Knižné recenzie

Cassandra Clare-Mechanický princ (Recenzia)

15. listopadu 2014 v 14:26 | Sima
Autor: Cassandra Clare
Názov knihy: Mechanicky anjel
Počet strán: 421
Séria: Pekelné stroje

Anotácia:
V magickom viktoriánskom Londýne našla Tessa útočisko u Tieňolovcov iba nakrátko. S pomocou príťažlivého samotára Willa a oddaného Jema totiž zisťuje, že Magistrova vojna proti Tieňolovcom je veľmi osobná. Viní ich za dávnu tragédiu, ktorá mu zničila život. Ak chcú odhaliť tajomstvá minulosti, musia preskúmať hmlistý kraj Yorkshire, hrôzostrašné sídlo plné nevypovedaných tajomstiev, špinavé uličky Londýna aj zakliatu plesovú sálu, kde sa Tessa dozvie strašidelnú pravdu o svojom pôvode. Keď sa napokon stretnú s mechanickým démonom, ktorý nesie varovanie pre Willa, uvedomia si, že Magister vie o každom ich kroku a niekto ich zradil. Hľadanie Magistra a pravdy privádza trojicu do nebezpečenstva a Tessa zisťuje, že láska a lži dokážu otráviť aj to najčistejšie srdce. A jedna otázka stále visí vo vzduchu: Dozvie sa Tessa, kto vlastne je a aká je jej úloha?

Moje dojmy:
Na druhé pokračovanie Mechanicky princ som sa veľmi tešila. Cassandra Clare ma prijemne prekvapila s prvou častou Mechanicky anjel a recenziu nájdete TU na blogu. A aká bolo druha časť z názvom Mechanicky princ?

Hlavnú hrdinku Tessu som si veľmi obľúbila .Je silná, inteligentná ale zároveň citlivá a pravé v druhej časti môžeme vidieť že miestami aj hlúpučká a jej konanie som niekedy nepochopila a krútila som hlavou čo zase Tessa vyvádza. Tajomného a samotárskeho Willa som si v tejto časti veľmi obľúbila (čo sa veľmi čudujem keďže prvej časti som ho neznášala :D ) a čo to sme sa dozvedeli aj z jeho minulosti. Jem, ďalší chlap ktorí poplietol Tesse hlavu bol taký istý ako predchádzajúcej časti, pozorný a láskavý. Jessamine sa opäť správala ako krava. Ale to čo urobila ma pekne naštvalo a už v počas čítania prvej časti som vedela že s ňou budú problémy. V mechanickom princovi sa vyskytlo mnoho nových postav ktoré skvele zamotali dej alebo sa vďaka nim odhalili mnohé tajomstva.

Kniha Mechanickí princ sa čítala veľmi dobre a rýchlo ale upozorňujem však že v tejto druhej časti bolo akcie trochu menej a autorka sa skôr sústredila na ľúbostný trojuholník(ktorý ja osobne mám veľmi rada a neprekáža mi) a emócie rôzneho druhu. Neberte to však ako negatívum páčilo sa mi to pretože autorka si určite pre nás niečo pripravilo do tretieho dielu a ako poznám Cassandru určite s toho padnem na zadok alebo budem mať otvorene ústa, ale budem krútiť zo strany na stranu hlavou ako blázon a po dočítaní budem chcieť vyhodiť knihu von oknom. Spisovateľka opäť napísala kvalitne dielo ktoré bolo do posledných detailov premyslene. V knihe bola romantika, akcia, tajomstva ,klamstva a intrigy a všetko sa to skvele a premyslene premiešavalo .V knihe neboli žiadne hluché miesta ani miesta pri ktorých by som sa nudila.Teším sa na závereční diel Mechanická princezná . Odporúčam.

Zuzka Šulajová-Džínsový denník 3 (Recenzia)

10. listopadu 2014 v 18:57 | Sima
Autor:Zuzka Šulajová
Názov knihy:Džínsový denník 3
Počet strán: 439
Séria: Džínsový denník

Anotácia:
Paula a jej kamaráti sú už v poslednom ročníku gymnázia a na prahu dospelosti musia riešiť aj zložitejšie životne situácie. Paula Semoková, verná svojmu typickému zmyslu pre humor ,vám ešte raz dovolí, aby ste spolu s ňou prežili celý rok jej života ,ktorý sa krutí najmä okolo vytúženého Lukáša .Zjavne je to veľká láska, ale sú už obaja dosť zreli na vážny vzťah? Ako sa Paula popasuje s nežičlivou náladou v triede a neprajnosťou vlastných rodičov? A existuje ešte nejaká šanca, že by sa stará partia mohla znova dať dokopy.

Moje dojmy:
Džínsový denník 3 je znova tu. Druhý diel skončil na jednej strane šťastné ,Paula našla vytúžené šťastie po boku Lukáša ale na druhej strane sa Paula a Lukáš rozhádali s celou partiou a či sa znova dá stará partia dokopy je vo hviezdach. Okrem tohto všetkého na Paulu čaká maturita,musi si vybrať vysokú školu a samozrejme do toho sa jej opäť raz budú miešať a pridávať starosti jej rodičia a sestra Libuša. Paula sa jednoducho opäť nebude nudiť.

V tomto príbehu je Paula v maturitnom ročníku a okrem premýšľania aké šaty si kúpi na stužkovú, kde budú mať stužkovú , rieši aj menej prijemne veci. Partia je rozhádaná a bola by rada keby bolo všetko tak ako predtým ale to bohužiaľ nejde a ako to bolo aj predošlom diele aj tu si prečítame o vzťahových krízach a čaká nas veľa prekvapeni.

Známe a obľúbené postavy sa opäť vyskytujú aj v tomto pokračovaní . Napríklad Ivo, večný obdivovateľ Pauli. Denisa, baba ktorá vždy je stredobodom pozornosti a z dvojice Paula a ona je ta krajšia a vždy taká s ktorej idú chalani do kolien.V tomto príbehu sú aj mnohý iné postavy ktoré sú v Paulinom živote dôležite.

Tretia časť bola najhrubšia kniha zo série a tu som narazila na problém. Príbeh bol rozťahaný, a miestami ma už začínal nudiť a do toho správanie Pauli ktorá neviem či padla na hlavu alebo čo ale v tomto diely sa miestami správala ako trúba a veľa krát som nad knihou krútila hlavou a hovorila som si: Panebože dievča spamätaj sa prosím ťa. Tretí diel by som hodnotila ako slabší oproti predchádzajúcim dvom častiam. Napriek tomu že trojka ma slabé miesta kniha bola fajn a teším sa na ďalší príbeh o Paule ktorá bude v ďalšej časti na vysokej škole.

Jamie McGuireová-Prozreteľnosť

5. listopadu 2014 v 15:27 | Sima
Autor: Jamie McGuireová
Názov knihy: Prozreteľnosť
Počet strán: 421
Séria: Providence

Anotácia:
Vysokoškoláčka Nina krátko po smrti milovaného spoznáva sympatického, trochu tajomného mladíka. Čoskoro sa ukáže, že ich stretnutie na autobusovej zastávke nebolo náhodné. Jared Ryel ju pozná lepšie než najbližší priatelia z internátu. Čoskoro medzi nimi preskočí iskra, lenže jared akoby sa obával naplno prejaviť svoje city, pretože táto láska je z kategórie zakázaných. Jedného dňa Ninu na ulici osloví neznámy muž a dožaduje sa dokumentov o prevode časti otcovho rozsiahleho majetku. Po vyhrážkach od bývalých otcových spoločníkov sa Nina dozvedá, že otec v skutočnosti žil dvojakým životom. Hoci to znie neuveriteľne, zaplietol sa do nebezpečnej hry so samotným peklom. Temný vojvoda sa dožaduje niečoho, čo im vzal, a Nina spočiatku nemá ani potuchy, o čo ide. Ochraniť ju môže iba Jared, ktorý má neuveriteľne, priam nadľudské schopnosti a s ktorým ju spája viac než priateľstvo.

Moje dojmy:
Spisovateľka Jamie McGuireová nie je na Slovensku neznáma a jej obľúbenosť každou knihou stúpa.Príbeh je o Nine ktorá prežíva ťažké obdobie. Strata otca ju veľmi zasiahla.Prave v tom období stretáva Jareda zvezie sa s nim v taxíku na univerzitu (mimochodom ja osobne by som nikdy nenastúpila do taxíka s cudzím človekom ale Nine to bolo vtedy fuk) a Ninin život sa obráti o 180 stupňov. Jej otec mal tajomstva o ktorých sa dozvie až vtedy keď ju jeden z otcových spoločníkov zastaví na ulici a dožaduje sa dokumentov, akých, to ani samotná Nina nevie a mama sa s ňou o dokumentoch odmieta rozprávať .Kto bol v skutočnosti jej otec? a náhodné stretnutia s Jaredom tiež nie sú až také náhodné!

Hlavná hrdinka Nina bola inteligentná, vtipná a silná ale v niektorých momentoch keď išlo o Jareda správala sa ako nevyzreté decko. Jared sa vzdialil a ona hneď vyvádzala a myslela na to najhoršie že ju navždy opustil a že sa už k nej nikdy nevráti.Nina by si niekdy taku facku zaslužila. Ďalšie čo ma na Nine maximálne vytáčalo bolo to že keď existoval Jared neexistovalo nič. Zabudla na kamarátov, existoval len on. Jared bol zo začiatku tajomný a vyhýbal sa Nine ako to išlo (preto sa Nina správala ako trúba nevyzretá) ale neskôr bol otvorený, láskavý ,pozorný a dozvedeli sme sa niečo o jeho minulosti,rodine.V knihe sa samozrejme vyskytuje aj mnoho ďalších postav napríklad Ryan, Ninin kamarát z univerzity ktorý ma v knihe tiež dôležitú úlohu. Nine kamarátky (ktoré s ňou museli mať veľkú trpezlivosť) a mnoho ďalších postav ktoré do deja priniesli nielen zvraty ale skvele ho aj premiešali a oživili.

Kniha Prozreteľnosť bola príjemná oddychovka z originálnym príbehom o anjeloch a nečakajte žiadne krídla ani nič podobne skôr čakajte zbrane,sledovacie zariadenia,bitky.Autorka nám ponúkla novy neokukaní príbeh s poriadnou dávkou romantiky, tajomna a napätia .Teším sa na druhu časť.



Zuzka Šulajová-Džínsový denník 2 (Recenzia)

3. listopadu 2014 v 11:37 | Sima
Autor:Zuzka Šulajová
Názov knihy:Džínsový denník 2

Anotácia:
Sympatická Paula Semoková je opäť na scéne - plná síl a elánu, ale najmä chuti zverovať sa so svojimi zážitkami a pocitmi novučičkému "džínsovému" denníku. Paula a jej starí kamaráti sú už v druhom ročníku strednej školy, pomaly, ale isto dospievajú, hľadajú sa a zisťujú, čo vlastne od života chcú. Na tejto ceste ich čakajú nové zážitky i nové výzvy. Je len na Paule, či im podľahne, alebo zostane sama sebou. Bude ďalej chodiť s Patrikom alebo dá šancu niekomu inému? Prečo jej Gabrieline karty nechcú prezradiť nič nové? A čo si má počať s prírastkami vo vlastnej rodine? Odpovede ma tieto otázky i veľa ďalších prekvapení nájdete v pokračovaní Džínsového denníka. Denník sa tentoraz dostane aj do nepovolaných rúk...

Moje dojmy:
Prvá časť skončila šťastné. Paula je so svojim milovaním Patrikom a všetko je dokonale. Hovorí sa že nič netrvá večne a tak to je aj v Paulinom prípade.Pokračovanie Džínsového denníka prinieslo veľa prekvapení ,veľa zvratov ale najprv poďme pekne od začiatku.

Na začiatku príbehu sa dozvedáme že Paula rok hľadala denník z džínsovým motívom a keď ho konečne našla bola šťastná prešťastná. Rodičom chcela konečne predstaviť aj keď vedela že ju ocko nepochváli za to s kým chodí. Samozrejme to by nebola Paula keby to v jej prípade nevypálilo úplné inak.Ako ?dozviete sa v knihe. Paulin život nebude takí bezstarostní a plný smiechu ako v predošlej časti. Problémy a starosti sa začnú kopiť. Aby toho nebola malo Paula si začína uvedomovať že na Lukáša Masubu tak ľahko a rýchlo nezabudla a ocitne sa v citovej búrke. Ako to všetko nakoniec skonči? A do rodiny pribudne novy člen a nie len jeden. Pravé v tejto časti nám Paula ukáže aj svoju druhu stránku ktorú sa snažila skrývať za smiech a humor a to citlivosť. Druhé pokračovanie Džínsového denníka je viac nabite emóciami rôzneho druhu ako v predošlej časti.

Paula a jej kamaráti (ale i ostatne postavy) pomalý dospievajú a riešia úplné iné veci ako riešili keď nastupovala do prvého ročníka na strednú školu. Napríklad taká Denisa, Paulínina kamarátka ktorú som neznášala prešla tiež zmenou. Aj keď jej v tejto druhej časti trochu prepne( To by nebola Denisa) ale potom sa znova znormalizuje ,našla aj ona niekoho koho by nikdy nechcela stratiť. Lukáš ,ďalší chlapec ktorý Paule nedáva spávať tiež prešiel zmenou .Je pozorný a vždy keď je v Paula koncoch on sa objaví. Naopak Patrik, ten sa vôbec nezmenil.

Pokračovanie Džínsového denníka je opäť skvele a pohodové čítanie aj keď zo začiatku ma to trochu nebavilo pretože som mala pocit že Paula akoby skrotila a tým pádom sa vytratil aj ten humor ale po par stranách to bola opäť stará dobra Paula. Počas čítania knihy bude s vami lomcovať asi milión (ak nie) viac emócii. Budete sa hnevať (ja som sa hnevala hlavne na jej pre úžasnú sestričku Libušu) budete sa škeriť od ucha k uchu.(Lukáš a jeho správanie....) a budete mať slzy v očiach. Knihu som zhltla priam na posede a nemohla som ju tak ľahko odložiť. Džínsový denník 2 bolo opäť skvele čítanie.

Zuzka Šulajová- Džínsový denník 1 (Recenzia)

25. října 2014 v 11:38 | Sima
Autor: Zuzka Šulajová
Názov knihy: Džínový dennik

Anotácia:
Čítať cudzie denníky by sa nemalo, ale pätnásťročná Paula, prváčka na gymnáziu, vás pozýva, aby ste sa začítali do jej veselého i trocha bláznivého života. Spoznáte jej rodinu, zoznámite sa s jej najlepšou kamarátkou Denisou, spolužiačkou poločarodejnicou Gabrielou a predovšetkým rozlúštite spolu s Paulou záhadu chalanských citov. Džínsový denník vám navyše zaručuje, že sa od srdca zasmejete.

Moje dojmy:
Prežil to každá z nás.Nástup do prvého ročníka na strednej škole. Nove prostredie, novy ľudia, novy profesori. Jednoducho povedané hrôza. Džínsový denník ktorý napísala Slovenska autorka Zuzka Šulajova dokonale popísala vo svojej knihe tieto dojmy cez Paulu Semokovu. Paula nastupuje po prázdninách do prvého ročníka a tak si začne písať denník kde opíše svoje dojmy z novej školy,svoje starosti, radosti proste všetko.

Kniha Džínsový denník patri medzi moje obľúbené série. Aj po dlhých rokoch čo som knihu naposledy čítala som si prvý diel užila a veľa som sa nasmiala. Paula je tipicka tinedžerka. Bláznivá no zároveň aj citlivá a obrovsky magnet na trapasy rôzneho druhu.

Príbeh sa toči okolo vzťahov, prvých láskach, sklamaniach o prísnych rodičoch ktorý vám svojimi pravidlami dýchajú na krk a nedovoľujú vám žiť tak ako chcete vy . Príbeh ktorých bolo a určite bude ale tento je výnimoční v tom že spisovateľka riešila všetky spomenuté veci brilantným humorom .Počas čítania knihy som si veľa krát povedala: Tak toto poznám, toto som zažila aj ja. Kniha je písaná vo forme denníka takže kniha sa vám bude čítať rýchlo, veľmi rýchlo.

V knihe sa vyskytovalo veľa postav.Gabriela ,Paulínina spolužiačka a najlepšia kamarátka,Paulínina sestra Libuša i rodiča. Nemôžem zabudnúť na Denisu, s Paulou sa kamaratia dlhe roky, Denisa mne osobne trochu nesadla kvôli je správaniu a nemôžem zabudnúť na ešte jednu a v Paulinom živote dôležitú osobu na Lukaša Masubu. Paula a Lukaš, ich vášnivé hádky som si užívala a pri niektorých som sa roztopene škerila. Keď porovnávam Patrika ,chlapca do ktorého sa Paula po ich zaujímavom zoznámení zaľúbila, Patrik mi k nej jednoducho nesadol. Ona bola pojašená ,divoká, Patrik mi naopak prišiel pokojný a ako sa hovorí takí nemastný neslaný. Naopak Lukáš, bol zábavný vtipný bláznivý presne ako Paula. Kniha je super a rozhodne odporúčam.

Cassandra Clare-Mechanický anjel

19. října 2014 v 19:05 | Sima
Autor:Cassandra Clare
Názov knihy:Pekelné stroje-Mechanický princ

Anotácia:
Šestnásťročná Tessa Grayová sa vydáva na dlhú zaoceánsku plavbu, aby vo viktoriánskom Anglicku našla brata. V Londýne plnom upírov, bosorákov a iných nadprirodzených bytostí, ju čaká doslova hrôza. Útočisko nájde u Tieňolovcov, ktorí jej prisľúbia pomoc, ak im na oplátku poskytne svoje tajomné schopnosti. Tessu očaria najmä dvaja najlepší priatelia: Jem, za ktorého peknou tvárou sa skrýva temné tajomstvo, a modrooký Will, ktorý od seba všetkých odháňa štipľavými komentármi a nevyspytateľnými náladami. Tessa pochopí, že si bude musieť vybrať, či zachráni brata, alebo pomôže novým priateľom zachrániť svet a že láska je to najnebezpečnejšie kúzlo zo všetkých.

Moje dojmy:
Cassandra Clare patri medzi moje obľúbené autorky .Po obrovskom úspechu so sériou Nástroje smrteľníkov napísala Cassadra o tieňolovcoch novy príbeh ktorý je úžasný. Príbeh je o Tesse ktorá po smrti tety odchádza za bratom do Anglicka aby mohla začať od znova, všetko by bolo perfektne ale nie je. Tessa je unesená temnými sestrami a vtedy zisťuje že jej život je v skutočnosti úplné iný a na povrch vyplávajú mnohé tajomstva.

Mechanického anjela som si najprv nechcela prečítať. Napísala to síce moja milovaná Cassandra Clare ale vždy ma odrádzalo kúpiť si knihu kedže sa tam vyskituju mechanické stroje . Bola to chyba a obrovská. Knihu som si prečítala až teraz a viktoriánsky Londyn bol jednoducho úžasný a uchvátil ma. Knihu by som vôbec neporovnávala so sériou Nástroje smrteľníkov. Obe série sú uplne iné.

V Mechanickom anjelovi sa vyskytuje veľa postav ktoré majú rôzne povahy ale svojim spôsobom sú originálne a každý si určite nájde svoju obľúbenú postavu. Ja osobne som si veľmi obľúbila samotnú hrdinku Tessu. Zo začiatku bola ustráchaná a dosť sa bála ale na konci už bola odvažná a silna. Ďalšiu postavu ktorú som si obľúbila bol James ktorý sa mi viac hodil k Tesse, vedel sa správať a keď bola už v koncoch pomohol jej naopak Will ten mi absolútne nesadol .Jeho správanie a hlavne správanie k Tesse sa menilo ako počasie. Raz bol k nej milý a inokedy by ju najradšej vyhodil z Inštitútu. Takisto som nemala rada ani Jessamine, ďalšia tieňolovkyna ktorá však tieňolovkynou nechce byť ,chcela iný život ale zato sa nemusela správať ako totálna krava. Jessamine by si v niektorých momentoch zaslúžilá facku.

Knihu Mechanicky anjel hodnotím veľmi pozitívne. Prostredie spisovateľka skvelo opísala a čitateľ bude mať pocit že sa nachádza samotnom príbehu. Štýl písania je pútavý, svieži. V knihe sa vyskytuje humor ,láska, akcia a samozrejme tajomno. Všetko sa to skvele premiešava takže nudiť sa určite nebudete. A nemôžem zabudnúť na obálku knihy ktorá je jednoducho nádherná. Teším sa na ostatné časti. Odporúčam.

Abigail Gibbsová-Temná hrdinka:Jesenná ruža (Recenzia)

16. října 2014 v 20:06 | Sima
Autor:Abigail Gibbsová
Názov knihy:Temná hrdinka: Jesenná ruža

Anotácia:
Autumn Rose je výnimočné dievča s nadprirodzenými schopnosťami. Pochádza z významného sagíjskeho rodu, ktorý ovláda najsilnejšiu mágiu. Po smrti starej mamy ju osud zavial do ospalého mestečka na pobreží Anglicka, kde pod povrchom zdanlivo pokojného života driemu temné tajomstvá. Ako strážkyňa má jediné poslanie, a to chrániť ľudské bytosti pred skupinou krutých Sagijcov, zvaných Exterminovia. V škole však zažíva len pohŕdanie a výsmech. Keď sa v jej živote nečakane objaví príťažlivý mladý študent s rovnakými zvláštnymi jazvami na pokožke, ako má Autumn, jej svet sa obráti naruby. V noci však čelí strašidelným snom o dievčati z ľudského rodu, ktoré zvedie Temný princ. Autumn musí rýchlo vymyslieť spôsob ako ju zachrániť. Inak bude neskoro.

Moje dojmy:
Na druhy diel zo série Temná hrdinka s podtitulom Jesenná ruža som sa neskutočne tešila a mala som obrovské očakávania. Kniha ma však bohužiaľ trochu sklamala. Príbeh o Atumn Rose ktorá po smrti svojej starej mami s ktorou si boli blízke zisti že ma nadprirodzene schopnosti je originálny to pripúšťam ale z príbehu mam rozporuplne pocity. Hlavná hrdinka Atumn Rose sa mi veľmi páčila, nebola taká drzá a tvrdohlavá ako Violet v predošlej časti ale aj Autumn si získala moje sympatie .O Fallonovi to nemôžem povedať, popravde Fallon ma strašne nudil. Bol taký nevýrazní, dokonalý vo všetkých smeroch a nedá mi to musím ho porovnávať s Kasparom. Kaspar bol drzý a vždy si spravil po svojom aj keď jeho rodinu tým vytáčal. Fallon ako som spomínala ma nudil ,to čo mu prikázali to urobil. Takže ja osobne som team Violet a Kaspar.

Prvá polovica knihy bola nudná, to napíšem na rovinu. Nesedela som pri knihe ako na ihlách a neobracala som dychtivo stránky skôr naopak veľmi pomaly som sa do knihy dostavala a hovorila som si: Toto nemohla napísať spisovateľka ktorá napísala Temnu hrdinku: Večeru s upírom. Druha polovicu oživili staro- nove postavy ktoré skvele zamiešali dej. V knihe bolo trochu menej akcie ako som bola zvyknutá z predošlej knihy. Spisovateľka hlavne opisovala emócie, nálady postav. Negatívum knihy bolo aj to že som sa dosť často strácala v dialógoch. V niektorých momentoch som bola celkom slušne stratená a musela som si niektoré časti prečítať ešte raz .Počas čítania som mala niekedy pocit že nečítam druhé pokračovanie temnej hrdinky ale Upírsku akdémiu.

I napriek tomu že Jesenná ruža bola trochu slabšia a ma menšie chybičky neľutujem že som si knihu prečítala a teším sa na ďalšíe príbehy o temných hrdinkách

Jennifer Probstová- Dohodnuté manželstvo (Recenzia)

11. října 2014 v 22:02 | Sima
Autor: Jennifer Probstova
Názov knihy: Séria Manželstvo s milardárom: Dohodnute manželstvo.


Anotácia:
Majiteľka kníhkupectva Alexandra Maria McKenzieová chce zachrániť rodinné sídlo, a preto sa musí čo najrýchlejšie vydať. Láska ju však akosi obchádza. Ale ai vo sne si nepredstavovala, že jej osud privedie do cesty brata najlepšej priateľky, ktorý jej v detstve zlomil srdce. Miliardár Nicholas Ryan neverí v manželstvo, no ak chce zdediť strýkovu firmu, musí sa čo najskôr oženiť. Keď sa dozvie, že sestrina priateľka zúfalo potrebuje peniaze, urobí Alexe ponuku, aká sa jednoducho neodmieta. Manželstvo dôsledne podľa zmluvy - nijaké záväzky a najmä nijaké city. Rok to hádam vydržia, alebo nie? Osud však zamotá aj tie najpremyslenejšie plány.

Moje Dojmy:
Dohodnuté manželstvo rozprava príbeh o Nickovi a Alex .Opäť tu mame príbeh ktorých je veľa a ešte takých určite bude. On nechutne bohatý a s poriadnou dávkou namyslenosti, ona majiteľka kníhkupectva. Nick zlomil Alex srdce keď mala štrnásť rokov a zaprisahala že sa nikdy nezaľúbi. Lenže o par rokov keď musí zachrániť rodine sídlo musí sa znova stretnúť s Nickom pretože aj on hľadá manželku, inak nedostane dedičstvo po starom otcovi. Také jednoduché, dohodnú sa na ročnom manželstvo a po roku si dajú zbohom. Vážne je to také jednoducho?

Na začiatku musím povedať že obálka knihe je naozaj krásna a vystihuje cely príbeh a veľa krát keď som bola v kníhkupectve a obzerala som sa po nejakej knihe vždy mi padlo do oči Dohodnuté manželstvo alebo jej pokračovania. Tento príbeh vám možno príde ako klišé no i tak ma tento príbeh niečo do seba, je romanticky, ľahko erotickí a popretkávaní vtipnými scénkami pri ktorých som sa smiala na cely dom .

Alex by som zaradila do kategórii knižných hrdiniek ktoré sa nezblaznenia s chlapa hneď keď ho uvidia a tým pádom ide ich inteligencia do strate, to vôbec. Alex bola veľmi temperamentná, silná no zároveň citlivá ale veľmi dobre to skrývala. Nick bol úprimný a tvrdý a vždy si išiel za svojim cieľom a keď sa mu Alex začínala dostavať pod kožu tak bol pozorný a citlivý ale tieto vlastnosti úspešné skrýval vďaka detstvu ktoré vôbec nebolo ružové .

Spisovateľka ma veľmi svieži, pútavý štýl písania a keď som knihu odložila na nejakí čas mala som s tým problém pretože neustále som premýšľala ako sa bude vyvíjať vzťah medzi Nickom a Alex. Dohodnuté manželstvo je fantastická oddychovka, ak chcete vypnúť, zabudnúť na par hodín na starosti tato kniha je to pravé. Odporúčam

Stephenie Meyerová- Hostiteľ (Recenzia)

5. října 2014 v 13:28 | Sima
Autor: Stephenie Meyerová
Názov knihy: Hostiteľ


Anotácia:
Melanie Stryderová odmieta opustiť svet. Náš svet sa stal terčom invázie neviditeľných nepriateľov. Ľudia sa stali hostiteľmi týchto votrelcov. Prišli o mysle, zatiaľ čo ich ľudské telá zostali nedotknuté a bez očividných zmien pokračujú v živote. Väčšina ľudstva podľahla. Melanie, jedna z posledných "divých" ľudských bytostí, ktoré prežili, sa dostane do zajatia a je presvedčená, že to znamená jej koniec. Pútničku, votreleckú "dušu", ktorú vložia do Melaninho tela, varujú pred nebezpečenstvami, ktoré predstavuje život vo vnútri ľudského tela: pred ťažko zvládnuteľnými emóciami, presýtenými zmyslami, priveľmi živými spomienkami. Na jednu z ťažkostí však Pútnička nebola pripravená vôbec: bývalá obyvateľka jej tela odmieta vzdať sa vlastníctva svojej mysle. Pútnička pátra v Melaniných myšlienkach a dúfa, že sa dopracuje až k príčinám pretrvávajúceho odporu, ktorý im ľudia jednostaj kladú. Namiesto toho však Melanie zaplní myseľ Pútničky predstavami muža, ktorého Melanie miluje - Jareda, človeka, ktorý žije kdesi v úkryte. Pútnička nie je schopná vyslobodiť sa z objatia túžob svojho tela a začína túžiť po mužovi, ktorého - ako jej káže jej úloha - má odhaliť. Sily, ktoré sú mimo nich, nakoniec premenia Pútničku a Melanie na nedobrovoľných spojencov. Spolu aj podniknú nebezpečné a neisté pátranie po mužovi, ktorého obe milujú.

Moje dojmy:
Meno spisovateľky vám nemusím predstavovať. Stephenie Meyrova napísala úžasnú ságu súmrak. Stephenie Meyrova však napisala aj ďalšiu skvelú knihu Hostiteľ. Tato kniha je fantastická. Ku knihe som sa dostala len teraz pretože keď vyšla absolútne ma nezaujala, siahla som po nej až teraz a to som spravila veľkú chybu. Keď som ju začala čítať ,vedela som že ma nepusti. Veľa ľudí malo s prvými sto stranami problém ale ja som nemala absolútne žiaden. V knihe je všetko čo ma mať skvela kniha. Je tam tajomno, láska, dobrodružstvo. Niektorí si možno povedia: A to je Stephenie Meyrová to nebude dobre, mýlia sa kniha je vážne super. V knihe sa nie sú žiadne hluché miesta, takže sa určite pri nej nebudete nudiť. Štýl písania spisovateľky je veľmi pútavé takže toto ďalšie plus, spisovateľka píše zaujímavo . Čitateľ ma počas čítania pocit že je tam a prežíva s nimi všetko, hádky, radosti, smútok.

V Knihe je veľa postav a ja som si niekoľko s nich obľúbila a pri jednej postave mi dokonca vyhŕkli slzy ako sa osud s touto postav zahral. Nad jednou postavou som však škrípala zubami a to je Ian. Ian mi niektorých momentoch strašne vadil, strašne sa Putničke ktorá bola v Melaninom tele vtieral, ja viem že ju chránil ale niekedy to dosť preháňal. Ostatne postavy boli fajn a neliezli mi na nervy tak ako Ian.

Stephenie Meyrová napísala kvalitnú a do posledných detailov premyslenú knihu v ktorej sa skrýva originálny príbeh ktorý budete čítať až po kým neotočíte poslednú stranu. Teším sa na ostatne časti pretože koniec mi prišiel trochu otvoreny. Dúfam že to bude čoskoro.

Jamie McGuireová-Krásna katastrofa (Recenzia)

23. září 2014 v 21:14 | Sima
Autor:Jamie McGuireová
Názov knihy: Krásna katastrofa

Anotácia:
Abby Abernathyová začína navštevovať vysokú školu, ďaleko od svojho rodného mesta, aby zabudla na minulosť. Uteká pred rodinou, ktorá jej vinou alkoholu a hazardných hier urobila zo života peklo, a usiluje sa byť príkladnou študentkou. Travis Maddox má prezývku Besný pes a na štúdium si zarába ilegálnymi pästnými súbojmi- samozrejme , bez rukavíc. Má povesť najväčšieho zvodcu žien na univerzite. Je to presne ten typ, akému by sa Abby mala zďaleka vyhnúť, ak nechce spadnuť do pasce svojho starého života. Travis a Abby sa navzájom priťahujú ale presviedčajú okolie aj jeden druhého, že z ich priateľstva nikdy nevznikne milenecký vzťah. Potom však Abby prehrá stávku, a tak musí mesiac bývať s Travisom v jeho byte. Vášeň sa už nedá maskovať priateľstvom.

Moje Dojmy:
Krásna katastrofa je kniha o ktorej ste určite počuli alebo ste ju aspoň zahliadli v kníhkupectve alebo vám vaša najlepšia kamarátka o nej rozprávala a vychvaľovala ju do nebies. Príbeh je o Abby ktorá utiekla z rodného mesta na vysokú školu, preč od alkoholu a hazardných hier ktoré jej zobrali všetko. Lenže Abby netuší že život sa jej obráti o 180 stupňov keď spozná na ilegálnom zápase Travisa, dievčatá na škole by vraždili za jednu noc s nim a čo spraví s Abby stretnutie z Travisom? Absolútne nič, mysli si o ňom že je to obyčajní namyslení idiot ktorému napadlo v tej peknej hlavičke že Abby s neho pôjde do kolien, chlapec sa strašne mýlil. Na začiatku sa mi veľmi páčilo ako Abby vždy odpinkala Travisa ,absolútne si ho nevšímala a keď niečo povedal najradšej by ho niečím ovalila. Keď sa Travis ako tak podvolí ,ponúkne jej priateľstvo ktoré bude zaujímavé, búrlivé, komplikovane až vyústi do niečoho čo oboch zmení. Príbeh Travisa a Abby mam veľmi rada. Abby mi veľmi sadla, páčila sa mi že keď zbadala Travisa nezbláznila sa s neho a nevnucovala sa mu. Aj keď musím napísať že v niektorých situáciách som sa nestotožnila z jej správaním ale bolo to málokedy. Ďalšie postavy ako Abbyna najlepšia kamarátka America bola kamarátka ktorá bola pre Abby schopná zanechať všetko čo mala doma a odisť s ňou. A to s mi pačilo na Americe že stala pri Abby v akejkoľvek situacii a pri prvom probléme nezutekala. Travisov bratanec Shepley tvoril s Americou dokonalú dvojku a keby Jamie chcela napísať o nich dvoch bola by som nadšená. Nemôžem nespomenúť ešte jednu postavu ktorá mi liezla na nervy a to PÁN DOKONALÝ (samozrejme myslím to ironicky ) Parker. Poviem len v skratke debil, prepáčte za vyraz ale inak sa to nedalo napísať jeho život bol dokonalý a keď rozprával o svojom dokonalom a bezstarostnom živote škrípala som zubami. Neznášam ho . Kniha ma 373 strán počas ktorých vám nehrozí také niečo ako je nuda. Na každej strane sa niečo deje. Takže keď sa budete rozplývať nad tým ako si spolu hrkútajú o dve stránky sa už budú búrlivo háďat .Ich vztah bol ako na hojdačke no či vydržal si prečítajte. Krásnu katastrofu hodnotím ako skvelú knihu ktorú vám odporúčam . Kniha pri ktorej budete zúriť no o chvíľu sa budete rozplývať a možno ju aj hodíte na posteľ s tým že mate toho dosť no garantujem vám že ju o chvíľu vezmete späť a budete chcieť vedieť ako pokračuje vzťah Abby a Travisa.

Katy Evans- V Ringu (Recenzia)

17. září 2014 v 19:37 | Sima
Autor:Katy Evans
Názov knihy: V Ringu

Anotácia:
Brooke Dumasová se vždy toužila dostat na olympijské hry. Její sen o zlatu roztříštilo zranění kolene, nyní proto jako fyzioterapeutka pomáhá podobně zraněným sportovcům. Nejlepší kamarádka Melanie ji jednoho dne zavede na zápas v boxu, který jí změní celý život - potká zde slavného zápasníka Remingtona Tatea. Brooke je přesvědčena, že to jediné, co po ní chce, je rychlovka na jednu noc, on si ji ale najme jako svou fyzioterapeutku. Brooke to k Remingtonovi přitahuje, chce ho víc, než kdy chtěla cokoli jiného, on se ale drží zpátky. Remington chce poprvé v životě skutečný, vážný vztah, nejprve ho ale Brooke musí opravdu poznat - i se všemi jeho temnými tajemstvími.


Moje dojmy:
Milostný príbeh Remyho a Brooke si zamilovalo veľa čitateľov( a hlavne čitateľky).Remy je búrlivý ,komplikovaný ,sexi a Brooke je jeho pravý opak, žila len pre šport ktorého sa musela vzdať preto sa rozhodla pre pracú fyzioterapeutky. Ponuka ktorá príde od Remyho jej navždy zmení život. V ringu som prečítala na druhy raz. Po prvý krát som sa dostala na stranu 128 a musela som ju zavrieť inak by som ju vyhodila von oknom. Negatívom tejto knihy bolo ako do spomínaných 128 strán Brooke nič iné neopisovala len to aké ma Remy božské telo, zo začiatku som mala s nej pocit že sa jej Remy absolútne nepáči ale skôr by chcela vedieť či je pravda to čo som o ňom hovorí, či je vášnivý ,divoký nekontrolovateľný ako to o ňom počula a mimochodom opisovanie Remyho úžasného, pre úžasného tela ma začalo pekne nudiť. Brooke mi absolútne nesadla, bola taká zvláštna, v niektorých momentoch keby stoji pri mne tak jej jednu struhnem preventívne. Viac som si obľúbila Remyho pretože Brooke sa niekedy správala ako hlúpučké dievčatko nevyzreté. Až keď Remy dostal záchvat zmenila sa .Keď dostal svoj prvý záchvat začalo to byť zaujímavé, veľmi zaujímavé. Ich láska bola veľmi komplikovaná nielen pre jeho záchvaty ale aj pre nepriateľa ktorý mal niečo čo súviselo z Brooke .Príbeh ich lásky je krásny a ja som posledné strany čítala zo slzami v očiach .Prvú polovicu knihu som prečítala s ťažkosťami ale druha polovica bola fantastická. Autorkin štýl písania je pútavý a prinúti vás pri knihe sedieť kým neotočíte poslednú stranu. Kniha v Ringu je jemne erotická ,plna zvratov a tajomstiev z minulosti i súčasnosti oboch. V Ringu je rozhodne zaujímavá kniha a keď sa prelúskate prvou polovicou knihy čaká vás nádherný a dojímavý príbeh lásky . Odporúčam

Lauren Kateová- Slza (Recenzia)

12. září 2014 v 12:27 | Sima
Autor:Lauren Kateová
Názov knihy: Slza

Anotácia:
Sedemnásť ročná Eureka má za sebou krutú skúsenosť. Auto ktorým sa spolu s mamou viezla po Sedemílovom moste na letisko v Miami zmietne obrovská vlna do mora.Mama zahynie. Eureka sa vracia do života s ranami na duší i na tele. Nedarí sa jej včleniť do otcovej novej rodiny, po pokuse o samovraždu odmieta pomoc psychologičky, zanevrie aj na cezpoľný beh, ktorý pred tým mala veľmi rada. Zo smútku ju vytrhne stretnutie s Anderom, tajomným chlapcom, ktorý sa objavuje v tých najnečakanejších chvíľach. A keď si Eureka prevezme dedičstvo po mame- medailón s lapisom lazuri, hromový kameň a knihu napísanú nezrozumiteľným jazykom- začnú sa okolo nej diať čudne veci. Čoraz väčšími sa presviedča , že matkina smrť nebola náhodná. Ale čo znamená varovanie, že nikdy nesmie vyroniť jedinú slzu?

Moje Dojmy:
Príbeh Slza z pera obľúbenej autorky Lauren Kateovej je o sedemnásťročnej Eureke ktorá sa po ťažkej rane osudu snaží vrátiť do starých koľaji, lenže vďaka tajomnému stretnutiu s Anderom a maminemu dedičstvu zisti že už nič nebude také ako bývalo. Od tohto príbehu som mala obrovské očakávania a Lauren ma opäť nesklamala. Veľké pozitívum tohto príbehu je originalita .Nenájdete tam žiadnych upírov, vlkolakov, anjelov. Lauren Kateová vytvorila novy a jedinečný príbeh .Pre niektorých čitateľov bude negatívum že dej pomaly graduje ale nevzdávate to s knihou a neodložte ju. A čo vravím na postavy? Najviac som si samozrejme obľúbila samotnú Eureku, počas toho ako spamätávala z matkinej smrti sme mohli čítať aká je Eureka skutočnosti, aj keď je drzá ku svojej nevlastnej mame Rhode v skutočnosti je citlivá a smutná a nahnevá na nato ako ju osud pripravil o to čo najviac milovala. Tajomný Ander, tak to bol prvý knižný hrdina ktorý mi absolútne nesadol a mala som naňho obrovské nervy až na konci knihy si to nejako u mňa polepšil. Eurekina najlepšia kamarátka Cat bola taká správna kamarátka aká by mala byť aj v živote ,stala pri nej a ja som si ju veľmi obľúbila. A nakoniec tu mame jej kamaráta Brooksa ktorý mi už od prvej vety bol nesympaticky .Brooks a Ander boli u mňa postavy ktoré som nemala rada aj keď popravde Ander sa lepšie znášal ako Brooks. Až sa ste zvedaví prečo Eureka nemôže vyroniť ani jednu slzu, po knihe by ste mali siahnuť. Lauren Kateová napísala originálny do posledných detailov premyslený príbeh ktorý vás nepusti až kým neotočíte poslednú stranu. Ponorte sa do príbehu o Eureke a bájnej Atlantide.

Suzanne Coollinsová- Hry o život (Recenzia)

8. září 2014 v 17:42 | Sima
Autor:Suzanne Collinsová
Názov knihy:Hry o život

Anotácia:
Na troskách bývalej Severnej Ameriky vyrástol Panem, ovládaný bohatým Sídlom, ktoré obklopuje dvanásť podrobených obvodov. Nenávidené Sídlo vládne železnou päsťou. Raz do roka povolá z každého obvodu chlapca a dievča do hier o život, aby pobavili televíznych divákov skutočným bojom na život a na smrť. Medzi nimi sa dobrovoľne ocitne šestnásťročná Katniss Everdeenová ktorá do hier nastupuje miesto svojej mladšej sestry, odhodlaná za každú cenu prežiť.

Moje dojmy:
Fenomén Hry o život sa dočkal už dvoch filmových spracovaní a ja som si prvú časť knihy prečítala až teraz a dôvod bol jednoduchý, film ma absolútne nezaujal ,pozrela som si ho ale nemala som potrebu utekať do kníhkupectva a kúpiť si knihy .A aký názor mam na knihu? Hry o život ma nezaujali. Kniha je ,plna akcie, napätia a je tam aj trochu lásky ale samotná myšlienka knihy tak s tou som sa nestotožnila. Prišlo mi trochu psycho a zvrátené aby deti bojovali o svoj život, ja viem keby nebojovali tak zomrú ale i tak mi to prišlo trochu moc. Pozitívum tejto knihy je že sa číta ľahko a rýchlo. Suzzane Collinsova ma nepochybne talent na písanie a som zvedavá čo ďalšie napíše ale Hry o život ma nestrhli.

Cat Wintersová- Ve stínu černých ptáku (Recenzia)

1. září 2014 v 14:20 | Sima
Autor: Cat Wintersová
Názov knihy:Ve stínu černých ptáku

Anotácia:
16 ročná Mary Shelley Blackova ,pomenovaná po slávnej autorke románov o Frankensteinovi, dievča s vedeckom nadaním ktorá sa ocitla bez rodičov, odchádza do San Diega, kde žije jej teta. Zdesená sleduje, ako sa tam zúfali pozostalí hrnú na seanse a ku fotografom ktorý fotia duchov. Jedným z takých fotografov je i brat jej milého Stephena Emberse Julius, Marry Shelley ho však považuje za podvodníka. Po Stephenove smrti na bojisku vo Francuzku sa Marry Shelley vystaví v búrke blesku, je zasiahnutá a nakrátko umiera. Keď sa vráti medzi živých zisťuje že ma schopnosť -cítiť emócie. V noci sa k nej vráti aj Stephenov duch a prosí ju o pomoc- nemôže odpočívať v pokoji, pretože ho mučia tajomný obrovsky vtáci. Uverí Marry Shelley v existenciu duchov? A podarí sa jej odhaliť dôvod Stephenovho utrpenia.

Môj nazor:
Prvotina od Cat Wintersovej Ve stínu černych ptáku bola úžasná ,perfektná a strhujúca. Veľkým pozitívum tejto knihy je aj nádherná obálka a nemôžem nespomenúť grafické spracovanie vo vnútri knihy ktoré dotvára tu správnu atmosféru. Príbeh je situovaný do roku 1918 kedy zúrila vojna a španielska chrípka. Šestnasťročná Mary Shelley Blacková ktorá odchádza po uväznení otca za vlastizradu do San Diega kde žije jej teta a jej láska Stephen ktorý však musel odisť do vojny vo Francuzku .Po jeho smrti zlomená a nešťastná Mary sa vystaví blesku a na par minút zomrie. Keď sa ako zázrakom prebudí zisťuje že ma zvláštnu schopnosť- cíti emócie. A to nie je všetko čo prežije Mary, v noci ju prosí Stephenov duch o pomoc. Prečo ju žiadna Stephen o pomoc, zomrel vo vojne alebo to bolo úplné inak. Po otvorení kniha keď som uvidela fotku a prečítala prvé dve vety zamrazilo ma. Autorka knihy vás okamžite sťahuje do deja, do ťažkých časov kedy chlapci sa museli stať mužmi a dievčatá ženami. Spisovateľka Cat Wintersova ma neuveriteľní rozprávačskí talent. Čitateľ ma pocit akoby stal pri Mary Shelley a prežíval s ňou jej cely príbeh .Kniha ma strhujúci dej ,na každej strane sa niečo deje a fotky ktoré sú na niektorých stranách dotvárajú mrazivú atmosféru s ktorej vám vlasy stoja dupkom.Pri niektorých pasážach ktoré som čítala v noci som zdvihla hlavu od knihy a pozerala som sa po celej izbe. V knihe bolo všetko čo mam rada tajomno ,mystika ,trochu romantiky, trochu vtipu a na konci mi to prišla ako detektívka ale absolútne mi to nevadilo . Kniha je perfektná. Odporúčam .

Jamie McGuireová -Ranč na červenom vrchu (Recenzia)

23. srpna 2014 v 19:25 | Sima
Autor: Jamie McGuireová
Názov knihy: Ranč na červenom vrchu

Anotácia:
Pre Scarlet ktorá sama vychováva dve dcéry, je každý deň boj. Nathan má manželku, ale nespomína si, aké je byť zaľúbený. Domov chodí len kvôli svojej dcérke Zoe. Mirandinou najväčšou starosťou je, čí sa do jej malého volkswagena zmestí je sestra a ich priatelia, pretože si chcú pred skúškami cez víkend oddýchnuť na vidieku. Keď sa začnú objavovať správy o prepuknutí nákazlivej a smrteľnej choroby, títo obyčajní ľudia čelia neobyčajným okolnostiam a odrazu sa ich osudy prepoja. Len čo pochopia, že epidémiu nepredbehnú, zúfalá Scarlet, Nathan a Miranda vyhľadajú úkryt na osamotenom ranči na Červenom vrchu. Emócie sú čoraz silnejšie, lebo všetci sa musia vyrovnať s novými aj so starými vzťahmi zoči-voči desivému nepriateľovi, ktorý si už nepamätá aké je byť človekom.

Moje dojmy:
Jamie Mcguireová je na Slovensku veľmi obľúbená spisovateľka. Jej najnovšia novinka Ranč na červenom vrchu mi potvrdila že Jamie dokáže napísať nie len krásny ,romanticky príbeh ale aj kvalitne fantasy z poriadnou dávkou napätia. Hneď na začiatku vám musím povedať jednu a veľmi dôležitú vec, ty ktorý čítali Krásnu katastrofu a nebavila ich a boja sa či sa pustiť do tejto knihy pretože si povedia: To napísala Jamie Mcguireová to asi bude čista romantika, rozhodne to čista romantika nebude. Ranč na červenom vrchu je skvelá kniha. Kniha vás od začiatku vťahuje do epidémie ktorá postihla cely svet, najprv sa zoznámite so Scarlet ktorá ma dve krásne dcérky ktoré pred vypuknutím odvezie k ich ocovi, potom sa zoznámite z Nathanom ktorý žije v nešťastnom manželstve, ale i napriek tomu zostava pri svojej žene kvôli malej dcérke Zoe a nakoniec tu mame tretiu postavu a to Mirandu ktorá cestuje zo svojimi priateľmi na vidiek. Nikto z nich však netuší že ich životy sa behom par hodín navždy zmenia. Ranč na červenom vrchu je kniha plna zvratov, akcie. V tejto knihe je veľmi vidieť ako sa spisovateľke zlepšil štýl písania, je veľmi pútavý takže knihu som mala problém odložiť. Veľkým pozitívum je že príbeh bol vsadený do sučastnosti, pri niektorých hlaškach som sa pousmiala . Trošku psycho, ale to je zase môj názor mi prišlo ako v každom dome kde vošla či Scarlet alebo Nathan tak všade mali v pivnici toľko zbrani že policajne oddelenie sa môže isť schovať to mi prišlo trošku...psycho ale to len môj názor. Jedine čo by som asi vytkla bol zvláštny koniec to som trošku zostala pozerať. Príbeh je písaný z pohľadu troch postav, je to neobvykle ale mne sa to páčilo. Postavy boli sympatické veľmi som si obľúbila Scarlet hlavnú hrdinku ,bola statočná a nevzdávala sa a verila že svoje dcéry uvidí. Nathana som si veľmi obľúbila a aj jeho dcérku naopak Ashley, Mirandina sestra mi prišla ako krava ale potom dostala od života zo par rán a znormalizovala sa . Ranč na červenom vrchu vám odporúčam určite sa pri nej nebudete nudiť.

Nástroje smrteľníkov:Mesto stratených duší (Recenzia)

18. srpna 2014 v 14:55 | Sima
Názov knihy: Nástroje smrteľnikov:Mesto stratených duší
Autor:Cassandra Clare

Anotácia:
Jace vtúpil do služieb temna a zlá. Len Clary, Izzy, Alec a Simon sú presvedčení, že ho k tomu núti tajomné puto medzi ním a Sebastiánom, ktoré zosnovala Lilith. Ostatní Tieňolovci tomu nechcú veriť a ich cieľom je Sebastiánova smrť, bez ohľadu na Jacea. Puto medzi jaceom a Sebastiánom je však oveľa mocnejšie, ako si sprvu mysleli, a všetko čo raní jedného, ublíži aj druhému. Clary musí Jacea zachraniť! Ved ona môže za to, že nad ním získala Lilith moc a spútala ho s démonským Sebastiánom. Cena za Jaceovú záchranu však môže byť priveľká. Zničiť mocné puto totiž dokážu len dve zbrane, a ani jedna nepochadzá z tohto sveta:meč odliaty z nebeského adamasualebo zbraň ukutá v pekelných ohňoch. Získať ich môžu len privolaním anjela Raziela alebo najmocnejšieho Veľdémona. Ani tak sa im nemusí podariť zachrániť Jaceovo telo, a dokonca by mohli zatratiť jeho dušu!

Moje dojmy:
Mesto stratených duší je piate pokračovanie megauspešnej série Nástrojov smrteľníkov .Predchádzajúcom príbehu mocná veldemonka Lilith zviazala Jacea z jeho bratom Sebastiánom, to znamená že čo cíti Sebastián cíti aj Jace a to je problém a obrovsky pretože Jace už nie je ako býval .Napriek tomu že Jace už nie je taký akí bol pri Clary a ostatných, Clary sa nevzdáva a rozhodne sa ho nájsť a obrátiť na dobre. Podarí sa jej to alebo nie? Kniha bola úžasná ale v tejto časti ktorá mi prišla lepšia ako minula časť mi strašne prekážala samotná Clary pri niektorých momentoch som ju mala chuť prefackať pretože sama sa vrhala do nebezpečenstva, viem išlo o jej milovaného Jacea ale aj tak mi niektorých momentoch prišla akoby si o sebe myslela že ona sama môže spasiť svet, že Isabelle ani Alec a samotný Simone jej vtom samozrejme nepomôžu pretože ona je statočná a všetko zvládne .Chvalabohu na konci sa znormalizovala a ja dúfam že poslednom pokračovaní jej opäť nepreskočí. Tentoraz v knihe dostali väčší priestor vedľajšie postavy .Alec a Magnus (moje zlatíčka) dostali obrovsky priestor v knihe. Ich vzťah nebol popísaný len na dvoch stranách a potom sme sa o nich dozvedeli až o 20 strán neskôr.Celu knihu sme mohli čítať o ich komplikovanom vzťahu .O Alecovom pretrvávajúcom strachu ktorý súvisí z Magnusom a ten koniec mi vohnal slzy do oči .Medzi Alecom a Magnusom to bude zaujímavé. V tomto piatom pokračovaní sa mi veľmi páčila Isabelle, už to nebola len tvrda tieňolovkyna ale pomaly začína ukazovať aj svoju citlivejšiu stránku. Cela kniha sa opäť nesie trochu pokojnejšom tempe ktoré začne gradovať až v druhej polovici knihy .Musím pochváliť Sebastiána ktorý bol dokonalý zloduch a dokonca som mu aj ja uverila že chce dobre.(Som trúba viem).Sebastián ako zloduch sa mi dokonca páčil viac ako jeho otec Valentine. A keby Valentine žil boli by dokonala dvojka. Knihe nemám absolútne nič vytknúť až na Clary ktorá sa sem tam správala ako trafená bola tato kniha super. V knihe sa miešali vzťahy z tajomstvami a následné v druhej polovici z akciou ktorá vyústila do otvoreného konca. Spisovateľka na posledných stranách nechala par veci otvorených ktoré určite v poslednom dieli zamotajú karty. Cassandra opäť napísala kvalitne fantasy dielo. Piate pokračovanie z podtitulom Mesto stratených duši vám rozhodne odporúčam.

Nástroje smrteľníkov: Mesto padlých anjelov( Recenzia)

10. srpna 2014 v 20:19 | Sima
Názov knihy: Nástroje smrteľníkov: Mesto padlých anjelov
Autor:Cassandra Clare

Anotácia:
Valentine je porazený a vojna sa skončila. Clary Frayová sa vracia späť do New Yorku a nevie sa dočkať svojho nového života. Chce sa stať plnohodnotnou Tieňolovkyňou. Jej mama je konečne zasnubená so svojou celoživotnou láskou a čo je najdôležitejšie: s Jaceom sú konečne spolu. Nič však netrvá večne. Simonva mama zistila, že je upír a vyhodila ho z domu. Na každom rohu ho chce niekto stiahnuť na svoju stranu dostať sa k jeho novému daru, ktorý je však skôr prekliatím A aby toho nebolo malo, radí naraz s dvoma krásnymi a nebezpečnými babami, pričom o sebe nevedia. Pokoj v New Yorku narúšajú mŕtve telá Tieňolovcov a znetvorené démonské bábätka. Clary totiž nešťastnou náhodou dala do pohybu udalosti, ktoré môžu mať za následok stratu všetkých, čo miluje. Dokonca i Jacea.

Moje dojmy:
Cassanda Clare nás vtiahla opäť do sveta tieňolovcov z pokračovaním Mesto padlých anjelov. Ako sme asi všetci zvyknutí u Cassandri tak od prvej strany nás vťahovala do bojov, šokujúcich zvratov no tentoraz trochu zmierila tempo (ale vôbec to neberte negatívne) .V prvej polovici knihy sa Clary pripravuje na svadbu svojej mamy Jocelyn a Lukea popritom si užíva svoj vzťah z Jaceom, všetko sa to však začne komplikovať a rozpadať keď Jace začne byť náladový, začne sa Clary vyhýbať a to všetko preto lebo ma dosť kruté nočne mory kde neustále vystupuje Clary. A pravé druha polovica začína byť napínavá, do deja vstupujú nove i staro nove postavy a všetko je to opäť také typické pre Cassandru Clare .Veľa tajomstiev, zvratov. Veľmi sa mi páčilo že sme sa aspoň trochu dozvedeli o Magnusovej minulosti .Simon dostal viac priestoru. Príbeh sa nesie v pokojnom duchu ktorý začne pomaly gradovať a to sa mi páčilo. Ak ste sa do teraz balí prečítať si pokračovanie Nástrojov smrteľníkov ,neváhajte tato kniha je veľmi dobre napísaná. Odporúčam

Enja Rúčková-Karambol (Recenzia)

20. července 2014 v 13:51 | Sima
Autor:Enja Rúčková
Názov knihy:Karambol

Anotácia:
Koľkokrát sa musia zraziť, aby pochopili, ako sa navzájom priťahujú? Nik je gymnazistka, kvintánka. Jej najväčšou ambíciou je dostať sa do redakcie školského časopisu chalanoch výraznejší záujem nemá. Všetko sa zmení, keď sa na svahu na školskom lyžiarskom zájazde zrazí so Sebom, idolom všetkých mladších študentiek. Ich cesty sa začnú nepochopiteľné krížiť. Sebo zjaví vždy, keď je Nika v kaší. A Nika zisťuje, že sa jej až prirýchlo odstal pod kožu. Aké sú však jeho zámery? Rodí sa medzi nimi niečo viac alebo ju ma Sebo len ako zábavku? A čo bude, keď sa vrátia z lyžiarskeho domov?

Moje dojmy:
Karambol je novinka od slovenskej spisovateľky Enji Rúčkovej. Príbeh je o študentke Nike ktorá chodí na gymnázium a jej veľkým snom je dostať sa do školských novín ,o chalanov nemá nejakí extra záujem. Všetko zmení lyžiarsky kde sa zoznámi zo Sebom, je to ten tip chalana ktorému žiadna neodolá . Ich cesty sa začnú nepochopiteľné križovať .Sebastián sa vždy objaví vtedy keď je Nika v maléri. A Nika začína zisťovať že Sebastián sa jej dostáva pod kožu. Bude ich vzťah pokračovať? alebo ju Sebo chce len nechutne využiť? Knihu Karambol ktorú napísala slovenská spisovateľka Enja Rúčková rozprava príbeh o prvej láske ,o sklamaniach a o nezabudnuteľnom lyžiarskom výcviku .Karambol je veľmi vtipná a krásna kniha .Hneď na začiatku si prečítame nezvyčajne zoznámenie Seba a Niky , nikdy totiž nevieme ako sa zoznámime so svojou láskou.Kniha je útla ma len 206 strán a ja vám dopredu musím povedať že sa nebudete vedieť od nej odtrhnúť. Odporúčam je ako stvorená pre toto horúce letne počasie .Kniha Karambol vás prijemne schladí a určite si aj vy pospomínate na váš lyžiarsky výcvik.

Richelle Mead-Upírska Akadémia-Krvavý sľub

18. července 2014 v 13:36 | Sima

Anotácia:
Matúra, moroji, strigoji.. dokonca ani Lisaa nedokáže udržať Rose za bránami Akadémie sv. Vladimíra. Nedávny útok strigojov na akadémiu, ktorý bol najhorší za posledné stáročia, si vyžiadal obete na životoch učiteľov, študentov strážcov. No nie všetci zomreli. Dimitri nemal to šťastie...a stal sa jedným z nich .Rose teraz čaká neľahká úloha :zavraždiť osobu, ktorú miluje najviac na svete. No v Rusku, Dimitrho domovine, na ňu striehne osudová hrozba.

Moje dojmy:
Tretie pokračovanie Upírskej akadémie sa nieslo v znamení šokov a zvratov. Jeden z najhorších veci ktoré sme si nevedeli predstaviť sa bohužiaľ stali. Na konci tretej knihy sa z Dimitriho stal strigoj a už vtedy sa Rose rozhodla zabiť ho. Zbalila sa a odišla z akadémie hľadať Dimitriho v jeho domovine v Rusku. Vôbec som nemala obavy že by ma to nudilo ,pravé naopak vedela som že Richelle si pre nás pripraví niečo špeciálne . V knihe sa vyskytli nove postavy napríklad taká Avery, od prvej vety som vedela že niečo s tou babou nie je poriadku. Nove postavy priniesli do príbehu šokujúce zvraty a prekvapivé fakty .Počas čítania knihy keď Richelle opisovala Rusko som mala chuť sadnúť na lietadlo a odisť do Ruska a pozrieť si všetky miesta ktoré opísala alebo rovno pobehať cele Rusko . Príbeh je veľmi emotívny .Krvavý sľub nie je taký nabitý akciami, ale zato je plne vyvážení emóciami a prekvapivými zvratmi ktoré nepôsobia umelo .Musím vám však povedať že Adrian mi začína byť sympaticky ,naopak Dimitri.. no ten, poviem len jedno samé prekvapenie ten chlap. Krvavý sľub je perfektná kniha.Odporučam

Zuzka Šulajová-Dievča z minulosti (Recenzia)

15. července 2014 v 12:51 | Sima
Autor:Zuzka Šulajová
Názov knihy:Dievča z minulosti

Anotácia:
Dievča z minulosti je príbeh jednovaječných dvojčiat Izabely a Mišky, v ktorom sa prostredníctvom Izabeliných nezvyčajných snov prelínajú dva úplne odlišné a pritom vzájomné prepojene príbehy. Sen, v ktorom má Izabela možnosť sledovať osud dvornej dámy kráľovnej Alžbety v šestnástom storočí v paláci Hampton Court, začne ovplyvňovať nielen jej život, ale aj životy jej najbližších .Netuší ,prečo sa jej prisnil ani čo má robiť, môže sa len domnievať, že dievča, ktoré je mŕtve štyristo rokov, jej chce niečo odkázať, a o čosi ju požiadať.

Moje dojmy:
Zuzka Šulajová patrí medzi obľúbené slovenské autorky. Jej Džínsové denníky spôsobili medzi slovenskými čitateľmi hotovú davovú psychózu .Tak som sa po dlhom čase aj ja rozhodla prečítať si od Zuzky niečo iné ako (pre mňa) milovane džínsové denníky a siahla som po knihe Dievča z minulosti. Prvé čo musím pochváliť je krásna obálka ktorá vás hneď ako ju uvidíte určite zaujme. Príbeh je o jednovaječných dvojčiat Izabele a Miške ktoré skoro nikto nevie rozoznať a pravé Izabele sa raz v noci prisni sen v ktorom ma možnosť sledovať osud dvornej dámy kráľovnej Alžbety v šestnástom storočí paláci Hampton Court a vtedy sa Isabelin život začne meniť od základov. Z knihy Dievča z minulosti mam zmiešane dojmy. Z knihy ma najviac bavili historické časti ,bohužiaľ tie reálne keď Izabela žila realitu už menej. V Izabelinom živote sa nič nedialo všetko sa točilo okolo toho že nevie či ma zostať z Marekom a okolo školy jednoucho ma to trochu nudilo .Pozitívum tejto knihy bolo dobre prelínanie súčasnosti z Izabelini snami a to sa mi veľmi páčilo, ďalším pozitívom tejto knihy bola samotná téma ktorú vám neprezradím lebo by som vám prezradila prečo sa snívajú Izabele tie sny. Kniha bola fajn ale niekedy som mala momenty že knihu zabuchnem pretože Izabela mi ako baba strašné liezla na nervy ale nejako som sa to pre dýchala a prečítala som to pretože v knihe sa objavili prvky tajomna a to ma lákalo nezavrieť ju a nevrátiť ju naspäť na poličku.

Nicholas Sparks-To najlepšie zo mňa (Recenzia)

13. července 2014 v 12:22 | Sima
Autor:Nicholas Sparks
Názov knihy:To najlepšie zo mňa

Anotácia:
V roku 1984 boli Amanda a Dawson spolužiakmi na strednej škole. Pochádzali z odlišných sociálnych pomerov, napriek tomu sa medzi nimi zrodila priam osudová láska. Meštiacka spoločnosť severokarolínskeho mestečka Oriental im nedopriala. Sklamaná Amanda odišla študovať na vysokú školu a Dawsona po tragickej autonehode zavreli do väzenia. Nevideli sa celé štvrťstoročie, až kým sa nestretli na pohrebe spoločného priateľa Tucka. Plnia jeho poslednú vôľu a spoznávajú, že staré city sa vracajú s novou silou. Ani jeden z nich nemá šťastný život. Dawson žije sám, pracuje na ropných plošinách v mori a tajne podporuje rodinu, ktorú nechtiac pripravil o otca. Amanda je vydatá, matka troch detí, ale jej vzťah s manželom alkoholikom, poznačený smrťou malej dcérky ,stroskotal. Príležitosť zmeniť doterajší život je na dosah ruky, ale.. je to ešte možne? Dá sa prepísať minulosť? A je láska naozaj to najcennejšie, čo môže človek darovať ?

Moje dojmy:
Knihy Nicholasa Sparksa sú jednoducho nádherné a jedinečne. Takíto príbeh bol aj To najlepšie zo mňa. Príbeh nádhernej lásky medzi Amandou a Dawsonom. Ich láska začala v mladosti no spoločnosť ich rozdelila preto sa Amanda rozhodla odisť na univerzitu .Nevideli sa dlhé roky, počas ktorých sa Amanda vydala a porodila tri deti no nie je vôbec šťastná. Jej muž je alkoholik a smrť ktorá pripravila Amandu o to najdôležitejšie v živote ich rozdelila. Dawson počas tých rokoch bol najprv vo väzbe za smrť človek a potom začal pracovať na ropných plošinách a popritom tajne podporoval rodinu človeka ktorého usmrtil .Jedného dňa však zastihne oboch dosť nečakaná a smutná sprava. Zomrel ich spoločný priateľ Tuck. Tuck prichýlil Dawsona u seba doma potom ako odišiel od svojej rodiny ktorý boli pekní idioti a Amanda ho chodila navštevovať vždy keď sa objavila v mestečku Oriental kde vyrastala. Obaja prichádzajú do mestečka splniť poslednú vôľu Tacka a opätovne stretnutie u nich vyvolá rokmi potláčané city. To najlepšie zo mňa je dokonala a krásna kniha! V knihe sa objavujú prvky tajomna ,dokonca prvky krimi takže kniha sa stáva zaujímavou, a hlavne je tam krásne opísaná láska. Pri čítaní knihy som dokonca mala pocit že stojím pri nich a prežívam spolu s nimi ich príbeh .Zápletky sa skvele miešajú a všetko to vyústi do prekvapivého záveru.Nicholas Sparks proste vie písať o láske a ak ste nesiahli ešte po jeho knihe, mali by ste tak urobiť v najbližšej dobe. Neoľutujete.

Richelle Mead-Sukuba 1 Trapení (Recenzia)

8. července 2014 v 14:20 | Sima
Názov knihy: Sukuba 1 Trápení
Autor: Richelle Mead

Anotácia:
Byť Sukubou, to znie tak lákavo !Dievča sa môže slobodne rozhodnúť, kým chce byť, jej šatník praská vo švíkoch a smrteľní muži by pre ňu spravili čokoľvek .Áno platí za to síce dušou, ale to sem teraz nepatri. Byť však sukubou v Seatlle, to už je menšia zábava. Georgína Kincaidová by mohla rozprávať -ma za šéfa nudného kravataka a jeho najväčšou vášňou sú staré filmy, a jej nadprirodzení kamaráti sa dodnes bavia jednou dávnou nevydarenou premenou. A okrem toho zo všetkého najhoršie je smutný fakt, že keď si z nejakým chlapom vyjde na rande, vysaje z neho život! A ona by pri tom dala všetko na svete za to, keby sa mohla dotknúť Setha Mortensena. Snívanie o Sethovi však bude musieť počkať. Medzi nadprirodzenými bytosťami v Seattlu sa začína niečo diať, a Georgina má čoskoro poznať na vlastnej koži, že existujú bytosti, ktoré odmietajú prijať ako v nebi, tak i v pekle.

Moje dojmy:
Nedávno sa mi naskytla možnosť si kúpiť 4 časti Sukuby od Richelle Mead, bol to trochu risk pretože náhodou ma knihy nebudú baviť a potom čo s nimi. (V tomto som taká že knihy ktoré ma jednoducho nebavia odložím a dám im inokedy šancu, samozrejme spomeniem si na ne o nejakí rok keď moja knižnica nezvláda nápor J ,) a je pravda aj to že od Richelle som čítala zatiaľ len Upírsku akadémiu. Sukubu knihy som si chcela kúpiť aj z dvoch dôvodov: Prvý bol ten že som chcela zistiť či je Richelle fakt dobra spisovateľka a dôkaze napísať aj iný príbeh kde nie sú hlavne postaví upíry a druhy dôvod, ta anotácia znela tak zaujímavo plus to napísala Richelle Mead...Hm to si musí človek prečítať, hneď okamžite. Georgina Kincaidová je sukuba ,je krásna a každý chlap ju chce no i tak nie je šťastná pretože v jej prípade neprichádza do úvahy aby sa zamilovala pretože každý bozk ktorý dá mužovi jej pridá na energie. Naopak on je unavený a mimo niekoľko dni. Príbeh o Sukube Georgine zo začiatku bol zvláštny , dosť som sa nútila čítať knihu a hovorila som si že tak toto Richelle nevyšlo. Keď sa však na scéne objavil Georgín milovaný spisovateľ Seth a do toho sa zamotal Roman ,tak kniha začala naberať ten správny smer a ja som si knihu začala užívať .Jedine negatívum čo by som trošku vytkla že tam bolo trochu menej akcie ako očakávam od Richell ale cítim v kostiach že v dvojke sa to zmení a tam bude akcie až až. Musím vám ešte povedať moju jednu menšiu radu J Ak sedíte v autobuse, nikdy!! Nečítajte tuto knihu pretože ja som bola nahnevaná z toho že knihu musím odložiť lebo som vstupovala keby môžem odveziem sa neviem kam len aby som vedela ako ďalej pokračuje ich vzťah. A aby som na koniec nezabudla objavia sa tam aj moje obľúbené bytosti toto je obrovské plus tejto knihy. Odporúčam

Enja Rúčková-Láska na dvoch kolesách (Recenzia)

5. července 2014 v 21:24 | Sima
Názov knihy: Láska na dvoch kolesách
Autor:Enja Rúčková

Anotácia:
Kto je ten záhadný prišelec z novopostavenej bytovky? Nesnaží sa zapadnúť, je drzý, nevyspytateľný a bajkuje ako blázon. Do svojej osobnej zóny si vpúšťa iba vlastný bicykel v netypickej farbe. A práve tá farba Karinu láka. Je veselá a žiarivá, absolútne sa nehodí k imidžu večne zamračeného chalana, ktorý každého vo svojom okolí vytáča do nepríčetnosti. Hoci o to ani jeden z nich nestojí, ich cesty sa čoraz častejšie križujú a iskry lietajú sem a tam. On veľmi dobre vie, že nie je rozumne si s Karinou niečo začínať. Ona má na vec iný názor. Rúti sa do maléru aj napriek tomu, že ju okolie váruje. Odvážnemu predsa šťastie praje.

Moje Dojmy:
Príbeh ktorý nám ponúkla Enja Rúčková sa vola Láska na dvoch kolesách. Už samotný názov vám predpovedá že to bude o bajkeroch ktorý sú nespútaný ,komplikovaný a záhadný .Príbeh je o vysokoškoláčke Karine ktorá sa zoznámi z Alexom pri plávaní v bazéne kde dostane krč a Alex sa jej ponúkne svoju pomoc. Alex je veľmi komplikovaná povaha ,je výbušný a nepredvídateľný .Pri stretnutí z Karinou vie že by ju mal nechať tak a ďalej si žiť svoj život no Karina mu nedá spávať. Naopak Karina mi niekedy prišla ako trúba .Baba ktorá si očividne mysli že ju každý chalan chce to mi liezlo na nervy. Láska na dvoch kolesách sa však napriek tomu že Karinu som mala niekedy chuť pre fackať čítala ľahko. Rozprava príbeh o dlhej ceste za šťastím a bojoch z vlastnými pocitmi. Enja píše pútavo a tato kniha mala zaujímavý a neokukaný príbeh.

Cassandra Clare-Mesto kosti (Recenzia)

3. července 2014 v 21:40 | Sima

Názov knihy:Nastroje smrteľnikov-Mesto kosti
Autor:Cassandra Clare

Anotácia:
V New Yorku zapadá slnko. Clary Frayová smeruje do vychýreného nočného klubu, kde najväčší sympoš Jace k smrti dobodá chlapca. Mŕtve telo však zrazu zmizne. Clarinu mamu unesú a u nich doma sa potuluje netvor, ktorý nepochádza z tohto sveta. Clarin život sa rúti do temnoty! Spolu s Jaceom sa totiž dostáva doprostred neviditeľnej vojny medzi starobylými démonmi a tajomnými Tieňolovcami- vojny, v ktorej majú obaja zohrať dôležitú úlohu.

Moje Dojmy:
Milujem nástroje smrteľníkov! Patria medzi moje obľúbené série. Príbeh je o Clary ktorá raz večer príde do clubu Pandemónium kde sa stáva svedkom vraždy .V klube stretáva zvláštnych tínedžerov ktorý majú na tele tetovania a pri sebe majú zvláštne zbrane. Všetko vtom okamihu nábere rýchli spad a Clary spoznáva svet tieňolovcov, odkrývajú sa tajomstva o jej mame, o tom že bola veľmi uznávaná tieňolovkyňa .Od prvej strany som vedela že sa mi do rúk dostalo veľmi dobre a kvalitne napísané fantasy dielo. Cassandra zmiešala všetky príšery ktoré mam rada (Upírov, vlkolakov, bosorákov,) a napísala knihu ktorá bola fantastická. Na každej strane sa premyslene miešali vzťahy a boje a ja som si knihu užívala a čítala ďalej a ďalej, od mesta kosti som sa nevedela odtrhnúť. V knihe som nenašla žiadne hluché miesta .Casandra mi to ani nedovoľovala nudiť sa pretože na každej strane ma čakala akcia alebo tajomstvo ktoré vo mne vyvolalo šok, mimochodom Cassandra je majsterka v šokov a zvratov. Príbeh bol do detailov premyslený a ja nemám inú možnosť ako vám odporučiť tuto knihu.

Mirka Novysedláková-Prísne tajný denník Miry Danesovej (Recenzia)

29. června 2014 v 20:00 | Sima

Názov knihy:Prísne tajný denník Miry Danesovej
Autor:Mirka Novysedláková

Anotácia:
Mladé a trochu splašené dievča Miriam Danesová si začne písať denník, ktorý dostane od svojej dokonalej staršej sestry Pamely. Tá dokáže behať v dvanásťcentimetrových podpätkoch, pomotať hlabu polovici chalanov v škole a, samozrejme, nikdy pri tom nespadne. Naopak Mira je v porovnaní so svojou sestrou najväčšou ,,lúzerkou", aká kedy kráčala po pôde strednej školy v Oak Falls. Nielenže sa oblieka ako starý rocker (a rovnako dobre aj spieva a hrá na gitare v garážovej kapele spolu s partiou najbližších priateľov),nosí dioptrické okuliare s hrubým rámom a zubný strojček- ale je aj magnetom na trapasy každého druhu .Aby toho nebolo málo, je ústrednou nepriateľkou najobľúbenejšej -a podľa neoficiálneho prieskumu školy aj najkrajšej- roztlieskavačky Ashley Monreyovej. Ako sa Mira zachová, keď zistí, že na fešného chalana, s ktorým sa dala do reči v školskom autobuse, už rozhodila siete ,,mrcha "Ashley a poškuľuje po ňom aj jej vlastná najlepšia kamoška Liz? Našťastie má svoj denník, v ktorom si nemusí klásť servítku pred ústa, a aj vďaka nemu objaví najväčšie tajomstvo sama o sebe.


Moje dojmy:
Prísne tajný denník Miry Danesovej som si kúpila, lebo anotácia znela skvelo a ta obálka tiež bola veľmi pekná. Bohužiaľ, asi som už príliš stará na takéto knihy, ale mňa kniha sklamala . Keď som hneď začala s negatívami, tak budem aj pokračovať .Prvé negatívum pre mňa bolo, že sa na každej strane Mira ponosuje na svoje nedostatky , už mi to začalo strašne liezť na nervy. Na každej strane nebolo nič iné len že má príšerný strojček, je nízka...Keď som toto ako tak predýchala, Mira s tým ako tak prestala a ja som sa prečítala tých prvých 30 strán jej nedostatkov, ktoré by na sebe zmenila , kniha mi ponúkla príbeh, ktorých je na svete milión... a to doslovne .Mira sa najprv zamiluje (samozrejme ako inak) do najkrajšieho ,najdokonalejšieho chalana na svete, ktorý ju samozrejme nechce, potom po dlhom čase si uvedomí, že je to pako a chce svojho kamaráta, do toho spisovateľka zamotala veľa náhod, ktoré boli príliš okate, ktoré mi prišli ako zbytočne naťahované a ja som sa začala nudiť .Kniha ma 363 strán, ale stačilo by jej aj takých 300 alebo 200, posledné strany mi totiž prišli už ako navyše. Ale aby som nebola zase až tak hnusne negatívna, Prísne tajný denník Miry Danesovej sa čítalo ľahko a rýchlo, ale je to skôr vhodne pre mladšie baby ako som ja (mám 21 ale možno to aj baby v mojom veku bude baviť, kto vie) mňa táto kniha trochu sklamala, ale zase asi je to tým, že som proste fakt stará na takéto knihy. :)
 
 

Reklama