli. Knihu som najprv nemala v plane čítať ale pochvalne recenzie ma nakoniec presvedčili a ja som si knihu objednala.Návrh je perfektná kniha a mňa bavila od prvej strany. Ak hladate vtipne a romantické čítanie s hrdinkou ktorá ma mozog a jej logické myslenie si nevzalo dovolenku keď zbadala krásneho chlapa s ktorého ide každý do kolien tak tato kniha je pre vás.

Garretta som si veľmi obľúbila. Bol vtipný a mal charizmu. Hlavnu hrdinku Hannu som si tiež veľmi obľúbila.Hanna je veľmi silná a a to som na nej obdivovala. V minulosti si prežila veľa zlého a bolestivého. I napriek tomu čo si prežila nestratila humor a aj keď to chvíľu trvalo opäť je taka ako bola predtým,je veľmi vtipná a nad doťahovaním s Garretom som sa len smiala. Z vedľajších postav som si obľúbila Allie.

Takýchto príbehov ako je Návrh bolo aj bude a aj keď viete už od začiatku ako tento príbeh skončí autorka mu však dodala svoje čaro. Štyl písania Elle Kennedy je jednoduchý no putavy. Návrh nie je žiaden presladený román z ktorého by ste boli polepený až za ušami preto vám knihu odporúčam.

Hanni Münzerová-Medová smrť

28. července 2016 v 20:26 | Sima
Autor:Hanni Münzerová
Názov knihy:Medová smrť
Počet strán:382
Vydavateľstvo:Motýľ

Anotácia:
Čo sa stane, keď začnete rozpletať tie najtemnejšie rodinné tajomstvá?
Keď sa mladá Američanka Felicity vyberie hľadať svoju matku do Ríma, narazí pritom na mučivé dávne tajomstvo vlastnej rodiny.
Pátranie ju postupne privádza k najtemnejšej kapitole celého ľudstva. Odhaľuje dramatický osud vlastnej prababky, slávnej opernej speváčky Elisabeth Malpranovej, aj jej dcéry Deborah.
V príbehu s tematikou druhej svetovej vojny sa trpezlivo rozpletá pavučina lásky, viny a hriechu, ktorá siaha až do súčasnosti a dotýka sa aj života zvedavej Felicity.
Ako ďaleko bola ochotná zájsť matka, aby zachránila svoje deti?
Ako ďaleko zájde dcéra, aby pomstila svojho otca?
A ako môže hlboká, zničujúca láska pretrvať celé generácie a vyliečiť staré rany?
Medová smrť je vzrušujúce čítanie o tom, ako dokázali kruté historické udalosti ovplyvniť až štyri generácie žien jednej rodiny v rôznych časových obdobiach z pera úspešnej nemeckej autorky.

Moje dojmy:
Počas prechádzania po kníhkupectve vám určite do oči padla kniha Medová smrť. Krásna obálka laka vziať knihu do rúk a začítať sa. Príbeh ktorý vytvorila nemecká autorka Hanni Münzerová vás chytí za srdce a dlho po prečítaní budete nad príbehom premýšľať. Autorka nám na 382 stranách vyrozprávala životný príbeh slávnej sopranistky Elisabeth Malpranovej a jej dcéry Deborah a zároveň aj príbeh Marthy a jej dcéry Felicty. Príbehy vám zo začiatku nebudú dávať veľkí súvis,na konci však všetko do seba zapadne. Život sopranistky Elisabeth a jej dcéry bol plný hudby no i bolesti a nadeje že všetko dopadne dobre. Ako príbeh týchto štyroch žien nakoniec skonči sa dozviete keď si prečítate túto knihu.

Príbeh sa odohráva najprv súčastnosti keď zmizne Martha,matka Felicty a následnom zistení že sa nachádza v Ríme odchádza Felicity za svojou matkou.Nič nebude také ako predtým. Felicity som si obľúbila tak isto ako jej matku. Felicty a Martha sú v pozadí príbehu a autorka dala väčší priestor Elisabeth a Deborah,neberte to však ako negatívum. Elisabeth bola veľmi zvláštna. Bola tak trochu snilek. Udalosti ktoré sa stali ju však zmenili. Elisabeth bola silná a milujúca matka. Pre svoje deti bola schopná spraviť čokoľvek. Osud sa s Eisabeth kruto zahral,no i napriek tomu neprestavala dúfať. Deborah tiež prešla obrovskou zmenou. Od naivného dievčatka až po silnú ženu ktorá slovíčko vzdať sa nepoznala.S vedľajších postav som si obľúbila Marllene.

Medová smrť je príbeh plný emócii rôzneho druhu. V knihe sa prelína minulosť z obdobia druhej svetovej vojny a súčasnosť. Od prvej strany vás autorka vťahuje do príbehu a vy mate pocit že stojíte či pri Deborah alebo Elizabeth a prežívate s nimi všetky,starosti i radosti. Každodenný boj o prežitie. Autorka Hanni Münzerová opísala na stranách nielen príbeh našich štyroch hrdiniek ale v pozadí bol aj príbehy ľudí ktorých vojna pripravila o domov a rodinu a boli odvezený do koncentračných táborov.

Medová smrť je kniha ktorú by ste si mali prečítať. Autorka píše pútavo a kniha sa vám bude ťažko odkladať. Medovú smrť odporúčam.

Elizabeth Littlová-Drahá dcéra

24. července 2016 v 12:11 | Sima
Autor:Elizabeth Littlová
Názov knihy:Drahá dcéra
Počet strán:382
Vydavteľstvo:Ikar

Anotácia:
Jenie Jenkinsová je prefíkaná, provokatívna celebritka. Pred desiatimi rokmi ju odsúdili za vraždu vlastnej matky, krásky z vyššej spoločnosti, ktorá vystriedala viacerých bohatých manželov a bola známa charitatívnou činnosťou. Keďže sa dodatočne zistí, že s dôkazovým materiálom sa v kriminalistickom laboratóriu manipulovalo, Jenie prepustia z väzenia. Pochybnosti však zostávajú, a tak si Janie za pomoci svojho právnika zmení identitu a rozhodne sa konať na vlastnú päsť. Stále ju však prenasleduje neistota, či skutočne nevraždila ona...

Pátranie privedie Janie do malého mesta v Južnej Dakote. Nájde tam zopár priateľov, objaví viaceré stopy a pomaly z nich skladá nový obraz matky, ktorá pred dcérou tajila túto časť svojho života. Keď vyjdú na povrch isté okolnosti z Janinej minulosti, pochopí, že s matkou mali spoločné oveľa viac, ako si pripúšťala.

Janie čoraz hlbšie preniká do matkinej, a teda aj svojej minulosti a zisťuje, že aj ospalé mestečko môže skrývať hrozivé tajomstvá. Už ju nič nezastaví, aby ich odkryla, a preto sa zapletie s miestnym šéfom polície Leom. Zároveň sa však musí skrývať pred novinármi, ktorí ju prenasledujú, pred políciou a možno aj pred vrahom. Musí sa rozhodnúť medzi zachovaním vytúženej anonymity a odhalením pravdy, čo sa stalo v ten večer, keď zomrela jej matka.

Moje dojmy:
Drahá dcéra je prvotina od americkej autorky Elizabeth Littl.Na túto knihu som narazila náhodou. Sledovala som jedno knižne video a obálka i anotácia ma veľmi zaujali a keď som Dráhu dcéru zbadala v knižnice tak som si ju vzala aj keď som pôvodne išla len pre jednu knihu ale poznáte to. Draha dcéra bol fajn príbeh ktorý mate za par dni prečítaní. Autorka dokáže vo vás vyvolať zvedavosť a tak sa vám kniha bude ťažko dokladať. Od prvej strany vás autorka vťahuje do príbehu.

Janie Jenkinsová je bývala celebrita ktorá bola zavretá za vraždu svojej matky. Keď sa zistilo že sa dôkazovým materiálom manipulovalo,prepustia ju na slobodu. Janie sa rozhodne nájsť vraha svojej matky,aj keď ma pochybnosti či to naozaj nebola ona,kto vraždil. Janie by som na začiatku najradšej ovalila panvicou. Strašne mi liezla zo začiatku na nervy. Postupne sa Janie znormalizovala aj keď miestami stále male tie svoje vrtochy. V príbehu vystupuje mnoho postav a tu by som našla menšie negatívum. Počas čítania som sa miestami strácala v postavách.


I napriek menším chybičkám bola tato kniha fajn. Autorkin štýl písania mi nerobil žiaden problém. Prvotina Dráhe dievča určite nie je strata času a na toto obdobie je ako stvorená. Autorka píše zaujímavo a pútavo. Drahu dcéru odporúčam.

Stephen Chbosky-Charlieho malé tajomstvá

18. července 2016 v 18:23 | Sima
Autor:Stephen Chbosky
Názov knihy:Charlieho malé tajomstvá
Počet strán:203
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Charlieho malé tajomstvá sú o dospievaní. Charlieho listy sú oveľa intímnejšie ako denník, sú smutné aj veselé, tragické aj komické. Nevieme, kde žije, nevieme, komu píše, vieme však o svete, o ktorom píše. Snaží sa žiť svoj život najlepšie, ako vie, no zároveň uteká pred jeho nástrahami a dostáva sa do sveta prvých rande, rodinných drám a nových priateľov. Sveta sexu, drog a kultovej Rocky Horror Picture Show, sveta, v ktorom je potrebná len úžasná pieseň na úžasnej ceste k nekonečnosti.

Moje dojmy:
Charlieho malé tajomstva je názov malej útlej knihy ktorá si získala srdcia mnohých čitateľov. Pôvodne som si tuto knihu nechcela prečítať ale nadšene recenzie ktoré som začala s čistej zvedavosti čítať po vyjdení druhého vydania ma nakoniec zlomili a ja som si knihu požičala z knižnice. Dlho som ju mala doma ale nakoniec som ju vzala a začítala sa. Bol to veľmi zaujímavý príbeh aj keď ma bohužiaľ niektoré miesta v knihe trocha nudili.

Hlavným hrdinom príbehu je 16 ročný Charlie.Charlie bol zvláštny chlapec,bol svojskí a utiahnutý. Niekdy mi strašne liezol na nervy.Bohužiaľ z postav ktoré sa v tomto príbehu objavili som si nijako extra neobľúbila ani jednu.

V knihe sa nachádzajúcu aj veľmi pekne myšlienky napríklad ,,Charlie,prijímame len takú lásku akú si zaslúžime" alebo ,,A prisahám,že v tej chvíli sme boli nekoneční" Charlieho male tajomstva odporúčam.

Jojo Moyesová-Predtým ako som ťa spoznala

12. července 2016 v 17:15 | Sima
Autor:Jojo Moyesová
Názov knihy:Predtým ako som ťa spoznala
Séria:Predtým ako som ťa spoznala
Počet strán:343
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Lou Clarková vie všeličo. Vie, že jej otec si ťažko hľadá prácu, vie, koľko krokov treba prejsť od autobusovej zastávky k rodičovskému domu. Vie, že sa jej páči práca v bistre, a vie, že možno neľúbi svojho priateľa Patricka, oduševneného športovca. Zato nevie nič o klasickej hudbe, nevie, že príde o miesto, a keby tušila, čo ju čaká, asi by prišla o rozum.

Will Traynor vie, že po dopravnej nehode stratil chuť do života. Vie, čím bol kedysi, vie, že všetko sa mu teraz zdá malé a neradostné, a veľmi presne vie, ako s tým skoncovať. Zato nevie, že Lou mu vtrhne do života ako farebná búrka. A ani jeden z nich nevie, že jeden druhého navzájom navždy zmenia.Román Predtým ako som ťa poznala má aj voľné pokračovanie. O ďalšom osude hlavných hrdinov autorka napísala knihu s názvom Čo bolo potom.

Moje dojmy:
O knihe Predtým ako som ťa spoznala ste už určite počuli. Jojo Moyesová je britská autorka ktorá získala niekoľko ocenený a každým dňom si získava viac a viac čitateľov. Predtým ako som ťa spoznala je príbeh nabití emóciami rôzneho druhu. Bohužiaľ dopredu som vedela ako tento príbeh skončí ale i tak som si chcela prečítať knihu. Autorka píše skvelo a kniha sa vám ťažko bude odkladať. Príbeh o Willovi ktorému sa behom sekundy zmení život vás dojme a chytí za srdce a ak mate radi romanticke príbehy ktoré niesu plne erotiky tato kniha je pre vás.

Will pred nehodou športoval. Vychutnával si život plnými dúškami,lenže osud sa s nim veľmi kruto zahral a pred tým usmievaví mladi muž plný života sa zmenil na zatrpknutého,mrzutého a náladového muža. Veľa krát som sa vedela vcítiť do kože Willa keď naňho ľudia hľadeli,tiež na mňa niekedy hľadia ako na opičku zoo.Lou je jeho pravý opak. Usmievava,bláznivá a svojská. Oboch som si veľmi obľúbila. V tomto príbehu postupne spoznávame aj Willovu a aj rodinu Lou,jej sestru Treenu som neznášala tak isto aj priateľa Lou Patricka. Ostatne postavy boli fajn.V knihe sa nachadza aj pár kapitol ktoré nie su z pohľadu Lou ale z pohľadu členov jej a Willovej rodiny.

Predtým ako som ťa poznala je veľmi pekný príbeh ktorý vás donúti zamyslieť sa nad par vecami a vážiť si to že ste zdravý a nikto sa o vás nemusí starať 24 hodín denne. Od prvej strany vás autorka vťahuje do príbehu.Po cely čas mate pocit že stojíte pri Lou a snažíte sa vrátiť chuť Willovi do života.

Predtým ako som ťa spoznala je príbeh o nádeji,snoch,rozhodnutí a laske.Jojo Moyesová ma skvelý rozprávačský talent. Odporúčam.

Andrzej Sapkowski-Zaklínač 3 Krev Elfu

10. července 2016 v 10:41 | Sima
Autor:Andrzej Sapkowski
Názov knihy:Zaklínač III.-Krev Elfu
Počet strán:315
Séria:Zaklínač
Vydavateľstvo:Leonardo

Anotácia:
Cintra je v troskách a stala se nilfgaardským protektorátem. Válka hrozí, že zasáhne i všechy okolní země, jež se stanou vazalskými provinciemi pod nadvládou nilfgaardského císaře Emhyra. Jediný, kdo může válečné štěstí vychýlit na jednu či na druhou stranu, je zmizelá princezna Cirilla, vnučka cintránské královny Calanthé. A tak ji hledají snad všichni - jedni aby s ní uzavřeli dynastický sňatek, druzí aby něco takového znemožnili. Je na Geraltovi, aby s pomocí svých přátel splnil slib, že malou princezničku ochrání. Úkol je to těžký, vždyť válečnou mašinerii nějaké bajky o Osudu a Dítěti-překvapení nijak zvlášť nezajímají…

Moje dojmy:
Séria Zaklínač z pera Poľského autora Andrzeja Sapkowskeho je medzi čitateľmi fantasy veľmi obľúbený. S prvou častou som trochu bojovala. Druha časť už bola lepšia, tretia časť Zaklínač-Krev elfu už nie je zbierka poviedok ale prvý príbeh o Ciri a Geraltovi ktorý sa mi veľmi páčil.V tejto knihe je aj viac politiky ako predchádzajúcich knihách.

V tejto knihe vystupujú obľúbene postavy z predošlých dielov ale objavia sa i nove ktoré rozhodne život neuľahčia ani Ciri ani Geraltovi.Autor charaktery postav opísal veľmi realisticky. Vďaka tomu vám niektoré postavy budu sympatické hneď iné budete neznášať od začiatku.


Ak sa vám páčili zbierky poviedok rozhodne si nechajte ujsť ani tento príbeh. Dej pomaly graduje. Andrzej Sapkowski ma cely príbeh do posledných detailov premyslení a kniha sa vám bude ťažko odkladať.Zaklínač-Krev elfu odporučím.

Samantha Youngová-Hrdina

26. června 2016 v 11:23 | Sima
Autor:Samantha Youngová
Názov knihy:Hrdina
Počet strán:331
Vydavteľstvo:Ikar

Anotácia:
Alexa Hollandová vždy pokladala svojho otca za hrdinu, ale iba do chvíle, keď odhalí, že ona a jej matka nie sú jeho jedinou rodinou. Zrazu sa zrútia všetky jej istoty, a preto chce od základov zmeniť svoj život. Začne si budovať vlastnú identitu, nechce mať nič spoločné s desivým tajomstvom, ktoré sa práve dozvedela. Náhoda jej do cesty postaví Caina Carrawaya, ktorému jej otec takisto zničil detstvo a pre ktorého Caine prišiel o rodinu. Rozhodne sa pomôcť mu, ale on jej pomoc odmieta. Začne pracovať ako jeho osobná asistentka, lenže stále to medzi nimi iskrí. Caine totiž vie, že nikdy nebude tým rytierom, ktorého Alexa hľadá. Chce, aby ho nenávidela, svojím správaním ju irituje a očakáva, že sa zvrtne a odíde preč...

Moje dojmy:
Nedávno vyšlo vo vydavateľstve Ikar Hrdina z pera Samanthy Youngovej. Od autorky som čítala celu sériu Dublin Street,ktorá sa mi veľmi pačila. Ak ste sa do tejto série ešte nepustili čim skôr by ste mali. Recenzie na jednotlive časti nájdete aj na blogu. Na Hrdinu som sa veľmi tešila a akonáhle sa mi znížil počet knih z knižnice pustila som sa do knihy. Samantha Youngová ma nesklamala ani touto knihou. Hrdina je príbeh plný emócii rôzneho druhu,romantiky s erotickým nadychom. Počas čítania sa budete škeriť,rozplývať sa a smiať.

Oboch hlavných hrdinov som si obľubila. Cain mal charizmu,bol vtipný a pri slovných prestrelkách s Alexou som sa len smiala. Alexa bola trošku tvrdohlavá a nedala si tak ľahko skákať po hlave. Vo veľa veciach som sa s nou stotožnila. Okrem hlavných hrdinov som si obľúbila Effie ktorá bola suseda Caina.V knihe vystupuje mnoho postav vďaka ktorým nás čáka par dramatických momentov.


Hrdinu odporúčam hlavne čitateľom ktorý máju radi romantické príbehy. Samantha píše skvelo, ľahko a pútavo. Kniha sa vám bude ťažko odkladať Ak ste čítali predtým sériu Dublin Street toto si musíte prečítať. Odporúčam

Gillian Flynnová-Temné miesta

19. června 2016 v 10:30 | Sima
Autor:Gillian Flynnová
Názov knihy:Temné miesta
Počet strán:319
Vydavateľstvo:Tatran

Anotácia:
Gillian Flynnovú sme vďaka medzinárodnému bestselleru Stratené dievča spoznali ako fascinujúcu rozprávačku, ktorá má prirodzený zmysel pre stupňovanie napätia. V Temných miestach opäť majstrovsky mixuje psychológiu postáv s ľudskou zvrátenosťou a rozvíja pred čitateľmi príbeh o rituálnej vražde, ktorej vyriešenie možno nie je také jasné, ako by sa mohlo zdať.Dômyselne zosnovaná zápletka v Temných miestach poteší každého milovníka kvalitného trileru. Mnohokrát sa vám bude zdať, že už je všetko jasné, že vás už nič nemôže prekvapiť len preto, aby ste o pár stránok neskôr zistili, ako veľmi ste sa mýlili. Rovnaký pôžitok ako samotný dej vám však prinesie aj Flynnovej próza - neľútostná, drsná a výbojná.

Moje dojmy:
Jej knihy získali niekoľko ocenení a dve knihy sú už s filmované. Jej knihy sú drsne a napínavé a ťažko sa odkladajú. Od autorky sa mi doteraz najviac páčilo Stratené dievča ktoré bolo skvele a na konci mi padla sánka. Temne miesta sú však ako sa hovorí iná kava a toto ma tak pohltilo že keď som mala čas len som čítala a čítala. Temne miesta boli jednoducho skvele ale niektoré scény už boli na mňa moc, takže pripravte sa na par veľmi hnusných scén.

Hlavnou hrdinkou je Libby Dayová ktorá ako jediná prežila tragédiu pri ktorej zavraždili jej sestry a matku. Libby je odvtedy uzavretá,s nikým sa nestretáva. V knihe sa prelína minulosť a súčasnosť,spoznávame Libby aj ako male dievčatko. Už vtedy bola Libby veľmi zvláštna,svojska. Dôležitou postavou v tomto príbehu je aj jej brat Ben ktorého obvinili z vrážd svojej matky sestier. Ben bol zvláštny chlapec,vďaka svojmu správaniu bol pre mnohých čudak. Rodina Libby to nemala ľahké. Jej matka sama živila štyri deti a bolo mi jej veľmi ľúto. Gyllian Flynnová skvele opísala psychológiu postav.

Autorka postupne zamotáva dej,napätie graduje a postupne sa na scéne objavuje viac a viac postav ktoré ešte viac zamotajú príbeh a vy neviete čo je pravda a lož. Zaver ma šokoval a zostala som na knihu pozerať s otvorenými ústami.Ak ste od tejto autorky nič nečítali a mate radi thrillery tuto knihu by ste si mali prečítať. Autorka píše skvelo. Odporúčam.

Jojo Moyesová-Strieborný záliv

14. června 2016 v 18:46 | Sima
Autor:Jojo Moyesová
Názov knihy:Strieborný záliv
Počet strán:302
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Prečo sa vždy zamilujeme do človeka, ktorý si to nezaslúži?
Lizu McCullenovú stále máta minulosť, no nepoškvrnené pláže a súdržní obyvatelia austrálskeho prímorského mestečka jej aspoň ponúkajú slobodu a bezpečie, po ktorých toľko túži - ak nie kvôli sebe, tak aspoň kvôli svojej malej dcére Hannah.
Ale potom sa v spustnutom hoteli jej tety, legendárnej lovkyne žralokov, ubytuje Mike Dormer a zo Strieborného zálivu sa pokoj razom vytratí. Uhladený Angličan v drahom obleku plánuje vybudovať v známom útočisku veľrýb prvotriedne turistické letovisko, čím by ohrozil všetko, čo Liza tak veľmi chráni - rodinný podnik a záliv, ale aj záväzok, že sa už nikdy nezamiluje do muža, ktorý si to nezaslúži.

Moje dojmy:
Jojo Moyesová je autorka mnohých bestsellerov a jej knihy sú medzi čitateľmi veľmi obľúbene. Moja prvá kniha od tejto autorky bol Strieborný záliv a kniha ma prijemne prekvapila. Autorka píše prijemne a rozhodne to nebol krok vedľa. Strieborný záliv je príbeh nabití emóciami rôzneho druhu a stránky v knihe sa vám vďaka štýlu autorky budu veľmi rýchlo prevracať. Od prvej strany vás autorka vťahuje do príbehu a postupne odhaľujte Lizinu minulosť i minulosť obyvateľov Strieborného zálivu. Jojo Moyesová si pre nás v knihe pripravila i par šokujúcich veci s ktorých mi padla sánka,príbeh je to veľmi zaujímavý a rozhodne stoji za prečítanie a je vhodný na toto obdobie.

Liza Mcullenova mi bola už od samého začiatku veľmi sympatická. Bola to nesmierne silná žena a obľúbila som si ju. Kathleen bola takisto ako Lisa skvelá. Bola milá a každý kto potreboval pomoc,bez váhania pomohla. V knihe je každá kapitola vyrozprávaná inou postavou a vďaka tomu viac spoznáme obyvateľov Strieborného zálivu.

Strieborný záliv rozhodne nie je posledná kniha od tejto autorky ktorú som si prečítala. Už 30 júna bude na Slovensku mať premiéra film Predtým ako som ťa spoznala,knihu mám už objednanú a veľmi sa na ňu teším. Ak ste od autorky ešte nič nečítali,mali by ste to skúsiť. Strieborný záliv odporúčam.

Amy Tan-Údolie zázrakov

9. června 2016 v 18:31 | Sima
Autor:Amy Tan
Názov knihy:Údolie zázrakov
Počet strán:534
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Román Údolie zázrakov spája dva kontinenty a opisuje obdobie od pádu poslednej čínskej dynastie po druhú svetovú vojnu, stratený svet starého Šanghaja, fungovanie domov kurtizán aj život prisťahovalcov v meste. Je to príbeh o matke a dcére, o prelínaní kultúry Západu a Východu, ale aj o sile či tvrdošijnosti lásky. Violet Minturnová žije v Šanghaji ako privilegovaná dcéra americkej madam najexkluzívnejšieho domu kurtizán. Po páde dynastie Čching ju odlúčia od matky a prinútia ju stať sa "pannou kurtizán". Violet, spolovice Číňanka, spolovice Američanka, sa usiluje vydobyť si miesto v spoločnosti a pochopiť, kto vlastne je. Neľahkú životnú cestu si kedysi zvolila aj jej matka, ktorá sa ako šestnásťročná zaľúbila do čínskeho maliara a utiekla za ním do Šanghaja. No milencova rodina mladú Američanku neprijala a synovi pripravila život v súlade s tradíciami. Prísnych príbuzných neobmäkčila ani dievčinina prešibanosť, ani dôvtip, ani malá Violet - plod nerovnej lásky. Matka aj dcéra sa odmietajú podrobiť osudu a vytrvalo sa usilujú získať späť to, o čo ich obrali: rešpekt, budúcnosť aj lásku svojich blízkych.

Moje dojmy:
Na Údolie zázrakov z pera Amy Tan ma nalákala Rodaw.V Českej republike vyšla tato kniha pod názvom Údolí úžasu. Príbeh o troch ženách ktoré to v živote nemali ľahké. Zažili veľa bolesti,intríg a nespravodlivosti. Veľa krát som si v duchu počas čítania povedala:Už by naozaj stačilo,Lucia ani Violet si toto nezaslúžia. I napriek rozsiahlym opisom ma kniha bavila i keď bolo par miest v knihe ktoré ma až tak veľmi nebavili neľutujem prečítanie tejto knihy.
Autorka nás sprevádza celým detstvom,dospievaním a neskôr životom už dospelej Violet. Sledujeme ako sa z rozmaznaného a tvrdohlavého dievčatka mení na silnú ženu ktorá sa len tak jednoducho nevzdáva.Osud sa s ňou nemaznal ale i napriek tomu sa postavila a išla ďalej. Jej mama Lucia to v živote tiež nemala ľahké.V tejto knihe je vyrozprávaný i jej životný príbeh. Lucia sa mi zo začiatku zdala tvrda k dcére,mala som pocit že Violet neľúbi,názor som zmenila až potom keď som si prečítala jej životný príbeh. Navonok bola tvrda žena vo vnútri však bola milujúca matka. V tomto príbehu vystupuje mnoho postav,niektoré si obľúbite hneď ine vám budu nesympatické hneď od začiatku.

Amy Tan písala tento príbeh neuveriteľne osem rokov čo na tomto príbeh uvidieť.Je premyslený do posledných detailov. Po cely čas mate pocit že stojíte vedľa Lucie alebo Violet a prežívate s nimi všetko zle i dobre. Amy Tan píše zaujímavo a pútavo a v budúcnosti si určite prečítam i jej ďalšiu knihu. Ak mate chuť prečítať niečo z prostredia Šanghaja, túto knihu by ste si mali prečítať,odporúčam ju však i ostatným čitateľom.



Andrzej Sapkowski-Zaklínač 2-Meč osudu

29. května 2016 v 18:57 | Sima
Autor:Andrzej Sapkowski
Názov knihy:Zaklínač 2-Meč osudu
Séria:Zaklínač
Počet strán:344
Vydavateľstvo:Leonardo

Anotácia:
Hlavním hrdinou tvorby A. Sapkowského je zaklínač Geralt z Rivie. Jako nájemný hubitel upírů, vlkodlaků a všemožných nebezpečných netvorů pochopitelně ovládá bojové a magické techniky nezbytné pro jeho zaměstnání. nicméně není pouze chladnokrevným profesionálem a už vůbec ne jedním ze superhrdinů, jimiž se žánr fantasy jen hemží. Postupně vychází najevo, že neměl možnost si svůj osud svobodně zvolit, ale naopak je nucen draze platit za schopnosti a dovednosti nedosažitelné a vesměs též nepochopitelné běžným smrtelníkům. Proto vyvolává strach a zároveň nevraživost a odpor těch, jejichž životy vlastně chrání. Přes své pozitivní působení jsou zaklínači odsouzeni k vyhnanství na samém okraji společnosti, která sice působí vnějškově středověkým dojmem, avšak s mnoha atributy převzatými ze současnosti.

Moje dojmy:
S prvým dielom Zaklínača ktorý je medzi čitateľmi veľmi obľúbený som trochu bojovala. Niekdy som sa strácala v deji a aj niektoré poviedky ma trošku nudili. Do druhého dielu som sa púšťala s miernymi obavami tie však veľmi rýchlo zmizli a tento diel ma nenudil práve naopak. Každa poviedka bola napínavá a akčná a druhí diel sa mi veľmi páčil. Andrzej Sapkowski vytvoril neuveriteľný svet plný elfov,vil,drakov a iných tvorov ktoré nepochádzajú s nášho sveta. Každá poviedka je do posledných detailov premyslená a ak radi čítate fantasy tuto knihu by ste si nemali nechať ujsť.

Geralt je takí istý ako v predošlom diely,samotár pretože sa väčšinou ľudia boja Zaklínačov,niektorý sa neváhajú mu aj vyhrážať. Väčší priestor v tejto zbierke poviedok dostali Marigold ktorého som si obľúbila už v prom dieli a tajomná Yennefer.

Autor aj v v tejto zbierke poviedok čerpal z rozprávok ktoré poznáme z nášho detstva. V knihe nájdeme aj krásne ilustrácie ktoré dodajú knihe čaro. Knihu neodporúčam len fanúšikom fantasy ale i tým ktorý takéto knihu čítajú menej .Autor píše pútavo a kniha sa vám bude ťažko odkladať. Odporúčam.

Colleen Hooverová-Odvrátená tvár lásky

25. května 2016 v 19:33 | Sima
Autor:Colleen Hooverová
Názov knihy:Odvratená tvár lásky
Počet strán:317
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Chcel iba sex. A ona tiež...

Tate Collinsová sa nezaľúbi na prvý pohľad, keď sa stretne s tajomným a príťažlivým pilotom Milesom Archerom. Nezájdu ani tak ďaleko, aby sa z nich stali dobrí priatelia. Jediné, čo majú Tate a Miles spoločné, je vzájomná fyzická príťažlivosť, ktorú nedokážu potlačiť. Keď ich vášne prepuknú naplno, uzavrú akúsi dohodu. Miles nehľadá lásku, pretože má za sebou nešťastnú skúsenosť z minulosti, a Tate na ňu pre školu a prácu nemá čas - takže im zostáva len spoločný sex. Zdá sa, že to bude fungovať, ak Tate dodrží dve Milesove pravidlá: nikdy sa ho nebude pýtať na minulosť a nikdy od neho nebude čakať spoločnú budúcnosť. Lenže Tate čoskoro pochopí, že so záhadným, uzavretým a smutným Milesom chce prežiť oveľa viac. Napokon zaváha aj Miles, keď pochopí, že láska je silnejšia ako všetky pravidlá, sľuby a odhodlania, hoci vie mať aj svoju odvrátenú tvár.

Moje dojmy:
Jej Beznádejná si získala mnoho čitateľov a medzi nimi som aj ja .Collenn píše skvelo a keď som sa dozvedela že vyjde Ugly love bola som nadšená a nevedela som sa dočkať vydania knihy. Zo začiatku som s knihy bola mierne rozpačitá. Trvalo mi kým som sa začítala a potom to bolo super a bola to veľká emocionálna jazda. Collen Hover opäť nesklamala.

Hlavnými hrdinami tohto príbehu je Tate a Miles.Tate bola v pohode a obľúbila som si ju. Miles bol veľmi tajomný a náladový. Autorka postupne odkrýva minulosť hlavného hrdinu. Na konci mi zostali len oči pre plač. Milesa mi bolo strašne ľúto. Viac neprezradím,musíte si prečítať knihu. Autorka opísala oboch hlavných hrdinov veľmi realisticky a počas čitania sa postupne vcitete do kože Milesa a Tate.

Takýchto príbeh je neúrekom,Collenn mu však dodala svoje osobitne čaro a kniha sa vám bude veľmi ťažko odkladať. Autorka vo vás vyvolá aj obrovskú zvedavosť čo také ukrýva Miles že to odmieta povedať Tate takže ak by vás kniha náhodou zo začiatku nebavila, vedzte že zvedavosť bude väčšia a knihu i tak dočítate.

V knihe sa prelína minulosť so súčasnosťou. Spoznáme Milesa ako mladého muža a postupne pod vplyvom situácii ktoré sa udejú sa Miles mení na Milesa ktorého pozná Tate. Ak mate radi túto autorku rozhodnete by ste si nemali nechať ujsť túto knihu. Odporúčam ale i ostatným čitateľom.

Monika Wurm-Slzy predaných dievčat

20. května 2016 v 9:42 | Sima
Autor:Monika Wurm
Názov knihy Slzy predaných dievčat
Počet strán:381
Vydavateľstvo:Motýľ

Anotácia:
Zdanlivo pokojný život chudobnej polosiroty Malaye z filipínskeho mesta Manila prevráti na ruby spleť tvrdých rán, ktoré jej uštedrí osud: otec-alkoholik ju predáva mafii, ktorá obchoduje s bielym mäsom, a to iba niekoľko dní po tom, ako ju brutálne znásilnil jej nápadník.
Úbohé 16-ročné dievča potom spolu s inými rovesníčkami prepašujú za katastrofálnych podmienok do Dubaja - mesta snov, v ktorom ju vydražia ako luxusnú spoločníčku. Po smrti prvého pána Malayu osud nečakane zaveje do rúk iného muža. Dokáže si zlatooká dievčina získať srdce svojho nového pána, atraktívneho horkokrvného lekára?
Aký osud očakáva Malayu v krajine nekonečných možností a zdanlivého bohatstva?
Ako sa popasuje s vlastnou zbierkou jaziev?
Tlejúca vášeň a erotické iskrenie v detailne spracovaných opisoch dodávajú knihe silný náboj.

Moje dojmy:
Slovenská autorka Monika Wurm ktorá momentálne žije vo Viedni sa do povedomia čitateľov dostala knihou Slzy predaných dievčat. V ten istý rok jej vyšla aj druha kniha Pakistanská princezná. Moju pozornosť si získala knihou Rockove Tango ktoré vyšlo minulý rok. Kniha ma príjemné prekvapila. Autorka píše skvelo a koniec knihy...to si musíte jednoducho prečítať. Napísanie ku knihe Slzy predaných dievčat ju inšpirovalo stretnutie v Dubaji s Filipínskym dievčaťom ktoré tak isto ako naša hrdinka nemala ľahkí život. Slzy predaných dievčat je veľmi silný príbeh. Každý deň,dokonca hodinu alebo minútu dievčatá po celom svete sú predané do cudziny,preč od rodiny. Niektoré su pomocne sily v domácnosti,iné bohužiaľ také šťastie nemajú.

Hlavnou hrdinkou príbehu je mladučká iba 16 ročná Malaya ktorá žije na Filipínach,neskôr sa dostava do Dubaja. Malaya bola veľmi silná a to čo si prežila by položilo každého i toho najsilnejšieho človeka. Malaya to od malička nemala ľahké. Jej cesta bude veľmi trnista,plná jaziev nielen na rukach ale i na duši a či nakoniec nájde šťastie po tom všetkom zlom,bolestivom ba až brutálnom si prečítajte v knihe. V tomto príbehu vystupuje mnoho postav a každá ma v živote tohto mladučkého dievčatá svoj vyznám.

Od prvej strany vás autorka vťahuje do tohto príbehu. Po cely čas mate pocit že sa nachádzate pri samotnej hrdinke a prežívajte s nou všetky radosti pri ktorých si v duchu poviete:Konečne je šťastná ,všetky bolesti a dúfate že koniec bude v prospech Malaye a všetko dopadne dobre.

Slzy predaných dievčat je silný príbeh na ktorý budete ešte dlho po prečítaní premýšľať. I napriek tomu že v knihe bolo par miest ktoré ma bavili menej ,neľutujem prečítanie tejto knihy. Slzy predaných dievčat je prvotina tejto autorky a rozhodne sa jej vydarila. Príbeh je plný emócii. Počas čítania budete plakať,hnevať sa ale hlavne držať palce Malaye. Odporučam.

Jasinda Wilderová-Alfa

17. května 2016 v 9:49 | Sima
Autor:Jasinda Wilderová
Názov knihy:Alfa
Séria:Alfa
Počet strán:341
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Pikantný erotický príbeh, ktorý vám rozprúdi krv v žilách!
Keď sa to stalo prvý raz, pripadalo mi to ako zázrak. Účty sa mi kopili a dosahovali takú výšku, akú by sa mi nikdy nepodarilo splatiť. Za mamu v sanatóriu, bratovo školné, moje školné, nájomné, elektrina. Všetko ležalo na mojich pleciach. A okrem toho som práve prišla o prácu. Nemala som nádej, na účte mi nezostali žiadne peniaze, nebola šanca, že by som si našla ďalšiu prácu. A potom odrazu, keď som stratila už aj poslednú nádej, našla som v schránke obálku. Bez spiatočnej adresy. Vpredu bolo napísané moje meno a vnútri bol šek na desaťtisíc dolárov. Stačili by na zaplatenie všetkých mojich účtov a niečo by mi ešte aj zostalo, kým si nájdem prácu. Mohla by som sa sústrediť len na školu. Keby ste dostali taký záhadný šek, ktorý by postačil na všetky vaše výdavky, nedali by ste si ho vyplatiť? Ja som to urobila. Po roku mi ktosi zaklopal na dvere. Pred domom stála dlhá čierna limuzína, pri dverách šofér a povedal len toľko: "Nadišiel čas splatiť dlh." Nastúpili by ste? Ja som nastúpila. Ukázalo sa, že niekomu dlhujem stodvadsaťtisíc dolárov.

Moje dojmy:
Päťdesiat odtieňov sivej spustila obrovsky boom erotických knih.Hotel v Paríží,Božsky bastard,Učiteľ lásky toto je niekoľko erotických románov ktoré si získali čitateľov(hlavne čitateľky).Jasinda Wilderová je jedna z nich. Po prečítaní anotácie na Alfu som bola strašne zvedavá a tak som si ju z knižnice požičala. S knihou som na začiatku bojovala lebo ma strašne nudila. Keby mala kniha 600 strán tak ju asi zabuchnem. Zhruba po sto stranách ma to začalo prekvapivo baviť. Koniec ma prekvapil a navnadil na druhy diel. Autorka píše skvelo,prijemne a ľahko. Príbeh ma poriadnu dávku tajomná a autorka vo vás vyvolá obrovskú zvedavosť takže ak s nou budete trochu bojovať tak ako ja vedzte že ju i napriek tomu ju neodložíte a prečítate ju do konca.

Kyrie to v živote nemala ľahke. Po smrti otca a chorobe mami ktorá nie je schopná sa postarať o ňu a jej brata zostala na domácnosť sama. Učty,školné a platenie liečenia pre mamu niečo stoji. Kyrie bola veľmi silná a len tak ľahko sa nevzdávala vždy dokázala vyriešiť problém. Meno hlavného hrdinu vám neprezradím bol však tajomný,majetnícky,inteligentný a úspešný.

Alfa je príbeh o nádeji,túžbe,vášni,láske a o odpustení. Počas čítania sa budete neraz červenať. Knihu odporúčam hlavne čitateľom ktorý máju radi takéto knihy. Druhy diel sa vola Beta a tretí diel na ktorý sa čitateľky môžu tešiť už 2 augusta nesie názov Omega.

Lars Kepler-Zmluva podľa Paganiniho

10. května 2016 v 13:26 | Sima
Autor:Lars Kepler
Názov knihy:Zmluva podľa Paganiniho
Séria:Joona Linna
Počet strán:374
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Niektoré zmluvy nezruší ani smrť...

Generálneho riaditeľa Carla Palmcronu nájdu obeseného v prepychovom byte v luxusnej štokholmskej štvrti Östermalm. Izba, v ktorej zomrel, je však nezariadená. Ako sa teda obesil? V ten istý deň nájdu mŕtvu mladú ženu na jachte, čo sa bez posádky plaví medzi ostrovčekmi pri Štokholme. Pľúca má plné brakickej vody, no oblečenie suché. Ako sa teda utopila na palube lode, čo pokojne brázdi pobrežné vody? Obe úmrtia by navždy zostali záhadou, nebyť nástojčivosti a tvrdohlavosti kriminálneho komisára Joonu Linnu. Jeho nečakané odhalenie a dedukcia rozkrútia kolotoč strhujúcich udalostí. Polícia sa v toto leto ocitá pred jednou z najťažších skúšok.

Moje dojmy:
Lars Kepler je medzi čitateľmi veľmi obľúbený.V roku 2011 vyšla vo vydavateľstve Ikar Zmluva podľa Paganinho ku ktorej som sa ako inak dostala až teraz. Moja prvá kniha od tejto manželskej dvojice ktorá píše pod týmto pseudonymom bol Uspavač ktorý bol perfektný. Zmluva podľa Paganiniho bolo napínavé čítanie ale bohužiaľ bavilo ma to trochu menej. I napriek tomu že tento príbeh ma tak nechytil bolo to zaujímave čítanie a Lars Kepler píše skvelo a pútavo.

Hlavnou postavou príbehu je Joona Linna ktorý je skvelý a inteligentný policajt. Už v Uspavačovi som si ho obľúbila a ani tu sa to nezmenilo. Saga Bauerová je detektívka zo spravodajskej bezpečnostnej služby. Saga bola skvelá policajta,Odvážna a bola fajn. V knihe vystupuje mnoho postav a aj keď vám zo začiatku nič nebude dávať vyznám,postupne všetko začne do seba zapadať.

V knihe nájdete napätie a akciu a veľa zvratov. Do poslednej strany nebudete tušiť kto je za tým všetkým. Témou tohto príbehu je politika a obchodovanie zo zbraňami aj preto ma tento príbeh tak nechytil ako veľa krát spomínaný Uspavač aj začiatok ma veľmi nebavil,bol dosť chaoticky a chvíľu mi trvalo kým som sa začítala.

I napriek všetkým spomenutým negatívam som knihu mala prečítanú za par dni. Čitatelia ktorý máju radi knihy s prostredia politiky alebo o obchodovaniu zo zbraňami bude tato kniha baviť od prvej strany.Od autorov mám doma ešte Svedkyňu ohňa a Stalkera na ktoré sa teším.21 júna vychádza nová kniha od Larsa Keplera ktorá nesie názov Ihrisko a anotácia znie zaujímavo takže aj toto bude ďalšia ktorú si nenechám ujsť.

Marissa Meyerová-Scarlet

4. května 2016 v 20:22 | Sima
Autor:Marissa Meyerová
Názov knihy:Scarlet
Séria:Mesíční kroniky
Počet strán:452
Vydavateľstvo:Egmont

Anotácia:
Osmnáctiletá Scarlet Benoitová je přesvědčena, že se o sebe dokáže postarat sama. Nepotřebuje a ani nechce si nikoho pustit do života. Výjimkou je její babička Michelle, žena, která Scarlet naučila všechno, co umí: pilotovat raketu, oškubat kachnu, ignorovat názor většiny a udělat si svůj. Celých jedenáct let byla babička pro Scarlet jediným blízkým člověkem na světě.
Až do dne, kdy babičku unese jakýsi tajemný gang a Scarletin život se navždy změní. Jediný, kdo o tomto gangu něco ví, je Vlk, pouliční rváč, kterého Scarlet zná jen zběžně. Scarlet se nerada svěřuje cizím lidem, zvláště pokud jde o muže, ze kterých čpí potíže na sto honů. Jenže Vlkovu pomoc potřebuje, pokud chce najít únosce své babičky. A to ještě netuší, jakou roli hrála před lety její babička při záchraně princezny Selene, nebo kdo Vlk vlastně je a jaké jsou jeho skryté úmysly…

Moje dojmy:
Príbeh o červenej čiapočke,babičke a zlom vlkovi poznáme už detstva. Marrisa Meyerová tento príbeh použila vo svojej druhej knihe so série Mesíční kroniky. Autorka opäť nesklamala. Dej bol napínavý a plný zvratov. Scarlet bola skvelá a vôbec som sa pri knihe nenudila. Napäto som otáčala stránky a bolo ťažké knihu odložiť. Sériu Mesíční kroniky zbožňujem.Autorka zachovala niečo čo poznáme z klasickej rozprávky a ako v prípade Cinder bolo to skvelé čitanie.

Hlavnou hrdinkou tohto príbehu je Scarlet ktorú som si trošku viac obľúbila ako Cinder.Scarlet bola veľmi odvážna ale ukázala na druhej strane i citlivejšiu stránku svojej osobnosti.Pre babičku bola schopná urobiť čokoľvek. Vlk bol tajomný ale tiež ako Scarlet som si ho obľúbila. V knihe vystupuje mnoho postav ktoré poznáme z predošlej knihy ale na scénu vstupujú aj nové. Jedným z nových postav bol aj kapitán Thorne ktorý bol vtipný a vďaka nemu sme sa počas čítania par krát aj zasmiali.

Príbeh Cinder však neskončilo prvým dielom i v tomto pokračovaní sa s nou stretneme a čáka nás veľa prekvapení. V knihe som nenašla žiadne negatívum..Autorka píše prijemne a pútavo. Ak ste ešte túto sériu nečítali rozhodne by ste to mali skúsiť. Marrissa Meyerová vytvorila originálny príbeh ktorý mala do posledných detailov premyslený. Dej je napínavý a absolútne som netušila ako príbeh Scarlet skončí takže príbeh je nepredvídateľný. Teším sa ďalšie príbehy o Zlatovláske a Snehulienke. Odporúčam

Nicholas Sparks-Zápisník jednej lásky

27. dubna 2016 v 19:19 | Sima
Autor:Nicholas Sparks
Názov knihy:Zápisník jednej lásky
Počet strán:165
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Dojímavo nežný príbeh o trvalej sile lásky. Noah Calhoun rozpráva príbeh lásky svojej ťažko chorej manželke, ktorá stráca pamäť. Číta ho z denníka, ktorý si viedol v čase ich mladosti. Noah stretol Allie už ako 16 - ročný, prežil s ňou krásne leto a miloval ju väčšmi než ostatné. Vojna a spoločenské predsudky milencov vtedy rozdelili. Keď sa po rokoch Allie vracia, je zasnúbená a má sa vydávať, ale chce si ujasniť city i obidvom mužom. Tak ako skladačka vnútri inej skladačky sa príbeh iba tejto dvojice vlastne iba začína. Napokon prežijú spolu dlhé roky a ich manželstvo je prežiarené vrúcnym vzťahom a vzácnou krásou. Podľa románu bol nakrútený úspešný film.

Moje dojmy:
Jeho knihy dojímajú milióny čitateľov na svete. Slovenských nevynímajúc. Nicholas Sparks patrí medzi mojich obľúbených autorov a na každý jeho príbeh ktorý vyjde u nás sa veľmi teším. Nicholas Sparks ma jedinečný štyl písania ktorý vás chytí za srdce a jeho knihy sa zamilujete. Zapísnik jednej lásky je jeho najznámejšie dielo. Prvý som videla film ktorý ma citovo vycucal a patri medzi moje obľúbené filmy.Štyry roky mi trvalo kým som našla človeka ktorý chcel knihu predať. Doteraz si pamätám aka som bola nadšená keď mi kniha prišla domov. Teraz po dlhšom čase som sa opäť pustila do knihy a aj po druhý krát mala pre mňa kniha čaro a veľmi ma zasiahla. Bolo ťažké sa od príbehu Allie a Noaha odtrhnuť. Takýchto milostných príbeh je na knižnom trhu veľa ale tento príbeh je jedinečný a vychádza zo skutočných udalosti a rozhodne stoji za vašu pozornosť. Ak ste náhodou film nevideli,prečítajte si najprv knihu. Je tam par detailov ktoré sú v knihe bud pozmenené alebo sa tam nenachádzajú.

Allie a Noah,hlavní hrdinovia tohto príbehu ktorý sa zoznámili v jedno leto a bola s toho laska. Bohužial spoločenské predsudky a vojna ich rozdelili. O 14 rokov neskôr sa stretávajú znova. Zmenili sa obaja. Ich názory sa zmenili,dospeli. Ako skonči toto stretnutie sa dozviete v knihe. Allie mi bola veľmi sympatická. Bola veľmi temperamentná trošku tvrdohlavá takže niekdy ich hádky boli veľmi vašnive. Noah mi bol sympaticky bol pracovitý,mal charizmu a prežil si toho naozaj veľmi veľa. Oboch som si veľmi obľúbila.

Príbeh je vyrozprávaný z pohľadu Allie i Noaha.V príbehu sa prelína minulosť v podobe spomienok Noaha na leto a neskôr na opätovne stretnutie po 14 rokoch, a súčasnosť kedy starší muž v domove pre staršých číta žene príbeh lásky dvoch mladých ľudí.

Zápisník jednej lásky je nádherný a dojemný príbeh na ktorý len tak ľahko nezabudnete. Nicholas Sparks píše úžasne a od prvej strany vás vťahuje do zaujímavého a krásneho príbehu. Túto útlu knižočku budete mať za par hodinu prečitanu. Príbeh si vás ziska a určite pri nej vyroníte zo pár slz. Zapisnik jednej lásky vás dojme,rozosmutí ale určite si vás ziska tak ako film Odporúčam.

Richelle Mead-Neslyšno

22. dubna 2016 v 17:22 | Sima
Autor:Richelle Mead
Názov knihy:Neslyšno
Počet strán:244
Vydavateľstvo:Domino

Anotácia:
Ve světě bez zvuku slyší jedna dívka, jak ji cosi volá…
Dívka jménem Fej žije v horské vesnici, kterou sesuvy kamení zcela odřízly od světa. Přežití vesničanů zajišťuje jediné lano, po němž jim přes zrádné skalní stěny posílají jídlo lidé z údolního království.Naprostá závislost není však to jediné, co Fejinu vesnici sužuje: kam až paměť sahá, zdejší lidé neslyší. Jako by takovéto prokletí nestačilo, začínají nyní ztrácet i zrak. Také zásilky jídla přicházející lanovkou se začínají tenčit... Nadcházejí časy zkázy; obyvatelům horské vsi hrozí tichá temnota a smrt hladem.Pak ale jedné noci probudí Fej drásavý hluk. Vedena zvuky, něčím do té doby naprosto neznámým, se Fej vydává na velkolepou výpravu - sestupuje po nebezpečně strmé hoře do tajemného království Pej-kuo, kde nalezne neuvěřitelnou pravdu o své vesnici i lásku, která ji navždy změní život.

Moje dojmy:
Richelle Mead je autorkou megaúšpešnej série Upírska akdémia. Nedávno jej vyšla vo vydavateľstve Domino Neslyšno. Tentoraz to nebude o upíroch a Sukubach ale príbeh sa bude odohrávať v Starovekej Číne a bude o ľudoch ktorý nepočuju. Predsa sa tam však nájde jedno dievča ktoré počuje ako ju niečo vola a ako to všetko dopadne zistite až po prečítaní knihy. Strašne som sa na túto knihu tešila a keď sa mi znížil počet knih požičaných z knižnice pustila som sa do nej. Neslyšno v sebe ukrýva zaujímavý a originálny príbeh ktorý určite stoji za prečítanie aj keď ma niektoré miesta v knihe trošku nudili.

Hlavnou hrdinkou príbehu je mlada dievčina menom Fej ktorá bol odvážna a inteligentna. V živote Fej je i chlapec Li Wej ktorý i napriek tomu že to mal ťažšie ako Fej bol odvažny.V knihe vystupuje mnoho postav ale autorka i dala menšie priestor a príbeh je o Fej a jej ceste za spravodlivosťou.

Neslyšno bolo napínavé čítanie ktoré som mala za par dni prečítané. Od knih Richelle Mead sa naozaj ťažko dá odtrhnúť a ani v tomto prípade to nebolo inak. V knihe nájdete napätie akciu a trochu romantiky. Ako to býva u Richelle všetko sa správne premiešavalo. Richelle Mead mala tento príbeh do posledných detailov premyslený a od prvej strany vás vťahuje do príbehú mladej a odvažnej Fej. Odporúčam

Susanna Clarková-Jonathan Strange & pán Norrell

16. dubna 2016 v 21:14 | Sima
Autor:Susanna Clarková
Názov knihy:Jonathan Strange & pán Norrell
Počet strán:877
Vydavateľstvo:Alman

Anotácia:
Pred niekoľkými storočiami, keď v Anglicku ešte existovala mágia, bol najväčším mágom všetkých čias Havraní kráľ. To on spojil vedomosti féerov a ľudí a vytvoril anglickú mágiu. Teraz, na začiatku 19. storočia, je už len legendou, lebo Anglicko viac v mágiu neverí. Všetko sa zmení, keď sa v kráľovstve zjaví samotársky pán Norrell z Hurtfewského opátstva. Vďaka nemu sa sochy v Yorskej katedrále začnú pohybovať a rozprávať. Anglickom sa rozšíria správy o návrate mágie a pán Norrell sa presťahuje do Londýna v presvedčení, že musí vláde pomôcť vo vojne proti Napoleonovi. Stretne šikovného mladého mága Jonathana Strangea, ktorého prijme za žiaka. Mladík je šarmantný, bohatý a arogantný a ich partnerstvo sa čoskoro zmení na súperenie.

Moje dojmy:
Milovníkom fantasy príbehov je meno Susanna Clarková známe. Vytvorila fenomenálne dielo Jonathan Strange a pán Norrell. Okolo tejto knihy som chodila v knižnici niekoľkokrát,nakoniec som si ju vzala a neľutujem pretože kniha ma prijemne prekvapila.Tajomno a zvedavosť ako to všetko skončí nakoniec vás bude sprevádzať počas celého čítania a aj keď to nie je ľahké čítanie a bude vám chvíľu trvať kým sa úplne ponorite do príbehu rozhodne by ste s touto knihou mali trochu zabojovať pretože príbeh ktorý vytvorila autorka je jednoducho perfektný a ja som sa počas čítania ani raz nenudila.

Hlavnými postavami je Jonathan Strange & pán Norell. Obaja títo mágovia sú rozdielny. Pán Norrell ma zvláštnu povahu,je puntičkár,tajnostkár.Jonathan Strange je jeho pravý opak.Vrha sa do nebzpečných situacii a a hľada stopy ktoré by ho priviedli k Havraniemu kraľovi.Obaja máju rozdielne názory na mágiu a či to bude fungovať sa dozviete v knihe.

Na tejto knihe by som nenašla žiadne negatívum. V knihe sú aj krásne ilustrácie ktoré robia knihu výnimočnou a nevšednou. Autorka ma v knihe všetko premyslene do posledných detailov ak mate radi históriu,Anglicko a mágiu tak neváhajte a pustite sa do tohto príbehu na ktorý len tak rýchlo nezabudnuté.

Jonathan Strange a pán Norrrell neodporučím len fanúšikom fantasy žánru ale i ostatným ktorý tieto knihy čítajú menej. Tento príbeh si určite v budúcnosti prečítam znova. Autorka Susanna Clarková píše zaujímavo a putavo. Počas čítania budete mať pocit že sa nachádzate samotnom príbehu plného kúziel. Odporúčam.

Michael Robotham-Řekni lituji

8. dubna 2016 v 21:01 | Sima
Autor:Michael Robotham
Názov knihy:-Řekni lituji
Počet strán:488
Vydavateľstvo:Moba

Anotácia:
Jedné letní nedělní noci se ve vesnici Bingham nedaleko Oxfordu ztratí dvě nejlepší patnáctileté kamarádky Piper Hadleyová a Natasha McBainová. Mnohadenní televizní přímý přenos zpátrání po nich upoutá celý národ. Dívky se ale nepodaří najít. O tři roky později, v průběhu nejhorší sněhové vichřice za posledních sto let, dojde k brutální vraždě manželského páru bydlícího na farmě, kde kdysi se svými rodiči žila iNatasha McBainová. A pod ledem zamrzlého jezera je po sněhové bouři nalezeno tělo mladé bosé ženy.Policie zadrží duševně narušeného mladíka, který slyší hlasy a tvrdí, že té noci viděl v bouři dívku, kterou pronásledoval sněhulák. Klinický psycholog a tvůrce zločineckých profilů pro policii Joseph O'Loughlin je přesvědčený, že dívky, které zmizely před třemi lety, stále žijí. Přesvědčuje policii, že je třeba obnovit vyšetřování, ale čím víc se blíží pravdě, tím nebezpečnější celá situace začíná být. Mysl jeho protivníka je chladnokrevná, rafinovaná a zvrácená.

Moje dojmy:
Michael Robotham je medzi čitateľmi thrillerov veľmi obľúbený. Řekni lituji vyšla minulý rok a ja som ju mala doteraz ako inak na poličke.Tato kniha ma prijemne prekvapila. Od prvej strany vás vťahuje autor do príbehu. Autor píše veľmi pútavo a budete mať obrovsky problém knihu odložiť.


Hlavnou postavou príbehu je klinicky psychológ Jospeh O"Loughlin ktorého si nejde neobľúbiť. Je veľmi sympaticky,inteligentný a odvážny. V knihe sa jednotlive kapitoly kde sa rieši vražda a zmiznutie prelína aj so zápiskami a neskôr myšlienkami stratenej Piper.Zo začiatku vám nič nebude dávať zmysel ale postupne bude všetko do seba zapadať a koniec budete čítať napätý ako struna. Autor s nami bude počas čítania zahrávať. Keď budete niekoho podozrievať o par strán vám to autor vyvráti alebo naopak ešte viac zamotá. Dej je napínavý ,nepredvídateľný a miestami mraziví.


Tuto knihu odporúčam všetkým ktorý máju radi mrazivé krimi romány. Michael Robotham je perfektný autor a v budúcnosti si určte ešte niečo od tohto autora prečítam.

Daniella Ferková-Tanec pre Luciu Frey

19. března 2016 v 16:48 | Sima
Autor:Daniella Ferková
Názov knihy:Tanec pre Luciu Frey
Počet strán:249
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Šestnásťročná Lucia sa vracia na Slovensko. Späť do rodných Košíc, ktoré opustila pred ôsmimi rokmi. Francúzske Orléans je už len boľavou spomienkou na otca a jeho náhlu smrť. Ani sľubná tanečná budúcnosť ju tam nedokáže udržať. A tak zavesí tanec na klinec, pretrhne všetky väzby s francúzskymi kamarátmi a vráti sa na Slovensko. Matke je však na príťaž a v škole vôbec nezapadne. Po mesiacoch akoby vo vzduchoprázdne si pomaly nachádza cestu späť k tancu. Znovu objavuje nielen radosť z pohybu a hudby, ale stretáva aj prvú lásku. Luciu však v snoch trápi minulosť. Ani zmena prostredia jej nepomáha zabudnúť na tú strašnú noc. Napokon si bude musieť vybrať. Dá prednosť sebe alebo láske?

Moje dojmy:
Daniella Ferková je mlada začinajuca sedemnásťročná autorka ktorá vyhrala niekoľko súťaží a na svete je od minulého roka jej debutový román Tanec pre Luciu Frey.Na túto knihu som sa veľmi tešila aj keď už dávno nemám 17 rokov ale niekdy mam proste chuť si prečítať niečo také ako je tato kniha. Daniela ma vážne talent na písanie.Tanec pre Luciu Frey vôbec nie je zla kniha práve naopak. Bolo to prijemne prekvapenie a ja som veľmi zvedavá čo ďalšie si pre nás tato mlada baba s obrovským talentom na písanie do budúcna pripraví a určite siahnem i po jej ďalšej knihe.

Hlavná hrdinka Lucia to absolútne nemá ľahke. Jej život vo Francuzku bol užasni,mala rozbehnutú fantastickú tanečnú kariéru všetko bolo dokonale až dovtedy kým sa osud s ňou kruto nezahral a neuštedril jej obrovskú ranu. Vracia sa na slovensko k mame s ktorou si nerozumie. Nočné mory ktoré ju každú noc budia jej tiež nepridávajú na pohode. Lucia bola veľmi silná ale miestami mi prišla trošku naivna. Luk bol super a obľúbila som si ho a takisto si toho veľa preskákal ako Lucia.Bara bola krava a Ben bol idiot to jedine dokážem na nich dvoch napísať.
Tanec pre Luciu Frey by som odporučila nielen tinedžerom ale i starším čitateľom. Autorkin štyl písania mi sadol a bolo naozaj ťažké knihu odložiť. V knihe nájdete aj krásne myšlienky. Počas čítania si môžete pustiť aj playlist s pesničkami ktoré sa nachádzajúcu v knihe. Tanec pre Luciu Frey odporúčam.
 
 

Reklama