Knižné recenzie

Nicholas Sparks-To najlepšie zo mňa (Recenzia)

13. července 2014 v 12:22 | Sima
Autor:Nicholas Sparks
Názov knihy:To najlepšie zo mňa

Anotácia:
V roku 1984 boli Amanda a Dawson spolužiakmi na strednej škole. Pochádzali z odlišných sociálnych pomerov, napriek tomu sa medzi nimi zrodila priam osudová láska. Meštiacka spoločnosť severokarolínskeho mestečka Oriental im nedopriala. Sklamaná Amanda odišla študovať na vysokú školu a Dawsona po tragickej autonehode zavreli do väzenia. Nevideli sa celé štvrťstoročie, až kým sa nestretli na pohrebe spoločného priateľa Tucka. Plnia jeho poslednú vôľu a spoznávajú, že staré city sa vracajú s novou silou. Ani jeden z nich nemá šťastný život. Dawson žije sám, pracuje na ropných plošinách v mori a tajne podporuje rodinu, ktorú nechtiac pripravil o otca. Amanda je vydatá, matka troch detí, ale jej vzťah s manželom alkoholikom, poznačený smrťou malej dcérky ,stroskotal. Príležitosť zmeniť doterajší život je na dosah ruky, ale.. je to ešte možne? Dá sa prepísať minulosť? A je láska naozaj to najcennejšie, čo môže človek darovať ?

Moje dojmy:
Knihy Nicholasa Sparksa sú jednoducho nádherné a jedinečne. Takíto príbeh bol aj To najlepšie zo mňa. Príbeh nádhernej lásky medzi Amandou a Dawsonom. Ich láska začala v mladosti no spoločnosť ich rozdelila preto sa Amanda rozhodla odisť na univerzitu .Nevideli sa dlhé roky, počas ktorých sa Amanda vydala a porodila tri deti no nie je vôbec šťastná. Jej muž je alkoholik a smrť ktorá pripravila Amandu o to najdôležitejšie v živote ich rozdelila. Dawson počas tých rokoch bol najprv vo väzbe za smrť človek a potom začal pracovať na ropných plošinách a popritom tajne podporoval rodinu človeka ktorého usmrtil .Jedného dňa však zastihne oboch dosť nečakaná a smutná sprava. Zomrel ich spoločný priateľ Tuck. Tuck prichýlil Dawsona u seba doma potom ako odišiel od svojej rodiny ktorý boli pekní idioti a Amanda ho chodila navštevovať vždy keď sa objavila v mestečku Oriental kde vyrastala. Obaja prichádzajú do mestečka splniť poslednú vôľu Tacka a opätovne stretnutie u nich vyvolá rokmi potláčané city. To najlepšie zo mňa je dokonala a krásna kniha! V knihe sa objavujú prvky tajomna ,dokonca prvky krimi takže kniha sa stáva zaujímavou, a hlavne je tam krásne opísaná láska. Pri čítaní knihy som dokonca mala pocit že stojím pri nich a prežívam spolu s nimi ich príbeh .Zápletky sa skvele miešajú a všetko to vyústi do prekvapivého záveru.Nicholas Sparks proste vie písať o láske a ak ste nesiahli ešte po jeho knihe, mali by ste tak urobiť v najbližšej dobe. Neoľutujete.

Richelle Mead-Sukuba 1 Trapení (Recenzia)

8. července 2014 v 14:20 | Sima
Názov knihy: Sukuba 1 Trápení
Autor: Richelle Mead

Anotácia:
Byť Sukubou, to znie tak lákavo !Dievča sa môže slobodne rozhodnúť, kým chce byť, jej šatník praská vo švíkoch a smrteľní muži by pre ňu spravili čokoľvek .Áno platí za to síce dušou, ale to sem teraz nepatri. Byť však sukubou v Seatlle, to už je menšia zábava. Georgína Kincaidová by mohla rozprávať -ma za šéfa nudného kravataka a jeho najväčšou vášňou sú staré filmy, a jej nadprirodzení kamaráti sa dodnes bavia jednou dávnou nevydarenou premenou. A okrem toho zo všetkého najhoršie je smutný fakt, že keď si z nejakým chlapom vyjde na rande, vysaje z neho život! A ona by pri tom dala všetko na svete za to, keby sa mohla dotknúť Setha Mortensena. Snívanie o Sethovi však bude musieť počkať. Medzi nadprirodzenými bytosťami v Seattlu sa začína niečo diať, a Georgina má čoskoro poznať na vlastnej koži, že existujú bytosti, ktoré odmietajú prijať ako v nebi, tak i v pekle.

Moje dojmy:
Nedávno sa mi naskytla možnosť si kúpiť 4 časti Sukuby od Richelle Mead, bol to trochu risk pretože náhodou ma knihy nebudú baviť a potom čo s nimi. (V tomto som taká že knihy ktoré ma jednoducho nebavia odložím a dám im inokedy šancu, samozrejme spomeniem si na ne o nejakí rok keď moja knižnica nezvláda nápor J ,) a je pravda aj to že od Richelle som čítala zatiaľ len Upírsku akadémiu. Sukubu knihy som si chcela kúpiť aj z dvoch dôvodov: Prvý bol ten že som chcela zistiť či je Richelle fakt dobra spisovateľka a dôkaze napísať aj iný príbeh kde nie sú hlavne postaví upíry a druhy dôvod, ta anotácia znela tak zaujímavo plus to napísala Richelle Mead...Hm to si musí človek prečítať, hneď okamžite. Georgina Kincaidová je sukuba ,je krásna a každý chlap ju chce no i tak nie je šťastná pretože v jej prípade neprichádza do úvahy aby sa zamilovala pretože každý bozk ktorý dá mužovi jej pridá na energie. Naopak on je unavený a mimo niekoľko dni. Príbeh o Sukube Georgine zo začiatku bol zvláštny , dosť som sa nútila čítať knihu a hovorila som si že tak toto Richelle nevyšlo. Keď sa však na scéne objavil Georgín milovaný spisovateľ Seth a do toho sa zamotal Roman ,tak kniha začala naberať ten správny smer a ja som si knihu začala užívať .Jedine negatívum čo by som trošku vytkla že tam bolo trochu menej akcie ako očakávam od Richell ale cítim v kostiach že v dvojke sa to zmení a tam bude akcie až až. Musím vám ešte povedať moju jednu menšiu radu J Ak sedíte v autobuse, nikdy!! Nečítajte tuto knihu pretože ja som bola nahnevaná z toho že knihu musím odložiť lebo som vstupovala keby môžem odveziem sa neviem kam len aby som vedela ako ďalej pokračuje ich vzťah. A aby som na koniec nezabudla objavia sa tam aj moje obľúbené bytosti toto je obrovské plus tejto knihy. Odporúčam

Enja Rúčková-Láska na dvoch kolesách (Recenzia)

5. července 2014 v 21:24 | Sima
Názov knihy: Láska na dvoch kolesách
Autor:Enja Rúčková

Anotácia:
Kto je ten záhadný prišelec z novopostavenej bytovky? Nesnaží sa zapadnúť, je drzý, nevyspytateľný a bajkuje ako blázon. Do svojej osobnej zóny si vpúšťa iba vlastný bicykel v netypickej farbe. A práve tá farba Karinu láka. Je veselá a žiarivá, absolútne sa nehodí k imidžu večne zamračeného chalana, ktorý každého vo svojom okolí vytáča do nepríčetnosti. Hoci o to ani jeden z nich nestojí, ich cesty sa čoraz častejšie križujú a iskry lietajú sem a tam. On veľmi dobre vie, že nie je rozumne si s Karinou niečo začínať. Ona má na vec iný názor. Rúti sa do maléru aj napriek tomu, že ju okolie váruje. Odvážnemu predsa šťastie praje.

Moje Dojmy:
Príbeh ktorý nám ponúkla Enja Rúčková sa vola Láska na dvoch kolesách. Už samotný názov vám predpovedá že to bude o bajkeroch ktorý sú nespútaný ,komplikovaný a záhadný .Príbeh je o vysokoškoláčke Karine ktorá sa zoznámi z Alexom pri plávaní v bazéne kde dostane krč a Alex sa jej ponúkne svoju pomoc. Alex je veľmi komplikovaná povaha ,je výbušný a nepredvídateľný .Pri stretnutí z Karinou vie že by ju mal nechať tak a ďalej si žiť svoj život no Karina mu nedá spávať. Naopak Karina mi niekedy prišla ako trúba .Baba ktorá si očividne mysli že ju každý chalan chce to mi liezlo na nervy. Láska na dvoch kolesách sa však napriek tomu že Karinu som mala niekedy chuť pre fackať čítala ľahko. Rozprava príbeh o dlhej ceste za šťastím a bojoch z vlastnými pocitmi. Enja píše pútavo a tato kniha mala zaujímavý a neokukaný príbeh.

Cassandra Clare-Mesto kosti (Recenzia)

3. července 2014 v 21:40 | Sima

Názov knihy:Nastroje smrteľnikov-Mesto kosti
Autor:Cassandra Clare

Anotácia:
V New Yorku zapadá slnko. Clary Frayová smeruje do vychýreného nočného klubu, kde najväčší sympoš Jace k smrti dobodá chlapca. Mŕtve telo však zrazu zmizne. Clarinu mamu unesú a u nich doma sa potuluje netvor, ktorý nepochádza z tohto sveta. Clarin život sa rúti do temnoty! Spolu s Jaceom sa totiž dostáva doprostred neviditeľnej vojny medzi starobylými démonmi a tajomnými Tieňolovcami- vojny, v ktorej majú obaja zohrať dôležitú úlohu.

Moje Dojmy:
Milujem nástroje smrteľníkov! Patria medzi moje obľúbené série. Príbeh je o Clary ktorá raz večer príde do clubu Pandemónium kde sa stáva svedkom vraždy .V klube stretáva zvláštnych tínedžerov ktorý majú na tele tetovania a pri sebe majú zvláštne zbrane. Všetko vtom okamihu nábere rýchli spad a Clary spoznáva svet tieňolovcov, odkrývajú sa tajomstva o jej mame, o tom že bola veľmi uznávaná tieňolovkyňa .Od prvej strany som vedela že sa mi do rúk dostalo veľmi dobre a kvalitne napísané fantasy dielo. Cassandra zmiešala všetky príšery ktoré mam rada (Upírov, vlkolakov, bosorákov,) a napísala knihu ktorá bola fantastická. Na každej strane sa premyslene miešali vzťahy a boje a ja som si knihu užívala a čítala ďalej a ďalej, od mesta kosti som sa nevedela odtrhnúť. V knihe som nenašla žiadne hluché miesta .Casandra mi to ani nedovoľovala nudiť sa pretože na každej strane ma čakala akcia alebo tajomstvo ktoré vo mne vyvolalo šok, mimochodom Cassandra je majsterka v šokov a zvratov. Príbeh bol do detailov premyslený a ja nemám inú možnosť ako vám odporučiť tuto knihu.

Mirka Novysedláková-Prísne tajný denník Miry Danesovej (Recenzia)

29. června 2014 v 20:00 | Sima

Názov knihy:Prísne tajný denník Miry Danesovej
Autor:Mirka Novysedláková

Anotácia:
Mladé a trochu splašené dievča Miriam Danesová si začne písať denník, ktorý dostane od svojej dokonalej staršej sestry Pamely. Tá dokáže behať v dvanásťcentimetrových podpätkoch, pomotať hlabu polovici chalanov v škole a, samozrejme, nikdy pri tom nespadne. Naopak Mira je v porovnaní so svojou sestrou najväčšou ,,lúzerkou", aká kedy kráčala po pôde strednej školy v Oak Falls. Nielenže sa oblieka ako starý rocker (a rovnako dobre aj spieva a hrá na gitare v garážovej kapele spolu s partiou najbližších priateľov),nosí dioptrické okuliare s hrubým rámom a zubný strojček- ale je aj magnetom na trapasy každého druhu .Aby toho nebolo málo, je ústrednou nepriateľkou najobľúbenejšej -a podľa neoficiálneho prieskumu školy aj najkrajšej- roztlieskavačky Ashley Monreyovej. Ako sa Mira zachová, keď zistí, že na fešného chalana, s ktorým sa dala do reči v školskom autobuse, už rozhodila siete ,,mrcha "Ashley a poškuľuje po ňom aj jej vlastná najlepšia kamoška Liz? Našťastie má svoj denník, v ktorom si nemusí klásť servítku pred ústa, a aj vďaka nemu objaví najväčšie tajomstvo sama o sebe.


Moje dojmy:
Prísne tajný denník Miry Danesovej som si kúpila, lebo anotácia znela skvelo a ta obálka tiež bola veľmi pekná. Bohužiaľ, asi som už príliš stará na takéto knihy, ale mňa kniha sklamala . Keď som hneď začala s negatívami, tak budem aj pokračovať .Prvé negatívum pre mňa bolo, že sa na každej strane Mira ponosuje na svoje nedostatky , už mi to začalo strašne liezť na nervy. Na každej strane nebolo nič iné len že má príšerný strojček, je nízka...Keď som toto ako tak predýchala, Mira s tým ako tak prestala a ja som sa prečítala tých prvých 30 strán jej nedostatkov, ktoré by na sebe zmenila , kniha mi ponúkla príbeh, ktorých je na svete milión... a to doslovne .Mira sa najprv zamiluje (samozrejme ako inak) do najkrajšieho ,najdokonalejšieho chalana na svete, ktorý ju samozrejme nechce, potom po dlhom čase si uvedomí, že je to pako a chce svojho kamaráta, do toho spisovateľka zamotala veľa náhod, ktoré boli príliš okate, ktoré mi prišli ako zbytočne naťahované a ja som sa začala nudiť .Kniha ma 363 strán, ale stačilo by jej aj takých 300 alebo 200, posledné strany mi totiž prišli už ako navyše. Ale aby som nebola zase až tak hnusne negatívna, Prísne tajný denník Miry Danesovej sa čítalo ľahko a rýchlo, ale je to skôr vhodne pre mladšie baby ako som ja (mám 21 ale možno to aj baby v mojom veku bude baviť, kto vie) mňa táto kniha trochu sklamala, ale zase asi je to tým, že som proste fakt stará na takéto knihy. :)

Gail Carrigerová-Etiketa špionaž (Recenzia)

27. června 2014 v 12:20 | Sima

Názov knihy:Etiketa špionaž
Autor:Gail Carrigerová

Anotácia:
Štrnásťročnú Sophroniu zapíše jej mama do akadémie pre mladé dámy, aby sa naučila náležite sa správať v spoločnosti. Sophronia však čoskoro príde na to, že Prípravná akadémia mademoiselle Geraldine pre mladé dámy uhladených mravov je výnimočná: dievčatá sa učia tancovať, správne sa obliekať, dokonale ovládať etiketu a popritom si osvojujú aj základy špionáže! Sophroniu a jej kamarátov čaká strhujúci prvý rok na novej škole.

Moje dojmy:
Prvé čo musím pochváliť je krásna obálka ktorá sa na mňa usmievala vždy keď som vošla do kníhkupectva , par týždňov som odolávala až som si ju nakoniec kúpila. Etiketa špionáž rozprava príbeh o Sophronii ktorá je poslaná na prípravnú akadémiu mademoiselle Geraldine. Mysli si že to bude na škole strašná nuda ale hneď zisti že sa veľmi mýlila .V škole sa neučí len ako sa správne ukloniť ale zároveň ako vrhnúť nôž a to je parádna kombinácia( teraz budem znieť trochu divne no ale nevadí...). Etiketa špionáž je veľmi dobre napísaná kniha, veľmi pozitívne chválim samotný príbeh ktorý je originálny a hneď po dočítaní som mala chuť na druhu časť ktorá zatiaľ nevyšla (bohužiaľ).V prvej časti sme sa zoznamovali zo školou ktorá je veľmi netypická, následné sme sa zoznamovali z profesormi a dvaja sú tam veľmi zvláštni. V tejto knihe je veľa zvláštnych veci ale vôbec to tam nekazí dojem pravé naopak, vytvára to veľmi zaujímavý a zábavný príbeh .Musíte si to jednoducho prečítať, mňa to veľmi bavilo .Spisovateľka spojila dve veci ktoré som si nevedela vôbec predstaviť a vytvorila veľmi príjemnú a zábavnú knihu. Na zadnej strane knihy je napísané Skvelá Steampunková verzia Harryho Pottera a ja môžem len súhlasiť ,teším sa na ďalšiu časť a vy si zatiaľ prečítajte Sophronine dobrodružstva na tejto nezvyčajne škole.

Miroslava Varáčková-Láska z ulice (Recenzia)

23. června 2014 v 22:16 | Sima

Názov knihy:Láska z ulice
Autor:Miroslava Varáčková

Anotácia:
Tamara je stredoškoláčka, ktorá má podstatne iné starosti ako jej rovesníčky. Šesťročná sestra Sofia zomiera na rakovinu, mama pendluje medzi nemocnicou a bytom, otec rodinnú situáciu nezvláda a utieka sa k alkoholu. Spolužiak a najlepší kamarát Robo je vždy poruke, no vyriešiť problémy, ktoré sa na Tamaru valia, nie je v jeho moci. Jedného dňa sa Tamara pred školou zrazí s neznámym mladíkom na kolieskových korčuliach. Teda on zrazí ju. Je vysoký, na hlave šiltovka, na chrbte ruksak a vyzerá...dobre. Keď sa stratí v bráne školy, Tamara rozmýšľa, že bude asi nový, lebo inak by ho rozhodne neprehliadla. Rozuzlenie príde na hodine telocviku, keď vojde do telocvične v teplákovej súprave a s píšťalkou na krku. Ukáže sa, že je zastupujúcim učiteľom .Nezačnú najlepšie, konflikt z rána sa na hodine ešte viac vyhrotí. No Noro Tamare neschádza z mysle a do ich životov sa napriek všetkému, vkradne láska. Lenže nič nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá.

Moje dojmy:
Novy príbeh z pera slovenskej autorky Mirky Varáčkovej nesie názov Láska z ulice. Okamžite ako som videla obálku a následné som si prečítala anotáciu, som sa nevedela dočkať knihy. V príbehu o Tamare a jej neľahkom osude sa opäť stretávame s dvoma veľmi citlivými témami súčasnosti a to rakovina a alkohol. Tamarina mala sestrička zomiera na rakovinu, jej otec to nezvláda tak uteká k alkoholu.Tamara nájde útechu vo svojom dobrom priateľovi Robo ktorý pri nej vždy stoji nech sa deje čokoľvek. Lenže raz jedno ráno jej do života príde aj niečo iné ako je len smútok a neustály strach o sestru a to láska. Na dvore svojej školy stretáva neznámeho chalan ktorý ju skoro zrazí a ona ho nevie dostať z hlavy. Rozuzlenie príde na hodine telesnej, keď zisti že je to jej novy telocvikár a tu sa začína krásny a zakázaný príbeh lásky o Tamare a Norovi. Všetka radosť a šťastie musí isť však bokom jej strach o sestričku je väčší a vždy keď príde domov a vidí opitého otca jej šťastie a radosť je nenávratne preč. Hrdinky Mirkiných kníh to nikdy nemalí ľahké a pravé preto sa mi Mirkina tvorba páči. Nie sú to žiadne dievčaťa ktoré mali všetko, najprv musia prejsť dlhu cestu aby boli šťastné, musia si vytrpieť veľa bolesti aby sa konečne mohli uvoľnené usmiať a inak to nebolo ani vtomto príbehu. Rieši sú tu veľa citlivých tém a ďalšiu citlivú tému ponúka samotný Noro. Akú? prečítajte si. Ďalším plusom tejto knihy je ako je krásne opísané priateľstvo. Zo začiatku som chcela aby Tamara skončila z Robom ale nakoniec som spokojná že to skončilo tak ako to skončilo. Kniha je mala útla ma 302 strán ale ja som ju mala prečítanú za dva dni lebo príbeh ma nepustil. Pomalé gradovanie deja mi maximálne vyhovovalo lebo som veľmi dobre vedela že na ďalších stránkach budem mať otvorene ústa a nebudem schopná ničoho len ďalej prevracať stránky až kým neprídem k tomu prečo sa to udialo. Láska z ulice ma veľmi bavila a ja jej nemám čo vytknúť bolo tam všetko čo ma mať skvela kniha a ja vám ju môžem odporúčať .

John Green-Na vine sú hviezdy(Recenzia)

21. června 2014 v 12:52 | Sima

Názov knihy:Na vine su hviezdy
Autor:John Green

Anotácia:
Odkedy Hazel v trinástich rokoch diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu, pripravovala sa na vlastnú smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy nechodí do školy, nemá priateľov a nevie, ako vyzerá normálny život ,lebo je hadičkami pripútaná ku kyslíkovej fľaši a užíva silne lieky, aby sa nádory nerozširovali ďalej .Na nenávidenom stretnutí podpornej skupiny pre pacientov s rakovinou však spozná Augusta Watersa, ktorý ma štýl ,rakovinu na ústupe a oči len pre ňu. S ním začne objavovať dosiaľ nepoznaný svet lásky na pomedzi života a smrti.

Moje dojmy:
Na vine sú hviezdy je dokonala kniha .John Green napísal knihu kde hlavná téma je veľmi citlivá a to rakovina. Príbeh o dvoch mladých ľuďoch ktorý sa nevzdávajú ,nemajú to vôbec v plané a ukazujú nám že aj keď za Hazel dýcha kyslíková fľaša ,tak sa nevzdáva a to iste aj Augustus alebo Gus ktorému zobrala rakovina nohu ale on ide ďalej, z úsmevom na perách a zo šarmom a vtipom a pravé to okúzli Hazel (a to okúzlilo aj mňa ,len tak mimochodom J) .Práve vtedy začína neobyčajne krásny, citlivý príbeh .Po par stranách som sa smiala a plakala zároveň. Z každého slova bolo cítiť bojovnosť a odhodlanosť ,každé druhé slovo bolo vtip a tie nádherné myšlienky to všetko vytváralo nádhernú a veľmi kvalitne napísanú knihu. Môžem s čistím svedomím povedať že toto je prvá a mam pocit jediná kniha ktorá ma citovo vyžmýkala ale mne to bolo a bude jedno. Na vine su hviezdy môžem opísať len troma slovami :Krásna, smutná, a poučná. Kniha vám dá naozaj veľa, a veľa veci si uvedomíte preto by ste si ju mali prečítať .Osobne ju môžem len odporučiť. John Green napísal príbeh ktorý vás rozosmeje, rozplače. Na konci vám pridávam par citátov ktoré sa mne osobne najviac páčili:
"Na dobrého priateľa ťažko natrafiť a ešte ťažšie zabudnúť."
"Dal si mi večnosť v mojich zrátaných dňoch a za to ti ďakujem."
"Bez bolesti by sme nevedeli čo je radosť."
"A ja som sa doňho zaľúbila tak ako keď človek zaspáva pomaly, pomaličky a potom zrazu úplne."
"Na tomto svete si nemôžete vybrať, či vám niekto ublíži, ale aspoň do istej miery sa môžete rozhodnúť ,kto konkrétne to bude."
"Som spokojný s tým ,ako som si vybral. Dúfam že aj ona."

Scott Spencer-Nekonečná láska (Recenzia)

19. června 2014 v 13:04 | Sima


Názov knihy:Nekonečná láska-Zbohom nevinnosť!
Autor:Scott Spencer

Anotácia:
Mladučká Jade, dievča z vyššej spoločnosti, sa bezhlavo zamiluje do charizmatického Davida. Mladík s poškvrnenou minulosťou sa stáva tŕňom v oku Jadinho otca. Vonkoncom sa mu nepáči ,s kým sa jeho dcéra zahadzuje. Keď otec zistí, že ich vzťah pokročil oveľa dalej ako len k nevinným bozkom, zakáže Davidovi sa k ich domu čo i len priblížiť. Vášnivú lásku dvoch zaľúbencov zachváténych sexuálnou túžbou však nič nezastaví, ich city sú nekontrolovateľné ,hrozí že ich celkom prevalcujú .Keby sa Dávidovi podarilo docieliť, aby ho Jadin otec vnímal ako hrdinu a záchrancu, určite by zmenil názor. A tak nešťastné zaľúbený chlapec založí v honosnom rodinnom sídle bezpečný požiar ...


Moje Dojmy:
Kniha Nekonečná laska s podtitulom Zbohom nevinnosť ma zaujala filmovou obálkou(Aj keď nemám rada filmové obálky).Potom prišla anotácia ktorá mi sľubovala sladký príbeh, nie až tak sladký ale proste romantika tam bola istá. Keď som otvorila knihu a začala som čítať tak som zistila že od sladkej romantiky to ma pekne ďaleko. Príbeh je písaný z pohľadu Davida ktorý založil v sídle kde býva Jade menší požiar pretože chcel byť hrdina ,zachrániť Jade a jej rodinu pred požiarom a ukázať jej otcovi že je hodný Jade a tu začína zaujímavý príbeh .Už raz som čítala knihu o duševne chorom chlapovi ktorý dúfa že po tom všetko bude zo svojou ženou. Knihu som nedočítala ale Nekonečnu lásku som dočítala pretože aj keď to nebola sladká romantika chcela som vedieť viac ,chcela som vedieť viac o Davidovej pomätenosti pretože pravé z pohľadu Davida sme čítali rôzne podoby lásky.Od krásnej a nevinnej až po lásku ktorá hraniči z posadnutosťou. David bol blázon,stále veril že s Jade skonči a bude to trvať navždy,či to trvalo navždy si prečítajte.Kniha,čo som si prečítala nemá dobre ohlasy ale u mňa to bola výzva prečítať si ju .Zaradila by som ju do kategórie ťažšieho čítania pretože kniha sa nedá čítať nonstop a tu prichádzam k negatívam. Keď som Nekonečnu lásku čítala niekedy som sa v nej kvalitne stratila a musela som si niektoré pasáže prečítať ešte raz. Niektoré Davidove opisy boli nude a vtedy som knihu odložila .Pozitívum tejto knihy je samotný príbeh ,aj keď sa mi to čítalo ťažko a niekedy som sa v nej kvalitne strácala ako som už predtým spomínala kniha poukazuje na rôzne podoby, že neexistuje len ta krásna láska navždy ale aj láska ktorá hraničí z posadnutosťou ,zúfalstvom že nemôžeme mat toho koho chceme až nám nakoniec s toho kvalitne prepne .Na konci knihy som už mala pocit že aj Jade je trošku tak blázon a o jej mame Ann ani nehovorím .Nekonečnu lásku hodnotím dvoma slovami: Zaujímavá a sem tam trochu nechutná ale ak mate po krk dokonalého príbehu o láske ktorá skonči šťastné prečítajte si Nekonečnú lásku pretože je iná a to ma nútilo ju dočítať a nezavrieť ju hneď po 20 strane.

Miroslava Varáčková-Hriech v mene života (Recenzia)

15. června 2014 v 12:07 | Sima

Názov knihy:Hriech v mene života
Autor:Miroslava Varáčková

Anotácia:
Napínavý príbeh prmladej ženy, ktorá sa počas návštevy svojej sestry v Ženeve stane obeťou únosu. Keď ju cestou d kina prepadnú, omráčia a zatvoria spolu so sestriným priateľom Jurajom do tmavej pivnice, nazdáva sa ,že všetko je len jeden obrovský omyl. Je to v skutočnosti tak? Neskôr ich opäť uspia injekciou, na nohy im nasadia sledovacie zariadenie a vyvlečú do hlbokého lesa, kde prežiť čo i len jednu noc v krutých zimných podmienkach a bez poriadneho oblečenia je takmer nemožné. Našťastie Juraj nepodlieha panike a po dlhom blúdení sa im podarí dostať do opustenej vysokohorskej chaty. Avšak ani tam nemajú vyhraté. Hlavne ,keď sa zvonku začnú ozývať výstrely....Kniha ponúka prekvapivý záver s ešte prekvapivejším rozuzlením. Je to príbeh o stratách ,o páde až na samotné dno, hľadaní zmyslu života ,ale aj o sesterskom pute a neposlednom rade o láske, ktorá sa rodí medzi dvoma cudzími ľuďmi.

Moje dojmy:
Kniha od Mirky Varáčkovej ma veľmi bavila. Okamžite ma pohltila a ja som ju nedokázala pustiť z ruky. Príbeh bol veľmi dobre napísaný a dej bol napínavý a ten koniec. Mirka vždy vo svojich knihách spraví toľko šokov že sa s toho nedokážem spamätať ani vtedy keď som otočila poslednú stranu v knihe. Hriech v mene života malo všetko čo výborná a hlavne oddychová kniha ma mať ,mala akciu ,tajomno, par nečakaných ale o to šokujúcich zvratov a samozrejme lásku. Knihu môžem odporúčať .

Richelle Mead-Upírska akadémia-Tieňom pobozkaná (Recenzia)

10. června 2014 v 17:20 | Sima
Názov knihy:Upírska akadémia-Tieňpm pobozkaná
Autor:Richelle Mead

Anotácia:
Rose veľmi dobre, vie že láska medzi dvoma strážcami je zakázaná. No keď ide o božského Dimitriho, nedokáže odolať volaniu svojho srdca. I keď to môže ohroziť poslednú Dragomírovsku princeznú Lissu. Posledný útok strigojov Rose poriadne rozhodil. Dokonca až tak, že na školskom pozemku stretáva Masona,za ktorého smrť sa sama viní .Začína mať tušenie, že Mason nie je len je prelud jej skúšanej mysle, ale skutočný duch ktorý ju chce varovať. No strigoji nezaháľajú a pripravujú sa na ďalší útok .Tentoraz im padne za obeť viac než len jeden milovaný...

Moje dojmy:
Po dočítaní tretej časti upírskej akadémie z podtitulom Tieňom pobozkaná som v sebe mala milión rôznych emócii ale tie najhlavnejšie boli :Ta Richelle je príšerná, neznášam ju, to čo urobila z Dimitrim veď on teraz nebude môcť byt z Rose, ďalšia moja emócia bola: Panebože asi sa o chvíľu rozrevem alebo odpadnem alebo oboje. Richelle Mead ma utvrdila v jednom ,jej knihy sú zabijaky a sú to neskutočne dobre a kvalitne zabijaky .Znova sa tretia kniha pomaly rozbiehala a to bolo len dobre lebo akcie pomaly naberali na svojich obrátkach a Richelle to nenapísala hneď na prvú stranu a potom nič, postupne a hlavne premyslene začala vsúvať zvraty, prekvapenia a to sa mi na jej knihách páči .Posledné stránky som čítala s otvorenými ústami a hovorila som si že to nemôže byt pravda. Pre mňa je tato tretia časť najlepšia a príde mi veľmi zlomová a ako poznám našu Richelle pripraví nám ešte nejedno prekvapenie, teším sa na ostatne častí. Odporúčam

Richelle Mead-Upírska akademia-Mrázivý bozk(Recenzia)

6. června 2014 v 13:15 | Sima
Názov knihy:Upírska akadémia-Mrazivý bozk
Autor:Richelle Mead

Anotácia:
Akadémia Sv.Vladímira je v pozore útok Strigojov na kráľovskú rodinu všetkých vystrašil. A tak je každoročný výlet na lyžiarsku chatu pre všetkých povinný. Lenže Rose to nemá ľahké. Neustále spomína na búrlivú noc s Dimitrim. Ten má oči len pre Tašu. A Mason sa až po uši zamiloval do Rose ,ktorá sa každú chvíľu ocitá v Lissinej hlave počas tých najromantickejších chvíľ s Christianom. Jednoducho dokonalá lyžovačka. Strigoji neotáľajú a pripravujú ďalší útok. Do cesty sa im však postavia traja snaživí študenti akadémie, ktorým sa vyberie na pomoc len Rose s Christianom. No každé hrdinstvo má svoju cenu.

Moje dojmy:
Po prečítaní Upírskej akademie s podtitulom mrazivý bozk sa mi znova potvrdilo že Richelle je Pani spisovateľka .Tentoraz ako sa píše v anotácii sa viac riešili vzťahy ale ako to býva u Richelle akcia a následné útoky sa pomaly miešali zo vzťahmi až to krásne začalo gradovať a všetko bolo perfektne vyvážené a ten koniec...Pri tom som skoro odpadla. Chudáčik Mason...Právom sa nazýva tato séria najlepšia upírska sága pretože ona je perfektná ,originálna a všetko je tam tak perfektne prepletene že keby sa vám stalo to že vás už nudia tie večne rozhovory a opisy vzťahov odrazu otočíte stránku a tam sa niečo deje .Takže tato séria je veľmi výborné napísaná, pritiahne aj človeka ktorý bol skepticky k upírskym ságam. Ak ste čítali jednotku mali by ste pokračovať dvojkou a myslím že vás kniha nepusti a po jednotke budete chcieť siahnuť aj po ostatných častiach. Vôbec to nie je sladká upírska limonáda ,povedala by som že je to primerane upírska limonada z ktorej nebudete odpadávať lebo vás to bude nudiť a poviete si ďalšia sága o ničom .Dej sa pomaly rozvíja a mne sa to páči ,možno pri inom spisovateľovi by som bola už na pokraji zúfalstva ale pri Richelle sa to nedá. Uvedomila som si že pri dvojke sa začína spisovateľka podobať na Michelle Hodkin(a to nemyslím v zlom ,Michell zbožňujem a jej Maru ani nehovorím!! )skôr to myslím tak že začínam pomaly ale isto mať infarktové stavy, som zvedavá na ostatne časti. Dvojku jednoznačne odporúčam.

Richelle Mead-Upírska Akadémia(Recenzia)

1. června 2014 v 18:21 | Sima
Názov knihy: Upírska Akademia
Autor:Richelle Mead

Anotácia:
Lissa je smrteľná upírka a posledná z kráľovského rodu Dragomírovcov. Preto ju musia vždy chrániť pred najnebezpečnejšími a najzúrivejšími upírmi- Tými, ktorí nikdy nezomierajú. Rose Hathawayová je Lissina najlepšia priateľka a jej strážkyňa. Po dvoch rokoch na úteku sú prinútené vrátiť sa na Akadémiu svätého Vladimíra plnú bezohľadných spolužiakov a zakázaných románikov. Predovšetkým sa však musia mať vždy na pozore, pretože nesmrteľní upíri sa chcú Lissy zbaviť.

Moje dojmy:
Milujem upírsku akadémiu!! Tak by bolo asi najlepšie začať. Príbeh ktorý napísala Richelle je úplné iný a originálny aký som do teraz nemala možnosť čítať a obal tej knihy vás jednoducho musí prinútiť vziať tu knihu do rúk a začať čitať.Upírska akadémia je veľmi kvalitne dielo a až sa obávate že to bude ďalšia presladená upírska knižná limonáda ste na veľkom omyle. Už od prvej strany sa začína niečo diať a dej začína pomaly gradovať do toho sa samozrejme skvele a nevtieravo dostavajú zakázané vzťahy a musím povedať že mňa najviac bavil zakázaný vzťah Rose. Nebudem prezrádzať akí vzťah to bol. Veľmi sa mi páčilo striedanie akcie a striedanie romantických scén, všetko to bolo veľmi dobrým štýlom napísané. Bolo to nevtieravé. Ďalším plusom bolo že Lissa ani Rose neochkali 20 strán nad chlapmi ktorých chceli pretože ani nemohli Rose si bola vedomá že všetko čo sa tykalo jej života muselo isť bokom pretože chránila Lissu a ďalším pozitívom bolo ako krásne tam bolo opísane priateľstvo .Rose by položila za Lissu aj život a to bolo super. Richelle je kvalitná spisovateľka a podľa mňa sa nestratí vo svete spisovateľov ,zatiaľ som mala možnosť si prečítať len Upírsku akadémiu ale plánujem si aj ďalšie prečítať lebo Richelle napísala upírsku ságu ktorá bola originálna a v ktorej sa dokonalo miešalo všetko -akcia, romantika ,odkrývanie tajomstiev, sila priateľstva .Odporúčam.



Miroslava Varáčková-Tri kroky do pekla (Recenzia)

31. května 2014 v 20:26 | Sima
Anotácia:
Tina je navonok tínedžerka ako hociktorá iná. Skrýva však tajomstvo, s ktorým sa nevie nikomu zdôveriť. Ktoré ju rozleptáva ,ničí. Proti ktorému je ona bezmocná a ostatní slepí. Tri kroky. Presne toľko ich musel spraviť otec, aby sa dostal odo dverí k mojej posteli. Pri prvom som zatajila dych. Pri druhom mi začali v hlave víriť zúfale prosby o zázrak .Tretí ma obral aj o posledné zvyšky nádeje .To, čo zvyčajne nasledovalo, môžem pokojne nazvať peklom.

Názov knihy:Tri kroky do pekla
Autor:Miroslava Váračková

Moje dojmy:

Kniha Tri kroky do pekla ma zaujala názvom . Keď som knihu otvorila a začala som ju čítať dostala ma svojou brutálnosťou ,ohavnosťou ,ale hlavne reálne dobre napísaný príbehom .Tri kroky do pekla bol príbeh ktorý som mala dlho v hlave a nevedela som ho dostať von .Dokonca som mala niekedy momenty keď som chcela knihu odložiť ale nie preto lebo sa mi nepáčila ale preto, pretože som to jednoducho nezvládala ,poviem to úprimné pri niektorých pasážach mi bolo zle. Musela som ju odložiť na bok a predychávať to. Pretože z toho príbehu dýcha taká reálnosť až to mrazí. Tina na každej strane popisovala svoj každodenný boj o svoju dôstojnosť ktorú dávno stratila .Dúfala a verila že sa to raz zmení ,že bude už konečne tomu všetkému koniec. Tina bola veľmi silná a nevzdávala sa. Chodila do školy ,tvárila sa akoby nič, aj keď jej vnútro volalo o pomoc a to prišlo v podobe Mareka. Chalana ktorého odmietala no on sa jej jednoducho nechcel vzdať .Pomáhal jej prekonať to peklo ktoré si preživala a Tina začala veriť na lepšie zajtrajšky.Kniha je pochumurna ,depresívna ale zároveň je tak skvele a až neuveriteľné dobre napísaná že ju budete chcieť čítať ,budete chcieť vedieť ako pokračuje Tinin boj z osudom .Téma je kontroverzná a je nepoznám žiadnu spisovateľku ktorá by napísala takíto príbeh a preto vám ju odporúčam ,mali by sme si niekedy prečítať aj takéto príbehy.

Abigail Gibbsová-Temna hrdinka-Večera s upírom(Recenzia)

28. května 2014 v 14:34 | Sima

Názov knihy:Temná hrdinká-Večera s upírom
Autor:Abigail Gibbsová

Anotácia:

Polnočné Trafalgarské námestie. Mladá Violet je svedkom pološialeného vyčíňania upírov a od tejto chvíle sa stáva figúrkou v desivej hre plnej intríg. Z upírskeho sídla už niet úniku a každá snaha je márna. Iba ak... Temný, krvilačný svet plný prepychu a bohatstva začína mladú smrteľníčku čoraz viac priťahovať. Zrádza ju vlastné srdce, opantané diabolsky príťažlivým Kasparom Varnom ,následníkom upírskeho trónu. Je sexi, je nebezpečný, je tajomný- a pre Violet sa onedlho stane všetkým .čo môže zajatkyňa urobiť, aby na ňu upír hľadel ako na príťažlivú ženu? Ich svety sú príliš vzdialené a kruté odhalenie rodinného tajomstva všetko komplikuje. Táto vášeň bude mať brutálne následky.




Moje dojmy:
Prvá kniha od Abigail ma zaujala svojou obálkou a tým čo bolo napísané na zadnej strane knihy. Vraj najvášnivejší upírsky príbeh akí som kedy čítala, to pre blazna do upírskych príbehov ako som ja, znela ako výzva tak som sa pustila do knihy aj keď z obavami pretože príbehy o upíroch sú milióny a ja nečítam každú .Príbeh bol úplné iný akí som mala doteraz šancu prečítať .Hlavne sa mi páčilo to že hlavná hrdinka Violet neodpadávala z hlavného hrdinu Kaspara hneď pri prvom stretnutí. Popravde keby môže tak ho zabije a to sa mi na tom páčilo. Kaspar je popísaný ako krásny, sexi upír a Violet s neho nešla hneď do kolien ,nemrnčala že si ju vôbec nevšíma ale pravé naopak nemohla ho ani cítiť ,nemohla ho vystáť a to bolo geniálne a hlavne iné .Plne súhlasím s tým že to bol najvášnivejší upírsky príbeh pretože ich láska začala tak postupne a tak nenápadne že vy ste mali pocit akoby ste boli sami v tom príbehu a prežívali to s nimi. Abigail sa jej prvá knihy veľmi vydarila a ja sa teším na jej druhu knihu.Odporúčam tuto upírsku vášnivú smršť pretože je to síce prvotina ale vôbec nie zla
.

Jenny Downhamová-Skôr než zomriem (Recenzia)

23. května 2014 v 10:21 | Sima

Názov knihy:Skôr než zomriem
Autor:Jenny Downhamová

Anotácia:
Každý z nás vie že raz zomrie, lenže v šestnástich to nikto nečaká .Tesse Scottovej zostáva iba niekoľko mesiacov života a ona sa rozhodne prežiť ich absolútne naplno. Nechce byť ukrátená o nič, čo život ponuka jej zdravým rovesníkom .číslo jeden na jej zozname je sex. A začať chce dnes večer. Splniť si túžbu nebýva ľahké a zakaždým zažijeme rozčarovanie. A niekedy si nás šťastie vystriehne vo chvíli, keď ho najmenej čakáme.

Moje Dojmy:
Príbeh od Jenny Downhamovej Skôr bež zomriem som sa rozhodla prečítať pretože po týchto príbehoch si uvedomíte, že aj keď nesvieti nad vami slnko ,iní to majú horšie. Toto bola druha kniha o rakovine ktorú som čítala a myslela som si, že znova to bude more sĺz ale to sa bohužiaľ nestalo. Kniha mala nádherný príbeh -Tesse nezostává veľa týždňov a preto sa rozhodne spraviť toľko bláznivých veci na ktoré my by sme nemali odvahu, veľmi sa mi to páčilo, že nesedela doma v kúte a (poviem to tak hnusne prepáčte) a nečakala na smrť. Počas tých posledných týždňov prežila všetko. Ale nechytilo ma to ,bolo to krásne to pripúšťam ale kniha ma nedojala, nechytila ma za srdce. Niekedy som mala pocit že spisovateľka spravila z Tessi blázna... ale totálneho .Som na vážkach pretože jedna polovica knihy ma nebavila, priam som sa nudila. Dej sa veľmi, ale veľmi rozvíjal, až som mala knihu chuť odložiť ale odrazu v druhej polovici ma začala baviť až som prevrátila poslednú stránku a želala som si aby mala ešte minimálne 10 strán. Ak by som ju mala porovnávať z knihou Na vine sú hviezdy od Johna Greena, ona bola lepšia, citlivejšia ,jemnejšia(Aj na ňu bude recenzia ,mienim sa opäť do nej pustiť).No ale aby som zase nebola kritická kniha mala pekné myšlienky, Tessa sa nevzdávala ,neplakala ,bojovala o každý nádych a to sa mi na nej páčilo .Hodnotím ju nakoniec ako fajn knihu ale čítala som lepšie. Uvidím aký bude film. Možno zmením názor.

Matthew Quick-Terapia láskou (Recenzia)

20. května 2014 v 22:42 | Sima

Názov knihy: Terapia láskou
Autor: Matthew Quick

Anotácia:
V živote nevychádza všetko vždy podľa plánu. Pat Peoples stratil všetko -dom, zamestnanie aj manželku. Po dlhom čase strávenom v psychiatrickom ústave teraz žije v rodičovskom dome, ale je pevne rozhodnutý znovu získať naspäť všetko, predovšetkým svoju manželku Nikki a verí ,že sa mu to podarí, hoci ma súdne zakázané čo i len sa k nej priblížiť. Pat má zvláštnu teóriu :jeho život je film, ktorý režíruje Boh .A on ma zvláštne poslanie -byť fyzicky zdatný a citovo vyspelý. Ak svoje poslanie splní, Boh mu vráti Nikky a postará sa, aby sa film jeho života skončil happyendom. Na večeri u svojho priateľa Ronnieho sa Pat zoznámi so svojou švagrinou Tiffany, ktorá nedávno ovdovela. Vznikne medzi nimi zvláštny vzťah a Tiffany sa po čase ponúkne, že mu sprostredkuje kontakt s Nikki. A tak Pat, v nádeji, že sa čoskoro stretne s manželkou, vytrvalo cvičí v domácej posilňovni, aby sa Nikki páčil, keď sa konečne stretnú. Nevyjde to však celkom podľa jeho predstav, ale v konečnom dôsledku je dôležité hlavne to, že pochopil, čo je šťastie....

Moje Dojmy:
Na Terapiu lásky som sa tešila, znelo to tak bláznivo .Bola som zvedavá či ma zo zasiahne a ja si poviem waw toto je osudová a neobyčajne krásna láska (ako som si to povedala pri knihe napr.P.S Milujem ťa)ale to sa nekonalo .Pri knihe som sa nudila, zdĺhavé opisy o tom ako behá a pozerá futbal ma nudili. Je pravda to že stránky som otáčala rýchlo ale skôr to bolo tým že som dúfala že ma chytí, že to bude ďalší príbeh ktorý sa rozvíja pomalý. Nie vôbec to tak nebolo a moje trpezlivosť prekonala hranice a ja som ju odložila, dala inde a povedala si že z knihami z edície Svetový bestseller opatrne.

Kendare Blake-Anna krví odena(Recenzia)

19. května 2014 v 16:49 | Sima
Názov knihy:Anna krvi odena
Autor:Kendare Blake
Anotácia:
Cas Lowood zdedil po otcovi vzácne poslanie :Zabíja mŕtvych. pred ním to robil jeho otec ktorého však zavraždil duch ktorého mal zabiť. Vyzbrojený otcovým tajomným a smrtiacim athame cestuje Cas po zemi so svojou čarodejníckou matkou a kocúrom ktorý cíti duchov .Keď prídu do nove mesta aby našli ducha, ktorému miestni hovoria Anna krvi odena, nečaká Cas nič obvykle :nasťahovať sa ,vypátrať ducha a zneškodniť ho. Miesto toho ale nájde besniace prekliate dievča s ktorým sa nikdy nestretol. Stále nosí šaty, ktoré mala na sebe v deň keď ju brutálne zavraždili. Vtedy boli biele ale teraz sú pofrkane a kvapka z nich krv. Od svojej smrti Anna vraždí každého kto vstúpi do jej domu. Avšak z nejakého dôvodu Casov život ušetri. Prečo?
Moje dojmy:
Kniha je fantastickí napísaná od prvej vety vás spisovateľka vťahuje do sveta duchov a ponuka vám úžasnú jazdu ,tajomna, mystiky .Na každej stránke sa niečo nove, niečo nechutne dobre deje. Nie sú tam žiadne hluché miesta, ani miesta kde by som sa nudila a ľutovala že som sa do nej pustila. Otáčate stránky ,pomaly vám tuhe v žilách krv a keď počujete čo i len mali zvuk tak ste na pokraji infarktu. Ďalším pozitívom tejto knihy je aj to že po milión príbehoch o upíroch a vlkolakoch je tu príbeh o duchoch, niečo nezvyčajne čím ľudia ešte nie sú presýtený a preto ak váhate či si ju prečítať a chcete si na chvíľu oddýchnuť od upíroch a iných bytostiach siahnite po Anne čaká vás parádny príbeh, tajomný, strašidelný .Nebudete ľutovať. Odporúčam.

Gayle Formanová - Iba jeden deň (Recenzia)

11. května 2014 v 16:23 | Sima
Názov knihy: Iba jedeň deň
Autor: Gayle Formanová

Anotacia:
Keď čerstva maturantka Allyson ,dievča z dobrej americkej rodiny, stretne počas výletu do Európy na netradičnom pouličnom predstavení Shakespearovej hry Večer trojkráľový holandského herca Wilema, poriadne to medzi nimi zaiskri. A keď osud ich na druhy deň privedie znova k sebe ,Allyson urobí nečakanú a bláznivú vec, zmení svoje cestovne planý a vyberie sa z Willemom do Paríža .Po jedinom spoločnom dni a spoločnej noci sa Allyson zobudí a zdesená zisti že Willem je preč aj z jej hodinkami .Smutná a sklamaná z lásky odchádza naspäť domov a ako poslušná dcéra odchádza na prianie rodičov na vysokú školu. Počas prázdnin sa však rozhodne nájsť Wilema a nájsť odpovede na nezodpovedane otázky a preto sa rozhodne odisť do krajiny kde to všetko začal -Do Paríža. Unika pred životom plným obmedzení, aby našla skutočnú vášeň možno dokonca aj pravú lásku . Veď tak nejako to písal aj sám Shakespeare, nie?

Moje dojmy:
Kniha iba jeden deň je zaujímavá a krásna kniha, ma krásne myšlienky a neobyčajný príbeh a neustále sa to točí okolo môjho obľúbeného spisovateľa takže to bolo ďalšie plus. Do knihy Iba jeden deň som sa púšťala trochu s obavami, pretože už raz som čítala knihu s nálepkou svetový bestseller a nedopadlo to dobre. Znova som takémuto typu kníh dala šancu až teraz, veď knihu nemôžeme posudzovať podľa jednej no nie? Kniha ma v sebe krásne myšlienky ako som spomínala ,neustále sa tam niečo deje a nenudila som sa, počas tejto knihy som neustále cestovala a pozitívum tejto knihy je i to že je to príbeh ktorých nie je veľa ,príbeh, ktorý nevychádzajú každý deň, preto si myslím že má v sebe čaro. Jedine negatívum tejto knihy by som videla len v tom že som sa sem tam strácala v deji, sem tam som nevedela, kto čo hovorí ale i tak tato kniha bola veľmi príjemná a teším sa na pokračovanie

Emma Hart - Hrej hráčem (RECENZIA)

9. května 2014 v 18:24 | Sima
Názov knihy: Hrej hráčem
Autor: Emma Hart

Anotácia:
Aký je plán hry? Maddie ma v tom jasno dostať na kolena namysleného ,egoistického Bradena na kolena a tak vymysli z kamarátkami plán do mesiaca si ho omotať okolo prsta a následné ho surovo odkopnúť a vtedy dostane ten istý plán aj Braden, dostať tu tvrdohlavú nedostupnú Maddie a následné ju surovo odkopnúť. Lenže ani jeden z aktérov netuší že život môže zmeniť pravidla hry a možno obaja zistia že nejde človeka súdiť podľa prvého dojmu.

Moje dojmy:
Na túto knihu som sa strašne tešila, zo začiatku som mala trochu problém dostať sa do príbehu ale potom som sa začítala až tak že tých 246 strán mi bolo malo .Takýchto príbehov je možno milión ale to mi je šuma fuk pre mňa je top táto kniha. Má zaujímavý dej ,každú chvíľu sa tam niečo deje a je ju ťažké odložiť, pre mňa bol problém ju odložiť lebo som chcela vedieť čo sa tam dalej deje, čo ma na ďalšej strane šokne, prekvapí a na ktorej strane budem chcieť knihu vyhodiť von oknom, nestalo sa, kniha prežila. Je taká jednohubka na daždivé i nedaždivé odpoludnie. Jej nevýhodou je(aspoň pre mňa) malo stránok, všetko to malo veľmi rýchly spád tak napr .ako sa niekto môže do človeka zaľúbiť do dvoch týždňov? Pozitívom tejto knihy je zaujímavá zápletka, neokukaný príbeh... takže ja knihu odporúčam
 
 

Reklama