Knižné recenzie

Cynthia Handová-Nadpozemská (Recenzia)

13. prosince 2014 v 17:54 | Sima
Autor:Cynthia Handová
Názov:Nadpozemská
Počet strán: 370
Séria:Nadpozemska

Anotácia:
Clara je bytosť s anjelskou krvou. Má poslanie ktoré sa jej po častiach zjavuje. Musí vyslobodiť neznámeho chlapca z horiaceho lesa ,netuší však, kto je ten chlapec a prečo ho má zachrániť. Po presťahovaní sa do nového mesta sa Clara zoznámi s Christianom, tajomným chlapcom vízie. Christian je charizmatický a veľmi milý, ale má priateľku a tak si Claru sotva všimne. Clara si postupne zvyká v novom prostredí a zároveň objavuje záhadný svet anjelov. Zisťuje, čo všetko ešte o sebe a o ostatných nadpozemských bytostiach nevie -nie všetci sú totiž dobrí, niektorí z padlých sú dokonca zosobnením zla. Podarí sa Clare splniť anjelskú úlohu a vyhovieť tak svojej mame? Je Christian skutočne tou pravou láskou alebo len dobrým priateľom .Ak si Clara zvolí inú možnosť, zmení tým budúcnosť a zároveň zasiahne do osudu všetkých zúčastnených?

Moje dojmy:
Nadpozemská si získala veľa fanúšikov.Príbehov o anjeloch nikdy nie je dosť a pokiaľ ste taký maniak do anjelských priebehoch tak ako ja tak to nemáme o čom debatovať. Ale je tato kniha naozaj taká super?

Claru mi je veľmi sympatická .I napriek tomu že ma vízie a tie vždy prídu nesprávnom čase snaží sa začleniť medzi svojich rovesníkov čo je trochu ťažšie keďže škole ma vždy posledné slovo Kay, chodiaca dokonalosť, ma dokonalého priateľa a jej život je dokonali .Kay je krava ,takto by som ju najlepšie charakterizovala . Nezanášam takéto povrchne mrchy ktoré si myslia že svet sa toči okolí nich. Keď sme už pri Kay spomeňme aj je dokonalého priateľa Christiana ktorý v Clarinich víziách zohráva dôležitú úlohu. Christiana som si neobľúbila .Prišiel mi totálne nudný .Naopak koho som si obľúbila je Tucker. Aj keď sa na začiatku správal ako pako po čase mu Clara zamotala hlavu. Ostatne postavy ako Wendy, Clarina mama a iné postavy boli fajn a určite si každý z vás nájde postavu ktorú si po Clare obľúbi.

Kniha Nadpozemská bola dobra ale k tomu aby som bola s nej nadšená a odporučila by som ju každému mi chýbala akcia. Bolo jej tam, ale trochu menej a to mi chýbalo .Autorka sa sústredila viac na emócie rôzneho druhu. Plusom bolo aj skvele opísanie prostredie a vy počas čítania mate pocit že ste pri Clare a spolu s ňou sa dozvedáte viac o svete anjelov. I napriek tomu že v knihe je akcie menej, Nadpozemská sa mi páčila a teším sa na ďalší príbeh o Clare .Odporúčam.

Jamie McGuireová-Chodiaca Katastrofa (Recenzia)

8. prosince 2014 v 19:18 | Sima
Autor:Jamie McGuireová
Názov:Chodiaca Katastrofa
Počet strán: 372
Séria:Beautiful (2)

Anotácia:
Travis stratil v detstve matku, jedinú ženu, ktorá ho bezvýhradne milovala. Vyrástol s bitkárskymi bratmi a s otcom, ktorý hľadal útechu v alkohole. V ranom veku si predsavzal, že nebude korisťou, ale lovcom. A potom stretol Abby Abernathyovú.

Abby je kombinácia nevinnej krásy a hriešnej minulosti. Vníma Travisa inak ako ostatní a nemieni sa mu vrhnúť okolo krku lebo vie, koľko spolužiačok prešlo jeho posteľou.
Príbeh Abby a Travisa je v tejto knižke opísaný tak, ako ho prežíval on, muž s večným nepokojom v duši.

Moje dojmy:
Krásna katastrofa ktorú napísala Jamie Mcguierová si ma získala a kniha sa zaradila medzi moje obľúbené .Keď som sa dozvedela že autorka napísala aj Chodiacu katastrofu a ja sa konečne dozviem prečo som niekedy pri Travisovi strácala nervy, prečo som nad nim krútila hlavou a hovorila si: Tak toto nie kamarát, bola som šťastná. Tešila som sa že sa konečne dozviem prečo niekedy robil to čo robil a konečne som dozviem niečo o mužovi ktorý mal večný nepokoj v duši.

Hlavných hrdinov vám nemusím predstavovať. Travis je tvrdohlavý , divoký a nikdy neviete čim vás prekvapí , šokuje, rozhodne nepatri do kategórie ľahko čitateľní muž a to sa mi na Travisovi veľmi páčilo. Autorka nám v tejto časti dala všetky odpovede nad ktorými sme si lámali hlavu a ja som počas čítania zistila že som sa beznádejná zamilovala do Travisa Madoxa :D Spoznali sme jeho minulosť ktorá bola v krásnej katastrofe opísaná len okrajovo a autorka dala priestor aj jeho bratom ktorých som si vdaka tejto časti veľmi obľúbila. Travisov otec bol tiež skvelý a to že vychoval piatych synov je obdivuhodne. Ostatne postavy ako Americu a Shepleyho poznáme aj z predošlej časti a osobne si myslím že autorka by mohla napísať príbeh aj o nich, rada by som si to prečítala.

Chodiaca katastrofa možno niektorým príde už navyše ale pravé v tejto časti sa veľa veci vyrieši, objasni a ten koniec... z toho som sa rozplývala ešte par desiatok minúť po prečítaní knihy. V knihe je samozrejme romantika ale vyskytnú sa tu aj vtipne časti a trochu aj nebezpečne akcie. Chodiaca katastrofa bola skvelá kniha ,rýchlo sa čítala a nebol tam moment pri ktorom by som sa nudila. Odporúčam

Gail Carrigerová-Poklony a Sprisahania (Recenzia)

5. prosince 2014 v 14:56 | Sima
Autor:Gail Carrigerová
Názov:Poklony a Sprishania
Počet strán:300
Séria:Etiketa a špionaž

Anotácia:
Sophronia sa tajne pripravuje v Akadémii pre mladé dámy uhladených mravov na povolanie špiónky. Na tajných nočných výletoch po vzducholodi zistí, že sa chystá akési sprisahanie s hrôzostrašnými následkami pre nadprirodzené bytosti i ľudí. Pokúša sa odhaliť, kto za ním stojí, a ochrániť svojich priateľov. Nebezpečný experiment s preletom vzducholode éterosférou je v plnom prúde takisto ako aj plesová sezóna v Londýne. Sophronia rieši plesovú róbu, falošné poklony a intrigy a začína si intenzívne uvedomovať záujem dvoch veľmi odlišných mladých mužov o jej osobu.

Moje dojmy:
Prvá časť Etiketa a špionaž bola úžasná, geniálna a nebol tam jediný moment ktorý by ma nudil a preto som bola veľmi zvedavá aká bude druha časť o Sophronii a jej živote v Prípravnej akadémii mademoiselle Geralinde pre mlade dámy uhladených mravov.

Sophronia patri medzi moje obľúbené knižne hrdinky. Je veľmi inteligentná, odvážna a drzá čo sa mi na nej veľmi páči. Okrem sprisahania ktoré by malo pre ľudí i nadprirodzene bytosti zle následky rieši Sophronia aj niečo celkom iné, začnú sa o ňu zaujímať dvaja celkom odlišní chlapci to znie zaujímavo nemyslite?

Poklony a sprisahania bola skvelá kniha ktorá ma bavila od prvej strany. V knihe je akcia, vtip, trošku romantiky .Autorka Gail Carrigerová ma svieži štýl písania ktorý ma baví a doslova som si ho zamilovala. Knihu som zhltla na posedenie. Ak ste ešte sériu Etiketa a špionáž nečítali rozhodne by ste to mali napraviť. Čaka vás skvelý a hlavne originálny príbeh. Poklony a sprisahania bolo opäť prijemne čítanie a keby ma tato séria aj osem časti rozhodne by som sa nenahnevala :D Odporúčam.

Emma Hart-Hrej férově (Recenzia)

30. listopadu 2014 v 12:59 | Sima
Autor:Emma Hart
Názov knihy:Hrej férově
Počet strán: 221
Séria:The Game

Anotácia:
Její minulost je plná utrpení. Jeho minulost zase plná bolestného zármutku. A i přesto je jediným na světě, kdo jí připomene, že je pro co žít.Abbi Jenkinsová už ani nedoufala, že by někdy opustila zdi ústavu pro duševně choré, kde musela strávit celý poslední rok. Že se jí to povedlo, však neznamená, že by zapomněla, co všechno jí Pearce provedl. Moc dobře ví, že jedinou šancí, jak se vyrovnat s depresemi, které jí každý den ničí mysl, je balet, který je pro ni víc než jen pouhým koníčkem. Balet na prestižní umělecké škole Juilliard v New Yorku je tím jediným, co jí dává touhu žít. Něco, k čemu se může upnout.Blake Smith opustil Londýn z jednoho jediného důvodu, a to i přesto, že nikdy nechtěl utíkat před bolestnou minulostí. Po příjezdu do New Yorku je plně odhodlaný, že splní slib, který dal sestře a dostane se na Juilliard. Nikdy však nepředpokládal, že bude ve stejné třídě s Abbi - dívkou, jejíž oči jsou plné smutku a utrpení. Utrpení, jaké on sám dobře zná. Každá hodina, kterou spolu stráví, je sbližuje víc a víc. A Blake už nemůže dále bojovat s nutkáním ochránit ji samu před sebou.Čím více se dozvídají o své minulosti, tím více se musí ptát sami sebe, zda existuje ještě něco, co by je mohlo zachrániť.

Moje dojmy:
Každý z nás prežil alebo prežíva obdobie kedy ma pocit že život s nim pekne vybabral a už nikdy nebude šťastný, nikdy sa nebude šťastné usmievať. Takéto obdobie prežíva aj Abbi Jenksova to čo si prežila by málokto zvládol. Jedine čo ju drží pri živote je sen, dostať sa na Juilliard a preto je schopná sa pobiť z démonmi svojej minulosti. Ťažké obdobie prežíva ja Blake ktorý odišiel z rodného Londýna splniť sen svojej sestre ktorá zo svojmi démonmi boj prehrala. Ich stretnutie bude osudove ale zvládnu to obaja? a zvládne to hlavne Abby? Na tieto otázky nájdete odpoveď v najnovšej knihe Hrej férově z pera Emmi Hart.

Na knihu Hrej férově som sa veľmi tešila a mala som veľké očakávania .Predošli príbeh Hrej tajně ma troška sklamal ale autorka ma tentoraz prijemne prekvapila .V tomto príbehu v poradí štvrtom zo série The Game sa môžete tešiť na novu zápletku a skvelý príbeh .Ale poďme najprv od začiatku a predstavme si našich hlavných hrdinov.

Hlavná hrdinka sa zaradila do kategórie mojich obľúbených knižných hrdiniek to musím ako prvé napísať .Abby je veľmi silná a hlavne veľmi citlivá.To čo jej spôsobil ten idiot by položil každu .Jej láska k Pearcovi bola veľká, Abby mala zasadene ružové okuliare a o Pearcovi si myslela že je dokonalý. Lenže on vôbec taký nebol. Dohnal ju do psychiatrickej liečebne a Abby sa musela veľmi dlhu dobu dostavať zo všetkého. Veľmi sa mi páčilo že Abby hneď keď zbadala Blake nehodila sa mu okolo krku a rýchlo zabudla na to čo si prežila, skôr naopak absolútne ju žiaden chlap nezaujal to čo si prežila z Pearceom jej bohaté stačilo .Blake takisto ako Abbi si prežil ťažké obdobie .Blakea by som charakterizovala ako citlivého, vtipného,milého a láskavého. V knihe sa mihnú aj postavy z predošlej časti .Ostatne postavy boli fajn .

Emma Hart napísala skvelú knihu ktorá ma bavila od prvej strany. Napísala veľmi silný príbeh kde použila citlivú tému dnešnej doby.Možno vám tento príbeh príde ako klišé, dvaja zlomení ľudia ktorý hľadajú k sebe cestu a popritom bojujú o sen ale malo to niečo do seba a nenudilo ma to.Kniha je dokonala oddychovka ktorú budete mať prečítanú raz dva. Na záverečný diel Hrej Vabank sa veľmi teším. Odporúčam

Rick Riordan-Percy Jackson-Zlodej blesku (Recenzia)

26. listopadu 2014 v 15:07 | Sima
Autor:Rick Riordan
Názov knihy:Percy Jackson-Zlodej bkesku
Počet strán: 405
Séria: Percy Jackson

Anotácia:
Majstrovsky Blesk- Silná zbraň najvyššieho Boha Dia- Bol ukradnutý a môže to mať osudné následky pre ľudstvo. Čo s tým má spoločné dvanásť ročný chlapec Percy Jackson.V ktorého okolí odrazu začínajú ožívať krvilačne bytosti zo starých Gréckych báji a povesti .Hrozí mu vyhodenie zo školy a kopa ďalších problémov ?Podarí sa mu spolu s jeho priateľmi nájsť ukradnutý blesk? Zisti skutočnú pravdu o svojom otcovi?

Moje dojmy:
Jeho knihy milujú deti ,dospeli, tínedžeri. Každá jeho kniha sa stane Bestsellerom a dve (zatiaľ) jeho knihy sú sfilmovane a úspešné. Hovorím o spisovateľovi Rickovi Riordanovi ktorý si ma po menšom boji :D získal. Samozrejme pred pozretým filmu Percy Jacksom som absolútne netušila že nejakí Riordan existuje a že napísal Tetralogiu Percy Jackson .Po prvej časti som bola svetom gréckych bohov uchvátená a následné som zistila že existujú aj knihy. Od radosti som nevedela čo mám robiť. Problém však nastal zohnať knihu ,veľmi dlhu dobu mi trvalo kým som ju našla a potešila som sa že si ju konečne môžem aj ja prečítať a zhodnotiť či je kniha katastrofa a ja som prevalcovaná filmom alebo takisto sa mi bude páčiť aj kniha.

Hlavný hrdina Percy Jackson a jeho dvaja kamaráti Grover a Annabeth boli sympaticky a vtipný. V knihe vystupujú aj iné postavy ktoré boli originálne ,niektoré vtipne takže určite si každý z vás nájde postavu ktorú si obľúbili. Kniha je skôr určená mladším čitateľom ale i ty starší si v tejto knihe určite prídu na svoje a takisto ich uchváti svet gréckych báji a povesti.

Rick Riordan napísal originálny príbeh ktorý je premyslení do posledných detailov .Kniha Percy Jackson je fajn ale predsa by som tejto knihe niečo vytkla a to nudný začiatok .Prvých sto strán som sa nútila čítať a začal ma premáhať pocit sklamania. Kniha však začala pomaly naberať na akciu a ja som sa do nej pomaly začítavala a pocit sklamania začínal opadať.V knihe najdete vtipne sceny ale i akciu.Autor nám ponúkol neokukaný príbeh o gréckych bohov ktorý bol aj napriek nudnému začiatku fajn a som zvedava na dalšie časti. Odporúčam

Kiera Cassová-Selekcia (Recenzia)

22. listopadu 2014 v 19:33 | Sima
Autor: Kiera Cassová
Názov knihy :Selekcia
Počet strán: 292
Séria: Selekcia

Anotácia:
Pre tridsaťpäť dievčat je Výber životnou šancou. Príležitosť uniknúť svojmu osudu ,ktorý majú predurčený už od narodenia. Vstúpiť do okázalého sveta trblietavých rob a drahých šperkov. Žiť v paláci a bojovať o srdce úžasného princa Maxona. Byť vybranou je však pre Americu Singerovú nočnou morou. Musí opustiť svoju lásku- Aspena, ktorý je z nižšej kasty, a preto svoj vzťah držia v tajnosti. Odísť z domova, aby sa zúčastnila tvrdej súťaže o korunu, ktorú ani nechce. Žiť v paláci pri neustálej hrozbe vpádu rebelov .Potom sa America zoznámi s princom Maxonom .Postupne začne prehodnocovať všetky dvoje dovtedajšie plány a uvedomí si, že život, ktorý si vysnívala, bledne pri budúcnosti, na ktorú nikdy ani nepomyslela.


Moje dojmy:
Kniha Selekcia sa na Slovensku teší veľkej obľúbenosti .Obálka knihy je veľmi pekná, naživo je dokonca krajšia ako na fotografii .Obálka je síce krásna ale čo príbeh? Bude takí skvelý alebo naopak to bude veľká pohroma pri ktorej doslovná budete zaspávať?

America Singerová je mlade, skromne a hlavne inteligentne dievča a vďaka týmto vlastnostiam som si ju obľúbila. Aspen, tajná láska Americki mi vôbec nesadol a mám pocit že chlapec ešte zamieša v druhej časti karty a bude to veľmi zaujímavé. Princa Maxona by som charakterizovala ako láskavého a milého takže ja som určite team America a Maxon. Medzi dievčatami ktoré bažili po princovi alebo po korune si America našla aj kamarátku Marlle ktorá bola dobrosrdečná a milá a nesprávala sa ako totálna krava a neintrigovala (ako napríklad Celeste ktorá mi po cely čas pila krv). V knihe sú aj iné postavy ale autorka sa im venuje okrajovo čo mne osobne neprekážalo a viac sa sústreďovala na Americu a jej život v paláci.

Napriek tomu že začiatok ma trochu nebavil som sa po par stranách do knihy začítala a už som ju nevedela pustiť z ruky.Príbeh je originálny a štýl autorky je pútavý .Selekcia je dokonala odychovka na chladne večery. Začítajte sa aj vy do rozprávkového príbehu Americi a princa Maxona rozhodne to neoľutujete.

Colleen Hooverová-Beznádejná (Recenzia)

19. listopadu 2014 v 20:08 | Sima
Autor:Colleen Hooverová
Názov knihy: Beznádejná
Počet strán: 326
Séria: Hopeless

Anotácia:
Sky začne chodiť do školy až krátko pred osemnástymi narodeninami, dovtedy ju doma vyučovala adoptívna matka Karen. Nikdy proti tomu neprotestovala - ak jej v živote niečo chýbalo, tak len televízia a internet. Chce však študovať na vysokej škole, je teda načase prísť medzi vrstovníkov. Spolužiaci ju však prijímajú nepriateľsky. Okrem jedného čudáka, geja a mormóna. A okrem pekného chlapca Holdera, ktorý sa jej akosi pričasto pletie do života. Holder je beznádejný prípad a Sky vie, že by sa s ním nemala stretávať. Ale ako, keď spolu chodia do školy a on sa o ňu zaujíma až priveľmi? Čoskoro zisťuje, že Holder vôbec nie je taký, ako sa obávala, citové puto medzi nimi nezadržateľne mocnie, ale v intímnych chvíľach Sky podlieha panike.Jedného dňa u Holdera náhodou natrafí na starú fotografiu, z ktorej pochopí, že sa s ním a s jeho sestrou poznali už ako deti. Práve Holder bol svedkom toho, ako Hope, dievčatko od susedov, neznáma žena uniesla zo záhrady ich domu. Kto je vlastne Sky a čo má spoločné s nešťastím malej Hope? Dávno zabudnuté či vytesnené spomienky sa vracajú a Sky zúfalo dáva dohromady skladačku svojho života od zvláštneho správania adoptívnej matky až po desivé rodinné tajomstvo z detstva. Našťastie je tu Holder a šanca na návrat do normálneho života plného lásky a vášne.

Moje dojmy:
Autorku Coolen Hooverovu vám nemusím predstavovať. Jej knihy Beznádejná a pokračovanie Stratená nadej si získalo milióny čitateľov na celom svete. Príbeh o Sky a o Holdenovi ma najprv nezaujal. Dlhé mesiace som knihu ignorovala a vždy keď som ju zahliadla v kníhkupectve pokrútila som hlavou že to bude ďalšia typická love story a hlavný dôvod bol aj strach z nálepky svetovy Bestseller.Stalo sa však to že po dlhých mesiacoch som na knihu znova narazila a keď som si prečítala anotáciu tak som si povedala: Hm to neznie zle a tak som si knihu kúpila a ako to u mňa býva zvykom knihu som prečítala až teraz a rozhodne neľutujem (aj keď knihu som samozrejme mohla otvoriť skôr ale to som ja truba nevedela aký skvelý pribeh to je.)

Hlavu hrdinku Sky som si veľmi obľúbila aj keď stále striedanie chlapcov mi trochu prekážalo . Naopak čo sa mi na Sky páčilo bolo to že do slova a do písmena mala všetko a všetkých v paži a bolo jej jedno čo si kto o nej mysli. Holder bol zo začiatku tajomný a ale potom keď sa otvoril Sky zistili sme že je láskavý a hlavne citlivý. Okrem hlavných hrdinov sú v knihe aj iné postavy ktoré boli charakterovo rôzne no originálne a autorka ich dokonale opísala takže určite si okrem Holdena a Sky obľúbite aj iné postavy napríklad adoptívnu mamu Sky Karen, kamaráta zo školy Breckina ktorý je na tej škole asi jediný normálny!

Beznádejná sa mi počas čítania dostavala pomaly pod kožu a po prečítaní som ju par dni mala v mysli. Zo začiatku sa vám príbeh môže zdať ako klišé a vy budete mať pocit že už viete ako príbeh skonči lenže autorka nás pekne prekabátila. Od druhej polovici knihy ma dej rýchli spad ,tajomstva sa začínajú odkrývať a vy čítate knihu z otvorenými ústami a autorka nás absolútne nešetri. Sky si začína spomínať na svoj život pred 13 rokmi kedy ešte nežila zo svojou adoptívnou mamou Karen a rozhodne to nebude nič ružové .Spisovateľka použila vo svojej knihe dosť silnú a kontroverznú tému pred ktorou si dovolím povedať verejnosť zatvára oči. Knihe nemám absolútne čo vytknúť ,autorkin štýl písania bol pútavý a svieži. Kniha vyvolá v čitateľovi rôzne druhy emócii .Počas čítania sa budete smiať, následné budete bojovať so slzami v očiach. Beznádejná je romantická no zároveň aj smutná kniha ktorú by si mal prečítať každý.Odporúčam

Zuzka Šulajová-Džínsový denník 4 (Recenzia)

17. listopadu 2014 v 12:42 | Sima
Autor:Zuzka Šulajová
Názov knihy:Džínsový denník 4
Počet strán: 367
Séria:Džínsový denník

Anotácia:
Paula nezvratne dospieva no i tak sa svojho denníka nevzdáva a sprevádza ju aj ďalšími rokmi štúdia. Paule je sprvoti trošku smutno za bývalými spolužiakmi, hoci s niektorými zostava v kontakte. Na začiatku prvého semestra jej však mama povie, že vysoká škola jej zmení život takisto ako stredná. Má pravdu? A budú to mať na svedomí spolužiaci ?Staré lásky, ktoré nehrdzavejú? Lukášovi kamaráti z Anglicka, ktorí sa dovalia na Slovensko ?Prichádza vek vhodný na životné rozhodnutia- vloží niekto hlavu d chomúta? Toto všetko a oveľa viac nájdeme v Paulinom denníku.

Moje dojmy:
Sériu Džínsový denník milujem a keď som sa dozvedala že vyjde štvrtá časť skákala som po plafón. Je pravda že predošlá časť ma trochu sklamala ale nič to nemení na tom že by som teraz zanevrela na denníky to vôbec práve naopak nemohla som sa dočkať kedy si najnovší Džínsový denník kúpim a pustím sa do čítania.

Paula je na vysokej škole, nove prostredie, neznámi ľudia. Cíti sa tak isto ako keď nastupovala na strednú školu a to by nebola Paula keby si hneď na úvod nevyrobila trapas ako svet .Po par dňoch sa Paula ako tak aklimatizuje do nového prostredia, dôležitom faktom je aj to že do triedy s ňou chodí Gabriela, spolužiačka zo strednej školy takže to nie je až také strašne. A čo Paula a Lukáš? Ich láska prekvitá, sú spolu šťastní a všetci sa pýtajú kedy bude svadba, deti. No Paula sa s Lukášom nikde neponáhľa a užívajú si jeden druheho. Všetko je krásne, dokonale a vy sa počas čítania knihy škeríte od ucha k uchu. Paula raz však dostane nápad ,pozvať Lukášových kamarátov z Anglicka na Slovensko a keby Paula vedela že s príchodom Lukášových kamarátov sa ich spoločný život (a nie len ich) zmení asi by si to premyslela. Ich vzťah začína dostavať vážne trhliny, ustane to ich vzťah alebo je paru Lukáš a Paula koniec?

Aj v tomto pokračovaní sa objavia a mihnú postavy z predchádzajúcich časti ako napríklad Paulin kamarát Rišo, Patrik, nemôžem zabudnúť na Paulinu druhu najlepšiu kamarátku Denisu a mnohé iné postavy a čo-to sa dozvie aj o bývalých spolužiakov zo strednej školy a môžeme sa tešiť aj na nove postavy. Džínsový denník bol na začiatku trochu nudný ale po par kapitolách sa to rozbehlo a ja som si čítanie knihy užívala. Od druhej polovice však u mňa nastal zvrat a ja som do konca, čítala knihu so slzami v očiach a som veľmi zvedavá čo si pre nás Zuzka pripraví. Džínsový denník 4 vám odporúčam.

Cassandra Clare-Mechanický princ (Recenzia)

15. listopadu 2014 v 14:26 | Sima
Autor: Cassandra Clare
Názov knihy: Mechanicky anjel
Počet strán: 421
Séria: Pekelné stroje

Anotácia:
V magickom viktoriánskom Londýne našla Tessa útočisko u Tieňolovcov iba nakrátko. S pomocou príťažlivého samotára Willa a oddaného Jema totiž zisťuje, že Magistrova vojna proti Tieňolovcom je veľmi osobná. Viní ich za dávnu tragédiu, ktorá mu zničila život. Ak chcú odhaliť tajomstvá minulosti, musia preskúmať hmlistý kraj Yorkshire, hrôzostrašné sídlo plné nevypovedaných tajomstiev, špinavé uličky Londýna aj zakliatu plesovú sálu, kde sa Tessa dozvie strašidelnú pravdu o svojom pôvode. Keď sa napokon stretnú s mechanickým démonom, ktorý nesie varovanie pre Willa, uvedomia si, že Magister vie o každom ich kroku a niekto ich zradil. Hľadanie Magistra a pravdy privádza trojicu do nebezpečenstva a Tessa zisťuje, že láska a lži dokážu otráviť aj to najčistejšie srdce. A jedna otázka stále visí vo vzduchu: Dozvie sa Tessa, kto vlastne je a aká je jej úloha?

Moje dojmy:
Na druhé pokračovanie Mechanicky princ som sa veľmi tešila. Cassandra Clare ma prijemne prekvapila s prvou častou Mechanicky anjel a recenziu nájdete TU na blogu. A aká bolo druha časť z názvom Mechanicky princ?

Hlavnú hrdinku Tessu som si veľmi obľúbila .Je silná, inteligentná ale zároveň citlivá a pravé v druhej časti môžeme vidieť že miestami aj hlúpučká a jej konanie som niekedy nepochopila a krútila som hlavou čo zase Tessa vyvádza. Tajomného a samotárskeho Willa som si v tejto časti veľmi obľúbila (čo sa veľmi čudujem keďže prvej časti som ho neznášala :D ) a čo to sme sa dozvedeli aj z jeho minulosti. Jem, ďalší chlap ktorí poplietol Tesse hlavu bol taký istý ako predchádzajúcej časti, pozorný a láskavý. Jessamine sa opäť správala ako krava. Ale to čo urobila ma pekne naštvalo a už v počas čítania prvej časti som vedela že s ňou budú problémy. V mechanickom princovi sa vyskytlo mnoho nových postav ktoré skvele zamotali dej alebo sa vďaka nim odhalili mnohé tajomstva.

Kniha Mechanickí princ sa čítala veľmi dobre a rýchlo ale upozorňujem však že v tejto druhej časti bolo akcie trochu menej a autorka sa skôr sústredila na ľúbostný trojuholník(ktorý ja osobne mám veľmi rada a neprekáža mi) a emócie rôzneho druhu. Neberte to však ako negatívum páčilo sa mi to pretože autorka si určite pre nás niečo pripravilo do tretieho dielu a ako poznám Cassandru určite s toho padnem na zadok alebo budem mať otvorene ústa, ale budem krútiť zo strany na stranu hlavou ako blázon a po dočítaní budem chcieť vyhodiť knihu von oknom. Spisovateľka opäť napísala kvalitne dielo ktoré bolo do posledných detailov premyslene. V knihe bola romantika, akcia, tajomstva ,klamstva a intrigy a všetko sa to skvele a premyslene premiešavalo .V knihe neboli žiadne hluché miesta ani miesta pri ktorých by som sa nudila.Teším sa na závereční diel Mechanická princezná . Odporúčam.

Zuzka Šulajová-Džínsový denník 3 (Recenzia)

10. listopadu 2014 v 18:57 | Sima
Autor:Zuzka Šulajová
Názov knihy:Džínsový denník 3
Počet strán: 439
Séria: Džínsový denník

Anotácia:
Paula a jej kamaráti sú už v poslednom ročníku gymnázia a na prahu dospelosti musia riešiť aj zložitejšie životne situácie. Paula Semoková, verná svojmu typickému zmyslu pre humor ,vám ešte raz dovolí, aby ste spolu s ňou prežili celý rok jej života ,ktorý sa krutí najmä okolo vytúženého Lukáša .Zjavne je to veľká láska, ale sú už obaja dosť zreli na vážny vzťah? Ako sa Paula popasuje s nežičlivou náladou v triede a neprajnosťou vlastných rodičov? A existuje ešte nejaká šanca, že by sa stará partia mohla znova dať dokopy.

Moje dojmy:
Džínsový denník 3 je znova tu. Druhý diel skončil na jednej strane šťastné ,Paula našla vytúžené šťastie po boku Lukáša ale na druhej strane sa Paula a Lukáš rozhádali s celou partiou a či sa znova dá stará partia dokopy je vo hviezdach. Okrem tohto všetkého na Paulu čaká maturita,musi si vybrať vysokú školu a samozrejme do toho sa jej opäť raz budú miešať a pridávať starosti jej rodičia a sestra Libuša. Paula sa jednoducho opäť nebude nudiť.

V tomto príbehu je Paula v maturitnom ročníku a okrem premýšľania aké šaty si kúpi na stužkovú, kde budú mať stužkovú , rieši aj menej prijemne veci. Partia je rozhádaná a bola by rada keby bolo všetko tak ako predtým ale to bohužiaľ nejde a ako to bolo aj predošlom diele aj tu si prečítame o vzťahových krízach a čaká nas veľa prekvapeni.

Známe a obľúbené postavy sa opäť vyskytujú aj v tomto pokračovaní . Napríklad Ivo, večný obdivovateľ Pauli. Denisa, baba ktorá vždy je stredobodom pozornosti a z dvojice Paula a ona je ta krajšia a vždy taká s ktorej idú chalani do kolien.V tomto príbehu sú aj mnohý iné postavy ktoré sú v Paulinom živote dôležite.

Tretia časť bola najhrubšia kniha zo série a tu som narazila na problém. Príbeh bol rozťahaný, a miestami ma už začínal nudiť a do toho správanie Pauli ktorá neviem či padla na hlavu alebo čo ale v tomto diely sa miestami správala ako trúba a veľa krát som nad knihou krútila hlavou a hovorila som si: Panebože dievča spamätaj sa prosím ťa. Tretí diel by som hodnotila ako slabší oproti predchádzajúcim dvom častiam. Napriek tomu že trojka ma slabé miesta kniha bola fajn a teším sa na ďalší príbeh o Paule ktorá bude v ďalšej časti na vysokej škole.

Jamie McGuireová-Prozreteľnosť

5. listopadu 2014 v 15:27 | Sima
Autor: Jamie McGuireová
Názov knihy: Prozreteľnosť
Počet strán: 421
Séria: Providence

Anotácia:
Vysokoškoláčka Nina krátko po smrti milovaného spoznáva sympatického, trochu tajomného mladíka. Čoskoro sa ukáže, že ich stretnutie na autobusovej zastávke nebolo náhodné. Jared Ryel ju pozná lepšie než najbližší priatelia z internátu. Čoskoro medzi nimi preskočí iskra, lenže jared akoby sa obával naplno prejaviť svoje city, pretože táto láska je z kategórie zakázaných. Jedného dňa Ninu na ulici osloví neznámy muž a dožaduje sa dokumentov o prevode časti otcovho rozsiahleho majetku. Po vyhrážkach od bývalých otcových spoločníkov sa Nina dozvedá, že otec v skutočnosti žil dvojakým životom. Hoci to znie neuveriteľne, zaplietol sa do nebezpečnej hry so samotným peklom. Temný vojvoda sa dožaduje niečoho, čo im vzal, a Nina spočiatku nemá ani potuchy, o čo ide. Ochraniť ju môže iba Jared, ktorý má neuveriteľne, priam nadľudské schopnosti a s ktorým ju spája viac než priateľstvo.

Moje dojmy:
Spisovateľka Jamie McGuireová nie je na Slovensku neznáma a jej obľúbenosť každou knihou stúpa.Príbeh je o Nine ktorá prežíva ťažké obdobie. Strata otca ju veľmi zasiahla.Prave v tom období stretáva Jareda zvezie sa s nim v taxíku na univerzitu (mimochodom ja osobne by som nikdy nenastúpila do taxíka s cudzím človekom ale Nine to bolo vtedy fuk) a Ninin život sa obráti o 180 stupňov. Jej otec mal tajomstva o ktorých sa dozvie až vtedy keď ju jeden z otcových spoločníkov zastaví na ulici a dožaduje sa dokumentov, akých, to ani samotná Nina nevie a mama sa s ňou o dokumentoch odmieta rozprávať .Kto bol v skutočnosti jej otec? a náhodné stretnutia s Jaredom tiež nie sú až také náhodné!

Hlavná hrdinka Nina bola inteligentná, vtipná a silná ale v niektorých momentoch keď išlo o Jareda správala sa ako nevyzreté decko. Jared sa vzdialil a ona hneď vyvádzala a myslela na to najhoršie že ju navždy opustil a že sa už k nej nikdy nevráti.Nina by si niekdy taku facku zaslužila. Ďalšie čo ma na Nine maximálne vytáčalo bolo to že keď existoval Jared neexistovalo nič. Zabudla na kamarátov, existoval len on. Jared bol zo začiatku tajomný a vyhýbal sa Nine ako to išlo (preto sa Nina správala ako trúba nevyzretá) ale neskôr bol otvorený, láskavý ,pozorný a dozvedeli sme sa niečo o jeho minulosti,rodine.V knihe sa samozrejme vyskytuje aj mnoho ďalších postav napríklad Ryan, Ninin kamarát z univerzity ktorý ma v knihe tiež dôležitú úlohu. Nine kamarátky (ktoré s ňou museli mať veľkú trpezlivosť) a mnoho ďalších postav ktoré do deja priniesli nielen zvraty ale skvele ho aj premiešali a oživili.

Kniha Prozreteľnosť bola príjemná oddychovka z originálnym príbehom o anjeloch a nečakajte žiadne krídla ani nič podobne skôr čakajte zbrane,sledovacie zariadenia,bitky.Autorka nám ponúkla novy neokukaní príbeh s poriadnou dávkou romantiky, tajomna a napätia .Teším sa na druhu časť.



Zuzka Šulajová-Džínsový denník 2 (Recenzia)

3. listopadu 2014 v 11:37 | Sima
Autor:Zuzka Šulajová
Názov knihy:Džínsový denník 2

Anotácia:
Sympatická Paula Semoková je opäť na scéne - plná síl a elánu, ale najmä chuti zverovať sa so svojimi zážitkami a pocitmi novučičkému "džínsovému" denníku. Paula a jej starí kamaráti sú už v druhom ročníku strednej školy, pomaly, ale isto dospievajú, hľadajú sa a zisťujú, čo vlastne od života chcú. Na tejto ceste ich čakajú nové zážitky i nové výzvy. Je len na Paule, či im podľahne, alebo zostane sama sebou. Bude ďalej chodiť s Patrikom alebo dá šancu niekomu inému? Prečo jej Gabrieline karty nechcú prezradiť nič nové? A čo si má počať s prírastkami vo vlastnej rodine? Odpovede ma tieto otázky i veľa ďalších prekvapení nájdete v pokračovaní Džínsového denníka. Denník sa tentoraz dostane aj do nepovolaných rúk...

Moje dojmy:
Prvá časť skončila šťastné. Paula je so svojim milovaním Patrikom a všetko je dokonale. Hovorí sa že nič netrvá večne a tak to je aj v Paulinom prípade.Pokračovanie Džínsového denníka prinieslo veľa prekvapení ,veľa zvratov ale najprv poďme pekne od začiatku.

Na začiatku príbehu sa dozvedáme že Paula rok hľadala denník z džínsovým motívom a keď ho konečne našla bola šťastná prešťastná. Rodičom chcela konečne predstaviť aj keď vedela že ju ocko nepochváli za to s kým chodí. Samozrejme to by nebola Paula keby to v jej prípade nevypálilo úplné inak.Ako ?dozviete sa v knihe. Paulin život nebude takí bezstarostní a plný smiechu ako v predošlej časti. Problémy a starosti sa začnú kopiť. Aby toho nebola malo Paula si začína uvedomovať že na Lukáša Masubu tak ľahko a rýchlo nezabudla a ocitne sa v citovej búrke. Ako to všetko nakoniec skonči? A do rodiny pribudne novy člen a nie len jeden. Pravé v tejto časti nám Paula ukáže aj svoju druhu stránku ktorú sa snažila skrývať za smiech a humor a to citlivosť. Druhé pokračovanie Džínsového denníka je viac nabite emóciami rôzneho druhu ako v predošlej časti.

Paula a jej kamaráti (ale i ostatne postavy) pomalý dospievajú a riešia úplné iné veci ako riešili keď nastupovala do prvého ročníka na strednú školu. Napríklad taká Denisa, Paulínina kamarátka ktorú som neznášala prešla tiež zmenou. Aj keď jej v tejto druhej časti trochu prepne( To by nebola Denisa) ale potom sa znova znormalizuje ,našla aj ona niekoho koho by nikdy nechcela stratiť. Lukáš ,ďalší chlapec ktorý Paule nedáva spávať tiež prešiel zmenou .Je pozorný a vždy keď je v Paula koncoch on sa objaví. Naopak Patrik, ten sa vôbec nezmenil.

Pokračovanie Džínsového denníka je opäť skvele a pohodové čítanie aj keď zo začiatku ma to trochu nebavilo pretože som mala pocit že Paula akoby skrotila a tým pádom sa vytratil aj ten humor ale po par stranách to bola opäť stará dobra Paula. Počas čítania knihy bude s vami lomcovať asi milión (ak nie) viac emócii. Budete sa hnevať (ja som sa hnevala hlavne na jej pre úžasnú sestričku Libušu) budete sa škeriť od ucha k uchu.(Lukáš a jeho správanie....) a budete mať slzy v očiach. Knihu som zhltla priam na posede a nemohla som ju tak ľahko odložiť. Džínsový denník 2 bolo opäť skvele čítanie.

Zuzka Šulajová- Džínsový denník 1 (Recenzia)

25. října 2014 v 11:38 | Sima
Autor: Zuzka Šulajová
Názov knihy: Džínový dennik

Anotácia:
Čítať cudzie denníky by sa nemalo, ale pätnásťročná Paula, prváčka na gymnáziu, vás pozýva, aby ste sa začítali do jej veselého i trocha bláznivého života. Spoznáte jej rodinu, zoznámite sa s jej najlepšou kamarátkou Denisou, spolužiačkou poločarodejnicou Gabrielou a predovšetkým rozlúštite spolu s Paulou záhadu chalanských citov. Džínsový denník vám navyše zaručuje, že sa od srdca zasmejete.

Moje dojmy:
Prežil to každá z nás.Nástup do prvého ročníka na strednej škole. Nove prostredie, novy ľudia, novy profesori. Jednoducho povedané hrôza. Džínsový denník ktorý napísala Slovenska autorka Zuzka Šulajova dokonale popísala vo svojej knihe tieto dojmy cez Paulu Semokovu. Paula nastupuje po prázdninách do prvého ročníka a tak si začne písať denník kde opíše svoje dojmy z novej školy,svoje starosti, radosti proste všetko.

Kniha Džínsový denník patri medzi moje obľúbené série. Aj po dlhých rokoch čo som knihu naposledy čítala som si prvý diel užila a veľa som sa nasmiala. Paula je tipicka tinedžerka. Bláznivá no zároveň aj citlivá a obrovsky magnet na trapasy rôzneho druhu.

Príbeh sa toči okolo vzťahov, prvých láskach, sklamaniach o prísnych rodičoch ktorý vám svojimi pravidlami dýchajú na krk a nedovoľujú vám žiť tak ako chcete vy . Príbeh ktorých bolo a určite bude ale tento je výnimoční v tom že spisovateľka riešila všetky spomenuté veci brilantným humorom .Počas čítania knihy som si veľa krát povedala: Tak toto poznám, toto som zažila aj ja. Kniha je písaná vo forme denníka takže kniha sa vám bude čítať rýchlo, veľmi rýchlo.

V knihe sa vyskytovalo veľa postav.Gabriela ,Paulínina spolužiačka a najlepšia kamarátka,Paulínina sestra Libuša i rodiča. Nemôžem zabudnúť na Denisu, s Paulou sa kamaratia dlhe roky, Denisa mne osobne trochu nesadla kvôli je správaniu a nemôžem zabudnúť na ešte jednu a v Paulinom živote dôležitú osobu na Lukaša Masubu. Paula a Lukaš, ich vášnivé hádky som si užívala a pri niektorých som sa roztopene škerila. Keď porovnávam Patrika ,chlapca do ktorého sa Paula po ich zaujímavom zoznámení zaľúbila, Patrik mi k nej jednoducho nesadol. Ona bola pojašená ,divoká, Patrik mi naopak prišiel pokojný a ako sa hovorí takí nemastný neslaný. Naopak Lukáš, bol zábavný vtipný bláznivý presne ako Paula. Kniha je super a rozhodne odporúčam.

Cassandra Clare-Mechanický anjel

19. října 2014 v 19:05 | Sima
Autor:Cassandra Clare
Názov knihy:Pekelné stroje-Mechanický princ

Anotácia:
Šestnásťročná Tessa Grayová sa vydáva na dlhú zaoceánsku plavbu, aby vo viktoriánskom Anglicku našla brata. V Londýne plnom upírov, bosorákov a iných nadprirodzených bytostí, ju čaká doslova hrôza. Útočisko nájde u Tieňolovcov, ktorí jej prisľúbia pomoc, ak im na oplátku poskytne svoje tajomné schopnosti. Tessu očaria najmä dvaja najlepší priatelia: Jem, za ktorého peknou tvárou sa skrýva temné tajomstvo, a modrooký Will, ktorý od seba všetkých odháňa štipľavými komentármi a nevyspytateľnými náladami. Tessa pochopí, že si bude musieť vybrať, či zachráni brata, alebo pomôže novým priateľom zachrániť svet a že láska je to najnebezpečnejšie kúzlo zo všetkých.

Moje dojmy:
Cassandra Clare patri medzi moje obľúbené autorky .Po obrovskom úspechu so sériou Nástroje smrteľníkov napísala Cassadra o tieňolovcoch novy príbeh ktorý je úžasný. Príbeh je o Tesse ktorá po smrti tety odchádza za bratom do Anglicka aby mohla začať od znova, všetko by bolo perfektne ale nie je. Tessa je unesená temnými sestrami a vtedy zisťuje že jej život je v skutočnosti úplné iný a na povrch vyplávajú mnohé tajomstva.

Mechanického anjela som si najprv nechcela prečítať. Napísala to síce moja milovaná Cassandra Clare ale vždy ma odrádzalo kúpiť si knihu kedže sa tam vyskituju mechanické stroje . Bola to chyba a obrovská. Knihu som si prečítala až teraz a viktoriánsky Londyn bol jednoducho úžasný a uchvátil ma. Knihu by som vôbec neporovnávala so sériou Nástroje smrteľníkov. Obe série sú uplne iné.

V Mechanickom anjelovi sa vyskytuje veľa postav ktoré majú rôzne povahy ale svojim spôsobom sú originálne a každý si určite nájde svoju obľúbenú postavu. Ja osobne som si veľmi obľúbila samotnú hrdinku Tessu. Zo začiatku bola ustráchaná a dosť sa bála ale na konci už bola odvažná a silna. Ďalšiu postavu ktorú som si obľúbila bol James ktorý sa mi viac hodil k Tesse, vedel sa správať a keď bola už v koncoch pomohol jej naopak Will ten mi absolútne nesadol .Jeho správanie a hlavne správanie k Tesse sa menilo ako počasie. Raz bol k nej milý a inokedy by ju najradšej vyhodil z Inštitútu. Takisto som nemala rada ani Jessamine, ďalšia tieňolovkyna ktorá však tieňolovkynou nechce byť ,chcela iný život ale zato sa nemusela správať ako totálna krava. Jessamine by si v niektorých momentoch zaslúžilá facku.

Knihu Mechanicky anjel hodnotím veľmi pozitívne. Prostredie spisovateľka skvelo opísala a čitateľ bude mať pocit že sa nachádza samotnom príbehu. Štýl písania je pútavý, svieži. V knihe sa vyskytuje humor ,láska, akcia a samozrejme tajomno. Všetko sa to skvele premiešava takže nudiť sa určite nebudete. A nemôžem zabudnúť na obálku knihy ktorá je jednoducho nádherná. Teším sa na ostatné časti. Odporúčam.

Abigail Gibbsová-Temná hrdinka:Jesenná ruža (Recenzia)

16. října 2014 v 20:06 | Sima
Autor:Abigail Gibbsová
Názov knihy:Temná hrdinka: Jesenná ruža

Anotácia:
Autumn Rose je výnimočné dievča s nadprirodzenými schopnosťami. Pochádza z významného sagíjskeho rodu, ktorý ovláda najsilnejšiu mágiu. Po smrti starej mamy ju osud zavial do ospalého mestečka na pobreží Anglicka, kde pod povrchom zdanlivo pokojného života driemu temné tajomstvá. Ako strážkyňa má jediné poslanie, a to chrániť ľudské bytosti pred skupinou krutých Sagijcov, zvaných Exterminovia. V škole však zažíva len pohŕdanie a výsmech. Keď sa v jej živote nečakane objaví príťažlivý mladý študent s rovnakými zvláštnymi jazvami na pokožke, ako má Autumn, jej svet sa obráti naruby. V noci však čelí strašidelným snom o dievčati z ľudského rodu, ktoré zvedie Temný princ. Autumn musí rýchlo vymyslieť spôsob ako ju zachrániť. Inak bude neskoro.

Moje dojmy:
Na druhy diel zo série Temná hrdinka s podtitulom Jesenná ruža som sa neskutočne tešila a mala som obrovské očakávania. Kniha ma však bohužiaľ trochu sklamala. Príbeh o Atumn Rose ktorá po smrti svojej starej mami s ktorou si boli blízke zisti že ma nadprirodzene schopnosti je originálny to pripúšťam ale z príbehu mam rozporuplne pocity. Hlavná hrdinka Atumn Rose sa mi veľmi páčila, nebola taká drzá a tvrdohlavá ako Violet v predošlej časti ale aj Autumn si získala moje sympatie .O Fallonovi to nemôžem povedať, popravde Fallon ma strašne nudil. Bol taký nevýrazní, dokonalý vo všetkých smeroch a nedá mi to musím ho porovnávať s Kasparom. Kaspar bol drzý a vždy si spravil po svojom aj keď jeho rodinu tým vytáčal. Fallon ako som spomínala ma nudil ,to čo mu prikázali to urobil. Takže ja osobne som team Violet a Kaspar.

Prvá polovica knihy bola nudná, to napíšem na rovinu. Nesedela som pri knihe ako na ihlách a neobracala som dychtivo stránky skôr naopak veľmi pomaly som sa do knihy dostavala a hovorila som si: Toto nemohla napísať spisovateľka ktorá napísala Temnu hrdinku: Večeru s upírom. Druha polovicu oživili staro- nove postavy ktoré skvele zamiešali dej. V knihe bolo trochu menej akcie ako som bola zvyknutá z predošlej knihy. Spisovateľka hlavne opisovala emócie, nálady postav. Negatívum knihy bolo aj to že som sa dosť často strácala v dialógoch. V niektorých momentoch som bola celkom slušne stratená a musela som si niektoré časti prečítať ešte raz .Počas čítania som mala niekedy pocit že nečítam druhé pokračovanie temnej hrdinky ale Upírsku akdémiu.

I napriek tomu že Jesenná ruža bola trochu slabšia a ma menšie chybičky neľutujem že som si knihu prečítala a teším sa na ďalšíe príbehy o temných hrdinkách

Jennifer Probstová- Dohodnuté manželstvo (Recenzia)

11. října 2014 v 22:02 | Sima
Autor: Jennifer Probstova
Názov knihy: Séria Manželstvo s milardárom: Dohodnute manželstvo.


Anotácia:
Majiteľka kníhkupectva Alexandra Maria McKenzieová chce zachrániť rodinné sídlo, a preto sa musí čo najrýchlejšie vydať. Láska ju však akosi obchádza. Ale ai vo sne si nepredstavovala, že jej osud privedie do cesty brata najlepšej priateľky, ktorý jej v detstve zlomil srdce. Miliardár Nicholas Ryan neverí v manželstvo, no ak chce zdediť strýkovu firmu, musí sa čo najskôr oženiť. Keď sa dozvie, že sestrina priateľka zúfalo potrebuje peniaze, urobí Alexe ponuku, aká sa jednoducho neodmieta. Manželstvo dôsledne podľa zmluvy - nijaké záväzky a najmä nijaké city. Rok to hádam vydržia, alebo nie? Osud však zamotá aj tie najpremyslenejšie plány.

Moje Dojmy:
Dohodnuté manželstvo rozprava príbeh o Nickovi a Alex .Opäť tu mame príbeh ktorých je veľa a ešte takých určite bude. On nechutne bohatý a s poriadnou dávkou namyslenosti, ona majiteľka kníhkupectva. Nick zlomil Alex srdce keď mala štrnásť rokov a zaprisahala že sa nikdy nezaľúbi. Lenže o par rokov keď musí zachrániť rodine sídlo musí sa znova stretnúť s Nickom pretože aj on hľadá manželku, inak nedostane dedičstvo po starom otcovi. Také jednoduché, dohodnú sa na ročnom manželstvo a po roku si dajú zbohom. Vážne je to také jednoducho?

Na začiatku musím povedať že obálka knihe je naozaj krásna a vystihuje cely príbeh a veľa krát keď som bola v kníhkupectve a obzerala som sa po nejakej knihe vždy mi padlo do oči Dohodnuté manželstvo alebo jej pokračovania. Tento príbeh vám možno príde ako klišé no i tak ma tento príbeh niečo do seba, je romanticky, ľahko erotickí a popretkávaní vtipnými scénkami pri ktorých som sa smiala na cely dom .

Alex by som zaradila do kategórii knižných hrdiniek ktoré sa nezblaznenia s chlapa hneď keď ho uvidia a tým pádom ide ich inteligencia do strate, to vôbec. Alex bola veľmi temperamentná, silná no zároveň citlivá ale veľmi dobre to skrývala. Nick bol úprimný a tvrdý a vždy si išiel za svojim cieľom a keď sa mu Alex začínala dostavať pod kožu tak bol pozorný a citlivý ale tieto vlastnosti úspešné skrýval vďaka detstvu ktoré vôbec nebolo ružové .

Spisovateľka ma veľmi svieži, pútavý štýl písania a keď som knihu odložila na nejakí čas mala som s tým problém pretože neustále som premýšľala ako sa bude vyvíjať vzťah medzi Nickom a Alex. Dohodnuté manželstvo je fantastická oddychovka, ak chcete vypnúť, zabudnúť na par hodín na starosti tato kniha je to pravé. Odporúčam

Stephenie Meyerová- Hostiteľ (Recenzia)

5. října 2014 v 13:28 | Sima
Autor: Stephenie Meyerová
Názov knihy: Hostiteľ


Anotácia:
Melanie Stryderová odmieta opustiť svet. Náš svet sa stal terčom invázie neviditeľných nepriateľov. Ľudia sa stali hostiteľmi týchto votrelcov. Prišli o mysle, zatiaľ čo ich ľudské telá zostali nedotknuté a bez očividných zmien pokračujú v živote. Väčšina ľudstva podľahla. Melanie, jedna z posledných "divých" ľudských bytostí, ktoré prežili, sa dostane do zajatia a je presvedčená, že to znamená jej koniec. Pútničku, votreleckú "dušu", ktorú vložia do Melaninho tela, varujú pred nebezpečenstvami, ktoré predstavuje život vo vnútri ľudského tela: pred ťažko zvládnuteľnými emóciami, presýtenými zmyslami, priveľmi živými spomienkami. Na jednu z ťažkostí však Pútnička nebola pripravená vôbec: bývalá obyvateľka jej tela odmieta vzdať sa vlastníctva svojej mysle. Pútnička pátra v Melaniných myšlienkach a dúfa, že sa dopracuje až k príčinám pretrvávajúceho odporu, ktorý im ľudia jednostaj kladú. Namiesto toho však Melanie zaplní myseľ Pútničky predstavami muža, ktorého Melanie miluje - Jareda, človeka, ktorý žije kdesi v úkryte. Pútnička nie je schopná vyslobodiť sa z objatia túžob svojho tela a začína túžiť po mužovi, ktorého - ako jej káže jej úloha - má odhaliť. Sily, ktoré sú mimo nich, nakoniec premenia Pútničku a Melanie na nedobrovoľných spojencov. Spolu aj podniknú nebezpečné a neisté pátranie po mužovi, ktorého obe milujú.

Moje dojmy:
Meno spisovateľky vám nemusím predstavovať. Stephenie Meyrova napísala úžasnú ságu súmrak. Stephenie Meyrova však napisala aj ďalšiu skvelú knihu Hostiteľ. Tato kniha je fantastická. Ku knihe som sa dostala len teraz pretože keď vyšla absolútne ma nezaujala, siahla som po nej až teraz a to som spravila veľkú chybu. Keď som ju začala čítať ,vedela som že ma nepusti. Veľa ľudí malo s prvými sto stranami problém ale ja som nemala absolútne žiaden. V knihe je všetko čo ma mať skvela kniha. Je tam tajomno, láska, dobrodružstvo. Niektorí si možno povedia: A to je Stephenie Meyrová to nebude dobre, mýlia sa kniha je vážne super. V knihe sa nie sú žiadne hluché miesta, takže sa určite pri nej nebudete nudiť. Štýl písania spisovateľky je veľmi pútavé takže toto ďalšie plus, spisovateľka píše zaujímavo . Čitateľ ma počas čítania pocit že je tam a prežíva s nimi všetko, hádky, radosti, smútok.

V Knihe je veľa postav a ja som si niekoľko s nich obľúbila a pri jednej postave mi dokonca vyhŕkli slzy ako sa osud s touto postav zahral. Nad jednou postavou som však škrípala zubami a to je Ian. Ian mi niektorých momentoch strašne vadil, strašne sa Putničke ktorá bola v Melaninom tele vtieral, ja viem že ju chránil ale niekedy to dosť preháňal. Ostatne postavy boli fajn a neliezli mi na nervy tak ako Ian.

Stephenie Meyrová napísala kvalitnú a do posledných detailov premyslenú knihu v ktorej sa skrýva originálny príbeh ktorý budete čítať až po kým neotočíte poslednú stranu. Teším sa na ostatne časti pretože koniec mi prišiel trochu otvoreny. Dúfam že to bude čoskoro.

Jamie McGuireová-Krásna katastrofa (Recenzia)

23. září 2014 v 21:14 | Sima
Autor:Jamie McGuireová
Názov knihy: Krásna katastrofa

Anotácia:
Abby Abernathyová začína navštevovať vysokú školu, ďaleko od svojho rodného mesta, aby zabudla na minulosť. Uteká pred rodinou, ktorá jej vinou alkoholu a hazardných hier urobila zo života peklo, a usiluje sa byť príkladnou študentkou. Travis Maddox má prezývku Besný pes a na štúdium si zarába ilegálnymi pästnými súbojmi- samozrejme , bez rukavíc. Má povesť najväčšieho zvodcu žien na univerzite. Je to presne ten typ, akému by sa Abby mala zďaleka vyhnúť, ak nechce spadnuť do pasce svojho starého života. Travis a Abby sa navzájom priťahujú ale presviedčajú okolie aj jeden druhého, že z ich priateľstva nikdy nevznikne milenecký vzťah. Potom však Abby prehrá stávku, a tak musí mesiac bývať s Travisom v jeho byte. Vášeň sa už nedá maskovať priateľstvom.

Moje Dojmy:
Krásna katastrofa je kniha o ktorej ste určite počuli alebo ste ju aspoň zahliadli v kníhkupectve alebo vám vaša najlepšia kamarátka o nej rozprávala a vychvaľovala ju do nebies. Príbeh je o Abby ktorá utiekla z rodného mesta na vysokú školu, preč od alkoholu a hazardných hier ktoré jej zobrali všetko. Lenže Abby netuší že život sa jej obráti o 180 stupňov keď spozná na ilegálnom zápase Travisa, dievčatá na škole by vraždili za jednu noc s nim a čo spraví s Abby stretnutie z Travisom? Absolútne nič, mysli si o ňom že je to obyčajní namyslení idiot ktorému napadlo v tej peknej hlavičke že Abby s neho pôjde do kolien, chlapec sa strašne mýlil. Na začiatku sa mi veľmi páčilo ako Abby vždy odpinkala Travisa ,absolútne si ho nevšímala a keď niečo povedal najradšej by ho niečím ovalila. Keď sa Travis ako tak podvolí ,ponúkne jej priateľstvo ktoré bude zaujímavé, búrlivé, komplikovane až vyústi do niečoho čo oboch zmení. Príbeh Travisa a Abby mam veľmi rada. Abby mi veľmi sadla, páčila sa mi že keď zbadala Travisa nezbláznila sa s neho a nevnucovala sa mu. Aj keď musím napísať že v niektorých situáciách som sa nestotožnila z jej správaním ale bolo to málokedy. Ďalšie postavy ako Abbyna najlepšia kamarátka America bola kamarátka ktorá bola pre Abby schopná zanechať všetko čo mala doma a odisť s ňou. A to s mi pačilo na Americe že stala pri Abby v akejkoľvek situacii a pri prvom probléme nezutekala. Travisov bratanec Shepley tvoril s Americou dokonalú dvojku a keby Jamie chcela napísať o nich dvoch bola by som nadšená. Nemôžem nespomenúť ešte jednu postavu ktorá mi liezla na nervy a to PÁN DOKONALÝ (samozrejme myslím to ironicky ) Parker. Poviem len v skratke debil, prepáčte za vyraz ale inak sa to nedalo napísať jeho život bol dokonalý a keď rozprával o svojom dokonalom a bezstarostnom živote škrípala som zubami. Neznášam ho . Kniha ma 373 strán počas ktorých vám nehrozí také niečo ako je nuda. Na každej strane sa niečo deje. Takže keď sa budete rozplývať nad tým ako si spolu hrkútajú o dve stránky sa už budú búrlivo háďat .Ich vztah bol ako na hojdačke no či vydržal si prečítajte. Krásnu katastrofu hodnotím ako skvelú knihu ktorú vám odporúčam . Kniha pri ktorej budete zúriť no o chvíľu sa budete rozplývať a možno ju aj hodíte na posteľ s tým že mate toho dosť no garantujem vám že ju o chvíľu vezmete späť a budete chcieť vedieť ako pokračuje vzťah Abby a Travisa.

Katy Evans- V Ringu (Recenzia)

17. září 2014 v 19:37 | Sima
Autor:Katy Evans
Názov knihy: V Ringu

Anotácia:
Brooke Dumasová se vždy toužila dostat na olympijské hry. Její sen o zlatu roztříštilo zranění kolene, nyní proto jako fyzioterapeutka pomáhá podobně zraněným sportovcům. Nejlepší kamarádka Melanie ji jednoho dne zavede na zápas v boxu, který jí změní celý život - potká zde slavného zápasníka Remingtona Tatea. Brooke je přesvědčena, že to jediné, co po ní chce, je rychlovka na jednu noc, on si ji ale najme jako svou fyzioterapeutku. Brooke to k Remingtonovi přitahuje, chce ho víc, než kdy chtěla cokoli jiného, on se ale drží zpátky. Remington chce poprvé v životě skutečný, vážný vztah, nejprve ho ale Brooke musí opravdu poznat - i se všemi jeho temnými tajemstvími.


Moje dojmy:
Milostný príbeh Remyho a Brooke si zamilovalo veľa čitateľov( a hlavne čitateľky).Remy je búrlivý ,komplikovaný ,sexi a Brooke je jeho pravý opak, žila len pre šport ktorého sa musela vzdať preto sa rozhodla pre pracú fyzioterapeutky. Ponuka ktorá príde od Remyho jej navždy zmení život. V ringu som prečítala na druhy raz. Po prvý krát som sa dostala na stranu 128 a musela som ju zavrieť inak by som ju vyhodila von oknom. Negatívom tejto knihy bolo ako do spomínaných 128 strán Brooke nič iné neopisovala len to aké ma Remy božské telo, zo začiatku som mala s nej pocit že sa jej Remy absolútne nepáči ale skôr by chcela vedieť či je pravda to čo som o ňom hovorí, či je vášnivý ,divoký nekontrolovateľný ako to o ňom počula a mimochodom opisovanie Remyho úžasného, pre úžasného tela ma začalo pekne nudiť. Brooke mi absolútne nesadla, bola taká zvláštna, v niektorých momentoch keby stoji pri mne tak jej jednu struhnem preventívne. Viac som si obľúbila Remyho pretože Brooke sa niekedy správala ako hlúpučké dievčatko nevyzreté. Až keď Remy dostal záchvat zmenila sa .Keď dostal svoj prvý záchvat začalo to byť zaujímavé, veľmi zaujímavé. Ich láska bola veľmi komplikovaná nielen pre jeho záchvaty ale aj pre nepriateľa ktorý mal niečo čo súviselo z Brooke .Príbeh ich lásky je krásny a ja som posledné strany čítala zo slzami v očiach .Prvú polovicu knihu som prečítala s ťažkosťami ale druha polovica bola fantastická. Autorkin štýl písania je pútavý a prinúti vás pri knihe sedieť kým neotočíte poslednú stranu. Kniha v Ringu je jemne erotická ,plna zvratov a tajomstiev z minulosti i súčasnosti oboch. V Ringu je rozhodne zaujímavá kniha a keď sa prelúskate prvou polovicou knihy čaká vás nádherný a dojímavý príbeh lásky . Odporúčam

Lauren Kateová- Slza (Recenzia)

12. září 2014 v 12:27 | Sima
Autor:Lauren Kateová
Názov knihy: Slza

Anotácia:
Sedemnásť ročná Eureka má za sebou krutú skúsenosť. Auto ktorým sa spolu s mamou viezla po Sedemílovom moste na letisko v Miami zmietne obrovská vlna do mora.Mama zahynie. Eureka sa vracia do života s ranami na duší i na tele. Nedarí sa jej včleniť do otcovej novej rodiny, po pokuse o samovraždu odmieta pomoc psychologičky, zanevrie aj na cezpoľný beh, ktorý pred tým mala veľmi rada. Zo smútku ju vytrhne stretnutie s Anderom, tajomným chlapcom, ktorý sa objavuje v tých najnečakanejších chvíľach. A keď si Eureka prevezme dedičstvo po mame- medailón s lapisom lazuri, hromový kameň a knihu napísanú nezrozumiteľným jazykom- začnú sa okolo nej diať čudne veci. Čoraz väčšími sa presviedča , že matkina smrť nebola náhodná. Ale čo znamená varovanie, že nikdy nesmie vyroniť jedinú slzu?

Moje Dojmy:
Príbeh Slza z pera obľúbenej autorky Lauren Kateovej je o sedemnásťročnej Eureke ktorá sa po ťažkej rane osudu snaží vrátiť do starých koľaji, lenže vďaka tajomnému stretnutiu s Anderom a maminemu dedičstvu zisti že už nič nebude také ako bývalo. Od tohto príbehu som mala obrovské očakávania a Lauren ma opäť nesklamala. Veľké pozitívum tohto príbehu je originalita .Nenájdete tam žiadnych upírov, vlkolakov, anjelov. Lauren Kateová vytvorila novy a jedinečný príbeh .Pre niektorých čitateľov bude negatívum že dej pomaly graduje ale nevzdávate to s knihou a neodložte ju. A čo vravím na postavy? Najviac som si samozrejme obľúbila samotnú Eureku, počas toho ako spamätávala z matkinej smrti sme mohli čítať aká je Eureka skutočnosti, aj keď je drzá ku svojej nevlastnej mame Rhode v skutočnosti je citlivá a smutná a nahnevá na nato ako ju osud pripravil o to čo najviac milovala. Tajomný Ander, tak to bol prvý knižný hrdina ktorý mi absolútne nesadol a mala som naňho obrovské nervy až na konci knihy si to nejako u mňa polepšil. Eurekina najlepšia kamarátka Cat bola taká správna kamarátka aká by mala byť aj v živote ,stala pri nej a ja som si ju veľmi obľúbila. A nakoniec tu mame jej kamaráta Brooksa ktorý mi už od prvej vety bol nesympaticky .Brooks a Ander boli u mňa postavy ktoré som nemala rada aj keď popravde Ander sa lepšie znášal ako Brooks. Až sa ste zvedaví prečo Eureka nemôže vyroniť ani jednu slzu, po knihe by ste mali siahnuť. Lauren Kateová napísala originálny do posledných detailov premyslený príbeh ktorý vás nepusti až kým neotočíte poslednú stranu. Ponorte sa do príbehu o Eureke a bájnej Atlantide.

Suzanne Coollinsová- Hry o život (Recenzia)

8. září 2014 v 17:42 | Sima
Autor:Suzanne Collinsová
Názov knihy:Hry o život

Anotácia:
Na troskách bývalej Severnej Ameriky vyrástol Panem, ovládaný bohatým Sídlom, ktoré obklopuje dvanásť podrobených obvodov. Nenávidené Sídlo vládne železnou päsťou. Raz do roka povolá z každého obvodu chlapca a dievča do hier o život, aby pobavili televíznych divákov skutočným bojom na život a na smrť. Medzi nimi sa dobrovoľne ocitne šestnásťročná Katniss Everdeenová ktorá do hier nastupuje miesto svojej mladšej sestry, odhodlaná za každú cenu prežiť.

Moje dojmy:
Fenomén Hry o život sa dočkal už dvoch filmových spracovaní a ja som si prvú časť knihy prečítala až teraz a dôvod bol jednoduchý, film ma absolútne nezaujal ,pozrela som si ho ale nemala som potrebu utekať do kníhkupectva a kúpiť si knihy .A aký názor mam na knihu? Hry o život ma nezaujali. Kniha je ,plna akcie, napätia a je tam aj trochu lásky ale samotná myšlienka knihy tak s tou som sa nestotožnila. Prišlo mi trochu psycho a zvrátené aby deti bojovali o svoj život, ja viem keby nebojovali tak zomrú ale i tak mi to prišlo trochu moc. Pozitívum tejto knihy je že sa číta ľahko a rýchlo. Suzzane Collinsova ma nepochybne talent na písanie a som zvedavá čo ďalšie napíše ale Hry o život ma nestrhli.

Cat Wintersová- Ve stínu černých ptáku (Recenzia)

1. září 2014 v 14:20 | Sima
Autor: Cat Wintersová
Názov knihy:Ve stínu černých ptáku

Anotácia:
16 ročná Mary Shelley Blackova ,pomenovaná po slávnej autorke románov o Frankensteinovi, dievča s vedeckom nadaním ktorá sa ocitla bez rodičov, odchádza do San Diega, kde žije jej teta. Zdesená sleduje, ako sa tam zúfali pozostalí hrnú na seanse a ku fotografom ktorý fotia duchov. Jedným z takých fotografov je i brat jej milého Stephena Emberse Julius, Marry Shelley ho však považuje za podvodníka. Po Stephenove smrti na bojisku vo Francuzku sa Marry Shelley vystaví v búrke blesku, je zasiahnutá a nakrátko umiera. Keď sa vráti medzi živých zisťuje že ma schopnosť -cítiť emócie. V noci sa k nej vráti aj Stephenov duch a prosí ju o pomoc- nemôže odpočívať v pokoji, pretože ho mučia tajomný obrovsky vtáci. Uverí Marry Shelley v existenciu duchov? A podarí sa jej odhaliť dôvod Stephenovho utrpenia.

Môj nazor:
Prvotina od Cat Wintersovej Ve stínu černych ptáku bola úžasná ,perfektná a strhujúca. Veľkým pozitívum tejto knihy je aj nádherná obálka a nemôžem nespomenúť grafické spracovanie vo vnútri knihy ktoré dotvára tu správnu atmosféru. Príbeh je situovaný do roku 1918 kedy zúrila vojna a španielska chrípka. Šestnasťročná Mary Shelley Blacková ktorá odchádza po uväznení otca za vlastizradu do San Diega kde žije jej teta a jej láska Stephen ktorý však musel odisť do vojny vo Francuzku .Po jeho smrti zlomená a nešťastná Mary sa vystaví blesku a na par minút zomrie. Keď sa ako zázrakom prebudí zisťuje že ma zvláštnu schopnosť- cíti emócie. A to nie je všetko čo prežije Mary, v noci ju prosí Stephenov duch o pomoc. Prečo ju žiadna Stephen o pomoc, zomrel vo vojne alebo to bolo úplné inak. Po otvorení kniha keď som uvidela fotku a prečítala prvé dve vety zamrazilo ma. Autorka knihy vás okamžite sťahuje do deja, do ťažkých časov kedy chlapci sa museli stať mužmi a dievčatá ženami. Spisovateľka Cat Wintersova ma neuveriteľní rozprávačskí talent. Čitateľ ma pocit akoby stal pri Mary Shelley a prežíval s ňou jej cely príbeh .Kniha ma strhujúci dej ,na každej strane sa niečo deje a fotky ktoré sú na niektorých stranách dotvárajú mrazivú atmosféru s ktorej vám vlasy stoja dupkom.Pri niektorých pasážach ktoré som čítala v noci som zdvihla hlavu od knihy a pozerala som sa po celej izbe. V knihe bolo všetko čo mam rada tajomno ,mystika ,trochu romantiky, trochu vtipu a na konci mi to prišla ako detektívka ale absolútne mi to nevadilo . Kniha je perfektná. Odporúčam .

Jamie McGuireová -Ranč na červenom vrchu (Recenzia)

23. srpna 2014 v 19:25 | Sima
Autor: Jamie McGuireová
Názov knihy: Ranč na červenom vrchu

Anotácia:
Pre Scarlet ktorá sama vychováva dve dcéry, je každý deň boj. Nathan má manželku, ale nespomína si, aké je byť zaľúbený. Domov chodí len kvôli svojej dcérke Zoe. Mirandinou najväčšou starosťou je, čí sa do jej malého volkswagena zmestí je sestra a ich priatelia, pretože si chcú pred skúškami cez víkend oddýchnuť na vidieku. Keď sa začnú objavovať správy o prepuknutí nákazlivej a smrteľnej choroby, títo obyčajní ľudia čelia neobyčajným okolnostiam a odrazu sa ich osudy prepoja. Len čo pochopia, že epidémiu nepredbehnú, zúfalá Scarlet, Nathan a Miranda vyhľadajú úkryt na osamotenom ranči na Červenom vrchu. Emócie sú čoraz silnejšie, lebo všetci sa musia vyrovnať s novými aj so starými vzťahmi zoči-voči desivému nepriateľovi, ktorý si už nepamätá aké je byť človekom.

Moje dojmy:
Jamie Mcguireová je na Slovensku veľmi obľúbená spisovateľka. Jej najnovšia novinka Ranč na červenom vrchu mi potvrdila že Jamie dokáže napísať nie len krásny ,romanticky príbeh ale aj kvalitne fantasy z poriadnou dávkou napätia. Hneď na začiatku vám musím povedať jednu a veľmi dôležitú vec, ty ktorý čítali Krásnu katastrofu a nebavila ich a boja sa či sa pustiť do tejto knihy pretože si povedia: To napísala Jamie Mcguireová to asi bude čista romantika, rozhodne to čista romantika nebude. Ranč na červenom vrchu je skvelá kniha. Kniha vás od začiatku vťahuje do epidémie ktorá postihla cely svet, najprv sa zoznámite so Scarlet ktorá ma dve krásne dcérky ktoré pred vypuknutím odvezie k ich ocovi, potom sa zoznámite z Nathanom ktorý žije v nešťastnom manželstve, ale i napriek tomu zostava pri svojej žene kvôli malej dcérke Zoe a nakoniec tu mame tretiu postavu a to Mirandu ktorá cestuje zo svojimi priateľmi na vidiek. Nikto z nich však netuší že ich životy sa behom par hodín navždy zmenia. Ranč na červenom vrchu je kniha plna zvratov, akcie. V tejto knihe je veľmi vidieť ako sa spisovateľke zlepšil štýl písania, je veľmi pútavý takže knihu som mala problém odložiť. Veľkým pozitívum je že príbeh bol vsadený do sučastnosti, pri niektorých hlaškach som sa pousmiala . Trošku psycho, ale to je zase môj názor mi prišlo ako v každom dome kde vošla či Scarlet alebo Nathan tak všade mali v pivnici toľko zbrani že policajne oddelenie sa môže isť schovať to mi prišlo trošku...psycho ale to len môj názor. Jedine čo by som asi vytkla bol zvláštny koniec to som trošku zostala pozerať. Príbeh je písaný z pohľadu troch postav, je to neobvykle ale mne sa to páčilo. Postavy boli sympatické veľmi som si obľúbila Scarlet hlavnú hrdinku ,bola statočná a nevzdávala sa a verila že svoje dcéry uvidí. Nathana som si veľmi obľúbila a aj jeho dcérku naopak Ashley, Mirandina sestra mi prišla ako krava ale potom dostala od života zo par rán a znormalizovala sa . Ranč na červenom vrchu vám odporúčam určite sa pri nej nebudete nudiť.

Nástroje smrteľníkov:Mesto stratených duší (Recenzia)

18. srpna 2014 v 14:55 | Sima
Názov knihy: Nástroje smrteľnikov:Mesto stratených duší
Autor:Cassandra Clare

Anotácia:
Jace vtúpil do služieb temna a zlá. Len Clary, Izzy, Alec a Simon sú presvedčení, že ho k tomu núti tajomné puto medzi ním a Sebastiánom, ktoré zosnovala Lilith. Ostatní Tieňolovci tomu nechcú veriť a ich cieľom je Sebastiánova smrť, bez ohľadu na Jacea. Puto medzi jaceom a Sebastiánom je však oveľa mocnejšie, ako si sprvu mysleli, a všetko čo raní jedného, ublíži aj druhému. Clary musí Jacea zachraniť! Ved ona môže za to, že nad ním získala Lilith moc a spútala ho s démonským Sebastiánom. Cena za Jaceovú záchranu však môže byť priveľká. Zničiť mocné puto totiž dokážu len dve zbrane, a ani jedna nepochadzá z tohto sveta:meč odliaty z nebeského adamasualebo zbraň ukutá v pekelných ohňoch. Získať ich môžu len privolaním anjela Raziela alebo najmocnejšieho Veľdémona. Ani tak sa im nemusí podariť zachrániť Jaceovo telo, a dokonca by mohli zatratiť jeho dušu!

Moje dojmy:
Mesto stratených duší je piate pokračovanie megauspešnej série Nástrojov smrteľníkov .Predchádzajúcom príbehu mocná veldemonka Lilith zviazala Jacea z jeho bratom Sebastiánom, to znamená že čo cíti Sebastián cíti aj Jace a to je problém a obrovsky pretože Jace už nie je ako býval .Napriek tomu že Jace už nie je taký akí bol pri Clary a ostatných, Clary sa nevzdáva a rozhodne sa ho nájsť a obrátiť na dobre. Podarí sa jej to alebo nie? Kniha bola úžasná ale v tejto časti ktorá mi prišla lepšia ako minula časť mi strašne prekážala samotná Clary pri niektorých momentoch som ju mala chuť prefackať pretože sama sa vrhala do nebezpečenstva, viem išlo o jej milovaného Jacea ale aj tak mi niektorých momentoch prišla akoby si o sebe myslela že ona sama môže spasiť svet, že Isabelle ani Alec a samotný Simone jej vtom samozrejme nepomôžu pretože ona je statočná a všetko zvládne .Chvalabohu na konci sa znormalizovala a ja dúfam že poslednom pokračovaní jej opäť nepreskočí. Tentoraz v knihe dostali väčší priestor vedľajšie postavy .Alec a Magnus (moje zlatíčka) dostali obrovsky priestor v knihe. Ich vzťah nebol popísaný len na dvoch stranách a potom sme sa o nich dozvedeli až o 20 strán neskôr.Celu knihu sme mohli čítať o ich komplikovanom vzťahu .O Alecovom pretrvávajúcom strachu ktorý súvisí z Magnusom a ten koniec mi vohnal slzy do oči .Medzi Alecom a Magnusom to bude zaujímavé. V tomto piatom pokračovaní sa mi veľmi páčila Isabelle, už to nebola len tvrda tieňolovkyna ale pomaly začína ukazovať aj svoju citlivejšiu stránku. Cela kniha sa opäť nesie trochu pokojnejšom tempe ktoré začne gradovať až v druhej polovici knihy .Musím pochváliť Sebastiána ktorý bol dokonalý zloduch a dokonca som mu aj ja uverila že chce dobre.(Som trúba viem).Sebastián ako zloduch sa mi dokonca páčil viac ako jeho otec Valentine. A keby Valentine žil boli by dokonala dvojka. Knihe nemám absolútne nič vytknúť až na Clary ktorá sa sem tam správala ako trafená bola tato kniha super. V knihe sa miešali vzťahy z tajomstvami a následné v druhej polovici z akciou ktorá vyústila do otvoreného konca. Spisovateľka na posledných stranách nechala par veci otvorených ktoré určite v poslednom dieli zamotajú karty. Cassandra opäť napísala kvalitne fantasy dielo. Piate pokračovanie z podtitulom Mesto stratených duši vám rozhodne odporúčam.

Nástroje smrteľníkov: Mesto padlých anjelov( Recenzia)

10. srpna 2014 v 20:19 | Sima
Názov knihy: Nástroje smrteľníkov: Mesto padlých anjelov
Autor:Cassandra Clare

Anotácia:
Valentine je porazený a vojna sa skončila. Clary Frayová sa vracia späť do New Yorku a nevie sa dočkať svojho nového života. Chce sa stať plnohodnotnou Tieňolovkyňou. Jej mama je konečne zasnubená so svojou celoživotnou láskou a čo je najdôležitejšie: s Jaceom sú konečne spolu. Nič však netrvá večne. Simonva mama zistila, že je upír a vyhodila ho z domu. Na každom rohu ho chce niekto stiahnuť na svoju stranu dostať sa k jeho novému daru, ktorý je však skôr prekliatím A aby toho nebolo malo, radí naraz s dvoma krásnymi a nebezpečnými babami, pričom o sebe nevedia. Pokoj v New Yorku narúšajú mŕtve telá Tieňolovcov a znetvorené démonské bábätka. Clary totiž nešťastnou náhodou dala do pohybu udalosti, ktoré môžu mať za následok stratu všetkých, čo miluje. Dokonca i Jacea.

Moje dojmy:
Cassanda Clare nás vtiahla opäť do sveta tieňolovcov z pokračovaním Mesto padlých anjelov. Ako sme asi všetci zvyknutí u Cassandri tak od prvej strany nás vťahovala do bojov, šokujúcich zvratov no tentoraz trochu zmierila tempo (ale vôbec to neberte negatívne) .V prvej polovici knihy sa Clary pripravuje na svadbu svojej mamy Jocelyn a Lukea popritom si užíva svoj vzťah z Jaceom, všetko sa to však začne komplikovať a rozpadať keď Jace začne byť náladový, začne sa Clary vyhýbať a to všetko preto lebo ma dosť kruté nočne mory kde neustále vystupuje Clary. A pravé druha polovica začína byť napínavá, do deja vstupujú nove i staro nove postavy a všetko je to opäť také typické pre Cassandru Clare .Veľa tajomstiev, zvratov. Veľmi sa mi páčilo že sme sa aspoň trochu dozvedeli o Magnusovej minulosti .Simon dostal viac priestoru. Príbeh sa nesie v pokojnom duchu ktorý začne pomaly gradovať a to sa mi páčilo. Ak ste sa do teraz balí prečítať si pokračovanie Nástrojov smrteľníkov ,neváhajte tato kniha je veľmi dobre napísaná. Odporúčam
 
 

Reklama