Recenzie hororov

[REC] 2

15. srpna 2014 v 9:57 | Elle

[REC] ²

Žáner: horor / thriller
Natočené: Španielsko, 2009

Réžia: Jaume Balagueró, Paco Plaza
Hrajú: Manuela Velasco, Ferran Terraza, Pablo Rosso, Alex Batllori, Javier Botet, Jonathan Mellor, Claudia Font, Ariel Casas, Nico Baixas, Andrea Ros, Juli Fábregas, Óscar Zafra, Pau Poch, Ana Isabel Velásquez, Alejandro Casaseca, David Vert, Raul Moya Juarez, Pere Vall, Jorge-Yamam Serrano, Jaume Balagueró, Carlos Lasarte, Carlos OlallaObsah: Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! csfd.cz

[REC]

8. srpna 2014 v 14:14 | Elle

[REC]

Žáner: horor / thriller
Natočené: Španielsko, 2007

Réžia: Jaume Balagueró, Paco Plaza

Obsah: Tlačítko "REC" stiske mladá televizní reportérka a její kameraman, kteří natáčejí noční směnu v místní požární stanici. Po chvíli přijímají hasiči tísňovou výzvu staré ženy, která je uvězněna ve svém domě. Když dorazí na místo, ozve se strašidelný křik. Tím začíná dlouhá noční múra a unikátní dramatická televizní reportáž. csfd.cz

You're Next

6. srpna 2014 v 12:51 | Elle

You're Next

Žáner: horor / thriller
Natočené: USA, 2011

Réžia: Adam Wingard
Hrajú: Sharni Vinson, Joe Swanberg, AJ Bowen, Nicholas Tucci, Amy Seimetz, Barbara Crampton, Lane Hughes, Wendy Glenn, Rob Moran, Ti West, Larry Fessenden, Calvin Reeder, Kate Lyn Sheil

Obsah: Manželia Davisonovci sa rozhodnú usporiadať oslavu ich 35. výročia svadby, na ktorú sú pozvané ich deti. Príjemná oslava je však narušená skupinou ozbrojených maskovaných votrelcou, ktorí túžia zabiť každého v rodinnom sídle.

Zlo

1. srpna 2014 v 6:55 | Elle

Zlo

Žáner: horor / thriller
Natočené: Slovensko, 2012

Réžia: Peter Bebjak
Hrajú: Kamil Kollárik, Andrej Dúbravský, Tom Sotak, Richard Felix, Magdaléna Čaprdová

Obsah: Ak ste v ZLOm čase, na ZLOm mieste, stačí ZLOmok sekundy a dostane vás…
Videá o paranormálnych javoch sa partii chalanov vymknú spod kontroly, keď prijmú ponuku neznámeho muža, nakrúcať v jeho dome. Udalosti naberú rýchly spád a dom začína odkrývať stále hrôzostrašnejšie tajomstvá. Všetko, čo sa v dome deje im najprv pripadá ako zlý vtip, ale veľmi rýchlo pochopia, že zlo existuje a je stále bližšie a silnejšie. Pohltení reportážou a vlastným strachom začínajú svoj boj o život...

Contracted

26. července 2014 v 18:16 | Elle

Contracted

Žáner: dráma / horor / thriller
Natočené: USA, 2013

Réžia: Eric England
Hrajú: Najarra Townsend, Caroline Williams, Simon Barrett, Ruben Pla, Jennifer Gonzalez, Matt Mercer

Obsah: Dvadsaťročná Samantha žije spoločne so svojou panovačnou matkou, no nevychádza s ňou práve najlepšie. Ich vzťah je komplikovaný kvôli problémovému dospievaniu Samanthy, ktorá všetky ťažkosti rieši alkoholickými večierkami a neviazaným sexom. Avšak po jednej noci s neznámym cudzincom v aute sa všetko zmení. Zo začiatku je presvedčená že dostala pohlavnú chorobu, no časom zisťuje, že je to niečo oveľa horšie a nebezpečnejšie; niečo, čo radikálne zmení celý jej život.

Black Sheep

21. července 2014 v 9:47 | Elle

Black Sheep

Žáner: komédia / horor
Natočené: Nový Zéland, 2006

Réžia: Jonathan King
Hrajú: Peter Feeneym Nathan Meister, Matthew Chamberlain, Matthew Saville, Louis Sutherland

Obsah: Na malej farme na Novom Zélande existuje organizácia, ktorá sa snaží vytvoriť nové ovčie plemeno. No to je iba zástierka na skutočné pokusy, ktoré prebiehajú ako prísne tajný projekt. Je vytvorené nové plemeno - zmutované ovce, z ktorých sa jedna nedopatrením dostáva na slobodu a nakazí ostatné ovce na pastvine... Ujde niekto týmto krvilačným zvieratám?

Môj názor: Najprv mi námet filmu pripadal strašne stupídny. No postupne som sa nejako na celkový príbeh namotala, aj keď celkovo tento počin pôsobil na mňa úplne rozorvaným dojmom. Niektoré scény boli pre moje vegánske oči prisilné. Ale po dopozeraní filmu musím uznať, že je vcelku slušný a hlavne originálny. Aj keď v tomto prípade môže dôvod tej originality pôsobiť na niektorých ako niečo nelogické a trápne. Avšak keď sme zvyknutí na vlkolakov, upírov a zombie, prečo nemôžme oceniť aj niečo rovnako nereálne a to zovčilých ľudí a samotné mäsožravé ovce? A čo sa týka hercov, tak mi úplne zapasovali do filmu a z postáv ma úplne fascinovala postava Experience a dialógy, v ktorých sa miestami ocitla a ktoré mali čaro v českom dabingu (a ja neznášam pozeranie predabovaných filmov). Takže bol by to slabý priemer a celkové prekvapenie, ale film si to u mňa pokazil určitými úsekmi a ako celku mu teda nedávam príliš vysoké hodnotenie. Odporúčam ak si chcete oddýchnuť pri niečom úplne strelenom.

Hodnotenie: 4/10

Trailer:

Open Grave

17. července 2014 v 9:29 | Elle

Open Grave

Žáner: horor / thriller
Natočené: USA, 2013

Réžia: Gonzalo López-Gallego
Hrajú: Sharlto Copley, Joseph Morgan, Thomas Kretschmann, Josie Ho, Erin Richards

Obsah: Muž sa prebudí uprostred púšte v otvorenom hrobe plnom mŕtvych tiel. Postihla ho strata pamäti, a preto nevie, kto je, ako sa na toto desivé miesto dostal a či je vrahom tých obetí on sám alebo niekto iný. Zachráni ho tajomný muž a dostáva sa do domu plného cudzincov, ktorí taktiež trpia stratou pamäti. Pri odhaľovaní záhady, kto je vlastne vrahom, sa začína boj o život. csfd.cz

Nothing Left to Fear

16. července 2014 v 13:36 | Elle

Nothing Left to Fear

Žáner: Horor
Natočené: USA, 2013

Réžia: Anthony Leonardi III
Hrajú: Anne Hechce, James Tupper, Ethan Peck, Rebekah Brandes, Wayne Pére, Jennifer Stone, Clancy Brown, Michelle DeVito

Obsah: Mladá rodina sa sťahuje do domu vzdialeného pol krajiny od ich predošlého bydliska. Chú tu začať odznovu a zapustiť orene. Idylické mestečko vyvoláva dojem, že sa to podarí. Nikto však netuší, že ich čaká príbeh zrady a zla, o akom sa im nezdalo ani v najhorších snoch. Komplikovaný vzťah dvoch sestier, z ktorých každá hrá významnú rolu v rituály, rozpúta besnenie, ktoré zmení rodinu navždy.
Príbeh vyplýva z folklóru okolo mesta Skull v Kansase, ktorého obyvatelia veria, že je jednou zo siedmich brán pekla.

1408 (Izba 1408)

14. července 2014 v 6:56 | Elle

1408

Žáner: thriller / horor
Natočené: USA, 2007

Réžia: Mikael Håfström
Hrajú: John Cusack, Samuel L. Jackson, Mary McCormack, Tony Shalhoub, Len Cariou, Andrew Lee Potts, Isiah Whitlock Jr., Benny Urquidez, Johann Urb, Angel Oquendo, Jasmine Jessica Anthony, Drew Powell

Obsah: Pokoj 1408 nemá moc hezkou pověst. Je to jediný pokoj hotelu Delfín, ve kterém se už téměř dvacet let neubytoval žádný zákazník. Není čemu se divit, když lze v jeho historických záznamech nálézt dvanáct sebevražd a třicet takzvaných "přirozených" úmrtí. Když k tomu připočteme drobné nehody některých pokojských (záchvaty smíchu, záchvaty pláče, mrtvice, slepota), které pokoj udržovaly čistý a obyvatelný, není se opravdu čemu divit. Pan Olin (Samuel L. Jackson) jakožto ředitel tohoto malého newyorkského hotelu příběh pokoje 1408 velice dobře zná, a proto se všem případným zájemcům snaží pobyt v něm ze všech sil rozmluvit. Spisovatel Mike Enslin (John Cusack) se však psaním hororových povídek živí a nikdo a nic mu jeho noc v pokoji 1408 nevezme. Vždyť strašidelné pokoje jsou jen směšné hlouposti jako všechna ta místa, na kterých už strávil noc - o kterých psal. Navíc by mu chyběla jedna kapitola do jeho nové knihy. Vyzbrojen svým věrným diktafonem Sony se tedy vydává do čtrnáctého patra, které je ale ve skutečnosti patrem třináctým. Do pokoje 1408. Do pokoje, jehož součet čísel dává dohromady číslo třináct…

První verzi povídky 1408 Stephen King vůbec neměl v plánu dokončit, protože měla sloužit pouze jako dodatek v jeho částečně autobiografické kinze O PSANÍ, prý aby předložil konkrétní příklad toho, o čem v celé knize žvanil. Povídka však Kinga natolik pohltila, že ji dokončil a vydal jako součást audiokompilace BLOOD & SMOKE. Velice lákavého scénáře se pak chopil švédský režisér Mikael Håfström (ZLO). King sám říká, že povídka ho, zvláště v audiopodobě, opravdu děsí, uvidíme, jestli její fimová podoba bude děsit i nás. csfd.cz

Wolf Creek 2

12. července 2014 v 15:36 | Elle

Wolf Creek 2

Žáner: horor / thriller
Natočené: Austrália, 2013

Réžia: Greg McLean
Hrajú: John Jarratt, Ryan Corr

Obsah: Priatelia Rutger a Katarina navštívia počas dovolenky v Austrálii známy kráter Wolf Creek. Ich sen o dobrodružstve sa zmení na nočnú moru, keď sa stretnú s Mickom Taylorom. Keď Katarina utečie stretáva Paula. No Mick je im stále v pätách a chce ich odviezť do svojho tábora plného utrpenia. Má niekto šancu prežiť?

Wolf Creek

11. července 2014 v 18:29 | Elle

Wolf Creek

Žáner: horor / thriller
Natočené: Austrália, 2005

Réžia: Greg McLean
Hrajú: John Jarratt, cassandra Magrath, Kestie Morassi, Nathan Phillips, Teresa Palmer, Chloe Gardner

Obsah: Skupina kamarátov sa vydáva na dovolenku v Austrálii. Má to byť super výlet cez celú zem plný alkoholu, drog a dobrej nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendárny kráter po spadnutom meteorite. Tu im prestane fungovať auto. Prichádza "pomoc", ktorá dovolenku snou zmení na nekonečnú hrôzu, mučenie a teror. Podarí sa im nájsť cestu von z pekla?
Príbeh jedného z najväčších austrálskych poliajných prípadov, ktorý nebol nikdy objasnený.

Antisocial

7. července 2014 v 13:44 | Elle

Antisocial

Žáner: horor / thriller
Natočené: Kanada, 2013

Réžia: Cody Calahan
Hrajú: Michelle Mylett, Ryan Barrett, Chad Archibald

Obsah: Sam neprežíva najšťastnejšiu etapu svojho života. Príchodom nového roka sa rozchádza s priateľom a na lekárskej fakulte nemá ukončenú skúšku z kriminológie. Aby aspoň trochu pozabudla na svoje problémy, prijíma pozvanie na malú silvestrovskú párty do bytu kamaráta Marka. Dobrá nálada upadá upozornením ľudí prostredníctvom TV správ, aby neopúšťali svoje príbytky a nikoho nevpúšťali dnu. Svetom sa začína za pomoci sociálnej siete "RedRoom" šíriť nákaza, ktorá zapríčiňuje samovraždy a fyzické útoky. A nik pred ňou nie je v bezpečí. csfd.cz

I Spit On Your Grave 2

4. července 2014 v 16:24 | Elle


I Spit On Your Grave 2

Žáner: thriller/ horor / krimi
Natočené: USA, 2013

Réžia: Steven R. Monroe
Hrajú: Jemma Dallender, Aleksandar Aleksiev, Joe Absolom, Yavor Baharov, Mary Stockley, Michael Dixon

Obsah: Katie (Jemma Dallender) je mladá čašníčka z New Yorku, ktorá by rada prerazila vo svete showbiznisu ako topmodelka, avšak bez kvalitného portfólia je cesta na vrchol slávy takmer nemožná. Rozhodne sa zavolať na jeden inzerát s úmyslom nafotiť kvalitné fotky a k tomu ešte zadarmo. V momente, keď vstúpi do budovi a spoznáva mladého fotografa Ivana (Joe Absolom) a jeho bratov, netuší, že sa začína jej najhoršia nočná mora. Mladé dievča prejde brutálnym utrpením, mučením a ponižovaním, na konci ktorého čaká jedine smrť. Ale čo ak sa stane niekde chyba v pláne Katiiných únoscov? Pomsta na seba v takom prípade určite nenechá dlho čakať... csfd.cz

Dark Skies (Temné nebo)

30. června 2014 v 13:01 | Elle

Dark Skies

Žáner: sci-fi / horor / thriller / pychologický
Natočené: USA, 2013

Réžia: Scott Charles Stewart
Hrajú: Keri Russell, Dakota Goyo, Josh Hamilton, J.K. Simmons, Annie Thurman, Alexandra Fulton

Obsah: Rodina Barretových si žije svoj pokojný predmestský život. No ten sa začne otriasať v základoch, keď sa v dome začnú dať nevysvetlitelné veci a oni zistia, že ich prenasleduje smrtiaca a desivá sila...

I Spit On Your Grave (Pomsta znásilnenej)

28. června 2014 v 13:09 | Elle

I Spit On Your Grave

Žáner: thriller / horor / krimi
Natočené: USA, 2010

Réžia: Steven R. Monroe
Hrajú: Sarah Butler, Daniel Franzese, Chad Lindberg, Jeff Branson, Andrew Howard, Tracey Walter, Rodney Eastman, Saxon Sharbino

Obsah: Jennifer Hills (Sarah Butler) odchádza kvôli svojej novej práci preč z mesta, aby ju nič nerozptyľovalo pri písaní. Obyvatelia dediny, kam príde, však nie sú na nikoho z mesta zvedaví. Jedného večera sa rozhodnú ju tak trochu vystrašiť. Ich pôvodné plány sa zmenia a prerastú do brutálneho útoku zahŕňajúceho bolestivé mučenie a znásilňovanie. Avšak Jennifer prežije. A chce sa pomstiť.
Film je remake hororu z roku 1978 s rovnakým názvom.

Would You Rather

26. června 2014 v 12:48 | Elle

Would You Rather?

Žáner: thriller / horor
Natočené: USA, 2012

Réžia: David Guy Levy
Hrajú: Brittany Snow, Jeffrey Combs, Larry Gilliard Jr., Enver Gjokaj, Sasha Grey, John Heard, Charlie Hofheimer, Logan Miller, Eddie Steeples, June Squibb, Robb Wells, Adam Mayfield, Robin Taylor

Obsah: Brat Iris (Brittany Snow) potrebuje okamžitú transplantáciu kostnej drene, na ktorej úhradu jej finančné príjmy nestačia. Východisko z neľahkej situácie ponúka Lambrick Foundation, rodinná firma, ktorá chce pomôcť. Jediné, čo je potrebné urobiť, je v priebehu jedného večera sa spolu s ďalšími siedmimi účastníkmi zúčastniť hry na ich honosnom sídle a vybrať si medzi voľbou A alebo B. Na rozhodnutie je určených iba niekoľko sekúnd a bud' budú držať všetci spolu ako tím, alebo postupne eliminovať jeden druhého. Avšak aké sú skutočné možnosti? Je táto hra o tom, aby si súťažiaci pomáhali, alebo sa postupnou elimináciou ostatných prebojovali k víťaznému koncu? csfd.cz

Recenzie hororov

26. června 2014 v 7:22 | Elle
Prehľad recenzií hororov.

 
 

Reklama