Knižné recenzie

Gillian Flynnová-Stratené dievča

15. listopadu 2015 v 10:13 | Sima
Autor:Gillian Flynnová
Názov knihy:Stratené dievča
Počet strán:408
Vydavateľstvo:Tatran

Anotácia:
V jedno teplé letné ráno sa v severnom Carthage v Missouri chystajú Nick a Amy Dunnovci osláviť piate výročie svadby. Darčeky sú už takmer zabalené a stôl v reštaurácii rezervovaný, keď z prenajatého McMansion na rieke Mississippi zmizne Nickova inteligentná a krásna manželka. Manžel roka Nick chvíľu sníva o tvare Aminej hlavy, ale pasáže z jej denníka prezrádzajú, že toto perfekcionistické alfa dievča dokáže každého vyviesť z miery. Pod narastajúcim tlakom zo strany polície a médií - ako aj Aminých rodičov, ktorí svoju dcéru nekonečne milujú - predvedie náš zlatý chlapec nekonečný rad klamstiev, podvodov a iných prejavov nevhodného správania. Nick je vyhýbavý a rozhodne krutý - ale naozaj zavraždil Amy? Keď začnú Nicka navštevovať policajti, každý v meste rozmýšľa, či dobre pozná svojho milovaného partnera. Nick po boku svojho dvojčaťa Marga potvrdí svoju nevinu. Ale ak Nick nezabil svoju peknú ženu, kam sa podela? A čo bolo v striebornej darčekovej škatuli ukrytej v zadnej časti spálňového šatníka?Vďaka štýlu, ostrému ako britva, a značkovému psychologickému ponoru nám Gillian Flynnová ponúka dynamický, pekelne tajomný a duchaplný triler, ktorým potvrdzuje svoje postavenie jednej z najskvelejších spisovateliek.V severnom Carthage v Missouri je teplý letný deň a Nick a Ammy Dunnovci sa chystajú osláviť piate výročie svadby. Balia darčeky, robia si plány, no zrazu Nickova krásna a inteligentná manželka zmizne. Keď sa polícia pustí do vyšetrovania, zlatý chlapec Nick vypúšťa celú plejádu lží a správa sa nevhodne. Odpovedá čudne vyhýbavo, je zatrpknutý - no je skutočne vrahom?


Moje dojmy:
Autorka mnohých mrazivých psycho thrillerov napísala v roku 2012 Stratené dievča ktoré sa hneď po vydaní stalo Bestsellerom a bola preložená do mnohých jazykov. Jej prvotina Ostré predmety bola fajn kniha ale nestrhlo ma to tak ako Stratené dievča a knihu by som popísala ako:Desivú,zvrátenú a brilantne napisanu. V televízii sa skoro každý deň objaví sprava o zmiznutí nejakej vydatej ženy a hneď sa stava podozrivým číslo jedna manžel a tak si Gillian Flynnova povedala že napíše o tom knihu ktorú keď chytíte nepustite ju tak ľahko z rúk.

Amy a Nick bol navonok dokonalý par,na piate výročie však Amy zmizla. Podozrivim číslo jedna sa stava Nick ktorý je zvláštny,pokojný a rozhodne nevyzerá na človeka ktorému bez stopy zmizne žena. Nick mi absolútne nebol sympaticky už od prvej vety som mala s neho zvláštny pocit. V niektorých momentoch ma trochu desil. Zo začiatku som si myslela že aspoň Amy mi bude sympatická,nestalo sa tak. Amy sa dokonale hodila k Nickovi,obaja boli zvláštny a niekedy som mala pocit že máju o kolečko menej. Keďže sa počas čítania dozvedáme že Nick mal ako sa vraví za ušami a nebol takí dokonalý ľutovala som Amy,autorka ma však tak prefackala o par strán že po mojej ľútosti už nebolo ani stopy. Amy je vypočítavá ,rozmaznaná a nutne potrebuje na seba strhnúť pozornosť. Z vedľajších postáv som si obľúbila Nickovu sestru Go.

Gillian Fllynnova sa po celý čas s nami geniálne zahrava. Príbeh je vyrozprávaný z pohľadu Nicka ale prelína sa to aj denníkovými zápiskami ktoré si viedla Amy. Vďaka tomu zistime ako sa spoznali,nahliadneme do minulosti. Dozvieme sa o ich vzťahu niečo viac. Stratené dievča je napínavá kniha plná zvratov ktorú vám odporúčam.

Zuzka Šulajová-Džínsový denník 5 (Recenzia)

24. října 2015 v 23:23 | Sima
Autor:Zuzka Šulajová
Názov knihy:Džínsový denník 5
Séria:Džínsový denník
Počet strán:583
Vydavteľstvo:Slovenský spisovateľ

Anotácia:
Piate pokračovanie kultovej série. Odkedy sa Paula rozišla s Lukášom, jej život akoby stagnoval. Potom však Patrik príde s návrhom, aby s ním išla navštíviť brata do Sydney. Paula spočiatku odmieta, ale nakoniec odcestuje spolu s Denisou, ktorá práve rieši osobnú drámu. Paula sa prekvapivo rozhodne zostať v Sydney celkom sama. Spoznáva rôznych ľudí, rôzne kultúry, cestu jej skrížia problémy, ale aj chalan, ktorý jej pomôže - paradoxne i roztápať ľady medzi ňou a Lukášom. Paula sa bude musieť rozhodnúť: ostane žiť v cudzej krajine alebo sa vráti na Slovensko, kde je všetko hore nohami?

Moje dojmy:
Svetlo sveta uzrelo nedávno piate pokračovanie Džinsového denníka. Štvrtá časť mňa osobne pripravila o nervy(a určite som nebola jediná) a tak bolo logicke že som sa nemohla dočkať tohto denníka. Po prečítaní napíšem len jedno:Bolo to opäť super čítanie aj keď ma niektoré časti v knihe bavili menej i napriek tomu čítanie neľutujem.

Paula bola opäť skvelá. Veľa krát som si pri čítaní povedala:Hm toto poznám,takto by som to aj ja spravila.Vedela som sa Paule vcítiť do kože a niektorej situácie mi pripomenuli moje vlastne takže Paula mi v tomto dieli najviac sadla. Okrem starých postáv pribudnú aj nove a niektoré spravia v živote Pauly menší rozruch čaka ju veľmi veľa rozhodnutí ktoré môžu ovplyvniť jej budúcnosť .Keďže sa príbeh odohráva väčšinou Austrálii tak postavy z predošlých dielov(napri Denisa,Rišo atď) sú trochu mimo ale vďaka tomu že Paula je neustále spojení sa dozvedáme že Lamač je hore nohami aj bez toho aby tam bola. Napríklad taka Denisa,spraví par šokov(to by nebola ona), Iva Žitnak sa tiež postará Paule o šok a nakoniec tu mame Lukaša, ktorý si uvedomí pár veci a chcel by dať všetko dokopy,či sa mu to podarí sa dozviete po prečitaní. Paula a ostatní od posledného dielu výrazne dospeli a zmenili sa ich priority.

Podľa Zuzkinich opisov je Austrália veľmi krásna krajina a vy počas čítania mate pocit že sa nachádzate pri Paule a prežívate s nou všetky starosti i radosti ktoré jej tato krajina pripraví. Paula spoznáva nielen Austrálsku kultúru ale i kultúru iných krajín. Po celý čas nás bude sprevádzať Paulín humor ktorý mám veľmi rada. V knihe nájdete humor,lásku ale nevyhneme sa ani smutným chvíľam a dramatickým momentom.

Zuzka Šulajová píše skvelo, prijemne a putavo a veľmi sa teším na posledný diel.Stránky v knihe sa prevracajú veľmi rychlo.Teším sa na záverečný diel a ako sa poznám vidím to na more slz. Džínsový denník 5 odporúčam.





David Lagercrantz -Dievča,ktoré uviazlo v pavúčej sieti (Recenzia)

13. října 2015 v 18:07 | Sima
Autor:David Lagercrantz
Názov knihy:Dievča,ktoré uviazlo v pavúčej sieti
Séria:Millennium
Počet strán:431
Vydavteľstvo:Ikar

Anotácia:
Časopis Millennium má nových vlastníkov. Zlé jazyky tvrdia, že éra Mikaela Blomkvista sa skončila, aj sám Blomkvist zvažuje zmenu zamestnania. Lisbeth Salanderová sa zdanlivo bezdôvodne zapojí do hackerského útoku. Berie na seba riziká, ktorým sa doteraz vyhýbala. Toto sa na ňu nepodobá. Špičkový odborník na výskum umelej inteligencie profesor Frans Balder zavolá uprostred noci Blomkvistovi, aby ho informoval, že disponuje šokujúcimi informáciami o amerických tajných službách. Prezradí mu, že bol v kontakte s mladou geniálnou hackerkou. Blomkvist tuší, o koho ide. V Blomkvistovi skrsne nádej na senzačné odhalenie, ktoré on aj časopis Millennium zúfalo potrebujú. Ako zvyčajne, Lisbeth Salanderová sleduje svoje vlastné ciele. Nadišiel čas, aby sa ich životné cesty opäť stretli.

Moje dojmy:
Dovolím si tvrdiť že štvrté pokračovanie so série Millennium bolo v tomto roku veľmi očakavane a ľudia sa jej vydania nemohli dočkať.Muži,ktorí nenavidia žena,Dievča,ktoré sa hralo s ohňom a Vzdušný zámok, ktorý vybuchol si ziskavajú aj teraz veľmi veľa čitateľov.David Lagercrantz to vôbec nemal lahké ale zvladol to.Dievča,ktoré uviazlo v pavučej sieti je skvelé pokračovanie série a čitanie som si veľmi užila.

Opäť sa stretavame s Lisabeth a Mikaelom.Lisabeth bola opäť skvelá a ani v tejto časti jej autor nedal vydýchnuť.Tieň minulosti vystupil na svetlo a Lisabeth opäť ide o život.Mikael je skvelý novinár ktorý sa nebojí a veľa krat pri tom riskuje svoj život.Prekvapivo mi v tejto časti Mikael neliezol na nervy tak ako v predošlych častiach.David Lagercrantz sa viac sustredil na jeho novinarsku karieru než na jeho milostný život.V tomto príbehu sa zoznamime aj s novými postavami ktoré prevratia život narubi niekoľkým ľudom.

Dievča,ktoré uviazlo v pavučej sieti je skvelý kriminalný román ale predsa by som tu našla menšiu chybičku a to takú že v niektorých pojmoch,názvoch som sa stracala a nechapala som im veľmi takže toto je jedine menšie negatívum tejto knihy.

Autor David Lagercrantz píše veľmi pútavo a s jeho štýlom pisania som nemala žiaden problem.Dej je napinavý,nepredivadateľní.Tak ako v minulých dieloch aj tu vám zo začiatku nič nebude dávať význám ale postupne to všetko do seba zapadne a vyusti to do zaujimaveho konca ktorý mi prišel otvorený takže čakám daľší diel.Dievča,ktoré uviazlo v pavúčej sieti odporúčám.

Ian McEwan-Pokánie (Recenzia)

19. září 2015 v 16:55 | Sima
Autor:Ian McEwan
Názov knihy:Pokánie
Počet strán:316
Vydavteľstvo:Slovenský spisovateľ

Anotácia:
Na hranici medzi detstvom a dospelosťou strácame nevinnosť. Formujú sa naše postoje a robíme skutky, ktoré môžu mať ďalekosiahle a nezvratné následky nielen pre nás.
Trinásťročná Briony sa stane obeťou vlastnej fantázie a spisovateľských ambícií a zničí život sestre Cecilii a jej milencovi Robbiemu. Rodinná sága na pozadí anglickej spoločnosti 20. storočia, ľúbostný príbeh poznačený tragickou hrou osudu a druhou svetovou vojnou s takmer filmovým účinkom pôsobí na všetky zmysly. Psychologicky realistický príbeh sa vďaka presvedčivému rozprávaniu hlavných postáv miestami mení na ilúziu a v závere zrazu nevieme, ako to vlastne bolo. Zahráva sa s nami minulosť, ktorú si každý pamätá inak. Osobné pokánie hlavnej hrdinky sa zhmotňuje v príbehu, ako sa mal stať, keby zvíťazila láska. Prečo by to nebolo možné?

Moje dojmy:
Moja nedávna návšteva knižnice bola opäť úspešná a odnášala som si Pokánie.Neverila som vlastným očiam keď som tu knihu zbadala. Ihneď som si ju musela zobrať.Aj keď takýchto príbehov bolo a bude a vy si dokonca myslite že to skonči tak ako to býva vo väčšine takýchto kníh,vedzte že Ian McEwan napísal zaujímavý a nevšedný príbeh a samotný autor dodal takémuto príbehu osobne čaro. Už sa mi veľmi dlho nestalo aby som bola s knihy takto nadšená.Pokánie je jednoucho krásna kniha o láske ktorá bude musieť prekonať veľa prekážok.O zločine ktorý zničí a zmení niekoľko životov a že medzi snením a realitou je veľký rozdiel a keď sa ponoríte do príbehu ktorý mate rozpísaný až neviete rozlíšiť čo je sen a realita nie vždy je to dobre.

Jednou s hlavných hrdiniek je trinasťročná Briony ktorú som zo začiatku neznášala. jej snom sa bolo stať spisovateľkou preto mala večne zastrčený nos v papieroch a písala hry.Jej veľká fantasia však jeden večer zmení život dvoj milujúcim ľudom a Briony som vtom okamihu mala chuť zaškrtiť .Strašne nervy som mala na tuto malú rozmazanú sopľaňu.Lenže o par rokov keď Briony dospela uvedomila si svoj omyl a to že zničila všetko čo sa zničiť dalo.Briony sa po tej noci rozhodne odisť a pracovať ako sestrička.Aspoň tak chce odčiniť to čo spravila svojej milovanej sestre.Briony sa po cely čas čo čítame tento príbeh mení. Z rozmaznaného dievčatka ktoré stala žena ktorá síce nezabudla na svoj sen ktorý mala v trinástich rokoch ale dospela, uvedomila si par veci a stala sa s nej silná žena. No na druhej strane neuveriteľne sa trápi za to čo urobila a preto sa snaží skontaktovať so svojou sestrou.Odpusti Cecilia a Robbie Briony alebo nie?

Ďalšou postavou ktorú som už spomínala predtým je Cecilia.Staršia sestra Briony.Cecily bola zvláštna. Svojim spôsobom som si ju obľúbila ale doteraz ju mám problém charakterizovať. Bola tvrdohlava ,vo vnútri to bola jemná a citlivá mlada dáma ktorá nadovšetko milovala Robbiho. Robbie bol charizmaticky muž ktorý si prežil veľmi veľa a i keď na konci som mala s neho pocit že je už trošku agresívny na kom by však nezostali stopy vojny a väzenia?!

Ian McEwan skvele opisuje charakter jednotlivých postav ktorým sa venuje aj niekoľko strán a vďaka tomu lepšie spoznáme ich život, starosti a vieme sa do postavy vcítiť a pochopiť ich. Pokánie je zaujímavá kniha. Autor sa rad hra so slovami a niekomu dlhšie opisy môžu prísť nudne a nezáživne no rozhodne to s knihou nevzdajte. Keď knihu otvoríte a začítate sa budete mať obrovsky problém odložiť ju. Autorov štýl písania mi sadol a kniha ma vôbec nenudila. Ak ste ešte nesiahali po tejto knihe rozhodne by ste to mali napraviť.Ian McEwan ma rozhodne talent na písanie a teším sa na film.

Abbi Glinesová-Zájsť priďaleko (Recenzia)

8. září 2015 v 18:11 | Sima
Autor:Abbi Glinesová
Názov knihy:Zájsť priďaleko
Séria:Rosemary Beach
Počet strán:246
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Niekedy sa pravá láska objaví, až keď zájdeme priďaleko!
On je bohatý syn rockera.

Ona len nedávno prišla o mamu aj strechu nad hlavou.
Rush a Blaire.

Blaire má len devätnásť, no prežila si svoje. Po matkinej smrti a splatení účtov za liečbu jej hrozí, že zostane na ulici. Preto potlačí hrdosť a s dvadsiatimi dolármi vo vrecku pricestuje za otcom na floridskú Rosemary Beach, aby ju na pár týždňov prichýlil. V luxusnom dome však nenájde muža, ktorý ju aj matku kedysi opustil, len jeho nevlastného syna Rusha. Od prvej chvíle je Blaire jasné, že medzi tamojšiu smotánku nezapadne, no ak nechce prespávať v aute, musí to vydržať, kým si nezarobí na vlastné bývanie.Rush je skazený a úžasný zároveň, doteraz žiadna jeho šarmu neodolala. Vernosť mu však veľa nehovorí. K Blaire sa vôbec nehodí, napriek tomu sa jej pomaly dostáva po kožu. Ani ona nenecháva Rusha chladným, no hriechy minulosti mu bránia priblížiť sa k nej. Obom hrozí, že zájdu priďaleko...

Moje dojmy:
Zájsť priďaleko s pera Abbi Glines je prvá časť so série Rosemary Beach a aj keď je to klišoidny príbeh vďaka Abbinemu štýlu písania ma niečo nútilo otáčať stránky a dočítať knihu do konca. Zájsť priďaleko je skvelá odddychovka a aj keď je vám už určite jasne ako to všetko skonči.Upozorňujem vás dopredu nemusí to byť vždy tak ako to býva v takýchto knihách.

Hlavná hrdinka Blair je mlade 19 ročne dievča ktoré si vo svojom živote prežilo veľmi veľa smutných veci. Strata mami, odchod otca toto všetko si zažilo mlade dievča. Ine devätnásť ročne dievčaťa majú priateľa, kamarátky a chodia na nákupy a rieši tie typické veci pre ich vek.Blair však bohužiaľ musela rýchlo dospieť a postarať sa o seba ak nechce zomrieť niekde na ulici.Blair bola rozhodne silná hlavna hrdinka a osobne neviem či by som dokázala to čo ona keby mám jej vek.(Vlastne ani teraz si to neviem predstaviť.)Aj keď som Blair v niektorých momentoch nechápala i napriek tomu som si ju obľúbila.Je to veľmi citlivé dievča ktoré život neustále hádže polena pod nohy takže na nejaké tie chybičky a omyli ma pravo. Po príchode do Rosemary Beach kde sa pôvodne mala stretnúť so svoji otcom stretáva však miesto neho svojho nevlastného brata Rusha ktorý je podľa Blair prekliato sexy.Rush je náladový tajomný a zo začiatku som mala pocit že je to namyslený idiot. Vo vnutri je však Rush citlivý.Ako to býva v týchto kniha Rush mení baby ako ponožky a zo začiatku je k Blair hnusný lenže potom sa mu naša drahá Blair dostava pod kožu a to je problém a obrovsky. Z vedľajších postav som si obľúbila Granta a prvé stretnutie s Blair je trošku nebezpečne ale to dievča sa vie chrániť,to musím uznať.Ďalej som si obľúbila Bethy.Aj keď som nesúhlasila s jej životným štýlom potom sa zmenila a už s nej bola fajn baba.

Zájsť priďaleko je romantická kniha a čakajte tam aj trošku horúcejšie scény. Kniha je však aj miestami smutná. Knihu odporúčam hlavne čitateľkám ktoré milujú romantické príbehy.Ty ktorý neznášajú klišoidne príbehy,nechytať tuto knihu! Mohol by vás akurát trafiť šlák.Abbi Glines ma skvelý štýl písania a aj pravé vďaka tomu sa mi kniha páčila a teším sa na pokračovanie.Odporúčam.

Veronica Roth-Rezistencia (Recenzia)

6. září 2015 v 14:24 | Sima
Autor:Veronica Roth
Názov knihy:Rezistencia
Séria:Divergencia
Počet strán:422
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Jedno rozhodnutie ťa môže zmeniť alebo zničiť. Každé rozhodnutie má však svoje dôsledky a po napätí, ktoré vzniklo medzi frakciami, sa Tris Priorová snaží zachrániť seba a tých, ktorých miluje. Zápasí s ničivými otázkami o smútku a odpustení, identite a oddanosti, politike a láske. Iniciačná ceremónia Neohrozenosti mala byť pre Tris dňom osláv a radosti, no skončila sa krvavými bojmi. V mysliach a dušiach frakcií sa rozhostil nepokoj, napätie každým dňom narastá. Tris stojí pred výzvou. Aby pomohla sebe a ostatným, musí naplno rozvinúť svoju divergenciu, aj keď nevie, čo všetko tým môže stratiť.

Moje dojmy:
Keď som si pozrela trailer na Razistenciu uvedomila som si že si absolútne s knihy nič nepamätám takže som sa rozhodla si prečítať všetky diely znova. Divergencia bola skvela. Po dlhom čase som sa pustila do Rezistencie keďže som si konečne chcela už pozrieť film. Zo začitku som mala z knihy zmiešane dojmy a trošku som sa nudila ale hlavne som bola trošku zmätená s postav takže prečítať si Divergeciu pred Rezistencou nie je zlý nápad.Po par stranách som sa už rozpamätala a dokonca som sa prestala nudiť a kniha ma pohltila a ja som napäto ako struna pretáčala strany v knihe.

Tris je silná a odvážna ale niekedy mi svojim správaním liezla trochu na nervy. Do všetkého sa bezhlavo vrhala a sama chcela všetko vyriešiť, veľa kat si nedala povedať. Štyri sa nám v tejto časti ukázal že nie je takí dokonalý ako sa javil v Divergencii.Tak isto ako Tris aj on je tvrdohlavý a chce aby bolo po ňom.To sa samozrejme nepáči Tris takže vzniká hádka a v tejto knihe ich bude dosť. Ich vzťah mi prišiel veľmi reálny. Aj keď sa milujú sem tam to pod vplyvom situácii nešlo inak a museli si vymeniť názory ktoré vyústili do poradnej hádky.Aj v tomto diely sa objavia známe postavy z predošlej časti.

V tejto časti sa ocitneme vo všetkých frakcii a tak zistime akí je tam život, pravidla a podobne. Rezistencia je kniha plna zvratov, intríg ale i lásky a politiky .Ako som spomínala predtým zo začiatku som mala s knihy zmiešane dojmy ale po par stranách zmizli a aj keď mi čítanie trvalo dlhšie kniha sa mi veľmi páčila.

Rezistencia s pera Veronici Rooth je skvelá kniha.Vďaka autorkinmu štýlu písania budete mať pocit že sa nachádzate samotnom príbehu a všetky starosti a radosti prežívate s Tris a bojujte spolu s ňou.Ak ste ešte nesiahli po sérii Divergencia skúste to čaká vás zaujímavý a originálny príbeh ktorý vás tak ľahko.Odporúčam.

Samantha Youngová-Jamaica Lane (Recenzia)

28. srpna 2015 v 21:38 | Sima
Autor:Samantha Youngová
Názov knihy:Jamaica Lane
Séria:Dublin Street
Počet strán:311
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Príťažliví muži privádzajú hanblivú Oliviu do rozpakov. Je čas zmeniť to!
Knihovníčka Olivia je sympatická kráska, ale trpí veľkým komplexom. Bojí sa nadviazať rozhovor s atraktívnym mužom, hneď očervenie. Nepovažuje sa za príťažlivú. S partnerskou intimitou takmer nemá skúsenosti. Kým sa jej rovesníčky zaúčali do tajov sexu, ona sa starala o chorú mamu. Keď si na Jamaica Lane prenajme svoj prvý byt, uvedomí si, že nastal čas pohnúť sa ďalej. Je po uši zamilovaná do postgraduálneho študenta, no pri každom stretnutí s ním ju pochytí panika.Záchrana príde v podobe jej dobrého priateľa, šarmantného sexi sukničkára Nata Sawyera. Ten sa záväzkom veľkým oblúkom vyhýba, ale k priateľom je lojálny. Olivia sa mu preto zverí so svojím trápením. Nate sa ponúkne, že ju naučí flirtovať a pomôže jej získať sebavedomie v posteli. Dvojica sa teda vrhne rovno na prax. Dajú si len jedinú podmienku - lekcie zvádzania nesmú ohroziť ich priateľstvo.

Moje dojmy:
Samantha Youngová je úspešná Škótska autorka a jej séria Dublin Street je jednoducho perfektná a každý dňom si tato autorka podmaňuje ďalších čitateľov(dovolím si tvrdiť že hlavne čitateľky).Na budúci rok sa dočkáme aj preloženia ďalšej knihy s tejto série ktorá bude niesť názov Scotland Street. Po prečítaní Jamaica Lane som mala vážnu dilemu.Prvá časť Dublin Street do teraz patrila medzi moje obľúbenú časť aj keď London Road bolo tiež fajn ale zdaleka to nemalo na prvu časť.Po prečitani Jamaica Lane sa neviem rozhodnúť či Dublin Street alebo Jamaica bola lepšia pretože obe boli skvele a ja som si čítanie uživila a niekedy som sa smiala, inokedy mi bolo ľúto s toho akí osud mali naši hlavni hrdinovia.

Mlada knihovnička Olivia ma malo skúsenosti s mužmi. Pretože pravé v období keď sa jej kamarátky zamilovali a nasledne si liečili zlomene srdcia ona sa starala o chorú mamu. Takže z Olivie je plaché dievča ktoré keď sa jej nejakí muž prihovorí, pozerá naňho ako puk a krvi by sa v nej nedorezali. Lenže Olivia stretavá v knižnici Benjamina, a vtedy si povie dosť. Ma oňho vážny záujem a tak sa rozhodne že ju do tajov filtrovania zaučí jej kamarát Nate ktorý strieda ženy ako ponožky. Ako som spomínala predtým Olívia je veľmi plachá a citlivá a pravé týmito vlastnosťami som si Olíviu obľúbila. Veľa krát som ju dokonca chápala a vedela som sa vžiť do jej kože. Nate je sukničkár ale i napriek tomu mi bol sympaticky aj keď som samozrejme nefandila jeho životnému štýlu a k tomu ako sa správal k ženám ale ako to býva v takýchto knihách Nate sa mení pravé vďaka Olívii a obaja si začínajú uvedomovať že kamarátska výpomoc sa pomaly mení na niečo iné.Ako to bolo aj v predošlých dieloch aj tu sa stretávame z postavami s London Road a Dublin Street. Dozvieme sa čo majú v nove živote a verte že sa im život poriadne zmenil. Aj v tomto diely nepôjde len o vzťahy ale bude tu spomenutá veľmi citlivá téma súčasnosti a to rakovina. Ako sa napríklad príbuzný vyrovnávajú s chorobou, následné odchodom človek ktorý podľahne tejto chorobe.

Jamaica Lane je romantická,miestami vtipná kniha a nachádzajú sa tam aj smutnejšie miesta nad ktorými sa čitateľ na chvíľu pozastavi a popremýšľa. Samantha Yongová je skvelá autorka a Jamaica Lane sa jej opäť vydarila. V knihe neboli miesta kde by som sa nudila alebo by som mala pocit že sa to už naťahuje ako žuvačka.Kniha je príjemná oddychovka s nádychom erotiky takže čitateľky ktoré majú radi také knihy rozhodne odporúčam sériu Dublin Street ale i vám ostatným.

Jamie McGuireová-Nádherná svadba (Recenzia)

23. srpna 2015 v 10:57 | Sima
Autor:Jamie McGuireová
Názov knihy:Nádherná Svadba
Séria:Beautiful 2.5
Počet strán:126
Vydavateľstvo:Fortuna Libri

Anotácia:
Svadba v Las Vegas, ktorú Abby impulzívne zorganizuje, je len vrcholom ľadovca. Pod hladinou sa ukrýva úzkosť a výčitky svedomia.Ak chcete vedieť, prečo ABBY ABERNATHYOVÁ tak nečakane požiadala TRAVISA MADDOXA o ruku, musíte si vypočuť jej temné tajomstvo - to, čo nesmie prezradiť ani Travisovi, pretože vie, že by ju odmietol a už nikdy by k nemu nenašla cestu.Pohľad na Abby v narýchlo kúpených svadobných šatách a na Travisa v obleku a čiernych teniskách si však aj tak vychutnáte. A nielen preto, lebo svedkom na ich svadbe je Elvis.

Moje dojmy:
Milostný príbeh komplikovaného, tajomného Travisa Maddoxa a Abby s ktorou som nie vždy súhlasila opäť ožilo aspoň v tejto krátkej novelke ktorá sa venuje ich svadbe v Las Vegas.Niektorým čitateľom tato ani nie 130 stranová kniha prišla už navyše, mne ktorá miluje príbeh o Abby a Travissovi nie.Ja som sa veľmi potešila keď vyšla kniha u nás.Nemôžem nespomenúť krásnu obálku ktorá sa vydarila. Knihu som prečítala behom par hodín a veľmi sa mi kniha páčila aj keď ten príbeh som čítala už predtým, neomrzel ma a neprišiel mi nudní.

Predstavovať hrdinov knihy už asi ani je potrebne.Dokonale sme ich spoznali z predošlých časti. Aj tu bola Abby nerozhodná,citlivá a taká akú ju poznáme a Travis bol presne takí istý. Travis je jeden z mojich obľúbených knižných hrdinov a aj keď ma niekedy vytáčal do nepríčetná odpustila som mu to.Aj v tejto knihe sa stretneme s postavami ktoré sme si už obľúbili a to z Americou ,Shepley a inými.

Nádherná svadba je kniha ktorá vo mne vyvolala milión pocitov. Raz som sa pri knihe škerila ako blazon,inokedy som bojovala so slzami. Kniha bola krásna, dojemná i trochu smutná. Zvlášť vtedy keď sa spomínalo Abbyne a Travisove detstvo bez mami. V knihe však nájdete aj par veci o ktorých sme nečítali v Krásnej Katastrofe ani v Chodiacej katastrofe.

Nádherná svadba bola krásne doplnenie už veľa krát spomínaním knihám a určite sa k nej budem vracať. Knihu odporúčam hlavne tým ktorý tak ako ja milujú pribeh Travisa a Abby a tým ktorý sa ešte stále rozhodujú či sa pustiť do Krásnej katastrofu rozhodne vám knihu odporúčam .Nedávno vyšlo Sladké zabudnite tentoraz to však bude o ďalšom Maddoxovi a to Trentovi.Knihu mám doma a už sa na ňu veľmi teším.

Lisa Jackson-Prokletí (Recenzia)

17. srpna 2015 v 18:27 | Sima
Autor:Lisa Jackson
Názov knihy:Prokletí
Počet strán:565
Vydavateľstvo:Domino

Anotácia:
Vrátit se do rodného domu. Začít nový život… Anebo projít peklem děsivých vzpomínek.Sarah McAdamsová se rozhodla začít nový život: přestěhuje se do Oregonu a zrekonstruuje chátrající rodný dům. Její dcery Jade a Gracie nejsou viktoriánskou barabiznou na břehu řeky nijak zvlášť nadšeny a na příjezdové cestě začne o správnosti svého nápadu pochybovat také Sarah. Vybaví se jí vzpomínky na chladnou odtažitou matku, na nevlastní sestru, která beze stopy zmizela... a také na noc před dávnými lety, kdy se samotná Sarah záhadně ocitla na střeše domu, celá bez sebe, v horečnatém blouznění.O domě se v kraji povídá, že je prokletý od okamžiku, kdy se ze střechy zřítila jeho první obyvatelka. Sarah jako malá cítila, že by na těch řečech mohlo něco být, a teď se jí se stejným dojmem svěřuje i dcera. Jenže Sarah nemá na takové historky čas, protože se musí zaobírat spoustou jiných, pro ni mnohem důležitějších věcí.Začne se bát, teprve když se z nedalekého městečka začnou šířit hrozivé zprávy o zmizelých dospívajících dívkách. Teprve tehdy ji staré stěny sténajícího domu dostanou do děsivého sevření. Kdesi hluboko v paměti má ukrytý klíč k rozluštění nanejvýš reálného nebezpečí. Záleží jen na ní, jestli se dokáže postavit tváří v tvář svým nejhorším obavám, aby zastavila pradávnou noční můru, která jí chce znovu vtrhnout do života...

Moje dojmy:
Lisa Jackson, autorka obľúbených thrillerov i románov pre ženy. Opäť som sa nechala nalákať Rodaw z blogu Knihankov(určite vám je známa a keď nie ,choďte sa pozrieť na jej blog je skvelý).Na odporúčanie Rodaw som si prečítala aj Havranie dievča ktoré bolo perfektne tak som neváhala a do svojho wishlistu som pridala aj Prokletí od Lisi Jackson.Od tejto autorky som ešte nič nečitala okrem tejto knihy ale v budúcnosti to určite napravím .Autorkin štýl písania mi sadol,príbeh sa mi veľmi páčil a knihe nemám čo vytknúť.

Hlavnou hrdinkou je Sarah ktorá sa vracia do svojho rodného mesta spolu s dcérami Jade a Gracie. Sarah bola i napriek nepriazni osudu veľmi silná žena a milujúca mama ktorá boli schopná pre svoje dve dievčaťa spraviť čokoľvek. Sarah bola veľmi sympatická .To čo si pre ňu autorka pripravila tak to bolo šokujúce. Jade je ako dievčatá v jej veku. Náladová a ma večne zastrčení nos v telefóne Zo začiatku som ju moc nemusela ale postupne som si na je vrtochy zvykla. Grace som si viac obľúbila .Je to veľmi odvážne dievča. V knihe vystupuje veľmi veľa postav ktoré do deja vstupujú postupne a aj keď vám zo začiatku nebudú dávať súvis,vedzte že každá postava ma v knihe význam a na konci to do seba zapadne.


Lisa Jackson je skvelá autorka.Píše pútavo a už po par stranách vás priklincuje ku knihe a vy dychtivo otáčate stránky pokým nie ste na konci.Počas čítania vás niekoľko krát neprijme zamrazí a keby mne vtom okamihu niekto poklopkal po ramene alebo by niečo padlo alebo buchlo tak dostanem asi infarkt.V knihe sledujeme vývoj situácii nielen z pohľadu hlavnej hrdinky Sarah ale par krát aj z pohľadu Jade a Gracie a iných postav. Minulosť sa prelína zo súčasnosťou a vďaka Sarah a jej spomienkam zisťujeme že jej rodina nebola dokonala, skôr bola zvláštna a tak trochu psycho.


Prokleti je kniha plna napätia, tajomna a nájdete tu aj štipku romantiky. Aj keď je kniha hrubá budete ju mať rozhodne prečítanú za par dni. Dej je nepredvídateľný a aj keď si možno poviete: Hm, tento musí mať vtom prsty o par strán to buď autorka viac ešte zamotá alebo vás vyvedie z omylul.Odporučam.

Ursula Poznanski-Saeculum (Recenzia)

13. srpna 2015 v 16:51 | Sima
Autor:Ursula Poznanski
Názov knihy:Saeculum
Počet strán:479
Vydavateľstvo:Fragment

Anotácia:
Stráviť päť dní v hlbokom lese a skúsiť žiť ako v stredoveku vyzeralo ako výborný nápad. Bastian by si však tento zážitok radšej nechal ujsť. S účasťou na výprave súhlasil len kvôli svojej láske Sandre. Partia dobrodruhov sa vydáva na cestu napriek tomu, že miesto, kde chcú táboriť, bolo kedysi prekliate. Staré povedačky o tom, že kto do lesa vstúpi, nevráti sa už späť, nikto neberie vážne. Počas prvej noci príde prudká búrka a z tábora zmizne prvý člen výpravy. Zostanú len podivné odkazy vyryté do kôry stromu. Keď sa ho ostatní vydajú hľadať, začnú blúdiť. Nechá ich LES odísť?

Moje dojmy:
Obálku knihy Saeculum ste už určite zahliadli v kníhkupectve alebo ste si prečítali recenziu na nejakom blogu.Saeculum napísala Ursula Poznanski ktorá si získala čitateľov svojou knihou Erebos. Na Saeculum som čítala mnohé názory ,väčšinou bohužiaľ boli negatívne a čitatelia s tejto knihy boli sklamaní. Od tejto knihy som si sľubovala mrazivý príbeh a po prečítaní sa budem báť isť do lesa. Bohužiaľ nič také sa nekoná a aj keď som strašný strašpitel s tejto knihy mám zmiešane dojmy a aj keď tam bolo par momentov pri ktorých som mala husia kožu, tých momentov bolo veľmi malo.

Hlavnou postavou bol Bastian ktorý chodil na medicinu a večne mal zastrčený nos v knihách. Sandra ktorú spoznal len nedávno ho nahovorila aby strávil 5 dni v lese ktorí je opradení historkami. A tak sa rozhodne, samozrejme kôli Sandre nechať všetko tak a 5 dni prežiť v lese, bez vymoženosti tejto doby.Bastian bl fajn chalan ale nejako extra som si ho neobľúbila.Sandru mi zo začiatku bola sympatická,no potom ukázala svoju pravú tvar a zistila som že je to obyčajná vypočítavá,namyslená krava. Ďalšiu babu s ktorou som mala na začiatku problém bola Iris.Tajomna ,chladna ,takto sa mi javila na začiatku. Postupne som zistila prečo sa tak sprava a na konci som s ňou už nemala absolútne žiaden problém.V knihe vystupuje mnoho postav medzi ktorými si nájdete svojich obľúbencov ale i tých ktorý vám nesadnú,tak ako mne.

Celkovo príbeh je originálny a neokukaný to je rozhodne plusom knihy. Prežiť v lese bez zapaliek, bateriek a jedla ktorý nebol ešte v 14 storočí.To všetko bolo super. Bohužiaľ v knihe som našla viac negatív ako pozitív. Miestami sa mi stalo že som sa stratila v deji a musela som si niektoré pasáže prečítať ešte raz. Niekedy som sa pri knihe nudila a taká som ju radšej odložila a vrátila sa k nej neskôr. Ďalším negatívom bolo aj nelogické správanie niektorých postav. Niektoré veci nedávali význam. Pozitívum tejto knihy zvedavosť ktorú vo vás autorka vyvolá po par stranách takže sa kniha číta rýchlo.

So štýlom písania Ursuli Poznanski som tiež chvíľu bojovala ale po par stranách som si už zvykla. Saeculum je zaujímavá kniha z nezvyčajnom príbehom ktorý si určite nájde mnoho priaznivcov,bohužiaľ mne veľmi nesadla ale i napriek tomu dám autorke ešte šancu a prečítam si Erebos.

J.K.Rowlingová-Harry Potter a Kameň mudrcov

10. srpna 2015 v 10:48 | Sima
Autor:J.K.Rowlingová
Názov knihy:Harry Potter a kameň mudrcov
Séria:Harry Potter
Počet strán:318
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Harry Potter je sirota, žije u príšerných príbuzných a až do svojich jedenástych narodenín si myslí, že je obyčajný chalan... Lenže potom dostane záhadné listy, navštívi ho sympatický obor a oznámi mu, že ho prijali na Rokfortskú strednú čarodejnícku školu. Tam sa Harry naučí hrať metlobal a stretne sa v boji so svojím úhlavným nepriateľom. Dôvod, prečo sa to všetko stane, je jasný: Harry Potter je čarodejník!

Moje dojmy:
Harry Potter,knihy i filmy vzbudili vo svete veľký rozruch .J.K Rowlignova,dovtedy neznama žena vymyslela príbeh ktorý uchvátil milióny ľudí po celom svete. Niekoľko ľudí(medzi nimi patrím aj ja) vďaka Rowlingovej, učarovali knihy. Keď som čítala po prvý krát Harryho Pottera priznám sa že som nebola s neho taká ucvhatena,dokonca som prvú časť dala preč pretože som si myslela že to raz prečítam a bude mi to bohaté stačiť.Po nejakom čase som ho znova prečítala a on ma prekvapivo a na moje počudovanie zaujal a tak vždy keď som mala chuť sa znova ponoriť do sveta kúzel drankala som od kamaratky všetky časti. Ak si dobre spomínam, naposledy som čítala Harryho keď som mala 16-17 rokov. Odvtedy ubehlo veľa rokov a ja som sa rozhodla prečítať si všetky časti znova a konečne som sa dokopala ku kupé všetkých sedem časti. Keď som začala čitať Harry Pottera teraz, trochu som sa bála či ma to bude baviť. Moje obavy boli zbytočne. Hatry Potter ma pre mňa aj v tomto veku kúzlo a ja som knihu nemohla pustiť z rúk.

Čo napísať o Harrym Potterovi? Odvážny chlapec ktorý si vo svojom veku vytrpel veľmi veľa. Prišiel o rodičov, žije u strašných príbuzných a deju sa mu dosť čudne veci.Harry Potter bol na svoj vek veľmi statočný a odvážny .Jeho kamarát Ron bol trochu bojazlivý no na druhej strane vždy stal za Harrym nech sa dialo čokoľvek, nech bol Harry akejkoľvek šlamastike.Hermiona Grangerova je veľmi vzorná študentka a trochu šprt.Preto si zo začiatku s Harrym a Ronom nesadnú pretože Hermiona neznáša keď sa porušuje školsky poriadok. Neskôr sa s Harrym a s Ronom skamarátia a vznikne krásne priateľstvo .Draco Malfoy je obyčajne rozmaznane decko ktore aj keď je to divne som najprv nezanášala ale v posledných dieloch som si ho obľúbila :D .V knihe sa objaví mnoho postav a okrem Harryho a jeho kamaratov som si samozrejme obľúbila riaditeľa školy Dumbledora,Hagrida a mnohé iné postavy.

Harry Potter a kameň mudrcov je skvelá kniha.Odporúčať tuto knihu je asi trochu...zvláštne .I tak ak ste nečítali Harryho Pottera,odporúčam vám ho .Rowligova ma skvelý štýl písania. Dokáže v čitateľovi vyvolať zvedavosť kapitolami ktoré končia vždy tak že si poviete: A ešte jednu kapitolu a zatváram to.Harry Potter je moja srdcovka a rada sa ku knihám bude vracať aj v budúcnosti a nebola by som proti keby pravé Harry Potter priviedol aj moje deti ku knihám pretože kniha je jednoducho krásna.

Jana Šulková-Dievča s maskou (Recenzia)

8. srpna 2015 v 15:31 | Sima
Autor:Jana Šulková
Názov knihy:Dievča s maskou
Počet strán:223
Vydavateľstvo:Motýľ

Anotácia:
Život tínedžerov je ťažký... Pohybujeme sa v krutej spoločnosti, donekonečna riešime vzťahy s opačným pohlavím, rodinou, priateľmi. To všetko nás zaťažuje a zraňuje naše srdcia. Navyše nám hormóny zatemňujú mozog, plieskajú nás o steny a nútia robiť nezmyselné veci, ako napríklad skúšať fajčiť marihuanu. Celý náš život je ako Rubikova kocka. Snažíme sa ju zložiť, neustále otáčame jej strany a nútime jednotlivé farby do seba zapadnúť, no nedarí sa nám... Ani jeden deň nie je bez problému... Volám sa Mima a môj život je dokonalý iba navonok. Mám všetko, po čom môže dievča v mojom veku túžiť. Okrem seba. Denne nastavujem svetu tvár, ktorá mi nepatrí, a to len preto, aby som zapadla a bola obľúbená. No na druhú stranu sa už vrátiť nechcem. Veď byť outsider je v porovnaní so životom princeznej Mimi niečo hrôzostrašné!"Dievča s maskou je príbeh mladého dievčaťa o spoznaní samej seba. O tom, že maska, ktorú Mima nosí, ju zabíja, a že odraz, ktorý každé ráno vidí v zrkadle, nie je jej. Do jej života nečakane vstúpi on. Štipendista, na ktorého má zakázané sa čo i len pozrieť, nieto sa doňho ešte zamilovať!

Moje dojmy:
Slovenska autorka Jana Šulkova sa do povedomia čitateľov dostala pravé prvotinou Dievča s maskou. Priznám sa že ja som od Janky čítala jej druhu knihu Silnejšia ako osud a bolo to prijemne prekvapenie a vďaka Jankinmu štýlu písania som si knihu užila. Bola som aj zvedavá na jej prvú knihu na ktorú som čítala rôzne názory ,niektorí ju chválili iný kritizovali .Veľmi sa mi na autorke páči že zo začiatku vám dá príbeh ktorý ste čítali ,budete čítať a niekde v polovici sa tak to nečakane zvrtne že posledné strany čitate s otvorenými ústami alebo so slzami v očiach. Proste reálny príbeh ktorý ako sa hovorí píše sám život.

Tentoraz som s hlavnou hrdinkou Mimou mala trochu problém. Ako princezná Mima sa správala strašne a najradšej by som ju ovalila panvicou. Samozrejme vedela som že to všetko len hra i napriek tomu mi neskutočne liezla na nervy. Normálna Mima bola v pohode aj keď boli tam momenty kedy mi prišla trochu umrnčaná. Tobias, štipendista ktorý nečakane vstúpi do Miminho života a prevráti jej všetko hore nohami bol jednoducho skvelý a to čo si pre neho pripravila autorka...uff, koniec tejto knihy ma viac naštval ako osud hrdinov knihy Silenejšia ako osud.Mimin frajer Filip, bol totálny idiot, dement,blbec a ešte aj horšie ale nebudem tu písať vulgarizmy. Obyčajní rozmaznaný fracek ktorého by som neovalila panvicou ale rovno lopatou. Mimina kamarátka Paula mi zo začiatku povahovo nesadla,nepáčilo sa mi aj jej správanie ale na konci sa to už zmenilo a obľúbila som si ju.

Dievča s maskou je skvelá oddychovka ktorá však bude baviť nielen mladšie čitateľky ale i staršie. Po prečítaní Dievčaťa s maskou si uvedomíte že nie je dobre ak neukazujete svoju pravú tvar,pretože ak sa budete chcieť zmeniť, môže byť už neskoro a dosť kruto nato doplatíte ako to bolo v prípade Mimi.Dievča s maskou odporúčam tak ako jej druhu knihu Silnejšia ako osud.

Richelle Mead Upírska akadémia-Posledná obeť (Recenzia)

3. srpna 2015 v 16:45 | Sima
Autor:Richelle Mead
Názov knihy:Upírska akadémia-Posledná obeť
Séria:Upírska akadémia
Počet strán:517
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Rose Hathawayová žila vždy podľa vlastných pravidiel. Porušila ich, keď utiekla z Akadémie sv. Vladimíra s najlepšou kamarátkou a poslednou žijúcou dragomírovskou princeznou Lissou. Porušila ich, keď sa zamilovala do iného strážcu - božského Dimitriho, a aj keď sa vzpierala morojskej kráľovnej Tatiane. No teraz skončila za mrežami - a dokonca za zločin, ktorý ani nespáchala. Pomôcť jej dokážu len Dimitri a Adrian, keď sa im podarí nájsť jediného žijúceho človeka, ktorý môže zabrániť jej odsúdeniu a prinútiť Morojov upriamiť pozornosť na mladú kandidátku na kráľovnú: Vasilisu Dragomírovú. Rose a Lissa sa ocitli v problémoch a zrazu sú nútené spoliehať sa na nepriateľov, lebo v priateľoch sa sklamali. Ale najviac ich ťaží otázka, či za skutočnú slobodu budú musieť obetovať to najcennejšie. Jedna druhú.

Moje dojmy:
Na posledný diel s mojej milovanej série som sa veľmi tešila a bola som zvedavá ako sa to všetko skončí, kto zabil kráľovnú Tatianu a samozrejme musela som vedieť s kým skončí Rose,či s Dimitrim alebo Adrianom.Čítanie Upírskej akadémie mi sice trvalo trochu dlhšie ako je u mňa normálne(vyše 500 stranovú knihu prelúskam tak za tri dni) ale jednoducho únava spravila svoje a ja som dočítala knihu len pred par dnami.Richelle ma nesklamala a aj posledná časť Upírskej akadémie bola perfektná.

Rose patrí medzi moje obľúbené hrdinky. Aj keď som sa nielen v tejto časti ale i predošlých nie vždy s ňou stotožnila, s jej rozhodnutiami i napriek tomu ju mám rada. Je vtipná ale je hlavne odvážna,pre Lisu by spravila posledné a ako sme mali možnosť čítať nie je s nej len tvrda bojovníčka bez kúska citu v skutočnosti je to však silne a citlivé dievča. Aj v tejto časti sa Rose bezhlavo vrhla do rôznych situácii a nie vždy to vypálilo tak ako si Rose želala. Od prvej časti sa Rose podľa mňa veľmi nezmenila. Kto sa však veľmi zmenil od prvej časti je rozhodne Lisa.S ustráchaného dievčatka sa stalo odvážne dievča.Dimitri bol taky ako predtym,len si par veci uvedomil(chvalabohu) a scény s Rose som si užívala a škerila som sa pri nich ako blazon.Oni dvaja sa jednoducho k sebe hodia a bodka.Adrian je skvelý, trochu mi ho bolo ľúto na konci ale bola to jediná možnosť. Christian bol fajn. V knihe okrem postav ktoré sa objavili aj v predošlej časti vystupujú aj nove ktoré zamotajú našim hlavným hrdinom život a osud.

Upírska akadémia-Posledná obeť je kniha plna napätia a lásky. Autorka krásne opísala priateľovo medzi našimi hrdinami. V knihe je par prekvapivých momentov a ten najväčší je keď sa dozviete kto zavraždil Tatianu.RIchelle Mead je talentovaná autorka ktorá v čitateľovi dokáže vyvolať zvedavosť. Nielen v tejto časti ale aj predošlých častiach sa skvelo mieša romantika s akciou. Ak ste ešte nesiahli po Upírskej akadémie, mali by ste to čim skôr napraviť.Upírska akadémia-Posledná obeť bola perfektná kniha a ja sa teším na ďalšie autorkine knihy.Odporúčam.

Dominik Dán-Básnik (Recenzia)

23. července 2015 v 18:41 | Sima
Autor:Dominik Dán
Názov knihy:Básnik
Počet strán:334
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Na začiatku svojej kariéry detektíva oddelenia vrážd bol Krauz vystavený tvrdej skúške. Jeho zmysel pre spravodlivosť bol konfrontovaný s vtedajším právnym systémom a s výkladom spravodlivosti podľa socialistických právnych noriem deformovaným mocenskými praktikami. Po skončení akcie Rusalka, keď sa svojvoľne rozhodol pomôcť manželkinej spolužiačke Dane nájsť svojho otca v cudzine, dostal na výber. Krauz sa rozhodol. Rozsekol svoj gordický uzol a rozhodol sa ostať na oddelení vrážd. Lenže to ani Burger a ani elév Krauz netušili, že ich o pár dní čaká prípad, ktorý preverí nielen ich odborné schopnosti, ale aj najdôležitejší princíp spolupráce detektívov - dôveru. Z detektíva Krauza sa stane podozrivý zo spáchania série vrážd mladých dievčat. Pomôcť mu môže iba kolega, ktorý mu aj napriek kontroverzným dôkazom ostane verný, a vrah - básnik, ktorý ukradnutými básňami manipuluje všetkým a všetkými.

Moje dojmy:
Dominik Dán je autor mnohých úspešných kníh. Každá jeho kniha sa stala Bestsellerom a ja som si chcela niektorú s jeho kníh už veľmi dlho prečítať. Opäť som sa teda vybrala do knižnice a z poličky na mňa pozeral Básnik.Anotácia knihy ma veľmi zaujala tak som si povedala že je najvyšší čas prečítať si niečo od tohto autora. Aj keď som zo začiatku trochu s knihou bojovala. Mala som chaos v postavách a aj so štýlom písania autora som chvíľku bojovala po par stranách som si už zvykla a knihu som prečítala za veľmi krátky čas a bolo to rozhodne skvelé a napínavé čítanie.

Hlavným hrdinom je mladý Richard Krauz. Richard bol skvelý, inteligentný policajt ktorý sa len tak ničoho nezľakol. Obľúbila som si ho tak isto ako jeho dvoch kolegov Hanzela a Burgera.V knihe vystupuje mnoho postav ktoré do deja vstupujú postupne a aj keď si na začiatku poviete :Tak už to viem, je to on. Postupne do deja prichádza viac postav ktoré skomplikujú prípad a aj samotný život vyšetrovateľa Krauza.

Príbeh je situovaný do roku 1988. Veľmi sa mi páčilo že príbeh bol vsadený do minulosti. Samotný autor aj v skutočnosti vyšetruje vraždy a iné trestne činy a to pridala príbehu autentickost.Dominik Dán je skvelý autor a v tejto knihe nájdete akciu a napätie. Autor dokáže v čitateľovi zvedavosť a tak napäto otáčate strany.


Udalosti, ľudia a veci ktoré vám v knihe nebudú najprv dávať význam budú do seba pomaly zapadať a vyústi to do zaujímavého záveru. Dominik Dán píše skvelo a v budúcnosti sa porozhliadnem aj po jeho ďalšej knihe.Odporúčam.

Jodi Ellen Malpasová-Tento muž (Recenzia)

18. července 2015 v 18:10 | Sima
Autor:Jodi Ellen Malpasová
Názov knihy:Tento muž
Séria:Tento muž
Počet strán:471
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Keď mladá bytová architektka Ava O'Sheaová prijme pracovnú ponuku, netuší, čo ju v luxusnom hoteli s názvom Zámok čaká. Najskôr bežná konzultácia s nafúkaným, nudným vidieckym snobom s cigarou v ruke. Napriek očakávaniu tam však stretne Jesseho Warda, zničujúco príťažlivého, veľmi sebavedomého plejboja, ktorý vyhľadáva erotické dobrodružstvá a neuznáva pritom nijaké hranice. Okamžite medzi nimi preskočí iskra. Ava sa k Jessemu nechce citovo pripútať, ale nedarí sa jej ovládnuť obrovskú túžbu, ktorú v nej prebudil. Vie, že tento muž jej napokon zlomí srdce, a inštinkt jej našepkáva, aby od neho ušla, kým to ešte dokáže. Lenže Jesse sa jej nechce vzdať. Aj on po nej túži a je rozhodnutý získať si ju za každú cenu.

Moje dojmy:
Tento muž je názov knihy ktorá podobne ako Fifity Shades of Grey a mnohé podobne tipy kníh si získali mnoho priaznivcov i odporcov .Takýchto príbehov o milionárovi ktorý ma skloní dominantnosti a dievčatách ktoré stretávame dennodenne na ulici sme čítali a určite budeme čítať. Ja osobne si rada prečítam takíto príbeh aj keď je podstatne ten istý len to napísala iná autorka. Tento muž láka už svojou krásnou obálkou .Už v kníhkupectve som pokukovala po knihe a premýšľala či si ju kúpiť alebo nie. Návšteva knižnice kde som ani netušila že je majú, to vyriešila za mňa a Tento muž som si odnášala so sebou domov.

Hlavná hrdinka Ava mi vôbec neprirástla k srdcu.Niekedy bola fajn, vtipná ale inokedy ma neskutočne vytáčala. Viac som si obľúbila jej najlepšiu kamarátku.Božsky, úžasný,perfektný,dokonalý,týmito slovami opisovala Ava Jesseho. Mne však prišiel dominanty,náladový,výbušný,už som len čakala kedy si Ava na dverách svojej izby(ak bola doma) nájde harmonogram kedy smie isť na WC, čo si môže obliecť, ako sa správne ma namaľovať pretože žiarlivý Ward dobre že nechcel od nej aby v najväčšej horúčave nosila hrubé svetre pretože nikto nemôže vidieť jej prsia :D len Jesse.Strašne mi liezol na nervy a veľa krát som mala chuť pri knihe kričať,hodiť ju o stenu alebo podobne.V knihe vystupujú aj iné postavy ale autorka sa skôr sústredila na našich hlavných hrdinov.

I napriek tomu že hlavný hrdina bol blbec vďaka ktorému som si myslela že to ani nedočítam som sa nakoniec zaťala a dočítala to.Tento muž bola na druhej strane skvela oddychovka ktorá sa čítala rýchlo.Tento muž ma neočaril ale druhy diel si možno po nejakom čase prečítam.Knihu odporúčam hlavne čitateľkám ktoré majú radi erotické príbehy možno sa vám dostane Jesse Ward pod kožu tak ako Ave.

ERIK AXL SUND-Plameň túžby (Recenzia)

10. července 2015 v 21:07 | Sima
Autor:ERIK AXL SUND
Názov knihy:Plameň túžby
Séria:Slabosť Victorie Bergmanovej
Počet strán:414
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Práca policajnej komisárky Jeanette Kihlbergovej pri riešení prípadov mŕtvych chlapcov prisťahovalcov sa preruší, keď v Štokholme takmer rituálnym spôsobom zavraždia úspešného podnikateľa. Viacero zvláštnych detailov poukazuje na to, že ide o pomstu. Ale pomstu za čo? Psychologička Sofia Zetterlundová pomáha pri vytváraní profilu páchateľa. Všetko sa komplikuje, keď vzťah medzi ženami prekročí hranice priateľstva. Jeanette pokračuje v hľadaní nezvestnej Victorie Bergmanovej. Pátranie vedie do internátnej školy v Sigtune, ale aj do Dánska a k udalostiam, ktoré sa odohrali v minulosti. Sofia Zetterlundová sa venuje psychologickej praxi a popritom hľadá svoje pravé ja...

Moje dojmy:
Erik Axl Sund su dvaja autori ktorým zo dňa na deň získavajú viac a viac fanúšikov. Ich séria Slabosť Victorie Bergmanovej si aj na Slovensku získala mnoho fanúšikov ktorý sa nemohli dočkať po Havranom dievčati pokračovaniu ktoré sa vola Plameň túžby.Tento rok vyšlo dlho očakávaný posledný diel s tejto série Pýtiine pokyny ktoré mám v plané čo najskôr prečítať. Druhy diel je skvelý.Ničim nezaostava za jednotkou a ja som si čítanie uživala a dychtivo som otačala stranky v knihe.

V tomto pokračovaní okrem postav s ktorými sme sa zoznámili v prvom diely sa na scéne objavujú aj nove ktoré ako sa hovorí zamiešajú karty osudu našich hrdinov.Policajná komisárka Jeanette mi v tomto diely strašne liezla na nervy. Je skvelá policajtka. Svedomitá ale s niektorými rozhodnutiami ma strašne vytačala. Bola si vedomá toho že by to mala zmeniť ale jednoducho to neurobilo.Aj v tejto časti odhalili autori viac zo života Victorie.K psychologičke Sofii napíšem len jedno, neliezla mi na nervy tak ako v prvej časti.

Aj keď už na konci prvej časti budete vedieť veľmi dobre kto ma všetky udalosti na svedomí i napriek tomuto faktu si autori pripravili do druhej časti ešte veľa napínavých i šokujúcich veci.Priznám sa že tiež som mala zo začiatku obavy s toho že ma to už nebude tak baviť ale obavy rýchlo pominuli.Autori pravé v druhej časti ešte veľa veci zamiešali.Na štýl písania som si už zvykla takže mi nerobil problém ako pri Havranom dievčati.Autori ktorý vystupujú pod pseudonymom Erik Axl Sund vás okamžite vťahujú do príbehu a aj vďaka krátkym kapitolám sa kniha číta veľmi rýchlo.

Zo začiatku vám príbeh bude zdať chaoticky ale všetky udalosti ktoré sa stali v predošlej knihe a v tejto budú pomaly do seba zapadať ako puzzle. Plameň túžby je fantastická kniha ktorá vo vás vyvolá niekoľko emócii.Počas čítania sa mi stavalo že môj žalúdok spravil mierne salto takže o nechutnosti nebudete ukrátení ani v tejto časti.Tým ktorý čítali Havranie dievča a kniha sa im veľmi páčila by si rozhodne mali prečítať aj druhu časť a ostatný ktorý ešte tuto sériu nečítali, mali by to čim skôr napraviť.Odporúčam.

M.T.Majar-Hot Boys (Recenzia)

3. července 2015 v 21:06 | Sima
Autor:M.T.Majar
Počet strán:280
Vydavteľstvo:Fantom Print

Anotácia:
Hot Boys si říká skupina striptérů, kteří pravidelně přivádějí do varu návštěvnice nočního klubu Red Wolf. Jedním z nich je Chris, přitažlivý muž krátce po třicítce, který začíná být dosavadním životem unavený a uvažuje o konci striptérské kariéry. Na jednom představení poznává fotografku Taru, která drze odolává jeho šarmu a vypracované postavě. Provokuje ho a dráždí a Chrise to k ní přes počáteční antipatii silně táhne. Snaží se ji získat, ale Tara se jakémukoliv sblížení brání. Ona jediná totiž ví, že v jejím životě je temný stín, kterému se snaží uniknout. Někdo natolik nebezpečný, že se obává o svůj život, i všech, kteří jsou jí blízcí.

Moje dojmy:
Určte ste sa nejeden raz prechádzali po kníhkupectve a pozerali ste sa po všetkých knihách a určite ste zahliadli aj Hot Boys. Obálka je veľmi vydarená a zvlášť sa určite bude páčiť čitateľkám. Príbeh o Striptérovi Chrisovi napísala Češka autorka M.T.Majar. Tento autorke nedávno vyšla kniha pod názvom Hell Boys kotorú si určite nenechám ujsť. Ale vráťme sa ku knihe Hot Boys ktorá bola jednoducho skvelá. Vtipná i romantická splňila všetky moje očakávania.

Hlavným hrdinom je Chris ktorý cez deň pracuje ako účtovník a v noci je s neho striptér.Lenže z neustáleho večerného tancovania je už unavený a uvažuje nad koncom,či tak spraví alebo nie si prečítajte v knihe. Chris bol jednoducho perfektný.Bol charizmatický,vtipný,citlivý.Tara,naša hlavná hrdinka ktorá vôbec nebola namäkko s Chrisa ako ostatne bola zo začiatku ,uštipačná a ich slovne prestrelky som si užívala a uškŕňala som sa nad knihou ako blázon. Tara bola inteligenta ,vtipná a citlivá. Z ostatných postav ktoré vystupovali v knihe som si obľúbila Setha,Chrisovho partaka z klubu.Seth bol takisto ako Chris, zábavný a mal charizmu. Ale aj v tejto knihe sa nájde par postav ktoré vám budú liezť na nervy.

Plusom tejto knihy je že cely príbeh je vyrozprávaný z Chrisovho pohľadu čo sa mi na knihách veľmi páči. Hot Boys je skvelá kniha. Nájdete v nej humor,romantiku, jemnú erotiku ale i trocha akcie.Kniha ma bavila od prvej strany a žiadne negatíve som v knihe nenašla.Hot Boys odporúčam. Ak ste po knihe nesiahli, je najvyšší čas to napraviť. Hot Boys je skvelá oddychovka. Autorka píše skvele a jej štýl mi hneď sadol. Teším sa na Hell Boys.

Gillian Flynnová-Ostré předměty(Recenzia)

28. června 2015 v 20:11 | Sima
Autor:Gillian Flynnová
Počet strán:270
Vydavateľstvo:Knižní Klub

Anotácia:
Stěží si představit hrůznější zločin než uškrcení malé holčičky. Zapomenuté missourijské maloměsto Wind Gap se ještě nevzpamatovalo z jedné brutální vraždy, a už je tu další, stejně strašná a nepochopitelná. Proč nevinné dívky? A proč jim vrah vytrhal skoro všechny zuby? Pro mladou chicagskou reportérku Camille Preakerovou, která ve Wind Gap vyrůstala, je takový případ vítaným sólokaprem. Jenže to, co se zprvu zdálo jako kariérní příležitost, získá nakonec mnohem osudovější a tragičtější podobu. Ukáže se, že posedlost jde v tomto příběhu až na krev. A to do slova a do písmene.

Moje dojmy:
Ostré předměty boli moja prvá kniha od tejto autorky. Gillian Flynnova napísala okrem tejto knihe Zmiznuté dievča ktoré bola v roku 2014 uvedene do kín a 18.6 bol do kín uvedení film Temne miesta ktoré vznikli podľa autorkinej ďalšej knihy .Gillian Flynnová je vo svete veľmi uznávaná a ma rozhodne talent napísanie.Veď pravé Ostré předměty ktoré boli mimochodom jej prvotina získalo po vydaní niekoľko ocenení.

Hlavou hrdinkou tejto knihy je novinárka Camille. Jej život vôbec nie je skvelý. Detstvo mala ťažké a to bolo aj príčinou prečo si už v skorom veku prežila sex a alkohol a iné veci. Rany z detstva a hlavne nezáujem matky si Camille bude po cely život niesť zo sebou lebo nezostali jej len jazvy na duši ale i na tele .Camille mi spočiatku vôbec nebola sympatická až keď sa postupne odhalovala minulosť jej matiky, som ju začala chápať a bolo mi jej ľúto a na jej matku som bola veľmi naštvaná.Camille bola utiahnutá a svojská.Jej matka Adora mi od začiatku nebola sympatická a postupne som prichádzala nato že ma o koliesko menej. Amma bola nevlastná setra Camille.Aj ta mi zo začiatku prišla ako rozmaznaný, drzí fracek.Na konci som už zmenila názor. Amma bola ako Camille. Zraniteľná a aj keď o ňu matka javila záujem ,bolo to všetko nakoniec úplné inak .V tomto príbehu som po cely čas mala pocit že každej postave tak trochu prepína okrem policajta Richarda ktorý mi bol sympaticky ale naštval ma nakoniec.

Ostré předměty je zaujímavá kniha so silným príbehom.Do príbehu pomaly vstupujú nove a nove postavy a vy si každú chvíľu v mysli vravíte: To bude on. O dve strany sa však na scéne objaví nová postava ktorá opäť zamotá príbeh.Jedine negatívum knihy je to že niektoré časti v knihe ma nudili.Príbeh napísala autorka veľmi realisticky a po cely čas mate pocit že sa nachádzate v mestečku a hľadáte vraha malých dievčat spolu s Camille.

Ostré předměty ma prijemne prekvapili a od autorky si v budúcnosti určite prečítam aj ďalšie jej knihy.Autorka ma zvláštny štýl písania ale po par stranách som si zvykla a už mi nerobil žiaden problém.Ak ste ešte nečítali Ostré předměty a mate radi Psychothrillery knihu by ste si nemali nechať ujsť.

Cassandra Clare-Mesto Nebeského ohňa (Recenzia)

23. června 2015 v 18:31 | Sima
Autor:Cassandra Clare
Počet strán:541
Vydavateľstvo:Slovart
Séria:Nástroje smrteľníkov

Anotácia:
Nočné mory sa stali skutočnosťou. Sebastianovi Morgensternovi sa podarilo rozdúchať nepokoje medzi Tieňolovcami. S Pekelnou čašou v rukách premieňa Tieňolovcov na temné stvorenia, ktoré sa musia postaviť proti vlastným rodinám i milovaným. Vystrašení Tieňolovci hľadajú útočisko v Idrise, no so všetkými bojovníkmi proti temnote za začarovanými hranicami ich domoviny, kto ochráni svet pred démonskou inváziou? Keď sa prezradí najhrozivejšie sprisahanie proti Tieňolovcom v dejinách, Clary, Jace, Isabelle, Simon a Alec musia zutekať pred hnevom Rady. Na ceste za zbraňou schopnou zničiť Sebastiana vkročia do démonských dimenzií, kam Tieňolovci nikdy nezavítali a z ktorých sa ešte žiaden smrteľník nevrátil živý...

Moje dojmy:
Svet tieňolovcov ktorým vdýchla život Cassandra Clare zbožňujem. Obľúbila som si nielen sériu Nástroje smrteľníkov ale i sériu Pekelne stroje. Netrpezlivo som čakala na poslednú časť .Keď som konečne mala v rukách Mesto nebeského ohňa tvárila som sa ako malé dieťa na Vianoce ktoré našlo kopu darčekov pod stromčekom.Včera som prečítala posledné stránky šiestej časti a po prečítaní na mňa doľahol zvláštny pocit, trochu aj smútok. Doteraz si pamätám ako som sa s miernymi obavami púšťala do Mesta kosti a po prečítaní som okamžite chcela ďalšie časti .Cassandra Clare píše fantasticky a dokázala mi to aj poslednou častou ktorá bola jednoducho perfektná.

Tentoraz som absolútne nemala problém s Clary. Clary dospela, už nie je s nej to dievča ktoré sa bezhlavo a hlavne samo púšťa do nebezpečných situácii.V tejto časti bola inteligentná,vtipná a odvážna. Jace bol opäť ironicky, vtipný jednoducho skvelý.Alec a Magnus sú moje zlatíčka(to už asi viete) a bola som zvedavá ako to medzi nimi dvoma dopadne keďže piata časť skončila tak ako skončila, ako to dopadlo v poslednej časti si prečítajte.To by nebola Cassandra keby nám v súvislosti s Alecom a Magnusom nepripravila par infarktových situácii. Isabelle bola skvela.Odvážna ale čo sa mi najviac na nej páčilo bolo že nám konečne odkryla svoju pravú tvar.Isabelle je navonok tvrda, nepochybne skvela tienolovkyna no vo vnútri je citlivá. Simon bol fajn. Odvážny no hlavne obetavý. Sebastian bol debil ktorý mi po cely čas brnkal na nervovú sústavu. V knihe vystupujú aj postavy s Pekelných strojov.V knihe okrem našich starých známych postav vystupujú aj nové postavy.

Cassandra Clare vás od prvej strany vťahuje do záverečného príbehu o tienolovcoch Počas čítania sa budete raz usmievať od ucha k uchu, o minutu nato zostanete nepríjemné prekvapený niekedy si dovolím tvrdiť až v šoku. V knihe sa nachádza aj par pekných myšlienok..

Ako som spomínala predtým Cassandra píše skvele. V knihe nájdete akciu, romantiku, tajomno.Zvedavosť ktorú vo váš autorka po par stranách vyvolá vás bude nútiť prevracať stránky pokým neprevrátite poslednú stranu.Opäť sa pripravte na veľa prekvapivých zvratov ,intríg a samozrejme bojov. Autorka kasne opísala priateľstvo medzi našimi tieňolovcami. Mesto nebeského ohňa odporúčam všetkým tým ktorým tak ako ja učaroval svet tieňolovcov. Teším sa na ďalšie autorkine knihy.

Kiera Cassová-Elita (Recenzia)

13. června 2015 v 15:56 | Sima
Autor:Kiera Cassová
Počet strán:286
Vydavateľstvo:Cooboo
Séria:Selekcia

Anotácia:
Do Selekcie prišlo tridsaťpäť dievčat,zostalo ich len šesť. Dievčatá vedia, čo môžu stratiť a tvrdo bojujú o srdce princa Maxona.America už takmer siaha na korunu, no stále hľadá jasnú odpoveď. S princom Maxonom prežíva úžasné chvíle plné citu a dôvery, no keď zahliadne na chodbách Aspena,ožije prvá láska a ona tuží po živote, ktorý si spolu vysnívali a naplánovali. A tak kým America rieši svoju dilemu, ostatné podkopávajú jej šance.

Moje dojmy:
Na Elitu som čítala rôzne názory ,väčšinou bolia bohužiaľ negatívne .Na túto časť som sa veľmi tešila a nevedela som sa dočkať vydania, bohužiaľ s knihy som sklamaná a mam zmiešane dojmy a od prečítania knihy premýšľam či sa pustiť do ďalšieho dielu alebo to uzavrieť. Druha časť bola slabá a kým jednotku som prečítala na posedenie u dvojky mi to trvalo dlhšie.

Najväčší problém som mala s hlavnou hrdinkou. Neviem či America padla na hlavu alebo čo ale to ako sa správala v tejto časti bolo príšerné. Správala sa ako trucovita krava a myslela som že knihu vďaka Americe ani nedočítam. Neustále to bolo Maxon-Aspen-Maxon-Aspen. Ja viem že opustila lásku ale jej chovanie bolo jednoducho na facku .Keď si ju nevšímal Maxon, utekala k Aspenovi keď si ju už urodzený (Maxon) všímal odrazu Aspen išiel bokom. America mi v tejto časti neskutočne liezla na nervy. Bola tvrdohlavá ,umrčana a blba(a to som slušne napísala!!!)Maxon mi miestami tiež liezol na nervy. Správal sa niekedy ako idiot. Rozmaznaní princ. Prekvapivo ktorý mi až tak veľmi neliezol na nervy bol Aspen, ale stále ho neznášam ale menej ako v prvej časti :D Jediná ktorú mám v tejto knihe rada je Marlee.Bola skvelá, aj ked to nemala ľahké.

V knihe nájdete intrigy ,lásku, silu i priateľstvo. Elite je tento viac akcie ako v predošlej časti čo je rozhodne plus. Bohužiaľ toto je jedine plus tejto knihy inak ma kniha miestami nudila. Nič sa tam poriadne nedialo. Elita ma sklamala ale možno vás nesklame a ak sa vám páčil prvý diel, nenechajte si ujsť ani tuto časť. Pre mňa to bolo sklamanie.

Christina Laurenová-Božský Bastard (Recenzia)

9. června 2015 v 19:01 | Sima
Autor:Christina Laurenová
Počet strán:303
Vydavateľstvo:Jota
Séria:Beautiful Bastard

Anotácia:
Chloe Millsová, zatraceně chytrá a pracovitá studentka obchodní administrativy, má jediný problém: svého šéfa, Bennetta Ryana. Je náročný, neomalený, bezohledný - a naprosto neodolatelný. Božský bastard.Bennett se vrátil z Francie do Chicaga, aby zaujal významný post v obrovském rodinném podniku. Vůbec nečekal, že ta asistentka, která mu v zahraničí na dálku pomáhala, je nádherné, nevinně provokativní - naprosto nesnesitelné - stvoření, se kterým se teď bude muset vídat každý den. Navzdory drbům nikdy nebyl příznivce románků na pracovišti. Jenže Chloe pro něj představuje takové pokušení, že je ochotný pravidla ohnout - nebo je rovnou poslat k čertu -, pokud to znamená, že bude jeho. Kdykoli a kdekoli.Když ovšem jejich vzájemná touha dostoupí zlomového bodu, budou se muset Bennett a Chloe rozhodnout, co všechno jsou ochotni obětovat, aby jeden druhého získali.

Moje dojmy:
Sériu Božsky Bastard vám určite nemusím predstavovať ,zvlášť čitateľkám ktoré holdujú týmto šteklivým románom. Ja osobne nepohrdnem takouto knihou(to asi vyznelo divne) a Božsky Bastard bol na mojom zozname kníh ktoré si chcem prečítať veľmi dlho. Od jeho vydania som chcela siahnuť po tejto knihe a dozvedieť sa čo všetci milujú na Božskom Bastardovi.Ku knihe som sa dostala(ako to býva u mňa zvykom) až teraz a to vyšla v českom vydavateľstve Jota už veľmi dávno (v roku 2013).Teraz som sa už konečne dokopala ku kupé knihy a po prečítaní napíšem len jedno, Božsky bastard sa mi páčil aj keď som s nim trochu bojovala.

Veľký problém som mala s hlavnou hrdinkou Chloe.Bola vtipná, inteligentná no miestami si jej logika asi vzala voľno. Neustále si hovorila že to nemôže isť takto ďalej ,že to nie je dobre a čo nespraví o päť minút..usmeje sa na ňu Bennett a všetko čo si povedala jej vyšumí s tej jej peknej hlavičky. Podpichovanie Benneta a Chloe som si naopak užívala a neraz som sa nad tým uškŕňala alebo som rovno vybuchla do smiechu. Oni dvaja boli skvelá dvojica ale ako som už predtým spomínala Chloe by som niekedy najradšej ovalila. Bennet bol blbec správal sa ako korunovaný idiot a Chloe s nim mala naozaj trpezlivosť.Aby som Bennetovi nekrivdila tak musím napísať že bol skvelý obchodník ktorý si vybudoval meno a svojim úsilím dosiahol všetko čo chcel. Svoju druhu stránku -citlivosť a pozornosť nám ukázal až na posledných stránkach.V príbehu vystupujú aj iné postavy ale autorky sa skôr sústredili na našich dvoch hlavých hrdinov.

Každá kapitola bola buď z pohľadu Bennetta alebo Chloe čo ja osobne mám veľmi rada.Zo začiatku má príbeh veľmi nestrhol, trvalo to par strán kým som sa začítala.Keď som prelúskala par strán, pribeh ma chytil a ja som čítala a čítala .Božsky Bastard je fajn kniha. Aj keď asi už od 10 strany budete vedieť ako sa cely tento príbeh skonči i napriek tomu si vás tento príbeh získa.

Božsky Bastard napísali dve autorky ale na knihy to vôbec nie je poznať .V knihe nájdete veľa veľa erotiky,v druhej polovici už dokonca aj romantiku.Ako som spomínala predtým nad vtipnými hlaškami Bennetta a Chloe sa budete smiať takže tu nájdete aj humor .V knihe sú tieto spomenuté veci skvele premiešane takže až na ten začiatok s ktorého som mala zmiešane dojmy a skôr ma to nebavilo ako bavilo ma kniha prekvapila a rozhodne si s tejto série nenechám ujsť aj ďalšie diely .Božsky Bastard bola skvelá oddychovka .Odporúčam

Jana Šulková-Silnejšia ako osud (Recenzia)

6. června 2015 v 11:14 | Sima
Autor:Jana Šulková
Počet strán:269
Vydavateľstvo:Motyľ

Anotácia:
Lara má takmer všetko. Práve začala študovať na výške, má skvelých priateľov a záľubu, ktorú jej mnohí závidia. Skoro všetok voľný čas trávi na ranči, kde je ako doma. V jedno popoludnie, keď sa chystá vysadnúť na svojho obľúbeného žrebca, vrazí do akéhosi mladíka. Vtedy ešte netuší, že do jej rutinného života vstúpil milovaný človek, ktorého bude musieť čoskoro opustiť. Ani to, že to bude také ťažké.Ale prečo? Čo sa stane v jej živote? Proti čomu bude musieť zo všetkých síl bojovať? A zvládne to vôbec? Podarí sa jej byť tou, ktorá bude silnejšia ako osud?Lara urobí ťažké rozhodnutie, a hoci riskuje veľa, nevzdáva sa. Stále verí, že práve ona bude dosť silná a premôže všetko. Dokonca i osud.

Moje dojmy:
Kniha Dievča s maskou od slovenskej autorky Jany Šulkovej zaujala mnoho čitateľov .Dvadsiateho piateho mája vyšla autorke ďalšia kniha ktorá nesie názov Silenejšia ako osud. Kniha Silnejšia ako osud v sebe ukrýva veľmi pekný príbeh plný lásky,priateľstva, sily ale i bolesti.

Lara, naša hlavná hrdinka je normálne dievča ktoré miluje nadovšetko kone .Lara bola fajn postava aj keď som niekedy nechápala jej správaniu a nezhodovala som sa s niektorými jej rozhodnutiami.Daniel, ktorý Lare pomotal hlavu bol zvláštny.Ako sa hovorí taký nemastný neslaný takže toho som si nejako extra neobľúbila .Naopak obľúbila som si Larinho kamaráta Joža ktorý bol pre Laru schopný spraviť čokoľvek.

Autorka v knihe krásne opísala priateľstvo.Čo spravil a bol schopný obetovať pre Laru jej kamarat Jožo je v dnešnej dobe vzacnosť a tak by to malo byť v každom priateľstve.Príbeh o Lare a Danielovi sa vám zo začiatku bude zdať ako jede z milióna ale i napriek tomu ma tento príbeh čaro. Zo začiatku je príbeh krasny priam dokonalý a vy sa miestami pri knihe škeríte od ucha k uchu. Potom sa však všetko zmení a vy ste v prekvapený priam šokovany a nemôžete sa spamätať s toho čo pre Laru autorka pripravila.

Silnejšia ako osud ma prijemne prekvapila. Počas čítania vami bude niekoľko pocitov lomcovať. Raz sa budete škeriť inokedy sa budete hnevať a na konci budete plakať (Epilóg ma dostal).Plusom knihy je reálnosť príbehu. Aj v živote to býva tak že ste šťastný ,mate zdravú rodinu,priateľov a priateľa a odrazu sa vám život nečakane zmení .V knihe sa nachádzajú i krásne myšlienky nad ktorými po prečítaní ešte dlhu dobu budete premýšľať. Silnejšia ako osud odporúčam každému mladšiemu i staršiemu čitateľovi .

Ďakujem za poskytnutie recezneho výtlačku vydavateľstvu Motýľ.Knihu si môžete kúpiť TU alebo skúsiť šťastie v mojej súťaži ktorú nájdete TU.

Lars Kepler-Uspávač (Recenzia)

3. června 2015 v 18:39 | Sima
Autor:Lars Kepler
Počet strán: 479
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
V mrazivej štokholmskej noci kráča po železničnom moste mladý muž. Má legionársku chorobu a je silne podchladený. V nemocnici zistia, že Mikael je už sedem rokov vyhlásený za mŕtveho. Pred trinástimi rokmi sa údajne stal jednou z posledných obetí sériového vraha, ktorého zatkol svojský komisár Joona Linna. Jureka Waltera odsúdili a zatvorili na uzavreté oddelenie psychiatrického ústavu. Kde teda žil Mikael celých trinásť rokov?Nečakané svedectvo a prekvapujúca Mikaelova výpoveď vyvolajú obnovenie uzatvoreného prípadu. Polícia sa dostáva do časovej tiesne, lebo v hre je záchrana ďalšieho ľudského života. Jediná možnosť, ako sa vo vyšetrovaní pohnúť ďalej, je kontakt s beštiálnym Jurekom Walterom. Treba preniknúť do jeho blízkosti a získať si jeho dôveru. V tej chvíli sa však začína hra mačky s myšou - ale kto sa vlastne s kým zahráva? Ožívajú aj nočné mory Joonu Linnu, lebo vrah trpko poznačil nielen osud desiatok ľudí, ale aj jeho.

Moje dojmy:
Lars Kepler, meno pod ktorým sa skrývajú manželia Alexander a Alexandra Ahndorilovci sú vo svete veľmi obľúbená dvojica píšuca krimi. Uspávač ma zaujal už veľmi dávno ale až teraz som sa konečne dostala k prečítaniu a ľutujem. Kniha bola jednoducho perfektná a bavila ma už od prvej strany a hovorím si že som bola pekná ťava že som tuto knihu tak dlho obchádzala a nepustila som sa do nej hneď ako som mala možnosť .Na knihe vôbec nie je poznať že to píšu dvaja autori takže ak ste sa tohto obávali, nemáte sa čoho .Uspavač ma dostal a rozhodne toto nebude posledná kniha od tejto skvelej dvojice autorov.

Joona Linna je hlavným hrdinom.Joona je sympaticky, nekompromisný a skvelý policajt.Je inteligentný, odvážny. Okrem Joonu som si obľúbila ešte Sagu a to čo musela podniknúť bolo veľmi odvážne a aj nebezpečne. Saga tak isto ako Joona bola skvelá .V knihe sa vyskytne mnoho postav ktoré skvele doplnia a zamotajú dej.

Predstavovanie rôznych dobrých či zlých postav sa vám môže zdať nudne a ale rozhodne knihu neodkladajte. Každá postava ktorá sa v knihe vyskytla a autori opísali jej životný príbeh ma v knihe svoj význam.V knihe nám autori ponúkli pohľad do minulosti, vďaka čomu sme veľa veciam pochopili. Veľmi zvláštne sú tu kapitoly ktoré sú veľmi krátke, to sa mi zo začiatku zdalo zvláštne ale po par stranách som si zvykla. Autori dokážu v čitateľovi vyvolať zvedavosť ktorá vám nedovolí knihu len tak ľahko odložiť.

Uspávač je kniha plna napätia,tajomstiev a samozrejme akcie.Lars Kepler sa s vami geniálne zahráva a zamotáva dej. Pomalé gradovanie deja mi maximálne vyhovovalo pretože som mala stale pocit že na konci ma čaká niečo šokujúce z čoho mi padne sánka a tak sa aj stalo. Veľa krát sa vám počas čítania stane že vám po chrbte prebehnú zimomriavky. Začína sa hra Joonu s Jurekom Waletrom, tuto nebezpečnú hru by ste si nemali nechať ujsť .Odporúčam.

Sylvain Reynard-Temná Raven (Recenzia)

26. května 2015 v 14:00 | Sima
Autor:Sylvain Reynard
Počet strán:480
Vydavateľstvo:XYZ
Séria:Temná Raven

Anotácia:
Raven Woodová restauruje ve florentské galerii Uffizi renesanční umělecká díla. Její život navždy změní jedna nevinná cesta z večírku. Když se stane svědkem nesmyslného útoku na bezdomovce, útočníci se posléze obrátí i na ni a zatáhnou ji do úzké uličky. Raven už je napůl v bezvědomí, když útočníky vyruší kakofonie vrčení, po které následuje křik jich samotných. Raven naštěstí upadá do milosrdné temnoty, ale až poté, co zběžně zahlédne stín postavy, která jí šeptá:Cassita vulneratus. Když se Raven probere z bezvědomí, je nenávratně poznamenaná. Vrátí se do galerie Uffizi, ale nikdo ji nepoznává a co je ještě znepokojivější, zjišťuje, že v práci nebyla celý týden. Během jejího zmizení, které si sama nedokáže vysvětlit, došlo v galerii Uffizi k loupeži - zmizely Botticelliho ilustrace nevyčíslitelné hodnoty. Bezradná policie Raven označí za hlavního podezřelého a ta se zoufale snaží očistit své jméno. Vyhledá jednoho z nejbohatších obyvatel Florencie a těžko polapitelného muže, aby se pokusila odhalit pravdu o svém zmizení. Jejich setkání zavede Raven do temného podsvětí, jehož obyvatelé si střeží svá tajemství.

Moje dojmy:
Autor Sylvain Reynard si získal mnoho fanúšikov svojou trilógiou Gabirielovo inferno. Ja som síce okolo nej chodila a pozerala som sa po nej jedným očkom ale vždy som dala prednosť inej knihe. Po prečítaní Temnej Raven s pera pravé tohto autora už nezostanem len pri pozeraní.Sériu Gabrielovo inferno si chcem zaobstarať aj s toho dôvodu že Temna Raven nadväzuje na tuto spomínanú sériu.Na druhej strane nebojte sa ak ste predtým nečítali tak ako ja Gabrielovo inferno nebudete veľmi zmätení.

Hlavou hrdinkou v tejto knihe je Raven Woodová. Mlada no osamela žena ktorá si získala moje sympatie.Raven bola takisto ako Princ tvrdohlavá no nesmierne citlivá a vo veľa veciach som ju chápala keďže aj ja mám menšiu chybičku krasy. Veľmi sa mi páčilo že autor neopísal Raven ako krásavicu s ebenou pletou, dokonalou postavou.Raven totižto mala problémy s chôdzou a pri tom si pomáhala s paličkou.Väčšinou je hlavna hrdinka krásna,úžasná,bezchybná tu Raven nebola taka .Raven boal normálna žena z normálou postavou a s menším hendikepom no i napriek tomu bola svojim spôsobom krásna.Hlavou mužskou postavou bol princ ktorý bol tajomný,tvrdohlavý,vášnivý,pozorný a citlivý ale poslednú spomínanú vlastnosti skvele skryval.V knihe sa vyskytlo samozrejme mnohé iné postavy ktoré dopĺňali dej.V knihe sa objavia aj postavy z obľubenej série čo mnohých určite poteší.

Takýchto príbehov aké napísal Sylvain Reynard bolo a bude ale i napriek tomu sa mi tento príbeh páčil a mal svoje čaro. Autor skvelé opísal prostredie a vďaka príbehu o Raven a princovi sa aspoň nachvíľu ocitnete krásnom prostredí Florencie a prechádzate sa zakutiami a uličkami.

Temná Raven určite poteší hlavnej tých ktorý miluju knihy Sylvaina Reynarda a ty ktorý nevedia či sa pustiť do tejto knihy alebo nie rozhodne by ste to mali skúsiť. Autor ma skvelý štýl písania .Kniha sa číta rýchlo aj keď je hrubá a keď sa prelúskate na koniec tohto príbeh autor pripravil pre vás prekvapenie v podobe par scén vynechaných z Gabrielovho raje, menšiu ukážku z druhej časti Temnej Raven a ešte vynechaná scénka z Temnej Raven. Kniha je romantická z nadyhom erotiky.V knihe okrem romantiky nájdete aj akciu. Knihu odporúčam všetkým, milovníkom i nemilovnikom romantickej literatúry.

John Green-Papierové mestá (Recenzia)

23. května 2015 v 13:31 | Sima
Autor:John Green
Počet strán:294
Vydavateľstvo:YOLi

Anotácia:
Margo Rothová-Spiegelmanová. Jej bláznivé dobrodružstvá sa zakaždým prehnali školou ako letná búrka: na gitare ju naučil hrať nejaký starký v polorozpadnutom dome v mississippskom Hot Coffee. Tri dni kočovala s cirkusantmi, lebo ich presvedčila, že by z nej mohla byť artistka. Na koncert The Mallionaires v St. Louis sa dostala tak, že sa vydávala za basgitaristovu frajerku, a keď ten s ňou naozaj chcel chodiť, poslala ho kadeľahšie. Jej najneuveriteľnejšie príhody sa vždy ukázali ako skutočné! Tak do tejto dobrodružnej duše sa beznádejne zamiloval Quentin-Kvéčko Jacobsen, trochu zakríknutý chlapec z dobrej rodiny. Keď mu pojašená maturantka jednej noci vlezie do izby prezlečená za nindžu a odhodlaná vykonať jedenásť bodov neľútostnej pomsty nevernému frajerovi a bývalým kamarátom, Kvéčko neodmietne. To, čo povystrájajú, Quentina rovnako nadchne ako vyľaká. Lenže na druhý deň je Margo preč a zanechá po sebe len indície určené práve jemu. Vydáva sa teda na cestu plnú odbočiek, a čím bližšie je k cieľu, tým lepšie spoznáva skutočnú tvár priateľky - a možno aj svoju vlastnú.

Moje dojmy:
Predtým ako vyšli od Johna Greena Na vine sú hviezdy som absolútne netušila že nejakí Green existuje. Hviezdy som čítala ešte pred tým veľkým ošiaľom a potom znova. Keď vyšli u nás Papierové mesta nemohla som si ich nechať ujsť ale trochu som sa bála že to budú ďalšie Hviezdy (neviem doteraz prečo som si to myslela).V tom období keď som si knihu kúpila by som ďalšie hviezdy nezvládla .Až teraz po dlhom čase som knihu vzala do rúk a začítala sa. Opäť to bol neobyčajný a zvláštny príbeh ktorý môže vymyslieť len John Green.

Hlavnou postavou v Papierových mestách je Quentin-Kvéčko a Margo Rothová Spiegelmanová. Kvéčko je chalan ktorého ste už určite stretli. Chlapec ktorý je terčom posmeškov tých druhých ktorý si myslia že zjedli všetku múdrosť sveta. Aj keď Kvéčko nemá svaly zákonité to neznamená že by sme doňho mali strkať alebo sa mu vysmievať. Pravé tým akým bol Kvéčko si získal moje sympatie. Bol vtipný a svojsky. Trochu tvrdohlavý. Zo začiatku sa vám môže Kvéčko zdať utiahnutý ale aj on sa postupne ako mu do života vtrhne a vzápätí zmizne Margo môžeme sledovať ako sa mení z utiahnutého chlapca na chalana ktorému keby ste povedali že o par dni povyvádza toľko veci tak by vám neveril. Naopak Margo som si neobľúbila. Bola zvláštna, miestami panovačná a hlavne tvrdohlavá S vedľajších postav som si obľúbila Rada a Lacey.

Papierové mesta bola skvelá kniha aj keď tam bolo par miest ktoré ma trochu nudili i napriek tomu je tento príbeh skvelý. Kniha nájdete humor tipicke pre Johna Greena ale hlavne lásku. John Green napísal zvláštny no originálny príbeh ktorý vás bude baviť od prvej strany. V knihe nájdete aj veľmi pekne myšlienky.

Papierové mesta tento rok uvidíme aj vo filmovom spracovaní na ktorý sa veľmi teším a som zvedavá ako to filmári zvládnu .Ak ste nič od tohto autora ešte nečítali,mali by ste to čim skôr napraviť. Na vine sú hviezdy i Papierové mesta sú krásne knihy ,s krásnymi myšlienkami .Odporúčam.
 
 

Reklama